De kijk van Pé op Canada-avontuur - 2014-07-26

Verslag

 

Hier deel 1 van wat waarschijnlijk toch weer een ellenlang verslag word...............................
Na een jet-lag van jewelste ( of zou da metalfestival en al die aperitiefkes er voor iets tussen zitten...) en nadat ik al aan een verslag begonnen was, en ik na 2 pagina's nog altijd op het vliegveld in Schiphol was...hier een poging op een min of meer beknopt verslag...
 

 

Woensdag 23 juli 05.15u en zowat een uurke vroeger dan voorzien, stonden 12 popelende Wacky's en een handvol snotterende vrouwen aan de boeie van Tierietomba om met de bus naar Schiphol te vertrekken, waar hun vliegtuig richting het mtb-walhalla Canada, stond te wachten !!!
Woensdag 23 juli 06.15u stonden onze 2 groupies , Harryman en Fikken mooi te blinken   aan diezelfde boeie, waar alleen nog de opdrogende tranen van enkele vrouwtjes deden herinneren aan ons vertrek...( we hebben op de bus echt niet gelachen met jullie hoor...)
 

 

Na een probleemloze busreis en het ietwat probleemlozere zoeken naar een geschikte parkeerplaats, kon de calvarietocht naar de inchekbalie beginnen !!! Ik wierp nog vlug een blik op het perron om te zien of er geen onnozelaar z'n handbagage achtergelaten had en ons treintje karretjes met fietsdozen en bagage zette zeil richting incheckbalie, waarbij we meedere reizigers blauwe enkels bezorgden en waarschijnlijk af en toe een kindje verpletterden...Bij dat inchecken bleek iedereen in bezit van z'n handbagage, maar...bleek Fitzy een "Bahajaans foutje" te hebben gemaakt....z'n belangrijkste bagage, z'n fietsdoos namelijk, bleek verdwenen !!!! Onze Britbelg verdween met een "stabilac-wit" gezicht op zoektocht en kwam wat later met een gelukzalige glimlach en  z'n velooke terug, z'n doze stond nog mooi te blinken op het perron...
 

 

Na een even probleemloze vlucht, waarbij KLM ons als wraak voor ons gepingel op de prijs van het fietstransport, her en der op het vliegtuig had gestrooid...Gelukkig had niemand het "geluk" om naast een "geboekad vrouwmens" te zitten !!! De meeste vulden hun tijd met filmkes, muziek, spelletjes en het verorberen van"overheerlijke" vliegtuigmaaltijden, en een enkeling ( the champ ) deed juist z'n ogen open om z'n balg te vullen....ervaring zeker !!!
 

 

The weather in Calgary : blue sky and 25°, we waren er !!!! Al gauw werd duidelijk dat de Canadezen tot één van de vriendelijkste volkeren te wereld behoren, de bejaarden worden daar zelfs in een rood en wit cowboypakje gestoken en in de luchthaven geposteerd  waar ze alle reizigers verwelkomen met een glimlach van oor tot oor en daarbij nog iedere onozele vraag probleemloos beantwoorden, een ideetje voor Zaventem ??? Nog vlug de douane formaliteiten doorstaan, bagage oppikken en we konden de zoektocht naar onze home-base beginnen !!! Dat was echter zonder fitzy gerekend...die ging ons efkes met wat flair en flauwe en minder flauwe moppen door die douane loodsen....die mannen hadden dat zo niet begrepen en besloten onze ongelukkige mate eens serieus op de rooster te leggen !!! ( iet wat door een niet nader te noemen familielid enkel komt door z'n, en ik zal het nog mooi zeggen, boevetronie..:):):)
 

 

Na een uurtje besloot de douane dat Fitzy toch geen gevaar bleek te zijn ( enkel voor de luchtverontreiniging misschien...) en konden we in een viertal volgestouwde taxi's, waarbij driemaal " follow that cab" klonk, koers zetten naar Covemeadowbay 117, ons basiskamp in Calgary !!!
Dat bleek een prachtig huis te zijn met alles erop en eraan, inclusief een ferme hottube !!! Na een ruime verkenning van alle faciliteiten, het verdelen van de kamers ( Fitzy en Space in de masterbedroom, Dalton, Night en Chuck in de kinderkamer, The Champ en ik de logeerkamer, Go-Carl op de gang, Tierietomba, Mcgyver en Froom ( ex-landkakker..) in de kelder en Black Magic tenslotte, die had van de bureau z'n slaapplaats gemaakt !!) werden onze bikes in elkaar geflantst en vertrokken we spoorslags naar het dichtsbijzijnde winkelcomplex/restaurants/bar/ nog van alles... Voor we inkopen gingen doen, toch vlug eens de locale pub (Woodys) checken !!! Daar werd al gauw de trent van de reis ingezet...een paar jugs ( of jerks volgens sommige...) bier aangevuld met ( door uitdrukkelijk verzoek van Night natuurlijk..) een paar teljoren CHICKENWINGS...er zou op het einde van onze reis geen enkel kieken in Canada nog rondlopen met vleugels aan z'n lijf...We maakten ondertussen ook kennis met Honey, een overenthousiaste diensters, die zelf een dwerg een 29" zou kunnen aansmeren...ze zou echter heel ons verblijf goed voor ons zorgen, tja, de tip zit daar dus niet in de rekening inbegrepen é...

 


Na het ietwat te lang in de pub blijven hangen, ging het richting supermarkt, de chickenwings waren slechts voorgerecht hé...We besloten met een 4-tal inkopen te doen, terwijl de rest buiten stond te wachten, waarbij Go-Carl te wete kwam  dat op wildplassen in Canada net niet de doodstraf staat...iet wat ook geld voor het staren naar kortgerokte meisjes ,die twintig lijken, maar niet eens 16 bleken te zijn...Na een klein uurtje shoppen, waarbij we genoeg proviand hadden waarmee een gezin met 6 kinderen ongeveer een maand zou toekomen en het leegplunderen van de liquorstore ( ze verkopen daar in de GB's geen bier !!!!) ging het terug richting basic-camp (waarbij we terug een taxi nodig hadden om onze berg inkopen te vervoeren...) om aan onze eerste bbq van de reis te beginnen !!! Wat volgde was aperitief in de hottube ( iets wat enkele uren later blijkbaar al op face-book stond...Wacky's naakt in de hottube ??? we hadden wel allemaal 'n zwembroek aan é !!) met daarna een heerlijke bbq verzorgd door onze twee "Sergio's" zijnde Dalton en Tierietomba, nog wat nagekeuvel om dan moe maar supervoldaan in onze bedde te kruipen, waar Filip en ik er een gewoonte van maakten om in plaats van gewoon slaapwel te zeggen, elk een dikke scheet te laten....(heb thuis serieus moeten afkicken...)

 


Dag 2 begon met een ellenlang ontbijt, waarbij denk ik, een brood of 6, 'n kilo of 3 yohourt, 3 dozijn eieren, een half zwijn aan spek , liters fruitsap en een hoeveelheid koffie waarvan een normaal mens 3 dagen wakker blijft, door de Wacky-maagjes verdween. Na talloze ochtendkakjes, hot-tube sessies, ochtendgymnastic ( Space ), het verwerken van ochtendhumeur (Chuck)en een uitvoerige bestudering van de flatscreen ( Night) werd uiteindelijk besloten om onze blauwe wacky pakskes aan te trekken en Calgary binnen te vallen !!
Vanuit de buitenwijken, waar we gelogeerd waren, kon je mooi de skyline van downtown Calgary zien liggen, daar geraken bleek nog redelijk mee te vallen ( tot tegenstelling van het vliegveld...(zie later..)) Al wat het nog wat onduidelijk waar je nu juist met je fiets moest rijden...blijkt dat daar allemaal geen rol te spelen, we zagen zelfs fietsers op de Highway !!! Calgary bleek geen Cairns te zijn, want op de welliswaar mooie hoofd/winkelstraat, waar we trouwens meermaals gefotografeerd werden en een paar man zelfs onze Champ herkenden, bleek er niet veel te beleven. Tot overmaat van ramp ( voor mij toch) stuitten we toch wel op een sushirestaurant zeker !!!! Mooi zag het er allemaal wel uit, maar ik besloot geen risico's te nemen en de eerst Canadese hamburger was een feit !!! Ondertussen hadden we van een enthousiaste biker vernomen dat er in de stad een mooi park moest zijn Noose Hill genaamd, waar het prachtig biken was !!! Na nog wat geklungel in de stad, kwamen we uiteindelijk aan de rand van het park toe. Het begon al direct met een klimmetje van 20%, waarbij Froome die als eerst de helling wou opstormen, al direct kennis maakte met de Canadese ondergrond...(borduurke nie gezien :):):):) Wat volgde was inderdaad prachtig mtb matriaal ( we hadden nog niets gezien !!!) ,waarbij Filip ons af en toe wat prachtige tips gaf. Zo reden we talloze malen een molshoopje af, waarbij de meesten toch met de billen toegeknepen zaten, na de Singletrack 6 deden we dat waarschijnlijk met onze ogen toe !!! Na vollop genoten te hebben van het "spelen" op Noose Hill volgde het traditionele Woodys bezoek, inclusief "jugs en chickenwings",hottubben,  flatscreen staren, bikestrelen wat mannengekloot (figuurlijk dan !!!) om uiteindelijk naar onze respectievelijke bedsteden te verdwijnen een slaapwelscheet te laten en te dromen van wat nog moest komen !!!
 

Zal dus maar eens aan deel 2 beginnen zeker, hopelijk leest er nu meer of 2 man ( dank u Chemical en Space :):)m'n met dt fouten doorspekte relaas van de "avonturen van 12 kleine Wacky's in het grote Canada"...

 

Morgen 3 in Calgary, iedereen was ondertussen al wat gewoon geraakt aan z'n slaappartner ( moet zeggen dat Filip gelukkig mooi aan z'n kantje bleef, in tegenstelling tot Nadia :):):) en alle ochtenrituelen incluis de volgorde van opstaan ( waarbij de "keldermannen " steevast tot de laatste bleken...) viel al redelijk in z'n plooi !! Na het gebruikelijke gelummel en gepummel waren we allemaal klaar voor onze eerste belangrijke "opdracht", onze bikes moesten namelijk naar het hotel van de organisatie gebracht worden, waar ze op een camion gingen geladen worden om richting start te vertrekken !!! Dat hotel, waar onder andere ook onze eerste briefing doorging, lag pal aan de luchthaven, geen probleem dus om daar te raken, we konden van ons huis de vliegtuigen zien dalen en opstijgen !!!

 

 

De kolonne Wacky's trok zich op gang, met op kop gids Filip die in het bezit was van "een kopieke van een stukske van een stuk van de kaart van Calgary..." We trokken een mooie blauwe streep door de brede boulevaars van C. waarbij er tijdens het beklimmen van enkele "valsplatte" klimmekes af en toe al een klein gaatje viel en hier en daar al wat gekreun en gepuf te horen was... The Champ ( die in een vroeger leven nog gegidst heeft in de brousse van Senegal...) loodste ons moeiteloos tot aan een van de start/landingsbanen van het vliegveld.... en daar begon de miserie...De weg die ons rechtstreeks naar onze bestemming kon brengen, bleek een soort mini ring van brussel te zijn, en na wat rondgevraag besloten we een paralele weg te volgen, wrong move dus... Blijven rijden met je eindbestemming op de achtergrond en daar maar niet geraken...beetje fusterend hoor !!! Daarbij reden we met onze grollende maagskes nog de één na de andere hamburger/pizza/shusie tent voorbij, moest Black Magic dringend kakken, Froome z'n fiets om 14u bij de mecaniciens zijn en bleek toen we eindelijk de goede weg gevonden hadden, die klojo's van een Canadezen die nog niet hadden afgewerkt !!!! Na wat rondgevraag door Fitzy en Filip, die al uit ellende en fustratie de helft van de kaart had opgegeten, kwamen we te wete dat we weer helemaal terug moesten, nog een kleine 12 km erbij !!!

 

Nadat een voorstel tot ploegentijdrit kordaat van de tafel geveegd werd, bereikten we uiteindelijk na een lange calvarietocht onze bestemming... Daar aangekomen werden we al gauw rond onze oren geslaan met afgetrainde biker en bikers, bikes waar de ene er nog duurder uitzag dan de andere, maar vooral een enthousiaste gezelligheid !!! Dan maar direct onze nummers, mooi rugzakje en singletrack 6 koerstrui gaan afhalen !! Sommige onder ons hadden gekozen voor het downhill model, een weliswaar zeer mooi modelleke, maar downhillers dragen normaal een heel arsenaal aan beschermstukken onder hun trui...een smalleke ware ideaal geweest vor een Koertie in een vorig leven !!! De meeste onder ons konden gelukkig nog wisselen van trui, een enkeling ( Froome) was niet zo fortuinlijk en moet nu enkel nog een paar stokken kopen en heeft er zo een mooie tent bij !! Nadat we fier als een gieter onze stuurnummers aan onze fietsen gingen, waarbij Go Carl en ik voor de ruit van één van de kamers 2 in het roze gekleedde meiskes spotten, die blijkbaar een dansje aan het instuderen waren....( lang hebben we niet gekeken, wie weet waren ze nog geen 16 jaar...) kon eindelijk onze eerst briefing beginnen !!!

 

Rechtstaand ( we waren weeral bij de laasten) en met een, by the way niet te zuipen, blikje Red Racer ale, hoorden we achtereenvolgens de : hoofdorganisator, de parcoursverantwoordelijke, de transportverantwoordelijk en tenslotte de dokter elk hun speechke afsteken... Ondertussen hadden we de kans om onze "concurenten" eens te spotten en die kwamen blijkbaar vanuit de hele wereld !!! Nederland, duitsland, China, Australie, Belgie...zelf 2 Braziliaantjes ( Colombiaantjes volgens Night...) Die laatste 2 bleken de 2 "rozekes" te zijn die GoCart en ik al in actie hadden gezien, 't zou niet de laatste keer blijken !!! Na het binnenspelen van een welverdiende hamburger/friet in de luchthaven, waar we in ons koerspakske maar zonder fiets waarschijnlijk een belachlijk figuur sloegen, klonk terug 2x : "follow that cab"( voor de slimme onder ons : 3 taxi's, da's maar 2x follow that cab hé...)back to base !! Alle neuzen stonden nu al redelijk richting van de race, wat uitmonde op het naarstig maken van racebagage, wegstouwen van fietsdozen en overtollige bagage ( mochten we gelukkig in het huis achterlaten ), de zoektocht naar een goede verstopplaats voor onze nog niet opgezopen/gegeten proviand, het kraken van enkele buds, hottuben, om uiteindelijk met de traditionele avondscheet onze bedstede in te kruipen...

 

Race-dag 1

Vroeg dag vandaag, iet wat trouwens de hele race het geval zou zijn !!! Na een kattewasje, een vlug vlug ontbijtje en een nog vlugger, min of meer, opkuis van ons huis stonden er  al 3 taxi's  te wachten om ons naar het vliegveld te brengen waar de bussen die ons naar de start zouden brengen al stonden te wachten !!! Een ritje van een uurtje bracht ons vanuit het redelijk vlakke Calgary ( waarbij we in het buitenrijden trouwens nog een mooi blik konden werpen op het Olympisch winterdorp ) naar het begin van de eigenlijke Rockies !!! Hoe verder we kwamen hoe hoger en hoe ruiger de bergen werden, de kodakskes en Iphones deden volop hun werk en het werd hoe langer hoe duidelijker dat het hier niet van de poes zou zijn...Toen we aan de start in Fort Bragg toekwamen bleek daat al een drukte van jewelste !!!De buitenlanders bleken toch in de minderheid te zijn...Heel wat Canadezen volgden de race immers met hun privé-voertuig ( lees immense trucks of mobilhomes !!! ik deed op de highway meermaals de test, gemiddeld 55% van de auto's die in Canada rondrijden zijn jeeps, en geen suzuki-samourai's é...)

 

Al onze "raspaardjes" stonden al mooi te wachten in daarvoor speciaal gemaakte rekken, iets wat ieder morgen het geval zou zijn, daarin was de organisatie in elk geval al top, nu nog uitkijken wat de rest zegt...Er restte ons nog een klein uurtje tot de start...ietwat uitmondde in het op en af lopen naar de dixie's, ontelbare keren testen van remmen en bandedruk ( denk dat Filip wel op een fiets op 12 heeft gezeten om te zien of de banden goed stonden...) en het nemen van foto's natuurlijk...Eindelijk klonk dan het signaal dat we in de startboxen mochten plaatsnemen, box 1,2 of 3 op dag 1 had iedereen nog de keuze !! De Champ vroeg langs z'n neus weg of er niemand bezwaar tegen had dat ie op dag 1 toch eens uit box 1 zou vertrekken...we hebben hem voor de rest van de dagen niet meer gezien in box 3 waar wij bescheiden als we zijn iedere dag uit vertrokken.... Met het toepasselijke "Highway to Hell" ( pluim 2 voor de organisatie, de muziek !!!!! zelden zoveel goeie muziek gehoord bij een evenement als deze !! nieks techno maar Ozzy, Metallica,Motley Crue, Def Leppard, Heart, Foo Fighters....) werd de Singletrack 6 officieel op gang geschoten !!!!!

 

 

Terwijl de eersten naar alle waarschijnlijkheid als een bende losgelaten zotten aan de race begonnen, schoof het gros van de Wacky's helemaal aan het einde van de sliert van ongeveer 300 bikers en nog genietend van uitstervende tonen van AC DC  op het gemakske onder de startboog door, and off we went !!!! 40km en 1800 hoogtemeters, dat ging een makkie worden...Ook al werd er niet te rap gestart, de Wacky bende werd al rap opgesplits in  groepjes die het min of meer hetzelfde zouden blijven voor de rest van de 6 dagen...The Champ buiten categorie iedere dag in de top van de race, groepke 2 bestaande uit Froome ( die enkele beresterke dagen had en rapper afdaalt dan een niet nader te noemen Wacky die dubbel zoveel weegt...) Night ( die ondanks 1kg overwicht toch sterk klom en afdaald gelijk 'n zot, maar al na dag 1 z'n teammaat en broer in de steek liet, "kwisten kik nie dat in team was...:):):)) Black Magic ( die ondanks alle verwachtingen toch nie iedere dag grandioos de afgrond inreed,maar wel hier en daar de singletracks wat breder gemaakt heeft en met z'n gevloek en geketter iedere beer kilometers uit de buurt hield !!!) en ikzelve die af en toe een rekker nodig had om die mannen bij te houden...Mcgyver die dag één ook bij ons reed, spookte op dag 1 en 2 zodanig veel" onnozelheden" uit dat ie maar besloot om zich aan te sluiten bij "groepke3" de olijke bende bestaande uit Space ( die een prestatie leverde die niemand verwacht had... met zo'n schouder zulke veeleisende ritten uitrijden, waarbij de ene boomwortel letterlijk z'n best deed om over de ander te groeien, je af en toe rakelings langs de ravijn afdaalde, er drops waren van een kleine meter...heb meer dan één keer aan Space moeten denken toen m'n schouders weer maar  eens uit de kom dreigden te schieten na een zoveelste f*cking boomwortel, eigenlijk maar gelukkig dat onze Space nie helemaal in orde was, of hij had ons waarschijnlijk allemaal naar huis gereden !!!) Tierietomba,( die zoals we hem kennen mooi gecontroleerd ronddraaide, er samen met Dalton voor zorgend dat "groepke3" mooi samenbleef en alleen in rit 6...maar daar later meer over :)::) Chuck,( die bergop af en toe wel een asmatisch gepiep liet horen, genoot van de rest vooral van alle technische passages en  deed ( naar eigen zeggen :):):) zelf een wheelie bergop !!!) Go-Carl ( voor wie een totale nieuwe mtb wereld openging, amuseerde zich als zot, begon steeds maar beter te klimmen en steeds maar minder over z'n fietske te tuimelen in de afdalingen...zie hem nog steeds rond een boom geplooid staan midden in een serieuze afdaling !!!) Mcgyver ( die al eens van groepke wisselde, vertrok in rit 1 en 2 als een duivel uit een doosje waarbij ik alle moeite van de wereld had om m'n ploegmaat bij te houden, om wat later tot 2x toe spectaculair het decor in te gaan, waardoor de braafste Wacky onder ons toch wat met de bibber ging biken...kreeg hij het dan nog voor mekaar om in rit 2 via een geniale ingeving een stukske van het parcours af te snijden en zo van z'n trouw wachtende partner af te raken....) en tenslotte Dalton( de "padré" van de groep, die een parcours kreeg speciaal op zijn maat geschreven !!! die reed de hele 6 dagen rond met een glimlach van oor tot oor, wachtend op iedereen, filmkes maken, het ging zelf zover dat ie in een getimde afdaling stopte om foto's te trekken....z'n klassement voor de wup natuurlijk en zo viel de waarschijnlijk beste daler onder ons net buiten het Wacky podium !!!) Tenslotte "groepke 4" met alleen maar Engelstalige...onze Fitzy had ervoor gekozen om met een "welgemeende f*ck you" zijn eigen ding te doen mooi ( zegt ie toch zelf:):):) op hartslag te rijden, z'n goed recht, alleen jammer dat we nu geen enkele valpartij of stommiteit van onze Fitz hebben kunnen meemaken !!!!)

 

Na dit "kleine" intermettzo terug naar rit 1...Omdat we dus in "groepkes" reden zullen de rittenverslagen dus beperkt blijven tot wat ikzelf hebben mogen meemaken en "van horen zeggen"... De eerst die een hoofdvogel afschoot was onze "younster" Froome, die in de eerste km'ters een madammeke herkende vanop de briefing, haar eens met veel bravoure goeiendag wou zeggen en daarbij op één van de gemakkelijkste stukken van de rit met een redelijke patat de met kiezelstenen bezaaide ondergrond kustte...Onze charmeur z'n knietje open, maar hij(we) hielden er wel een toffe vriendin aan over !!! Het bleek al gauw dat we 40 kilometertjes flink onderschat hadden...de boomwortels en nijdig "neepjes" bergop, waarbij we al gauw kennismaakten met de 90° bocht bergop eisten al gauw hun tol. Mcgyver en ik kwamen als eerste ( na de Champ natuurlijk) aan bij de bevoorrading ( pluim 3 voor de organisatie...gels, koekjes, snoepkes ( allemaal in ongeopende verpakking ) bananen, appelsienen, CHIPS  en PRETZELS, water, energiedrank, cola en overvriendelijke mensen, die zowaar je camelbag en bidon vulden !!!) Die bevoorrading lag juist aan het begin van de eerste "time-descent" en toen ik de hoogrood aangelopen Night en een dartele Froome zag afkomen, maakte ik er Mcgyver erop attent dat we zovlug mogelijk moesten maken dat we weg waren, om die 2 afdalingsgekken voor te blijven !!! 50A en 50B begonnen met een struisvogelei in hun broek aan "time-descent" 1 !!! Met Mcgyver in m'n spoor "stortten" we ons naar benenden, waar we na enkele honderden meters al 2 "drops" van een kleine meter voorgeschoteld kregen...ik kon me met veel moeite en dank aan m'n fully nog net recht houden, maar hoorde achter me een soort dierlijk gebrul gevolgd door krakende takken en een leuke smak...m'n teamgenoot het decor in !!! Daar stoppen tijdens een time-descent gelijk staat met de grond kussen ( en het een TiME...was :):) besloot ik op het einde van de afdaling te wachten...Aan dat einde wachtte ons een beklimming waar volgens mij geen enkel normaal mens naar bovenrijd en ik besloot dan maar om alvast naar boven te strompelen, waarbij ik hier en daar al een klein krampke voelde opkomen...( had ik geluk dat Mcgyver op z'n tote was gegaan...:):) Al gauw passeerden een grinnikende Froome en Night met de mededeling dat m'n mate een tuimeling uit het boekske had gedaan, maar buiten een pijne schouder en een bloedlip blijkbaar ok was !!!! Denk dat toen  wat later ook de onfortuinlijke Mcg. naar boven kwam getjokt, z'n eerste woorden waren : " nie op face-book zetten é, of Isabelle pakt 't eerste vliegtuig naar Canada !!!" als da geen liefde is !!!!

 

Dapper zetten we echter onze tocht voort, waarbij we nog enkele beklimmingen voor de boeg kregen waar blijkbaar geen einde aan leek te komen !!! We kregen ondertussen ook nog gezelschap van een bere-sterke Black M. om na een nog laatste leuke afdaling ( waar Mcg. alle moeite had om z'n fiets in bedwang te houden tussen z'n knikkende knieen :):) met een dikke smile voor de eerste maal over de finish te rijden !!! Daar zaten de "dikken en de dunnen" en vooral de Champ ons als glunderend op te wachten, bleek dat onze Flip zowaar al van dag 1 op het podium stond !!!!! De Wacky's al direct op de kaart !!! Onder een stralend zonnetje, bere muziek,  cola, chips, boterhammekes en voor elk een terrassestoeltje was het aangenaam wachten tot de rest van de bende binnenkwam ! Nadat groep 3& 4 allen met een dikke smile waren binnengekomen, de straffe verhalen uitgewisseld waren en de dorst gelest, was het tijd om met de bus naar ons eerste hotel te vertrekken, rit 1 zat erop en iedereen had het overleeft !!!!!!

 

Deel 3 komt uit op een nog later te bepalen tijdstip...

Deel 3 van wat hopelijk bij een triologie blijft.....

Waar waren we al weer ??? Oja, op de bus na onze eerste rit en op weg naar onze eerste slaapplaats in Canmore. De sfeer zat er goed in, ieder verhaal nog wat straffer dan het ander, er weerklonk juist wat gegrom toen ik de ludieke opmerking maakte dat die 2 roze "Colbraziliaanse" meiskes toch maar mooi voor "groepke 3" waren geeindigd...die mannen konden daar blijkbaar nie mee lachen !!!

Tierietomba en ik die de hotels hadden geregeld keken halsreikend uit naar het verblijf in onze eerste hotel, die in vergelijking met onze andere verblijfplaatsen nogal aan de dure kant was !!! We werden recht voor de deur van het toch wel imposante Coast hotel afgezet door onze persoonlijke Chineese/Japanese/Koreaanse...buschauffeur ( transport, pluim zoveel voor de organisatie) en konden na het uitzoeken van onze bagage al direct inchecken !  Toen dat nogal lang bleek te duren, begon er hier en daar al een kopje te hangen, maar toen we uiteindelijk onze kamers betraden gingen alle kopkes al gauw weer de lucht in, wat een luxe !!! 2 Prachtige kingsize bedden, flatsceen, koffiezet, een pracht van een badkamer, en ja er was  zelf een strijkplank aanwezig !!! Kwam daarbij nog dat het avond en ochtendeten in ons hotel plaatsvond en de mecaniciens hun ding deden op de parking van ons hotel, luxe luxe luxe !!! ( moest toch effe denken aan de Crocodile....)

 

Na een lekker verfrissende douche ( de Fluppe, den smeerlap, had toch wel al die mooie kleine hoteldouchegellekes aangeslagen zeker !!!) en het vlug eens invetten van mijne vélo, was er nog wat tijd over voor we aan het avondbuffet mochten beginnen, gauw eens het hotel checken !! Veel verder dan de bar raakte ik niet, Froome, nog in z'n koerspakje, had als eerste de bar gevonden en zichzelf op een frisse STELLA getrakteerd, kon die gast daar toch niet alleen laten zitten é... Na de aperitief, het avondmaal dat zoals gezegd plaatsvond in ons eigen hotel !!! Bij een sjiek hotel hoort een sjiek avondmaal, en dat was het !!! Een buffet om vingers en duimen van af te likken, en als een vieze paté als ik een tweede maal z'n bord volschept...en dat bij het dessertbuffet nog eens doet ... Nadat iedereen z'n die dag verloren kilo's er weer dubbel bij had, volgde de traditionele podiumceremonie, een ietwat langdradig gedoe waar praktisch iedere avond dezelfde biker/sters op het podium stonden. Gelukkig voor ons stond daar ook van dag 1 tot dag 6 een Wacky tussen..de Champ, wie anders !!! Moet niet gezegd dat het meeste lawaai gemaakt werd toen Mudly z'n prijzen ging afhalen !! ( van een paar kousen over 'n kartje kilo koffie, 'n stuk zeep en deodorant tot een pracht van 'n zonnebril ) Wat het wachten echter nog meer de moeite maakte waren de videomontage en de prachtige foto's van de afgelopen rit !!

 

De briefing van wat de volgende dag ging brengen kon ons al wat minder boeien, ten eerste we verstonden de helft van da Canadees gewauwel nie en te tweede gingen we wel zien wat er op ons af kwam !!! Daarna omdat het zaterdag was en omdat we nu eenmaal Wacky's zijn, ging het merendeel van ons nog eens op zoek naar een locale pub.The Rose zou de eerst zijn van een lange rij Canadese pubs die de eer zouden hebben om het zootje Belgische topatleten te verwelkomen!! Kwam het door de vermoeidheid of zaten de massaal aanwezige inheemse muggen er voor iets tussen, na een paar "jugs" besloten we al terug te keren naar ons geaircode hotel. Terwijl de helft z'n kamer opzocht, besloten we met een man of zes dat ons alcoholpeil nog niet naar behoren was, en we vergeten waren om chickenwings te bestellen !!! Vlug de hotelbar binnen, 6 Buds, u tejoor French fries en one portion chickenwings, hot en spicy please !! Na nog een bud arriveerden onze versnaperingetjes en was het nu omdat we om 9u.47 besteld hadden en de keuken om 10u.sloot en de kok dus waarschijnlijk lekker pissig was, maar dit waren de meest spicy chickenwings die ik van m'n leven binnengespeeld heb !!! Het was zelfs zo erg dat er toch wel 1 wingske bleef liggen zeker ( en ja, Night was erbij ) Dan maar aan de barvrouw gevraagd om een nummertje van 1 tot 6 op te schrijven....Tierietomba z'n lippen zouden de rest van de reis niet meer op hun plooi komen !!!!

 

Rit2

Na op z'n dorenroosjes geslapen te hebben ( wat een bed !!!),onze bazas te hebben gemaakt en het nuttigen van het overheerlijk ontbijtbuffet ging het busgewijs richting Nipika Mountain Resort ( die namen alleen al...) waar er ons een ritje van 38 km en 1100 hoogtemeters stond te wachten. Er werd gestart in groepkes van 10 waarbij Night kreeg wat ie verdiende en samen met Dalton als laatste mocht vertrekken, tja had ie z'n ploegmaat op dag 1 maar niet in de steek moeten laten !!! Black Magic, Mcgyver en ik mochten samen van start gaan en doken na een prachtige omsingelende beweging als eerste het bos in. Mcgyver, die waarschijnlijk " peper in z'n gat" had, dook als een zot het bos in om daarna bijna onmiddelijk z'n tweede sierduik in twee dagen te maken ( en twas er weer één van 10 punten hoor !!!) Black M., met z'n superieure techniek, nam direct het commande over en miste al onmiddelijk het daaropvolgende bruggetje, waarbij ik, die in z'n wiel zat, juist hetzelfde deed, over een knalstart gesproken !!! Wat volgde waren kilometers singletrack, waarover  boomwortels gestrooid waren als stokjes in een mikadospel !! Moest m'n teammate, die persé met een hardtail wou rijden, valse tanden gehad hebben, ze lagen er al uit na kilometer 1 ...Ik besloot op m'n gemak door te rijden en af en toe een pauze te nemen om 50A ( Mcgyver dus ) te laten terugkomen. Onderweg passeerde ik de waarschijnlijk meest onfortuinlijke renner van het hele pak..De arme man, een belg dan nog, had daar een patat gezet, recht op z'n smikkel !!! Eerst werd gevreesd voor een kaakbreuk, later bleek het nog mee te vallen, maar de man heeft er wel de hele race als de elephantman bij gelopen !!!!

 

Toen ik wat later weer trouw stond te wachten op m'n compadré en daarbij een half peleton bikers, incluis 2 "ambassadors" ( gasten die gewoon meerijden om te zien of iedereen in orde is en via radio in verbinding staan met de organisatie, via die radio werd ook een opsporingsbericht rondgezonden voor biker 50A....oja, weer pluim voor de organisatie !!) zag passeren besloot ik dan maar alleen voort te rijden. Net op dat moment kwam er in de verte een rood en wit Wackytreintje te voorschijn, met 50A ?? Nee dus, het bleken Tier. Space, Chuck en Go-Carl te zijn...en Mcgyver die hadden ze niet gezien !!! Besloot dan maar met hen mee te rijden. 't Was best leuk, hoorde Chuck bergop een Mudly imiatie doen en zag hoe Carl halverwege een afdaling plots begon te paaldansen rond een boom !!! Toen ik echter achtereenvolgens Tierietomba "ei Stubbe, piano é !" en Chuck " die Rozekes zien do were" hoorde zeggen, besloot ik er op m'n sloffen vandoor te gaan, had de dag voordien teveel gelachen om nu zelf door "die rozekes" ingehaald te worden !!!  Na  kilometers die bestonden uit machtige singletracks, technische afdalingen waarbij ik het spijtig vond dat ik nog geen 3de rem had, het steeds maar dichter bij de ravijn rijden en af en toe de gedachte " wat als ik nu een beer tegenkom..." hoorde ik plots muziek...'t Zou toch nie waar zijn é, met nog maar 20 km op de teller kon dit nog niet de aankomst zijn !!! Het bleek de bevoorrading te zijn, die ze lekker  treiterend juist naast de aankomst hadden gelegd !!! "Jow Pé" klonk het plots, bleek het Filip te zijn, ik moest nog 18 km doen en den dien was al aangekomen !!!! Hij had ook nog de leuke informatie dat Mcg. zowat een kwartiertje geleden doorgekomen was, den dien had verdoemme 'n hoek afgestoken !!!! Ik besloot alles op alles te zetten om de snoodaard nog bij te benen en na een tiental km. goed bollende singletracks gekruid met enkele " verstand op nul afdalingen" had ik hem te snarren !!! We werkten de laatste kilometers af aan een redelijk strak tempo, niet in z'n minst doordat we nogal uitdagend voorbij gestoken werden door een niet onaantrekkelijk vrouwe-duo, gieder nie wi !!! ( Bleek later dat Mcg. genoten had van de hele rit, uitgenomen de laatste kilometers, ie moet maar weten, 'n shortcut nemen om van je teamgenoot af te raken :):):)

 

Samen met de reeds toegekomen Black M. en Froome was het dan wachten op de rest, die wat later met een big smile, en voor de Braziliaantjes, over de finish reden. Bleek dat de Fluppe de tweede lus nog eens met hen had meegereden....wat losrijden noemt dat zeker !!!! Nadat Fitzy de bende vervolledigd had, was het tijd voor een...welverdiende hamburger en bijhorende Bud !!! Aan de finish van rit 2 & 3 had een plaatselijke mtb-club zowaar een bbq neergepoot (waar een koppel hollanders achterstond !?!) en het moet niet gezegd dat ze tot 2x toe 12 zeer goede klanten hadden aan ons !!!! Rit 2 tot een goed einde gebracht, en op en koppel geschaafde knietjes en enkele pijnlijke schouders was iedereen nog "en plein forme " !!! Op naar hotel 2 waar we weer ( dankzij de Champ...:):) pal voor de deur werden afgezet !!! Het Park-Inn hotel bleek niet van het caliber van onze vorige stek, maar de kamers waren proper, koffiezet en flatscreen aanwezig, badkamer meer dan o.k en als finishing touch had de plaatselijke stukadoor z'n best gedaan omde kamers een soort"grotten van Han" tintje mee te geven.... ( lees : een plafond vol met pleisteren stallagtieten !?! ) Nu we onze tweede rit achter de rug hadden en we maar over 2 canada-outfits beschikten, was het dus tijd voor een klein waske,wat resulteerde in terras die prachtig versiert werd door een grijzende rode Mudly met middenin al dat wasgoed een fier wapperende blauwe Wacky vlag !!!!  Met temperaturen die nu boven de 30° gingen was onze was trouwens enkele uren later al droog !!! Die 30° was ook "redelijk" goed voelbaar in de grote witte tent, een 100tal meter van ons hotel verwijderd, de place to be voor avond en ochtend eten alsook briefing/ceremonie tent.Nadat we  Na het eten nog vlug eens de decibels de lucht in jaagden bij een tweede podiumplaats voor onze Champ !!! ( en nu als eerste als ik me niet vergis..) tijdens het ontcijferen van de briefing het woord Hillybilly's menen te hebben horen vallen en filmke/ foto's te hebben bewonderd, verzamelden de sterkste onder ons nog voor het traditionele slaapmutsje of beter, slaapjug...( mooi pubke trouwens, alleen waren de (ongezouten !!!) peanuts die Night meegebracht had,  nie echt welkom...peanuts op café, ze kennen dat daar blijkbaar nie !!) Daarna ogen dicht en snaveltjes toe, een nachtrust die enkel vestoord werd doordat Filip z'n gsm tot 2x toe afging, de burgemeester van Maarkedaal, dien gast weet blijkbaar nie dat topatleten als Filip en ik hun slaap nodig hebben !!! 

Shit, 't zal toch geen triologie worden....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info

 

Woensdag 23 juli vertrekken 12 Wacky's naar Calgary Canada om deel te nemen aan de bekende Single track 6 transrockies. Een wedstrijd met 6 etappes over één van de mooiste trails van de wereld in de Rocky Mountains ten westen van Canada.

 

Samen met Filip Meirhaeghe als ervaringsdeskundige ter plekke maar ook met een goede voorbereiding achter de rug zijn ze nu in staat om één van de meest technische tracks te bedwingen.

Wie het ziet zitten om hen uit te wuiven, de bus vertrekt woensdag naar Schiphol om 6u30 aan de Molenhoek.

 

We wensen hen een fantastisch avontuur toe met hopelijk geen accidenten, veel bikeplezier, veel vriendschap onder elkaar en vooral veel leute.

 

En als het eens tegenzit remember: "We will never surrender"!!!!!!!

 

Top binnen twee weken Wacky Friends

 

Baha

 

 

 

Deelnemers

 

eagle eye, Nightrider, A-Dalton, froome, Go-carl, Space jr, FIETSZY, McG, black magic, rakiakstje, champ, chuck, pe

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 26-08-2014 :

@Chemical : Nadia kon in die tijd nog nie lezen....:):):)

 

Chemical Pete schreef op 26-08-2014 :

Pé, het kan niet anders dat je destijds Nadia hebt kunnen binnen draaien met het schrijven van een schone love letter...

 

Night schreef op 24-08-2014 :

I new team is Born Peppie en Coddy. Machtig Vroom Thats it

 

Froom schreef op 24-08-2014 :

Sorry. Peppie en coddie?

 

Froom schreef op 24-08-2014 :

Compadre. Peppie en cockie??????

 

mcg schreef op 23-08-2014 :

Mo Pe toch. Hoe kom je erbij. Ik heb helemaal niet misreden. Gewoon tandje bijgezet om je eens te testen. Vree schoon verslag van rit 2 trouwens. We keuvelen er nog wel wat verder over als ik terug thuis ben. See you...

 

Fitzy schreef op 22-08-2014 :

Pe your memory is amazing, LEGEND.

 

Chuck schreef op 22-08-2014 :

@ Night:enkel deze morgen een expertise gehad in De Haan om 8 uur... pijnlijk als ge laat in uw bedde lag... de rest van de dag congé payé...quality time met vrouw en kids.... sloef chuck (grrrrr)

 

Space jr. schreef op 22-08-2014 :

Machtig geschreven man ,k'her belevend lik moar ton zonder de schrik van de helse ritten die we voorgeschoteld kregen , om nooit te vergeten.

 

tierietomba schreef op 22-08-2014 :

echt de max pé !!!

 

Night schreef op 22-08-2014 :

Moe je gie nie werken dé Chuck ?

 

Chuck schreef op 22-08-2014 :

machtig, 't is echt nagenieten Pé. De frisse pint na de rit was een engelke die op mijn tong piste en de hamburger was echt nodig om de verloren calorieën terug aan te vullen... want die laatste f*cking 5 kms waren er bijna teveel aan(de warmte, de wortels, de boomstronken...) THX aan groepje om op 't laatste op mij te wachten en mij over de finish te slepen - AWESOME ! En ja dag 2 was supère technisch en 't was fun om de Braziliaanse roze chicken wings voor te zijn !!

 

Night schreef op 22-08-2014 :

't zal niet van de poes zijn, en dulden geen commentaar :-)

 

Night schreef op 22-08-2014 :

Oké dunnen, conpadre den dikken zal uw stelling volgen. Rode balpen in aanslag na het woord "einde" vloeiend uit den pen van de meester hemzelf " pol Codde ". Onder voorbehoud van alle rechten en pichten . Getekend alias den dikken. @ pé, The max Ben nog op zoek naar een perfecte naam voor jullie duo.

 

Froom schreef op 22-08-2014 :

Kan nie wachten op vervolg DE MAX

 

Froom schreef op 22-08-2014 :

@night, de dunnen excuseert zich! We gaan wachten tot pe 'einde' schrijft... Dan kunnen we pas rode balpen nemen "incorrect" higihihi mugly

 

mcg schreef op 20-08-2014 :

Prachtig Pe wat je toch allemaal uit je pen haalt. De helft was ik al vergeten. Na mijn eerste tuimelperte bij de time descent 1 was het wel redelijk met de billen toegeknepen dat ik de rest van de rit uitreed. Toen je me helemaal op het einde nog eens overkop zag vliegen was de leute wel helemaal voorbij. Het kon niet rap genoeg gedaan zijn. Toen ik bij rit 2 nog het geluk had om als eerste van de wave de single track in te duiken, en weer een voorwaartse salto ten berde bracht, was het echt wel genoeg geweest. Wijselijk besloten om met de relaxe meute mee te rijden. Het vervolg lezen we nog wel. Ik kijk er al naar uit...

 

Fitzy schreef op 20-08-2014 :

De L.S.D dat je gepakt geeft op Woodstock doet nog goed zijn werk Pé, your the best !.

 

Nightrider schreef op 20-08-2014 :

Froom die gecronometreerdenaarbenedenafdaalingssingeltrekparcour die Dalton op zijn naam mag schrijven is godever****me voor stage vuve hé. Nu weet iedereen al dat ik geklopt ben miljaar. :-)

 

Froom schreef op 20-08-2014 :

Prachtig verslag... Kmoet er wel 1 iets aan toevoegen/verbeteren: de prijs voor beste 'time-naarbenedenketsen' gaat naar DALTON!!! Ere wie ere toekomt ;)))) ik kan niet wachten op deel 3

 

Harryman schreef op 20-08-2014 :

Ti's waar pé, met z'n allen lezen en reageren is een kleine moeite. Tip, Brusselmans schrijft enkel s'nachts misschien ook eens doen voor deel 3 hè. goe bezig koddemans.

 

Nightrider schreef op 19-08-2014 :

Pol codde heeft zichzelf terug overtroffen........in het schrijven van dit verslag uiteraard ! Niet dat het fietsen hem niet afging welteverstaan :-) Hou m'n hart vast voor de rest dat nog moet komen. Goe poeier moatje

 

tierietomba schreef op 19-08-2014 :

eje ut verstoan pé , chuck wild zeggen begint der mor an woody kodde !

 

Chuck schreef op 19-08-2014 :

@ Pé - als compliment natuurlijk - > W.A. staat bekend voor zijn 'quotes' en manier van schrijven met een kwinkslag, zijn films vind ik persoonlijk (f*ck)-- bij deze Pé, doe zo verder, nog verslag van de andere 5 ritten, rafting, home coming en the day after (= gemakkelijkste verslag en is samen te vatten in twee woorden: jetlag, zombie...):-)

 

schreef op 19-08-2014 :

@ Chuck,vermoed dat het wel als een compliment bedoeld is, maar... Woody Allen is dat nie dien acteur met z'n abl- brilleke en halve kletskop, die vooral schitterde in tragie-komedie's waar geen mens een bal van snapt en nog enkel in het nieuws komt doordat ie af en toe eens rampetampt met z'n stiefdochter ???:)):):)

 

Chuck schreef op 19-08-2014 :

AWESOME Pé - GOOD JOB !! -> machtige schrijver, de nieuwe Woody Allen is born !!! indeed, 't was 'very heavy' de eerste dag, de klim was keihard (af en toe eens toch zwaar moeten puffen, dat bleef maar klimmen - hoogte sprong constant van 8 % tot 20 - 25 %)) en de afdaling was er eentje... paar putten van 1/2 meter, wortels, scherpe stenen, scherpe bochten, bleef maar dalen... dat beloofde voor de volgende dagen... Iedereen heeft AWESOME gereden: Space (staat in de new guinness book of record), MCG (in super doen, smile van hier tot in Tokyo (terecht!!!)), Landkaker (new name is FROOM), Pé (zonder 'von Cramp',), Nightrider (reed zoals in de Night, invisible, de power man), Tieretomba (always smiling, reed technisch heel sterk), Dalton (spring-in-veld, roeping als rally/trialpiloot zeker gemist), Champ (is the Champ - respect!), Black Magic (verraste vriend en vijand), Go-carl (haalde een tour-de-force uit, in super doen), Fitzy (deed het op zijn Fitzies, the Fitz-it-easy ) en I (blij dat ik hem uitgereden had, een uitdaging waar ik naar uit keek!!) Greetz Chuck

 

Baha schreef op 18-08-2014 :

De beste schrijvers hebben lang haar (Brusselmans, Aspe, Anne Frank,...) maar wat Pé hier nu uit zijn pen schudt, tart alle Wacky verbeelding. Of ik er zelf heb tussen gezeten!!! Ben zeer benieuwd naar vervolg!

 

Space Jr schreef op 17-08-2014 :

Schitterend , we want more , we want more ,we want more

 

Chemical Pete schreef op 14-08-2014 :

Ja bijgod, J.K. Pé Rowling in actie. 'k Kijk al uit naar het echte werk in deel 2, 3, 4 en 5. Tot op heden hebben jullie dus "gegeten en gescheten"...

 

schreef op 13-08-2014 :

Hier deel 1 van wat waarschijnlijk toch weer een ellenlang verslag word............................... Na een jet-lag van jewelste ( of zou da metalfestival en al die aperitiefkes er voor iets tussen zitten...) en nadat ik al aan een verslag begonnen was, en ik na 2 pagina's nog altijd op het vliegveld in Schiphol was...hier een poging op een min of meer beknopt verslag... Woensdag 23 juli 05.15u en zowat een uurke vroeger dan voorzien, stonden 12 popelende Wacky's en een handvol snotterende vrouwen aan de boeie van Tierietomba om met de bus naar Schiphol te vertrekken, waar hun vliegtuig richting het mtb-walhalla Canada, stond te wachten !!! Woensdag 23 juli 06.15u stonden onze 2 groupies , Harryman en Fikken mooi te blinken aan diezelfde boeie, waar alleen nog de opdrogende tranen van enkele vrouwtjes deden herinneren aan ons vertrek...( we hebben op de bus echt niet gelachen met jullie hoor...) Na een probleemloze busreis en het ietwat probleemlozere zoeken naar een geschikte parkeerplaats, kon de calvarietocht naar de inchekbalie beginnen !!! Ik wierp nog vlug een blik op het perron om te zien of er geen onnozelaar z'n handbagage achtergelaten had en ons treintje karretjes met fietsdozen en bagage zette zeil richting incheckbalie, waarbij we meedere reizigers blauwe enkels bezorgden en waarschijnlijk af en toe een kindje verpletterden...Bij dat inchecken bleek iedereen in bezit van z'n handbagage, maar...bleek Fitzy een "Bahajaans foutje" te hebben gemaakt....z'n belangrijkste bagage, z'n fietsdoos namelijk, bleek verdwenen !!!! Onze Britbelg verdween met een "stabilac-wit" gezicht op zoektocht en kwam wat later met een gelukzalige glimlach en z'n velooke terug, z'n doze stond nog mooi te blinken op het perron... Na een even probleemloze vlucht, waarbij KLM ons als wraak voor ons gepingel op de prijs van het fietstransport, her en der op het vliegtuig had gestrooid...Gelukkig had niemand het "geluk" om naast een "geboekad vrouwmens" te zitten !!! De meeste vulden hun tijd met filmkes, muziek, spelletjes en het verorberen van"overheerlijke" vliegtuigmaaltijden, en een enkeling ( the champ ) deed juist z'n ogen open om z'n balg te vullen....ervaring zeker !!! The weather in Calgary : blue sky and 25°, we waren er !!!! Al gauw werd duidelijk dat de Canadezen tot één van de vriendelijkste volkeren te wereld behoren, de bejaarden worden daar zelfs in een rood en wit cowboypakje gestoken en in de luchthaven geposteerd waar ze alle reizigers verwelkomen met een glimlach van oor tot oor en daarbij nog iedere onozele vraag probleemloos beantwoorden, een ideetje voor Zaventem ??? Nog vlug de douane formaliteiten doorstaan, bagage oppikken en we konden de zoektocht naar onze home-base beginnen !!! Dat was echter zonder fitzy gerekend...die ging ons efkes met wat flair en flauwe en minder flauwe moppen door die douane loodsen....die mannen hadden dat zo niet begrepen en besloten onze ongelukkige mate eens serieus op de rooster te leggen !!! ( iet wat door een niet nader te noemen familielid enkel komt door z'n, en ik zal het nog mooi zeggen, boevetronie..:):):) Na een uurtje besloot de douane dat Fitzy toch geen gevaar bleek te zijn ( enkel voor de luchtverontreiniging misschien...) en konden we in een viertal volgestouwde taxi's, waarbij driemaal " follow that cab" klonk, koers zetten naar Covemeadowbay 117, ons basiskamp in Calgary !!! Dat bleek een prachtig huis te zijn met alles erop en eraan, inclusief een ferme hottube !!! Na een ruime verkenning van alle faciliteiten, het verdelen van de kamers ( Fitzy en Space in de masterbedroom, Dalton, Night en Chuck in de kinderkamer, The Champ en ik de logeerkamer, Go-Carl op de gang, Tierietomba, Mcgyver en Froom ( ex-landkakker..) in de kelder en Black Magic tenslotte, die had van de bureau z'n slaapplaats gemaakt !!) werden onze bikes in elkaar geflantst en vertrokken we spoorslags naar het dichtsbijzijnde winkelcomplex/restaurants/bar/ nog van alles... Voor we inkopen gingen doen, toch vlug eens de locale pub (Woodys) checken !!! Daar werd al gauw de trent van de reis ingezet...een paar jugs ( of jerks volgens sommige...) bier aangevuld met ( door uitdrukkelijk verzoek van Night natuurlijk..) een paar teljoren CHICKENWINGS...er zou op het einde van onze reis geen enkel kieken in Canada nog rondlopen met vleugels aan z'n lijf...We maakten ondertussen ook kennis met Honey, een overenthousiaste diensters, die zelf een dwerg een 29" zou kunnen aansmeren...ze zou echter heel ons verblijf goed voor ons zorgen, tja, de tip zit daar dus niet in de rekening inbegrepen é... Na het ietwat te lang in de pub blijven hangen, ging het richting supermarkt, de chickenwings waren slechts voorgerecht hé...We besloten met een 4-tal inkopen te doen, terwijl de rest buiten stond te wachten, waarbij Go-Carl te wete kwam dat op wildplassen in Canada net niet de doodstraf staat...iet wat ook geld voor het staren naar kortgerokte meisjes ,die twintig lijken, maar niet eens 16 bleken te zijn...Na een klein uurtje shoppen, waarbij we genoeg proviand hadden waarmee een gezin met 6 kinderen ongeveer een maand zou toekomen en het leegplunderen van de liquorstore ( ze verkopen daar in de GB's geen bier !!!!) ging het terug richting basic-camp (waarbij we terug een taxi nodig hadden om onze berg inkopen te vervoeren...) om aan onze eerste bbq van de reis te beginnen !!! Wat volgde was aperitief in de hottube ( iets wat enkele uren later blijkbaar al op face-book stond...Wacky's naakt in de hottube ??? we hadden wel allemaal 'n zwembroek aan é !!) met daarna een heerlijke bbq verzorgd door onze twee "Sergio's" zijnde Dalton en Tierietomba, nog wat nagekeuvel om dan moe maar supervoldaan in onze bedde te kruipen, waar Filip en ik er een gewoonte van maakten om in plaats van gewoon slaapwel te zeggen, elk een dikke scheet te laten....(heb thuis serieus moeten afkicken...) Dag 2 begon met een ellenlang ontbijt, waarbij denk ik, een brood of 6, 'n kilo of 3 yohourt, 3 dozijn eieren, een half zwijn aan spek , liters fruitsap en een hoeveelheid koffie waarvan een normaal mens 3 dagen wakker blijft, door de Wacky-maagjes verdween. Na talloze ochtendkakjes, hot-tube sessies, ochtendgymnastic ( Space ), het verwerken van ochtendhumeur (Chuck)en een uitvoerige bestudering van de flatscreen ( Night) werd uiteindelijk besloten om onze blauwe wacky pakskes aan te trekken en Calgary binnen te vallen !! Vanuit de buitenwijken, waar we gelogeerd waren, kon je mooi de skyline van downtown Calgary zien liggen, daar geraken bleek nog redelijk mee te vallen ( tot tegenstelling van het vliegveld...(zie later..)) Al wat het nog wat onduidelijk waar je nu juist met je fiets moest rijden...blijkt dat daar allemaal geen rol te spelen, we zagen zelfs fietsers op de Highway !!! Calgary bleek geen Cairns te zijn, want op de welliswaar mooie hoofd/winkelstraat, waar we trouwens meermaals gefotografeerd werden en een paar man zelfs onze Champ herkenden, bleek er niet veel te beleven. Tot overmaat van ramp ( voor mij toch) stuitten we toch wel op een sushirestaurant zeker !!!! Mooi zag het er allemaal wel uit, maar ik besloot geen risico's te nemen en de eerst Canadese hamburger was een feit !!! Ondertussen hadden we van een enthousiaste biker vernomen dat er in de stad een mooi park moest zijn Noose Hill genaamd, waar het prachtig biken was !!! Na nog wat geklungel in de stad, kwamen we uiteindelijk aan de rand van het park toe. Het begon al direct met een klimmetje van 20%, waarbij Froome die als eerst de helling wou opstormen, al direct kennis maakte met de Canadese ondergrond...(borduurke nie gezien :):):):) Wat volgde was inderdaad prachtig mtb matriaal ( we hadden nog niets gezien !!!) ,waarbij Filip ons af en toe wat prachtige tips gaf. Zo reden we talloze malen een molshoopje af, waarbij de meesten toch met de billen toegeknepen zaten, na de Singletrack 6 deden we dat waarschijnlijk met onze ogen toe !!! Na vollop genoten te hebben van het "spelen" op Noose Hill volgde het traditionele Woodys bezoek, inclusief "jugs en chickenwings",hottubben, flatscreen staren, bikestrelen wat mannengekloot (figuurlijk dan !!!) om uiteindelijk naar onze respectievelijke bedsteden te verdwijnen een slaapwelscheet te laten en te dromen van wat nog moest komen !!! Wordt(tt) vervolgd(tt)

 

schreef op 07-08-2014 :

"verslagske" in de maak, maar heb er geen gedacht van wanneer 't zal klaar zijn wi... @Sven, nog altijd aan't genieten van die laatste crocodile dag...jammer dat je die 15 uren achterstand dan niet meer kon goed maken hé...:):):):)

 

Fitzy schreef op 02-08-2014 :

En een groep fitzys vanachter

 

De Bende schreef op 31-07-2014 :

Dag 5 zit erop , onze Champ heeft zowat de handdoek in de ring gesmeten , t'vat is op maar staat toch nog op een mooie 3 de plaats , vandaag de 60 km rit gereden in 2 groepen , Night Rider , Froom , Black Magic , Pé en McG trokken de kop gevolgd door Tirietomba , Chuck , Gocarl , Dalton en Space Jr. Nadat op de eerste bevoorrading verteld werd dat er een grote zwarte beer gesignaleerd was die meestal de laatste van een groep te lijf ging heeft McG besloten zich bij de 2 de groep te vestigen , da,s van horen vertellen! ( Pé) . Verder worden we allemaal wat stouter in de downhill stukken waardoor Tirietomba zijn achterwiel hoger of zijn hoofd draaide en na eerst nog een selfie te hebben genomen heeft hij dan toch besloten zijn voorfrein te lossen waardoor hij zonder vallen zin rit heeft voortgezet , de Castelein brothers kunnen hier nar hartelust downhillen en zetten hier zowat de beste club tijden neer , de Champ niet meegerekend maar da's buiten caterogie mijn gedacht , nu de volledige club op het podium gevraagd en een schone prijs gewonnen ( elk een pak koffie) uit simpathie omdat we de polonaise gedanst hebben op den aankomst , een ferme apres terug in het zonnetje , Space Jr verjaard en heeft hier getrakteerd en dat geld ook voor het thuis front , drink maar een op mijn kosten bij Robbie , ik regel dat volgende week wel , santé aan allen.

 

Crisis schreef op 30-07-2014 :

Man man moet da daar de Max zijn... Doe zo verder gasten...

 

dierckxsens schreef op 30-07-2014 :

super gasten doe zo voort. @ McGyver : zit maar niet in met Pé. De laatste dag ga je hem wel pakken, ik spreek uit ervaring

 

Bahamontes schreef op 30-07-2014 :

Machtig die veslagskes, heb ze ook op onze FB-pagina gepost. Nog twee daagskes mannen en hebt weeral een meerdaagse op jullie palmares.

 

De bende schreef op 30-07-2014 :

Reconversie moest recover zijn mar da spil hier maakt er zijn eigen woorden van.

 

De bende schreef op 30-07-2014 :

Dag 4 een korte rit van 30 km gestart met een klim van een km of 8 gevold door een gechronometreerde afdaling van 2,4km om u tegen te zeggen , ongelofelijk stijl en technisch parcours down Hill , t'is echt te zot maar allen heelhuids naar beneden gekomen , echt wacky . Na de rit genoten van redelijke apres op een plaatselijk terrasje waarbij enkele van de organisatie is komen bijzitten en enkele voorstellen gekregen om volgend jaar terug te komen waarbij ze zelf alles in een pakket zouden aanbieden met een eigen shuttle dienst voor ons , den apres uitgelopen zodat we nu al een privé bus verkregen hebben om naar het hotel te gaan enkele km verder op. We worden hier al omschreven als the belgians they eat chickenwings en drinking beer to reconversie , enfin er valt massa's meer te vertellen maar dat doen we thuis wel.

 

Harryman schreef op 29-07-2014 :

De max zeg voor jullie. Toch pijnlijk hoor dat we niet gaan kunnen meepraten over jullie straffe stoten daar. Al dan niet van op de fiets!.. groepsgevoel gaat boven alles! Jammer dat ik jullie niet meer gezien heb bij vertrek, fikken en ik stonden daar mooi voor choco. wou de vrouwtjes gewoon een knuffel geven meer niet. Proficiat aan allen en zeg maar tegen lek me tandje dat hij zijn schone broere niet moet achter doen. Alsook bravo aan come back master!!! De kom bak prijs is al gekend voor dit jaar. vele wacky groeten van harryman( is bijna bak) see you

 

De Bende schreef op 29-07-2014 :

Vandaag allemaal de 3de rit afgewerkt , de Champ stond gisteren op de 1ste plaats op podium , vandaag waarschijnlijk nog maar op maar 1 sec. heb ik verstaan , verder 2de Wacky Froom die niet tegenstaande geblesseerde knie toch ferme tijden neerzet gevolgd door Black Magic die tot ieders verbazing nog niet te pletter heeft gereden , de andere negen hebben zowat samen gereden , McG heeft zijn team work met Pé opgegeven nadat ze elkaar niet meer terug vonden op het parcours gisteren en zich aangesloten bij de fun racers , super parcours , single tracks , afdalingen om u tegen te zeggen en dat alles bij 33°c , morgen komen er daar nog 5°c bij , dat belooft. Schitterende uitzichten om van te smullen maar meestal moeten we daarvoor even stilstaan want de valpartijen zijn hier echt niet uit te sluiten tot op heden zonder veel erg , fietskes zien hier serieus af maar de mecanics werken de nacht door , ferme organisatie , en club gevoel is bij ieder dik in orde , ja als we terug zijn zal het moeilijk worden in ons bosje van Knokke om ons bij te houden , groetjes van allemaal aan iedereen.

 

De Bende schreef op 27-07-2014 :

Yo moatjes , stage 1 voltooid zonder zwaar gewonden en binnen de tijd , super single track ooit meegemaakt , ongeveer 30km aan een stuk , dat belooft voor morgen , goed weer alvast en toffe sfeer en onze Champ op het podium , meer moet dat niet zijn tot morgen.

 

Francis schreef op 22-07-2014 :

Gasten geniet van jullie trip naar Canada en veel succes.

 

Nightrider schreef op 22-07-2014 :

In plaats van pepperspray te kopen denk ik dat die beren beter zullen maken dat ze uit de voeten zijn !!! :-)

 

Fikken schreef op 22-07-2014 :

Vele leute en mountainbikeplezier tijdens de Transrockies. En opletten voe de beer in de Rocky Mountains. Beerspray is er ter plaatse te koop ( versterkte vorm van pepperspray )

 

Fitzy schreef op 21-07-2014 :

@ Night, lol !!!.

 

Nightrider schreef op 21-07-2014 :

Sta in twijfel of ik wel m'n fiets zal meedoen :-)

 

Stevie D schreef op 21-07-2014 :

Goed gesproken Fitzy. Geniet ervan mannen,het zal één van de hoogtepunten uit jullie leven zijn. Tot later en wees voorzichtig. Groetjes

 

Fitzy schreef op 21-07-2014 :

@ Guido, de reden dat ik begin MTB was om Nieuwe mensen te leren kennen, bier drinken, fun hebben, fit blijven, genieten van de verse lucht en natuur, Belgie ontdekken, ( tis wel de wereld geworden ), Barry en Pé kloten, partys, BBQs, en aperos. Ik denk dat over heel de lijn tis gelukt !!!!!. Bedankt aan alle Wackys en vrienden en Familie ( Anne en Tessa ) voor de kans om zo iets te doen. Wacky zijn is meer dan juiste een fiets Klup tis...........wat dat je wel dat het is ;-) Tot bin een kort eerst op de fiets en dan aan de desk ! Thanks Wackys !

 

Trappist schreef op 21-07-2014 :

Goeie reis mannen en geniet er van!!

 

El Guido schreef op 20-07-2014 :

veel plezier en vergeet niet waarom je ooit beginnen Mountainbiken bent.

 

Den beul schreef op 20-07-2014 :

Veel succes he mannen, en vergeet niet te genieten

 

smokey schreef op 19-07-2014 :

veel succes mannen , geniet er van

 

Crisis schreef op 18-07-2014 :

Veel succes gasten...

 

Fitzy schreef op 18-07-2014 :

Ik zo graag fietsen naar hinder, kwestie van kms hebben !

 

Space jr schreef op 14-07-2014 :

Kan ik met iemand meerijden?

 

nightrider schreef op 15-06-2014 :

Hoe spreken we af. Aan de molenhoek of ter plaatse in Canada

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens