Verslag Duatlon Lembeke - 2014-10-18

Info

 

De bosduatlon in Lembeke, een klassieker in het genre speelt zich bijna 100% af in, hoe kan het ook anders, in de bossen. Meer bepaald in Lembeke… Drie jaar geleden nam ik als eens deel samen met Space jr, Pé  en Vinnie geloof ik. Het was de eerste keer dat we Pé versloegen in een duatlon en Space jr versloeg me in de laatste 500m in de loopproef. Space jr kon helaas niet meedoen wegens aanhoudende schouder problemen en ook Pé moest afzeggen wegens te veel werk aan de dokken. Wel aanwezig, Donald en Vedder! Van Donald wist ik dat hij steengoed is in de twee disciplines lopen en biken maar van Vedder wist ik enkel dat hij goed kon biken dus dat kon nog alle kanten uit.

 

Aan de start toch een paar Wacky supporters met het olijke duo Kroele-Beul, de ouders van Donald (wat wordt die verwend zeg!) en Join en Pascale. Super bedankt daarvoor. Een startveld van 113 deelnemers en op het zicht waren het niet van de minste. Afgetraind met van die recupsokjes aan, zulke types. Het loopparcours werd al eens verkend op voorhand en het was veel op en neer doorheen een door boomstronken en putten geteisterde paden. De burgemeester van Lembeke gaf het startschot en wist meteen hoe laat het was. Vedder kon lopen en hoe!!! Ik zag hem samen met Donald eerst een tiental meter voor me maar hoe langer hoe meer verdwenen ze uit het zicht. Ik kon niet beter en mijn benen waren op de koop toe nog stijf van een midweeks zaalvoetbal en badmintontornooitje…

 

Twee ronden van 1.6km gingen wel redelijk snel voorbij en aan de fietswissel zat ik op ca 50ste positie en een minuut achter Vedder en Donald. Drie ronden van 7km moesten er worden gebiked en het was mountainbike. Het parcours was er eentje met singletracks, kleine stukje op de weg en voor de rest brede bospaden waardoor ’s morgens de boer nog eens had doorgereden waardoor het brede pad werd herleid tot een berijdbaarbaar stukje van een meter breed waardoor van inhalen bijna geen sprake kon zijn. Ik nam me voor om waar je toch kon inhalen de ziel uit mijn lijf te rijden en van groepje naar groepje te rijden. Zo had ik bij de tweede ronde Donald te pakken die duidelijk geen goede benen had en bij het ingaan van de derde ronde vond ik aansluiting bij Vedder. Stak hem voorbij op de asfaltstrook maar bij het ingaan van de singletrack nam hij slim genoeg terug de leiding. Zo begonnen we samen rond de twintigste positie aan de tweede loopproef. Hij kon meer of min zijn positie behouden en finishte finaal op een sterke 23ste stek terwijl ik me naar de finish sleepte en nog 33ste eindigde. Donald gaf er nog tijdens de bikeproef de brui aan en moedigde ons nog tijdens de loopproef aan.

 

Al bij al dik tevreden over de prestatie en met Vedder komt er terug een steengoede Wacky duatleet bij. Dat wordt smullen in Kleit voor de toeschouwers!!!! Dat er in de plaatselijke kantine na de duatlon ook nog eens exports (Kruger)-bier te verkrijgen was maakte de namiddag compleet. Hopelijk volgend jaar met meer Wacky’s aan de start want het parcours en de organisatie maakte het zeker de moeite waard!!! Nog eens mijn felicitaties aan Vedder.

 

Complete uitslag op deze site : http://uitslagen.3athlon.be/pdffiles/2014/lembeke2014/lembeke2014_ind_scratch.pdf

 

Baha

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 20-10-2014 :

@vedder dat van de vorige keer(#watje) moest zijn waarzatje. woordenboek besliste er anders over. Wel jammer van Sven er zo de brui aan geven. Wat is dat toch met die svennekes.#nys. Ale goe gedaan mannen, tot volgende week terug op de fiets.

 

Chemical Pete schreef op 20-10-2014 :

Ja allokes, 23ste en 33ste plaats is verre van slecht bijgod. Als ik zie dat een getrainde 3TK triathleet(Calebout Stefan)net voor Vedder was... Sterk zulle!

 

Harryman schreef op 16-10-2014 :

Voorzichtig voor de spierscheuren! Baha voor zijn 2de podium plaats of spys zijn eersten. Ben benieuwd. Have fun.

 

Fitzy schreef op 16-10-2014 :

Good luck !

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens