Verslag Howies Battle on the Beach - 2014-03-16

Verslag

 

Shit happens....
 

 

Vandaag klokslag 11 uur plaatselijke tijd werd het startschot gegeven voor 'ower first Battle on the beach'. Het mag gezegd zijn we werden als ware helden ontvangen voor de start! Wat opviel was de grote diversiteit in bike van beachbikers, over echte fatbikes, cyclocross bikes naar extreem mountainbikes die meer weg hadden van echte dowhillers te zijn dan iets anders. Wat nog meer opviel? Vlaanderen leeft hier! Overal waren deelnemers gekleed in wieler tenues en accessoires uit Vlaanderen en dat is gene zever! Foto's volgen! Samen met de Nederlandse koga toppers konden we ons op de eerste rij opstellen. Er heerste een ongelofelijk uitgelaten sfeer waardoor iedereen zowat het idee had dat dit wel eens plezier van begin tot einde zou worden! Op het startschot ging het onder controle richting Beach. Daar werden wij letter en figuurlijk losgelaten. Zo erg zelfs dat wij, de Belgen met 3 aan kop gingen rijden. Gevolgd door een meute Engelse 'wouldbe' beachracers ware het niet dat ze met cyclos reden. Kort daarop kregen we het gezelschap van de Hollandse armada en al vlug werd getest wie de Survival of the fitest zou winnen. Kers op de taart was toch wel het alleen moment van ondergetekende toen ik zowaar een 50 meter weg reed van de anderen al was het maar om de aandacht van menig fotografen te trekken!

 

Ook Join du Sop beleefde.zijn alleen moment, hij raasde ons op gegeven ogenblik allemaal voorbij ging aan kop rijden, om vervolgens zich om te draaien en met een Smile op zijn vroete uit te laten dat hij nu toch ook eens de eerste had gereden! Alleen jammer dat slechts 6 anderen in het gezelschap hem verstonden... Ok ik hoopte door mijn ontsnapping als eerste het strand af te kunnen maar toen kwamen de koga mannen opzetten en al vlug werd een bottlenek gevormd. Vervolgens ging in de duinen en bossen alles super wij konden met 4 van de 5 een plaats houden bij de eerste 15. Join stopte voor mij zelfs af op de single track waardoor mijn voorsprong op de rest groeide. Bedankt maat! Ik reed toen plaatse 9 of 10? Na de eerste ronde terug op het strand konden we allen onze plaatsen behouden. Dany Dalle ging als een echte flandrien de strijd aan met de Dutch terwijl Alain Schroeven het opnam tegen enkele straffe welshmen. Op het strand waren wij duidelijk de meerderen. We reden voortdurend aan kop en telkens we sneller begonnen te rijden konden onze medestrijders ons poepje ruiken. Maar dan, na de tweede doortocht op het strand gebeurde wat ik mij niet kon voorstellen... Een spaak brak gevolgd door zowaar onmiddellijk daarop een kettingbreuk. Game over!
 

 

Dan maar licht ontgoocheld te voet een 8 tal km terug. De rest bleef gelukkig in de running. Zo goed zelfs dat Dany kon beslag leggen op de 2 de plaats bij de veteranen! Alain kwam kort daarop binnen. Koen deneire sloot het rijtje van gefinishte Belgen af en join die moest na zijn glorie moment vrede nemen met een platte band in de laatste ronde waardoor hij het laatste stuk als trailrunner uitliep!
Al bij al smaakte deze race naar meer. Wel hebben wij de organisatie gevraagd om iets meer strand te voorzien. En dat werd ons beloofd! Een pracht organisatie die, ondanks het in hun kinderschoenen staat, kan uitbouwen tot een grote op de lijst van internationale beachraces!
 

 

I'll be Back!!!!

 

BB

 

PS : we waren met 300 deelnemers!

 

 

Info

 

Twee Wacky strandzotten Biking Bobby en Join steken het kanaal over en gans Engeland om mee te doen als "male veterans" aan the Battle of the beach in Wales.

 

 

Go for it wacky sandbitches!!!!!

 

 

Deelnemers

 

Join, Biking Bobby

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Space jr. schreef op 22-03-2014 :

Allé proficiat toch gasten , jammer van de pech maar winnen is belangrijker dan deelnemen.

 

Bahamontes schreef op 19-03-2014 :

Merci mannen om in Wales ons al een goeie naam te bezorgen alvorens we met 27 zwiens het eiland bestormen

 

schreef op 14-03-2014 :

Ton nog 'n pig met rost aar !!!!

 

Fitzy schreef op 14-03-2014 :

@BB, tis al goed en wel.......maar maakt dat de mensen hinder jun verstaat. En als zij vragen wat dat doet voor werk ?...........your a PIG !.

 

Biking Bobby schreef op 14-03-2014 :

Mannen met ballen Fitzy!!! Niet venten!!! Venten zijn gecastreerde ezels volgens Van Daele... WHoeahahahaha....

 

spearhead schreef op 14-03-2014 :

good luck blue wacky-boys, many greats from a old war veteran to the Wales man i sea them on mai

 

micky schreef op 14-03-2014 :

goodluck bitches

 

Fitzy schreef op 14-03-2014 :

@Join, machtig antwoord maat. Maak veel plezier daar, enjoy every minute.

 

Join schreef op 14-03-2014 :

@ Fitzy daarvoor zit jij in België. :-)

 

Fitzy schreef op 14-03-2014 :

Het is Wales. England is voor venten !!!!

 

schreef op 13-03-2014 :

Have fun, en probeer het verbroederen ( lees zuipen ) met Engeltalige voor na de race te houden hé !!!! Greets aan Judy the Beerbabe !!!

 

Chuck schreef op 11-03-2014 :

mannen, geven er een ferme lap op hé -> laat de Engelsen maar voelen dat het blauwe wacky armada eind mei naar ENGELAND komt !! :-)

 

Biking Bobby schreef op 11-03-2014 :

PARTY!!!!!!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens