Verslag Ronde Van Vlaanderen (off versie) - 2014-04-05

Verslag

 

~~Ergens in jan- of februari kwam het ter sprake om de RVV-max te rijden. Het zonnig voorjaar was perfect om lange trainingen af te werken . Op de vrijdag 4-4 ging de eerste meute van start terwijl anderen kiezen om op 5-4 te rijden . Door teveel werk juist voor de paasvakantie kon Ivan (salamander ) de vrijdag niet mee en was hij niet officieel ingeschreven . Toeval wil dat wij op eenzelfde plek aan het werk waren en dit jammerlijk voorval bespraken om 17.30 uur .De gast van ivan kwam op het super idee om ... mijn startnummer te kopiëren op fotopapier en deze op een plastiek bordje te kleven . 3 min voor sluitingstijd van de winkel heb ik nog wat gels en bars kunnen bemachtigen. Tegen 21.00 uur had iedereen z'n sportzak afgegeven want m'n vrouwke met dochter en vriendin zouden de ganse dag onze trouwste supporters zijn om met wat gps-werk op zoveel mogelijk plaatsen de wacht houden op het blauw geweld .
Mezelf , fluppe met sofia die ons kwam uitzwaaien , steven , giraldo en ivan stonden om 7.00 aan aan de startboog en met een vuurwerkknal konden we van start . Direct Brugge buiten op de Baron Ruzettelaan stonden onze ladies al voor een eerste keer de wacht te houden. Na een zwaai , een roep en zelfs een gelukstraan van iemand kon het tempo omhoog gaan . Je zit in de groep en rijdt mee ...rap ...te rap . Het ging boven de 40 , 42 , 45 ... Het was duidelijk dat we in een verkeerde bende zaten . Direct naar een aangenaam tempo overgegaan en iedereen zat op z'n gemak in het wiel van renners die we mochten gebruiken als windscherm. De bevoorradingen volgden elkaar goed op en snel zaten we in de HEL-lingen .

 

Giraldo zijn we ergens verloren om dat hij op eigen tempo de bergjes overmeesterde . Zoals op training gingen Steven en mezelf op sommige kassei-of klimstroken iets rapper maar we kwamen na een rustpauze terug samen De eerste kon bijna altijd de laatste zien !!! We waren met verstand aan het rijden ( ...jawadde ...) Op een 3-tal plaatsen moesten we door een controlepost rijden ivm zwartrijders ( hoe durven ze in het zwart te rijden ) Tussen mezelf en ivan ontstond automatisch een 30-tal meters om nadien al lachend ( uitlachend ) verder te rijden . De vlam bij ivan en fluppe doofde traagjes uit eens boven de 200 km zodat een iets langere pitstop bij de ladiescar op de perfecte plaats doorging . Rugzakken en overbodig kledij verdween in de koffer en bars /gels in de zakjes en terug op weg .

 

Het beestje in salamander kwam terug tot leven en deze bevestigde eens de bergjes voorbij hij in sprintmodus zou overgaan ... pffft ...een namaak sprintje van 30 meter beneden de koppenberg en een roepke dat hij zich beter zou neerzetten deed meerdere kijkers langs de kant schaterlachen. Het einde kwam dichterbij en de goeste om de kraan open te draaien nam over ...maar dat ging niet door . Na een laatste klim bij de brug over de vaart hoorden we van ivan een schruwel .... een kramp .

 

In een treintje a 30 km/h zijn we richting de finisch gebold om zijde aan zijde de witte lijn achter ons te laten . Dan nog naar de Lindelaan gebold om daar met de ladies en vrouwke van steven zijn verjaardag te vieren met braadworsten , hamburgers en frieten .HAPPY-B - DAY maat !! De rit richting huiswaarts verliep a 120 km/h ...met den auto en na een babbel in de zetel en een douche ging voor meerder mens het licht uit .

 

Bedankt aan iedereeen voor deze prachtige dag ... zeker voor herhaling vatbaar met meerdere wacky's !!!

 

 

Deelnemers

 

Stevie D, Kroele, Fluppe

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

nightrider schreef op 14-04-2014 :

lap, dat is ook nog waar pé. Ewel zelf up m'n hometrainer ak gein krampen.

 

schreef op 10-04-2014 :

@ Night, Peter Krampf werd geboren in de Black Forrest, in Wiellingen stond enkel Baha nog op de foto met mij....( en reed jij nog 's nacht op jun hometrainer...:):):):))

 

nightrider schreef op 09-04-2014 :

@ pé, niet te zwaar aan tillen. éééééééén enkele kramp is nieks vergeleken met Pieter Krampf aus Wielingen :-)

 

schreef op 08-04-2014 :

Prachtige prestatie mannekes, juist jammer dat ik er iet bij was toen Nightrider krampen kreeg.....

 

McG schreef op 07-04-2014 :

Proficiat mannen! Ferme prestatie!

 

Den beul schreef op 07-04-2014 :

Proficiat mannen, sterk gedaan

 

Crisis schreef op 07-04-2014 :

En een gelukkige verjaardag Stevie

 

Crisis schreef op 07-04-2014 :

Proficiat gasten... Sterk

 

Nightrider schreef op 07-04-2014 :

I now from nothing. I only aet schit off mouse en give gaas :-)

 

Fitzy schreef op 07-04-2014 :

Super happy voor jullie !!!!.

 

Bahamontes schreef op 07-04-2014 :

Welgemeende proficiat mannen en bedankt voor jullie verslag. Zeer sterk amaai.

 

Stevie D schreef op 06-04-2014 :

Wat heb ik een prachtig verjaardagscadeau gekregen,de ronde volledig mogen uitrijden en dat met dikke banden. Het was één van mijn mooiste tochten dat ik gereden heb, wat een sfeer en respect naar ons toe. Dat was gewoon geweldig. De eerste 100km was gewoon lekker in je zadel meevolgen. Het was gewoon kicken en dat met een lage hartslag, terwijl die mannen vol verwondering naar onze dikke banden aan het kijken waren. Ik moet wel toegeven dat ik een helse koude heb meegemaakt gedurende een dikke 2,5 uur. Maar ja, een foutje van mij. Hoe snel we reden, ben ik vergeten! Maar het was een Wacky snelheid. Na de tweede bevoorading, zo’n 20 meter voor twee stewards sprong de ketting stuk van die onbekende meederijder, die hetzelfde nummer had als Ice. t’ Was grappig en spannend. Geen probleem, vlug een schakeltje monteren en wegwezen. En dan begon mijn ding, lekker wat klimmen. Onze krachtpatser, met dat zwaar verzet, had het lastig om op ons tempo het bergje mee op te rijden. Maar ja, samen uit, samen thuis . De twee Alpen boys waren dan alleen weg. Aan de 3de bevoorading is Fluppe dan bij ons gebleven. De vrienden van Giraldinho waren aan het wachten aan de aankomst en hij is dan daarna op eigen tempo verder gereden. Wij hebben dan verder samen genoten van die bubbeltjes. Ik moet wel toe geven dat Ice en ikzelf zéér speels naar boven gereden zijn ☺ .Samen hebben we dat mooi uitgereden. Respect gasten. Bij deze wil ik ook Gwenny,Laurina en Christine bedanken om te supporteren en ons te bevoorraden. Wij zijn echt verwend geweest. Ik ben wel blij dat Gwenny sportief is??? en om mijn windstoppertje is gelopen ☺.

 

Sofia schreef op 05-04-2014 :

Deze morgen zijn er 5 Wacky's vol goeie moed vertrokken aan de markt in Brugge om 7 u om de 260 km lange tocht te starten met de mtb, tussen al die honderden koersfietsen, Ice-Fluppe-Giraldo-Stevie en enen met een zelfnagemaakt nummer ...wie o wie....Kroele niet (die lag nog in zijn bed). BB ik weet dat ik hier niets mag zetten, maar zij kunnen niet;..ze zijn aan het fietsen....

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens