Verslag Herdersmarathon - 2014-05-17

Verslag

 

Het wordt terug een goeie gewoonte dat het blauwe Wacky volkje sterk vertegenwoordigd is op de tt’s en ook in Maarkedal met een 15-tal present. De Herdersmarathon was er weer één om duimen en vingers van af te likken. Een machtig lenteweertje zorgde voor extra fun maar het plezier van de tocht zit hier hem natuurlijk op het parcours. Singletracks, korte nijdige hellingen, kilometers bospaden, enduro-afdalingen en glibberige ondergrond op schaduwrijke plaatsen kruidden deze majestueuze tocht. Het mountainbike-dna van de herders kan je in alles herkennen bij deze tocht. Iedere organisator kan deze tocht als voorbeeld nemen met de ruime bevoorradingen op de gepaste plaatsen, de aanduidingen van hellingen, keuze hard-easy, ingrijpen wanneer het echt niet te doen is, verzorgde après…. Dat er misschien te veel volk op de tocht zit is enige smet op deze TT maar toch kon er redelijk doorgereden worden buiten op de technischer passages natuurlijk.

 

 

De 15 Wacky’s reden als vanouds bijna gans de tijd bij elkaar of alleszins niet ver uit elkaar. De grote blauwe sliert maakte dan ook indruk en opnieuw werd er gelachen en getreiterd met mekaar wanneer iemand valt (Night, Danny Cool, Kroele,…), tegen een boom rijdt (ikzelf), wordt gelost (Pé) of een modderbadje pakt (Night). De 5 uur op de bike vliegen zo voorbij en kon er op deze tocht van 80km en 1400hm vooral worden genoten.

 

Dat ons ere-lid Filip ons nadien trakteerde bij hem thuis was een schone kers op de taart.

 

Machtig gedaan Wacky’s!!!


Bahamontes

 

 

 

Info

 

We spreken af aan de Molenhoek om 6u30!!!!

 

Start:
Voetbalplein KVVV Ardennen

Tenhoutestr. z/n

9680  Maarkedal.

 

Afstanden: 25 - 45 - 60 - 85 - 105 - 125 km

 

 

Deelnemers

 

El Gwiedo, Chemical Pete, Fitzy, dannyboy, Space jr, Crisis, Long Fellow, Go-carl, , a-dalton, Tierietomba, Bahamontes, night, Chuck, Micky, Fluppe, Danny cool, Paulinho

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 22-05-2014 :

@Night, de paar keer dat je voor me was bergop, was puur uit respect voor je "grijze haren" !!! :):):):)

 

Nightrider schreef op 20-05-2014 :

Allez pe, bedankt dat je me 7 jaar jonger vind dan u. Trouwens we hadden afgesproken dat we positief zullen blijven met de opmerkingen. Zodus Pé, je heb dat goed gedaan ...................voor je leeftijd. En dat van de heenreis neem ik met een glimlach erbij. Positief denken, zijn en doen. :-)

 

schreef op 20-05-2014 :

Inderdaad al één van de beste vtt's die ik dit jaar al gereden heb !!! Genoten van zowel de heenreis, waar Night ons via zelden bereden wegen naar de start leidde..., als van de machtige rit zelf !!! Opvallend dat de optionele lus voor niemand meer nodig was...en wat dat "gelost" betreft...der bergop afgereden worden door een stelletje berggeiten, die minimum 7 jaar jonger zijn, vind ik persoonlijk geen schande !!! Heb wel gemerkt dat m'n nieuwe "Canada" bike als een steen downhill gaat, maar diezelfde steen der bergop blijkbaar ook aan blijft hangen...of zouden het toch de benen zijn...

 

Fluppe schreef op 16-05-2014 :

Dju, spierverrekingske door te gaan lopen met drank in mijn botten. Zal hier maar rustig plaatselijk tochtje doen dan; amuseer jullie daar !

 

micky schreef op 16-05-2014 :

ik zie jullie daar

 

Tierietomba schreef op 16-05-2014 :

Ik rij morgen met de camionette , er kunnen een pak velo's met mij mee !!

 

schreef op 16-05-2014 :

@Micky : salon para's da zijn de deze die komen kijken als de andere 24u mountainbiken en in tentjes slapen en sloef para's, da zijn de deze die naar huis moeten voordat " de fuhrer " thuiskomt...:):):):):):):):):)

 

Long Fellow schreef op 15-05-2014 :

Normaal de 100km (nog niet in miles rekenen), waardoor je nog verschillende opties hebt. Overschakelen naar de 8Okm en deze (of de 100km) vermeerderen met de extra lus. Vroeger reeds 2x de 120 + lus gedaan en eigenlijk is de fun er wel af op 't eind. Een beetje minder mag ook. Ter info: de juiste afstanden staan op hun site (op mountainbie.be = FOUT)

 

micky schreef op 15-05-2014 :

pe : salon para

 

Chuck schreef op 14-05-2014 :

vermoedelijk kan ik zaterdagmorgen mee... alles hangt af of ik zaterdagmorgen nog naar een klant moet of niet...

 

Biking Bobby schreef op 13-05-2014 :

Top rit. Jammer dat ik moet werken. Geniet ervan gasten!

 

schreef op 13-05-2014 :

Ik denk dat ik voor de 85 ga, samen met die extra lus is dat toch mooie 93 km !!!

 

Crisis schreef op 13-05-2014 :

Al gelijk... Ik heb de volledige dag voorzien...

 

Baha schreef op 13-05-2014 :

ik de 85km of 105, 't is te zien hoeveel "sliek" er ligt

 

micky schreef op 13-05-2014 :

wie doet er wat?

 

Stevie D schreef op 12-05-2014 :

Het is jammer dat ik van wacht ben. Veel plezier gasten.

 

schreef op 11-05-2014 :

Als't weer meezit trek ik ook naar Maarkedaal !!!

 

Long Fellow schreef op 07-05-2014 :

Is met Poperinge de mooiste en zwaarste van O en W VL. De extra lus van 8km gaat door de open rioleringen, belicht met kaarjes, de geur heb je er zo bij ! Te vroeg vertrekken = massa's volk met vele Ollanders Indien vree slecht weer doe ik de 75km vd Brugse Bikers en rij de zondag dan TT Herzele, die een light-versie is van de Herdersmarathon.

 

Chemical Pete schreef op 08-04-2014 :

'k Zou deze wel eens willen proberen. Al veel over gehoord maar nog nooit gereden...

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens