Verslag Alpentour Trophy - 2014-06-12

Verslag

 

Woensdagnamiddag gearriveerd met camionette van Steve zonder airco in 32 graden. Goede voorbereiding voor wat komen zou ... Inschrijvingsplaats was veranderd dus vroegen we de weg aan een oudere Belgische biker. Den deze had zich net ingeschreven maar wist al niet meer waar (wordt vervolgd). Tijdens avondeten in stadje brak de hel weer los: Wacky weer ! Bakken water in de straten, dit leek bekend.

 

Stage 1: na een powerontbijt klaar voor de Hochwurzen, 2900 hoogtemeters op 59 km, broeierig heet, zeer steil en veel looppassages door sneeuw, fantastische natuur, ook een deelnemer door de sneeuwmassa gezakt en met biker en al in de onderliggende rivier beland. Fun Total . Fluppe en Steve alles samen gereden met TigerWoman. Samengevat day 1 was zeker zwaarder dan alle etappes van vorig jaar. Dan terug de skilift gepakt om op de top van de Planai bij nonkel Anton in lederhosen een frisse pint te pakken. Rond 19 uur even onze voucher bekijken wanneer etenstijd was: bleek anderhalf uur ervoor te zijn ... Toch nog restjes gekregen. Dan terug naar Aqi hotel, vent toch zo rustig daar zonder ne zak Wackys.

 

Stage 2: Timetrial, tien minuten voor start even lostijden en Plots blijkt dat Fluppe zijn spel niet meer naar behoren schakelt, repareren voor startstress lukt duidelijk niet dus 7 minuten voor startschot nog even naar de lokale fietshandelaar om te zien of hij nog een gaatje vrijhad vandaag ... gelukkig wreed rap hersteld en weg was Fluppe; Giraldinhio had zich een jaar voorbereid om nu te pieken. Het parcours was ook hier pittiger geworden: in plaats van te starten langs het beekje moesten we nu het downhillparcours van de Planai naar boven rijden (eerste stuk) velen deden dit al stappend; Steve echter full power pedalerend de hoogte in tot .... Pfffffffffft na 700 meter van de start een scheur in de band zijn top 10 plaats in het gedrang bracht. Fluppe boven aan de finish al heel het buffet binnengespeeld toen Steve stomend de finishlijn haalde. Onze beider tijden waren 1 u 30 doch bij de rappe zat er nog een bandenwissel bij. Dan iedereen met de skibak naar beneden; leek ons te verwijfd dus wij downhillend naar beneden. Fluppe eventjes zwarte downhillpiste geprobeerd maar nog niet klaar ervoor .... Te voet net doenbaar! Dan met otoke naar Dachsteingletscher op 3000 meter; spijtig dat we geen Wacky vlag bijhadden toen we de top in short en sportschoenen bereikten. De skipistes waren daar open en wij als echte toeristen het ijspaleis bezocht (sculpturen in gletschereis) en vervolgens verder in Wackystyle: op het moment dat wij op een zeer lange ijzeren hangbrug verder de toerist uithangen krijgen we daar een onweer met hagelbollen op ons dak! Vervolgens terug in Schladming op tijd aan tafel en terug kennisgemaakt met onze Liesbeth Hessens, Crocodile Trophy winnares uit Blankenberge, even zot en avontuurlijk als altijd. Onze oude Belg van de eerste dag liep daar al volledig gehavend rond wegens downhillparcours met faceplant; hij stond op de tafels te dansen en te zingen voor heel Schladming. de Gerhard was er niet happy mee.

 

Stage 3: Dachstein 70 km en 2800 hoogtemeters. Steve ging vandaag alles geven en verwerkte de supermooie rit in 4uur 42 en eindigde euforisch als 21ste in zijn categorie. Fluppe deed er een uur langer over. Deze rit was technisch veruit de mooiste: vele wortelpaden door de bossen, zeer steile singletracks, sowieso poepje boven het achterwiel, zoniet geen beginnen aan. Beiden hier weer veel bijgeleerd vandaag. De avondattractie kon van start gaan met onze oude Belg in de hoofdrol, dit bleek voor +18 te zijn, hij had er niet beter op gevonden dan ons land te vertegenwoordigen door volledig in zijne pure maar met schoenen aan uren aan een stuk op de afdalingspiste in het centrum van Schladming te staan marcheren en zingen. Dit eindigde met een zeer grappige achtervolging door een viertal agenten in uniform achter onze blote Vlaming. Waarschijnlijk zullen we onze mascotte morgen niet meer weerzien aan de startlijn

 

STAGE 4: Alweer schitterend weer; zonnig en gemiddeld 15 graden in het dal en 8 graden op 2.000 meter. Ideaal MTB-weer. Steve en Fluppe staan nog sterker dan de vorige dagen. De shakes van Steve doen wonderen met Fluppe. Vandaag zal er geraced worden ! Op het programma staat maar één stevige berg, 59 km en 2.200 hoogtemeters. Van bij de start wordt er door de bergdorpjes gevlamd aan 44 km/u. De Blankenbergse Liesbeth Hessens, winnares van de Crococile Trophy, heeft de vorige dagen de rode lantaarn gespeeld en de achtergebleven gellekes opgeraamd bij gebrek aan race-goesting. Na wat aanmoedigingen van ons zou ze vandaag toch ook alles gaan geven. Na een 10 kilometer wordt ze gepakt door Giraldinhio, die er voor de rest van de koers enkele minuten weet voor te blijven. Zij eindigt als eerste dame in haar categorie (sportklasse). De dames 2 en 3 op het podium vielen volledig uit de lucht, gezien zij Liesbeth niet hadden zien ontsnappen en zij dus zelf dachten gewonnen te zijn. De Fluppe ging in de strijd met een leuke Hollandse blonde van het Rabobank Team en een Russisch PRO team. De eerste 20 km waren fantastisch met zeer snelle single tracks, afdalend langs beekjes, met massa's boomwortelpassages, rotsen en boomstronken. De eerste dagen werd er nog min of meer voorzichtig gekeken hoe je de wortels moest overfloepen; vandaag werd er over gevlooooogen. Afblijven van die remmen en gewoon erover met de ene mega-jump na de andere. Suuuuper! Wat een evolutie van ons beiden op 4 dagen. Dan kwamen we aan onze enige echte berg. Een non-stop steile klim van 14! km tot 2.100 hoogtemeter. Steviger dan de time-trial. Stoempen, stoempen en blijven stoempen. Steve bleef voor Liesbethje, Fluppe bleef voor zijn Hollandse en het Russisch team. Dan van 2.100m tot in het dal, één lange speed-afdaling langs grindwegen waar Fluppe zijn remblokjes "op" waren ... dan maar heet ijzer op ijzer. Tot slot nog een laatste klimmetje naar de blauwe downhillpiste van de Planai met honderden cleane kombochten (door ons al uitgetest op de vrije momenten de vorige dagen); beiden vlogen we met veel flow naar beneden. Steve eindigde met een gemiddelde van 16,9km/u ! in 3u13; Fluppe met een gemiddelde van 14,1km/u in 3u52.

 

Beiden met Big Smile en super content. Dan snel richting Pasta Party waar enkele bekenden ons gezelschap opzochten :) Philippe Maertens (manager van Katusha en vroeger Radioshack en Astana), blijkbaar was het den deze die voordien door de sneeuw gezakt was met MTB en al in de sterk stromende beek op 2.000 meter hoogte; bij ons aan tafel ook Roel Paulissen en Tom Vannoppen (veldrijder) en onze Blankenbergs-Zwitserse Liesbeth. Roel Paulissen was 2e bij de Elite, de eerste was een Colombiaan. Onze blote Belg misten we nu wel. Toen de organisatie aan onze tafel vroeg of er iemand interesse had in een weekendje MTB-race in Finland was Steve de rapste en weg was de voucher. Dan tijd om onze Wacky naam eer aan te doen en dus pinten pakken in het zonneke op de markt van Schladming samen met het Vlaams MTB-team VAN MOL. Dit was ook een stevige bende, zowel qua biken als pinten pakken. Leute gegarandeerd. Vervolgens nog een Mexicaans restaurantje, waarna de nacht werd afgesloten in een HardRock caféetje met hopen cocktails. Zaaaalig ! We Happy na 4 dagen, 200 km en 9.000 hm. En dan geven we nu het roer door aan de Canada-mannen ...

 

Fluppe & Giraldo

 

 

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Liesel schreef op 07-07-2014 :

Tof verslagske, en merci voor ht gezelschap he mannen! Wanneer is het reünie? ;-)

 

Donald schreef op 19-06-2014 :

Sterk gereden! Volgend jaar ga ik mee!

 

Crisis schreef op 19-06-2014 :

Sterk gedaan...

 

El Guido schreef op 18-06-2014 :

Tis vo der goeste van te krijgen. Proficiat mannen !!!

 

t schreef op 17-06-2014 :

Hoed af !! Bij de Canadezen zal het wa gezaperig zijn denk ik !

 

Stevie D schreef op 17-06-2014 :

Knap gedaan mannen. Het is leuk om zo een mooi verslag te lezen. Ik krijg al goesting om daar te rijden,volgend jaar misschien?

 

Fitzy schreef op 17-06-2014 :

Proud of you boys !, RESPECT.....en al zonder stem !

 

Bahamontes schreef op 17-06-2014 :

Krijg weeral goeste in een meerdaagse als ik dat lees. Welgemeende felicitaties van gans het Wacky bestuur. Merci om ons ginds zo goed te vertegenwoordigen!!!! Sterk mannen en duizend maal dank voor het uitgebreid verslag.

 

Chemical Pete schreef op 17-06-2014 :

Sterk mannen!

 

Fluppe en Giraldinhio schreef op 16-06-2014 :

STAGE 4: Alweer schitterend weer; zonnig en gemiddeld 15 graden in het dal en 8 graden op 2.000 meter. Ideaal MTB-weer. Steve en Fluppe staan nog sterker dan de vorige dagen. De shakes van Steve doen wonderen met Fluppe. Vandaag zal er geraced worden ! Op het programma staat maar één stevige berg, 59 km en 2.200 hoogtemeters. Van bij de start wordt er door de bergdorpjes gevlamd aan 44 km/u. De Blankenbergse Liesbeth Hessens, winnares van de Crococile Trophy, heeft de vorige dagen de rode lantaarn gespeeld en de achtergebleven gellekes opgeraamd bij gebrek aan race-goesting. Na wat aanmoedigingen van ons zou ze vandaag toch ook alles gaan geven. Na een 10 kilometer wordt ze gepakt door Giraldinhio, die er voor de rest van de koers enkele minuten weet voor te blijven. Zij eindigt als eerste dame in haar categorie (sportklasse). De dames 2 en 3 op het podium vielen volledig uit de lucht, gezien zij Liesbeth niet hadden zien ontsnappen en zij dus zelf dachten gewonnen te zijn. De Fluppe ging in de strijd met een leuke Hollandse blonde van het Rabobank Team en een Russisch PRO team. De eerste 20 km waren fantastisch met zeer snelle single tracks, afdalend langs beekjes, met massa's boomwortelpassages, rotsen en boomstronken. De eerste dagen werd er nog min of meer voorzichtig gekeken hoe je de wortels moest overfloepen; vandaag werd er over gevlooooogen. Afblijven van die remmen en gewoon erover met de ene mega-jump na de andere. Suuuuper! Wat een evolutie van ons beiden op 4 dagen. Dan kwamen we aan onze enige echte berg. Een non-stop steile klim van 14! km tot 2.100 hoogtemeter. Steviger dan de time-trial. Stoempen, stoempen en blijven stoempen. Steve bleef voor Liesbethje, Fluppe bleef voor zijn Hollandse en het Russisch team. Dan van 2.100m tot in het dal, één lange speed-afdaling langs grindwegen waar Fluppe zijn remblokjes "op" waren ... dan maar heet ijzer op ijzer. Tot slot nog een laatste klimmetje naar de blauwe downhillpiste van de Planai met honderden cleane kombochten (door ons al uitgetest op de vrije momenten de vorige dagen); beiden vlogen we met veel flow naar beneden. Steve eindigde met een gemiddelde van 16,9km/u ! in 3u13; Fluppe met een gemiddelde van 14,1km/u in 3u52. Beiden met Big Smile en super content. Dan snel richting Pasta Party waar enkele bekenden ons gezelschap opzochten :) Philippe Maertens (manager van Katusha en vroeger Radioshack en Astana), blijkbaar was het den deze die voordien door de sneeuw gezakt was met MTB en al in de sterk stromende beek op 2.000 meter hoogte; bij ons aan tafel ook Roel Paulissen en Tom Vannoppen (veldrijder) en onze Blankenbergs-Zwitserse Liesbeth. Roel Paulissen was 2e bij de Elite, de eerste was een Colombiaan. Onze blote Belg misten we nu wel. Toen de organisatie aan onze tafel vroeg of er iemand interesse had in een weekendje MTB-race in Finland was Steve de rapste en weg was de voucher. Dan tijd om onze Wacky naam eer aan te doen en dus pinten pakken in het zonneke op de markt van Schladming samen met het Vlaams MTB-team VAN MOL. Dit was ook een stevige bende, zowel qua biken als pinten pakken. Leute gegarandeerd. Vervolgens nog een Mexicaans restaurantje, waarna de nacht werd afgesloten in een HardRock caféetje met hopen cocktails. Zaaaalig ! We Happy na 4 dagen, 200 km en 9.000 hm. En dan geven we nu het roer door aan de Canada-mannen ...

 

landkakker schreef op 16-06-2014 :

ferm en tof verslag!

 

Long Fellow schreef op 15-06-2014 :

Proficiat gasten en bedankt voor het sfeervol verslag die me doet kwijlen als de beste. Blijven gaan, maar ... veilig en groeten aan Gerhard!

 

Bahamontes schreef op 15-06-2014 :

Knap verslag mannen, doe zo verder!!!!

 

Fluppe en Giraldinhio schreef op 14-06-2014 :

Woensdagnamiddag gearriveerd met camionette van Steve zonder airco in 32 graden. Goede voorbereiding voor wat komen zou ... Inschrijvingsplaats was veranderd dus vroegen we de weg aan een oudere Belgische biker. Den deze had zich net ingeschreven maar wist al niet meer waar (wordt vervolgd). Tijdens avondeten in stadje brak de hel weer los: Wacky weer ! Bakken water in de straten, dit leek bekend. Stage 1: na een powerontbijt klaar voor de Hochwurzen, 2900 hoogtemeters op 59 km, broeierig heet, zeer steil en veel looppassages door sneeuw, fantastische natuur, ook een deelnemer door de sneeuwmassa gezakt en met biker en al in de onderliggende rivier beland. Fun Total . Fluppe en Steve alles samen gereden met TigerWoman. Samengevat day 1 was zeker zwaarder dan alle etappes van vorig jaar. Dan terug de skilift gepakt om op de top van de Planai bij nonkel Anton in lederhosen een frisse pint te pakken. Rond 19 uur even onze voucher bekijken wanneer etenstijd was: bleek anderhalf uur ervoor te zijn ... Toch nog restjes gekregen. Dan terug naar Aqi hotel, vent toch zo rustig daar zonder ne zak Wackys. Stage 2: Timetrial, tien minuten voor start even lostijden en Plots blijkt dat Fluppe zijn spel niet meer naar behoren schakelt, repareren voor startstress lukt duidelijk niet dus 7 minuten voor startschot nog even naar de lokale fietshandelaar om te zien of hij nog een gaatje vrijhad vandaag ... gelukkig wreed rap hersteld en weg was Fluppe; Giraldinhio had zich een jaar voorbereid om nu te pieken. Het parcours was ook hier pittiger geworden: in plaats van te starten langs het beekje moesten we nu het downhillparcours van de Planai naar boven rijden (eerste stuk) velen deden dit al stappend; Steve echter full power pedalerend de hoogte in tot .... Pfffffffffft na 700 meter van de start een scheur in de band zijn top 10 plaats in het gedrang bracht. Fluppe boven aan de finish al heel het buffet binnengespeeld toen Steve stomend de finishlijn haalde. Onze beider tijden waren 1 u 30 doch bij de rappe zat er nog een bandenwissel bij. Dan iedereen met de skibak naar beneden; leek ons te verwijfd dus wij downhillend naar beneden. Fluppe eventjes zwarte downhillpiste geprobeerd maar nog niet klaar ervoor .... Te voet net doenbaar! Dan met otoke naar Dachsteingletscher op 3000 meter; spijtig dat we geen Wacky vlag bijhadden toen we de top in short en sportschoenen bereikten. De skipistes waren daar open en wij als echte toeristen het ijspaleis bezocht (sculpturen in gletschereis) en vervolgens verder in Wackystyle: op het moment dat wij op een zeer lange ijzeren hangbrug verder de toerist uithangen krijgen we daar een onweer met hagelbollen op ons dak! Vervolgens terug in Schladming op tijd aan tafel en terug kennisgemaakt met onze Liesbeth Hessens, Crocodile Trophy winnares uit Blankenberge, even zot en avontuurlijk als altijd. Onze oude Belg van de eerste dag liep daar al volledig gehavend rond wegens downhillparcours met faceplant; hij stond op de tafels te dansen en te zingen voor heel Schladming. de Gerhard was er niet happy mee. Stage 3: Dachstein 70 km en 2800 hoogtemeters. Steve ging vandaag alles geven en verwerkte de supermooie rit in 4uur 42 en eindigde euforisch als 21ste in zijn categorie. Fluppe deed er een uur langer over. Deze rit was technisch veruit de mooiste: vele wortelpaden door de bossen, zeer steile singletracks, sowieso poepje boven het achterwiel, zoniet geen beginnen aan. Beiden hier weer veel bijgeleerd vandaag. De avondattractie kon van start gaan met onze oude Belg in de hoofdrol, dit bleek voor +18 te zijn, hij had er niet beter op gevonden dan ons land te vertegenwoordigen door volledig in zijne pure maar met schoenen aan uren aan een stuk op de afdalingspiste in het centrum van Schladming te staan marcheren en zingen. Dit eindigde met een zeer grappige achtervolging door een viertal agenten in uniform achter onze blote Vlaming. Waarschijnlijk zullen we onze mascotte morgen niet meer weerzien aan de startlijn. Morgen Stage 4!

 

smiley schreef op 14-06-2014 :

dag 3 .....De twee Wacky's hebben het vandaag weer super goed gedaan, ze vonden het beide een prachtige tocht...Fluppe is 50 ste op 70 geworden in zijn categorie, en Giraldo heeft super sterk gereden die is 21 ste op 50 geworden in zijn categorie ...proficiat aan beide....morgen de laatste rit....

 

Stevie D schreef op 14-06-2014 :

Doe zo voort jongens, wij zijn fier op jullie.

 

smiley schreef op 13-06-2014 :

dag 2 ....tijdrit...14 km bergop...beide de finish gehaald, Fluppe content..vlotter dan verwacht...Giraldo jammer genoeg platte band, ...dus ja onderweg binnenband gestoken en zo toch tijd verloren..heel jammer want sterk gereden...

 

smiley schreef op 12-06-2014 :

beide Wacky's hebben de finish gehaald, blijkbaar zwaarder en meer technisch parcours dan vorig jaar, downhill ging super, bergop sommige stukjes moeten stappen omdat het technisch zo hevig was....op naar morgen

 

Tierietomba schreef op 11-06-2014 :

smeer juder kieten mor in en gif der e lap ip !!! Succes

 

Bahamontes schreef op 11-06-2014 :

Veel succes mannen, hou ons op de hoogte é!!

 

Fitzy schreef op 11-06-2014 :

Have fun boys !!!!

 

Biking Bobby schreef op 10-06-2014 :

Guys make us proud! En t'is te hopen dat je het mooiste weer uit mag hebben dit jaar! Jaloers dat ik er niet bij ben. BB

 

Chemical Pete schreef op 06-06-2014 :

De leute hé mannen!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens