Verslag Hoek van Holland - Den helder - 2014-11-09

Verslag

 

Volgt tegen woensdag ten laatste!!!!

 

 

Info

 

De kop is er af!! Het strandseizoen is begonnen en tot en met half maart kunnen we de strandbanden laten liggen tot de strandrace van Middelkerke!! In Hoek van Holland is het traditiegewijs Biking Bobby die de organisatie op zich neemt en reeds deze zomer een oproep deed naar alle zotten die 130km wilden op het strand biken. Hij kreeg gehoor van “slechts” 11 Wacky’s maar ook van 11 niet-leden zodat het buske toch redelijk gevuld was. Ons hotel (Grand Hotel) in Hoek met gastvrouw Jeanet waren opnieuw top en ook de samenwerking met chauffeur Dirk van Albion, verliep vlekkeloos zodat ieder onbezorgd aan de strandmarathon (eigenlijk een dubbele) kon beginnen.

 

 

Rookie, al op de rollen rond kwart na zeven, had steile ambities, Join ging bij zijn Angel Pascal blijven en El Guido ging zijn eigen wedstrijd rijden. De rest van de Wacky’s zouden min of meer één Wacky peloton vormen en met Beul en Harryman in de rangen zou dat wel eens een sneltrein kunnen opleveren. De redelijk strakke zuidoostenwind zorgde voor een inlandse zijwind met toch zachte temperaturen voor de tijd van het jaar.

 

 

De start, normaliter op het brede strand, werd gewijzigd van locatie maar dat hadden ze beter niet gedaan want nu moesten de ca 1000! deelnemers in 4 beurten door een te smalle trechter zodat ieder te voet stond na 100 meter, meteen het enige puntje van kritiek. We startten in groep twee en waren allemaal redelijk vertrokken. Donald nam een blitzstart en zagen we niet meer de ganse dag maar de anderen, die het Wacky peloton gingen vormen, met een scherpe Biking Bobby, DDT, Crisis, Harryman, Beul, Kroele en ikzelf vonden mekaar al gauw en uiteindelijk sloot Maldegemmenaar Kollin ook nog bij het blauwe peloton aan. Harryman had een geniale kettingvorm in gedachten en al gauw ontstond een Wacky-express waarbij ieder wat kopwerk voor zich nam. We lachten nog onderweg met het “Safety-First”-motto friendship,dedication maar safety First of…. het duurde niet lang of andere deelnemers wilden mee met de TGV en zodoende ook een Hollander die zich er wou tussenwringen en zo, ongewild weliswaar, Kolin deed vallen voor mijn neus waardoor ik er ook bijlag. Ik had niets ernstig maar Kolin schreeuwde het meteen uit van de pijn en greep naar zijn schouder. Er stak een beentje op in zijn schouder, “sleutelbeenbreuk” wist de sympathieke kiné knarsetandend te zeggen. Er werd eerst wat gefoeterd op de Hollander die daar met een verbouwereerd aangezicht ook lijdzaam toekeek en zelfs bijna begon te bleiten. De arme stakker had het natuurlijk niet met opzet gedaan maar voor ons en zeker voor Kollin was hij de pineut en begon zo de strandrace zwaar in mineur.

 

 

Onze eerste zorg was de 800 achtervolgende bikers uit onze zone te houden en zo snel mogelijk de hulpdiensten te verwittigen. Gelukkig had Biking Bobby de noodtelefoon en na vijf minuten was er de pechdienst met tien minuten nadien, de ambulance. Kolin werd naar de kliniek van Den Haag afgevoerd en wij reden dan wat terneergeslagen verder met 15 minuten achterstand op de laatste van de 1000 deelnemers. Gelukkig zorgde de schok voor heel wat adrenaline en was nu het doel met een nog nooit geziene Wacky eendracht zoveel mogelijk deelnemers in te halen. De ketting van Henri werkte zodat we over het strand een hoge cruise-snelheid konden aanhouden en reeds aan de zandmotor de eerste deelnemers inhaalden. De zandmotor zorgde wat voor afsplitsing maar algauw denderde de Wacky trein verder. Groepje na groepje werd verslonden waaronder ook een altijd super enthousiaste Join (prachtige kerel) en een bewonderenswaardige Pascal. Een paar enkelingen wilden aanpikken maar lostten al gauw de rol. Guido werd slechts na 80km ingehaald en was bezig aan een superrace. Onderweg konden we rekenen op de persoonlijke bevoorrading van Francis en zijn girls Miek en Evi, zeer welbedankt trouwens.

 

Naar het einde toe staken er bij sommigen wat krampen op en moest uiteindelijk Biking Bobby van het Wacky treintje springen maar we finishten uiteindelijk rond plaats 350. Echt super gedaan van iedereen en nog maar eens het bewijs dat je met vereende krachten ver kan komen. Knap vooral ook van “newbees” DDT en Crisis die hun stranddoop met verve volbrachten. Donald verraste zichzelf na een mindere periode met een knappe 45ste plaats en ook Rookie deed het verre van slecht op plek 28.

 

 

Na de wedstrijd ging ons eerste zorg echter natuurlijk naar Kolin. We kregen hem aan de lijn en hij kon snel gerepatrieerd worden naar de kliniek in Herentals maar we moesten enkel nog zijn identiteitskaart en kledij brengen.  Rookie was met de camionette maar zag het niet zitten om een ommetje te doen langs Den Haag, buschauffeur Dirk wel maar dan moesten we rekening houden met het verkeer in de binnenstad en zien of de bus met remorque wel tot de kliniek zou geraken. Gelukkig konden we rekenen op de supercollega’s uit Oostkamp, met name de Putters die een omweg in de binnenstad van Den Haag wel zagen zitten. Respect mannen, duizendmaal. Die mannen hebben nog iets te goed van ons!!!

 

 

Langs deze weg wil ik de organisatie van deze langste strandrace nog eens bedanken voor de vele seingevers onderweg, de snelle repatriëring van Kolin en hun bezorgde e-mailtje achteraf, de zeer goedkope pintjes (de pot geraakte maar niet op) in de kantine van Den Helder, Biking Bobby voor de organisatie, Francis voor foto’s en de afhaling van de nummers, Miek en Evi voor hun gezelschap en bevoorrading, de mede-reizigers voor hun sympathie, alle Wacky deelnemers maar nogmaals de Putters met Jan vander Plaetse voorop, voor hun menselijke collegialiteit!!!!!!

 

Bahamontes

 

 

 

 

 

Deelnemers

 

bb, el_guido, chuck, Join, Bahamontes, Crisis, Den beul, Donald, Kroele, rookie, Harryman

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 12-11-2014 :

Ocharme die sukkelaar,heeft die al niet genoeg naar zijn kop gekregen?

 

Biking Bobby schreef op 12-11-2014 :

103 werd inderdaad ook door mij doorgegeven aan de organisatie! Regards. BB

 

Harryman schreef op 12-11-2014 :

Verdorie weer heel mijn tekst kwijt wegens teveel' gepeinst'. Wat ik nog kwijt wou. Nr 103 is de schuldige aldus een kordaat optreden van bikini Bobby

 

Harryman schreef op 12-11-2014 :

Het was idd een klote start. Echt wel jammer voor kollin. Een toffe gast. Spoedig herstel man. Op naar volgend jaar.(met bb als orga.) treintje na de zandmolen pas gevormd hè.! De waaier was te breed vandaar. Geen trap te veel of te weinig moeten doen, super gasten die putters merci hiervoor. Wacky express.

 

Crisis schreef op 11-11-2014 :

Merci voor het leuke weekend en de vuurdoop op het strand gasten...het was een echte race met een sterk Wacky team (trein)... De frieten en pintjes waren nog zo lekker na de aankomst. Bobby merci voor de organisatie. Kolin veel beterschap en een goede revalidatie.

 

Fikken schreef op 11-11-2014 :

Goe gedoan gasten. Kollin , jammer van je sleutelbeen , nu zie je een echte mountainbiker.Komt wel goed.

 

Biking Bobby schreef op 11-11-2014 :

Via deze weg wil ik alle deelnemers aan de HvH bedanken voor weeral een mooie editie! Ik wil niet zeggen top-editie omdat ik het persoonlijk jammer vond dat we Kollin slechts 3,6 km konden meenemen in wat voor hem zijn eerste echte beachrace ging worden. Ik hoop hem er volgend jaar weer bij te hebben! Ik ben er nu al van overtuigt dat hij een 'diehard' beachracer kan worden! Ik had je er graag bij Kollin! beterschap! En inderdaad de Putters zijn 'Verre' vrienden waar je kunt op rekenen! Bedankt gasten!

 

Kroele schreef op 10-11-2014 :

Ik wil nog eens alle wacky's bedanken in naam van Kollin en mezelf voor de bezorgdheid en de hulp na zijn ongeval. Verdict : plaatje op het sleutelbeen vastgezet met 7 vijzen. Vandaag succesvol geopereerd in Herentals. Ook nog hoedje af voor de putters die de bagage van Kollin naar het ziekenhuis in Den Haag brachten.

 

El Guido schreef op 09-11-2014 :

super weekend, mn der weer van genoten van da zand en tgezelschap !!!

 

Harryman schreef op 07-11-2014 :

Hoop alleen dat join op tijd zal zijn! Heb van zijn ma gehoord,dat hij de laatste tijd meer eten moet klaarmaken dan dat hij op zijn fiets kan zitten. Tot morgen

 

tierietomba schreef op 07-11-2014 :

Bijt maar ne ki goed in da zand gasten !!! Gooed lok !

 

Kevin V schreef op 07-11-2014 :

Succes !

 

Chemical Pete schreef op 07-11-2014 :

Succes hé mannen!

 

Biking Bobby schreef op 01-09-2014 :

OP zondag is niemand gepresseerd en rein verdomme zou den beul zeggen!

 

Pascale schreef op 01-09-2014 :

Beste mensen, is er iemand die dringend thuis moet zijn op zondagavond? Ik ga dit keer proberen om uit de bezemwagen te blijven, maar of ik veel sneller zal zijn, is maar de vraag. Als er iemand gepresseerd is, dan hou ik Gino wel gezelschap, no hard feelings ;-)

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens