Verslag Wacky Ronde Van Vlaanderen - 2014-04-04

Verslag

 

Onze Wacky RVV krijgt weerklank in die mate dat mtb.be me vroeg er een verslagje over te schrijven! Het was dan ook terug een bijzondere dag die nagenoeg perfect verliep. Vooreerst alle deelnemende middenstanders (Keurslager, Bakkerij Vlaeminck) deden perfect hun job nl. om zes uur 's morgens zorgen voor de baguetten en de ontbijtkoeken toen Fitzy en ik aanbelden met een half oog open en één half toe. Iedereen was perfect op afpraak op het erf van mijn vader en overgrootvader zaliger. Vroeger was mijn ouderlijk eigendom van René en Florie De Corte-Fosselle die zoals alle goede Vlamingen bedreven waren in het houden van "unders en kenijnen" in het West-Vlaams kiekens en keuns. Toen mijn vader en moeder bij René introkken met hun prachtige zoon, Barry genoemd, stierf René helaas vier maanden later waarna mijn pa alle kieken- en keunekotten verbouwde naar residentiële vertrekken zoals dat voor een Sey past! Dat geheel terzijde maar mijn vader had zijn ochtendplunje (hij is op één jaar na op pensioen maar aangezien hij op de gemeente werkt is dat dus nu al) ingeruild voor een deftig hemde om zijn "hoge" gasten uit Knokke-Heist te ontvangen (bij ons zijn allemaal niet "hoog", zal het zelf maar zeggen). Mijn pa kent zijn manieren en had een loge geïnstalleerd (twee Louis Quatorze leren fauteuils) voor de twee aanwezige bestuurslui en 16 stoelen voor de gewone sterveling. Na het nuttigen van het ontbijt waarbij toch redelijk wat paniek ontstond bij mijn pa omdat er geen koeken meer waren (zelfs zonder Ivan!) maar ik wist wel zeker dat iedereen genoeg brandstof had om eraan te beginnen (miljaarde drie koeken de man gegeten!). De vertrekplaats was de fenomenale markt in SL-Houtem, werelderfgoed sinds een aantal jaren door de wereldberoemde jaarmarkt op 12 november (beetje sluikreclame kan geen kwaad), en daar werden afspraken gemaakt met volgwagen fotograaf Francis en we konden vertrekken.

 

 
 
 
De eerste stop was al na 500 meter want de helft moest dan al pissen (we worden ouder) maar nadien konden we echt beginnen aan "onze" Ronde. We spraken af om de tussenstroken op het gemak te doen en de hellingen en kasseien op ieder zijn eigen tempo. Pé is en blijft een rebel en dus deed hij precies het omgekeerde nl tempo opvoeren tussen de hellingen!!!!! De eerste kilometers echter werd er vooral gekeuveld en zelfs op de eerst kasseistrook "de Haaghoek" reden we een deftig tempo tot aan de eerste helling. Daar vloog new-Wacky crisis er direct in en ook op de tweede berg kwam hij als eerste boven wat een spontane reactie van Vedder opleverde " Wemmen er ne klimmer bij precies!!". Sinds vorige week in Gent-Wevelgem wist ik dat hij kon klimmen maar dit was toch straf dacht ik. De bergskes in de Ronde volgen elkaar snel op en dat kruipt in de kleren en dat moest onze ex-keeper van Westkapelle aan de lijve ook ondervinden en op de derde berg wist hij hoe laat het was wat hem nu een nieuwe bijnaam opleverde "Deux-Alpes" verwijzend naar de bergskes waar hij opvloog (en de andere niet ;-)).  Onze andere neo Dannyboy zag bij wijlen ook sterrekes maar gaf niet op net zoals onze oersterke overgrandmaster Spearhead die wijselijk voor iedere helling 200 meter voorsprong nam. De eerste bevoorrading met banaan en suikerwafels namen we boven de Steenbeekdries waar Pé toevallig de eerste en enigste keer als eerste boven kwam...
 
 
 
 
Alle bergskes waren open voor vrijdagrijders zoals wij met uitzondering van De Kwaremont maar dat vonden er weinig echt spijtig want er waren molshopen genoeg om ons uit te leven zodoende ook de Koppenberg en de Paterberg die konden worden bedwongen zonder vloekende en op elkaars-muil kloppende wielertoeristen. Door het lentetemperatuurtje weliswaar zonder de zon was het genieten van het Ronde-parcours en de mooie OOSTVLAAMSE streek. Een lekke band van Robby (ei ree nie tjuubles!) zorgde voor een klein oponthoud waardoor drie snoodaards de kans zagen te ontsnappen (Golfie, Spearhead en Dannyboy) maar op vijf kilometers van de aankomst in Oudenaarde waren we terug allemaal samen met een opvallend bleke Golfie aan de staart van het peloton. Sven kreeg een hongerklop en ik spreek uit ervaring dat er dan niet lang op eten mag worden gewacht. Op een gezellig terras in Oudenaarde grabbelde hij dan ook als eerste naar het rijsttaartje dat eigenlijk diende als dessert na de baguette en hij verzwolg ook als enige twee lange baguetten zonder te verpinken. Na de sfeer met reeds een gezellige drukte rond de markt te hebben opgesnoven vertrokken we voor onze laatste 40km met als afsluiter de Molenberg als helling en de Paddenstraat als kasseistrook waar alle registers nog eens werden opengetrokken om daarna terug te keren naar Houtem waar onze verkwikkende douche in de sporthal wachtte.
 
 
 
Den après in de Pallieter verliep zoals altijd op zijn Wacky's met veel getreiter maar vooral veel leute en nagenietend van de prachtige bikedag.  Harryman kwam speciaal vroeger van de Ardennen om nog een hapje mee te eten en een pint te drinken, chapeau!!
 
 
 
De lekkere stovers en talrijke jupies zoals cafébaas Luc Pallieter ze noemde waren de perfecte afsluiters van een machtige dag waarbij we het konden klaarspelen om een sterrit van 140km bij elkaar te blijven. Bedankt aan iedereen voor de kameraadschap, Francis voor de pics en welgekomen bijstand, pa voor de koffie, Pallieter voor de après en de gemeente SL-Houtem voor de sporthal met douches ter beschikking te stellen. Topdag Wacky’s!!!
 
 
Bahamontes

 

 

Info

 

 Vrijdag gaan we terug onze Wacky versie rijden van de RVV en het wordt alleszins geen ijskoude versie zoals vorig jaar.
 
 
We vertrekken stipt om 6u30 aan de Molenhoek richting SL Houtem. Aldaar zal mijn pa voor een ontbijt zorgen zodat we goed gevuld om 8u30 kunnen starten op de markt van SL - Houtem.
 
We biken langs mooie binnenwegen om dan aan te pikken op het echt parcours thv de Paddestraat. Vandaar doen we maar liefst 15 hellingen en 4 kasseibanen goed samen voor 150km. We voorzien een 1 ste bevoorrading na 55km in Etikhove en dan na de tweede na 113 km in Oudenaarde. 
 
Onze trouwe cameraman Francis zullen we bevoorraden met water, wafels, bananen... en voor 's middags voorzien we broodjes rond de aankomststrook in Oudenaarde.
 
 
Om 16u ongeveer komen we aan in de sporthal van SL Houtem waar we kunnen douchen. Nadien gaan we pintje drinken en voorziet mijn oud stamcafé opnieuw stovers met frieten.
 
 
De kostprijs is 20 euro/persoon (eten en bevoorrading en apero incl.).
 
Volgende Wacky's worden verwacht aan de ontbijttafel van mij pa:
 
DDT, Dannyboy, Crisis, A Dalton, Salamander, El Guido, Den Beul, Rookie, Francis, Landkakker, Spearhead, Vedder, McG, Tierietomba, Fitzy, Chemical, Pé en Bahamontes
 
 
Met 18 dus!!!!
 
Wie in extremis toch nog congé krijgt vrijdag kan nog inschrijven tem morgen!!
 
grtz
 
 
Baha
 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Nightrider schreef op 09-04-2014 :

Allez, het doet me deugt om al die positieve reactie's te lezen. We zouden nog bijna geloven dat we het kunnen vinden met elkaar. jammer dat ik er niet bij kon zijn, hopelijk volgend jaar. Chapeau aan allen.

 

Tierietomba schreef op 07-04-2014 :

Machtige dag ,perfecte organisatie, bedankt !!

 

Crisis schreef op 06-04-2014 :

Het was een super dag in oost Vlaanderen. Het was een aangename kennismaking met de zware beklimmingen. Barry proficiat met de perfecte organisatie. Pfff de bijnaam crisis is beter... Hèhè...

 

schreef op 06-04-2014 :

Mooi verslagske van een machtige dag, zou ik zo zeggen !!! Weeral een dikke merci aan baha-senior voor het openstellen van z'n accommodatie !!Alleen jammer dat er weeral onderscheid gemaakt word tussen " het gewone volk" en het bestuur !!! Ook jammer dat ik door de "kopmannen" steeds maar ter orde werd geroepen toen ik een paar maal op de tussenstroken m'n slag wou slaan met een vroege ontsnapping...'t is verdorie voor 'n ouwe mens nog de enigste kans, want op de bergskes beginnen de jaren precies toch wel te tellen...Het waren iedere keer de zelfde 6 zelfde zotten ( Beule, Rookie, Baha, Vedder, Crisis en DDT ) die als eerste boven kwamen, en correct me if i'm wrong, maar daar zit toch maar één "master" bij, 'n rookie-master dan nog !!!! Die mannen weten wel nog nie dat enkel de top waar de bevoorrading EN de fotograaf staat, van belang is.... Nog dikke merci aan "derny" Rookie voor de leuke onsnappingen, waardoor we zelf tijd hadden om op de canarieberg op 'n terraske een lekkere chocomelk te nuttigen !!!! Machtige dag, hopelijk volgend jaar were van dattem !!

 

Fitzy schreef op 05-04-2014 :

Bedankt voor je tijt dat je in alles Wacky steekt Bigman " Proud to know you ". Zeer geslaagd editie.

 

el gwiedo schreef op 04-04-2014 :

Twas e nechte wacky day ! Merci gasten

 

vedder schreef op 04-04-2014 :

Twas de max! Thanks Barry voor de schitterende organisatie. Thanks Francis voor de service! Thanks wackys voor de super toffe dag!

 

Fitzy schreef op 03-04-2014 :

@ Stevie D, Have great day and a great birthday.

 

McG schreef op 02-04-2014 :

Gasten, ik kom niet naar de Molenhoek. Ik haal Pete op in Koolkerke, anders moet die sukkelaar met de fiets naar SLH ...

 

Chemical Pete schreef op 30-03-2014 :

Mannen, ik heb de strijd om de auto verloren. Is er iemand die het ziet zitten om langs Koolkerke te passeren?

 

francis schreef op 20-03-2014 :

ik ga mee om foto's te nemen he

 

Stevie D schreef op 26-12-2013 :

Sorry mannen, maar ik heb mij al ingeschreven voor de 260km op zaterdag. Het is een droom om deze eens volledig te doen en dat op mijn verjaardag :-) . grts

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens