Verslag Grote prijs Stephan Defreyne - 2014-11-22

Verslag

 

Ik weet nog goed toen we de eerste keer deelnamen aan de koers op de manège van de Blauwe Zale dat het zeer plezant was (werden toen eerste in estafette) maar bijna zonder publieke belangstelling. De enige plaats toen waar de supporter moest drummen voor e plekske was in de hoeve-café waar de bikers doorrijden. De ca 10 tooghangers konden dan genieten op een barkruk gezellig aan de warme haard en spektakel was er daar ook want nu en dan boorde er zich een deelnemer in de toog of vloog met klieken en klakken van het steile trapje. Anno 2014 heeft de “GP Stephan Defreyne” een ware metamorfose doorgemaakt. Het aantal deelnemers zaterdag werd verdriedubbeld (198!), een mooie grote tent voor in te schrijven, een machtig parcours met als publiekstrekker de imposante brug over de café en vooral heel veel volk rond het parcours. Veel mensen, hoe kan het ook anders, uit de buurt  en zeer veel supporters voor de Wacky deelnemers. Niet normaal wie er allemaal was, zeer hartverwarmend voor al wie blauw bloed heeft en dan bedoel ik niet diegene uit de adel.

 

Fitzy en vrouwtje An waren zo goed om me op de middag te komen ophalen thuis en zo moesten we niets missen van de eerste wedstrijd om 13u. Hét gevecht bij de estafetteploegen, Casteleyn-brothers vs McGyver-Pé (PéPol) zou er één worden op het scherp van de snee. In de boks zou het een oneerlijk duel zijn geweest tussen zwaargewichten vs pluimgewichten maar dat niet alleen, het was hier ook een duel groot vs klein, spieren vs pezen en ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Maar in mtb gelden andere wetten en zodoende won hier David van Goliath. Na een mooi duel eindige Pépol voor de verbouwereerde Castelynbrothers. Als er één gast is tegen men beter niet verliest is het dan ook tegen de klootkampioen onder de Wacky’s nl. Pé.  Nightrider en Dalton moeten hen en plus ook een etentje betalen en ze zullen ongetwijfeld een gans jaar onmenselijk gepest moeten ondergaan.  De Wacky Bastards eindigden trouwens zeer knap tiende en de “brothers” elfde van de 36 deelnemers!!!.  Damien had ook een Chinese vrijwilliger gevonden om met hem deel te nemen en eindige mooi 16. De Angels Valerie en Katrien waren één van de weinige vrouwelijke deelnemers en verdienen een pluim voor hun deelname alleen al. Ik monsterde tijdens de race de blikken van de deelnemers en zag dat er niet veel met een glimlach op het parcours zaten. Ik besloot om al zeker niet te veel kledij aan te doen want dat er gezweet zou worden daar bestond geen twijfel over. Pé sprak me nog wat aanmoedigingen toe (goe goe en jullie moeten dat zes ronden volhouden…) en samen met Chemical Pete, Kroele, newbee Krulle (Chris Boerjan), Tibault Gies (zoon van Gocarl) en onze twee toppers Beul en Rookie trok ik naar de startzone zo een kleine twee kilometers van de manège midden een grote wei.

 

De brede weide deed me wat denken aan de start van de eerste rit van de Crocodile Trophy met dat verschil dat hier het gras 15 cm hoger stond. De ca 200 deelnemers stonden dan ook als een grote kudde vee te wachten op de boer die dan de koord wegtrok en de meute deed daveren richting Blauwe Zale. Zoals bij de strandraces werd er vanaf het startschot gedrumd en geduwd en ik hoorde al wat enkelingen roepen en tieren. Ik hield me rustig midden het pak en keek hoe sommige kamikazes probeerden om in onmogelijke gaten te duiken om dan alles te moeten dichtkloppen. Ik zag een peloton van tien bikers  los van een tweede peloton aangedreven door misschien wel de strafste locomotief van het pak nl Beul. Ik zat samen met Kroele, Krulle en Chemical in het derde pak en hoorde dat ik rond de 50ste stek de eerste offroadstuk aan de manege aansneed. Kroele zat niet zo ver achter me en Beul zat ook niet danig ver voor me. Indelen was de boodschap en dus nam ik me voor om niet te driest te keer te gaan ook al voelden de benen goed. Het parcours was trouwens loodzwaar maar machtig in elkaar gestoken. Alles was aanwezig wat je kan verwachten van een gevarieerde omloop. Een impressie: een gracht, korte dakjes, S-bochtjes, balkjes, steile bruggen, slijkstroken, zandbak, een café-doorgang en een metalen constructie die men normaal enkel ziet boven een autostrade. Een diepe buiging voor de organisatoren.

 

 

Op één van die hindernissen, eigenlijk de zwaarste met slijkstrook,  troepten de Wacky’s samen om ons vooruit te schreeuwen. Echt het voelde aan als we op een superprestige cycloss waren en ik kroop in de huid van Lars Vanderhaar (zal wel de kleinste pakken…). Gewoonweg kippenvel en om nooit te vergeten. Merci echt. Adrenaline maakt dan zich van mij meester en het competitiebeest kwam nog eens wakker. En als ik zo ver ben kan ik niet lachen, eens wuiven naar de supporters of begin ik zelfs te foeteren tegen sommige gedubbelden waarvoor mijn excuses. Mijn straf kwam er dan wel in de vijfde ronde toen ik met mijn smikkel in het slijk viel just voor al het volk. De oooohs vlogen in het rond. Uiteindelijk finishte ik onder impuls van mijn coach Harryman veertiende en was er wreed content mee.

 

Rookie was outstanding en eindigde tweede, Beul werd achtste maar het deelnemersveld bekeken en gelet zijn liefhebberij voor Duvels alles behalve slecht, Kroele mooi 23ste en een zeer sterk Chemical 28ste. Verdikke sterk zeg. De altijd goedlachse Krulle eindigde 70ste en jong veulen Thibault 149ste. Allemaal wree goe maar het belangrijkste was de enorme Wacky familie die achteraf samen het glas hief op de machtige namiddag. Een echte topdag zonder meer.

 

 

Santéééé Wacky’s!!!!!

 

Baha

 

Vele foto's met dank aan babs vind je hier

Volledige uitslag hier.

 

 

Info

 

Zaterdag trekken we allen naar de Blauwe Zale in Damme voor de GP  Stephan Defreyne. Het wordt op zijn zachts gezegd e specialleke want de organisatoren hebben kosten nog moeite gespaard om er een attractief parcours van te maken. Zot als die mannen zijn hebben ze niet enkel een passage voorzien door de kantine maar nu ook erover. De gigantische brug moet de deelnemers over de hoeve loodsen en dat is werkelijk een huzarenstukje dat die mannen voor elkaar hebben gebracht. Maffer kan niet, echt chapeau!!!

 

De Wacky’s zijn daar ieder jaar trouwe klant en dit jaar is dat niet anders. Naast de ongetwijfeld vele Wacky supporters strijden om 13u in de estafetterace de twee duo’s Pé-McG en Nightrider-Dalton, na elkaar weken aan een stuk te hebben uitgedaagd, om de Wacky eer. Dat wordt ongetwijfeld een ongemeen spannende strijd. Wie verliest krijgt zeker een gans jaar bagger van de tegenpartij over zich heen…

 

Bij de individuelen wordt het reikhalzend uitkijken naar het duel tussen “titelverdediger” Rookie en Beul. Ze zijn beiden in supervorm en dingen naar de overwinning of mengt zich toch nog een derde in het spel? Voor de Wacky derde plaats wordt het een bittere strijd tussen Chemical (ik laat me nie dubbelen vandejaar), Bahamontes, Vedder, Iceman en Kroele. Alles zal in de strijd worden gegooid, juist elkaar van de hoge brug duwen mag niet (anders moeten we bijleggen uit de kas voor herstellen van het dak). Om 15 u is de start.

 

Na de wedstrijd samen met de supporters pintjes drinken en klinken op misschien een Wacky overwinning?

 

Tot zaterdag!!

 

 

Bahamontes

 

 

Deelnemers

 

Chemical Pete, Pé en McG, Den beul, dalton en night, Bahamontes, rookie, Duracell, En katrien (bikeworld), VIP

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Donald schreef op 26-11-2014 :

Goe gereden allemaal, kheb het me wa beklaagd datk nie mee heb gereden (ook al ging het op niet veel trekken, just hé Henri..). Volgend jaar doe ik eens mee! Gr Donald

 

Chemical Pete schreef op 26-11-2014 :

De wedstrijd in de Blauwe Zaal (en niet de Hoek van Holland) staat steevast als TOP familiedag in mijn agenda aangeduid. Gezien mijn lakse houding tijdens de wedstrijd van vorig jaar had ik mezelf dit jaar tot enkele uitspraken laten verleiden waarvan ik, naarmate de dag naderde, mezelf af en toe afvroeg waarom ik altijd zo’n grote muile moet opzetten… Na een tumultueuse start, op de asfalt richting Blauwe zaal zelf aan de kop van de derde groep zitten sleuren met een boze blik en het niet mis te verstane woord “KIEKEN” van mijn beste moat Kroele tot gevolg. Vervolgens het parcour van de Blauwe zaal opgedraaid en jawel, 50 m verderop lag den dezen al in de graskant. Een voorligger wiel op een heuvelke net voor het wiel van Kurt. Kroele kon snel voet aan grond zetten en voorbijsteken maar den dezen had aan de zijkant van de heuvel helaas geen grond meer beschikbaar om voet op te zetten. Gelijk een halve gare terug op de MTB gesprongen waardoor ik niet eens doorhad dat mijn ketting van mijn fiets lag. Nog geen 100 verder, terug ketting van mijn voorblad tijdens het verleggen van mijn achterderailleur. Godverdomme, 2km gereden en weg waren mijn Wacky vrienden en mijn ambities… Even verderop gaf een vriendelijke dame me een schitterende boodschap: 94ste. Ik moet haar eigenlijk een bos bloemen opsturen want wat er toen door mijn lijf gierde kan ik moeilijk beschrijven. ‘t Was een cocktail van tranen, woede, teleurstelling, agressie, afkeer, frustratie, beschaamdheid,… ‘k Zag de smile al terug op de smoel van Rookie en Bjorn toen ze me wederom zouden dubbelen… Vanaf dat moment kreeg ik een serieuse adrenaline “(R)-4-[1-hydroxy-2-(methylamino)ethyl]benzeen-1,2-diol” boost en ben ik 4 km/h rapper beginnen rijden. De steun en aanmoedigingen van de vele supporters zat er zeker ook voor iets tussen. Merci gasten, vrouwen en kindjes! Echt mooi om op dat moment een Wacky te zijn. Later nog één koprol gemaakt tijdens het roekeloos voorbijsteken aan de slijkstrook waar de meeste Wacky supports stonden. Van de val weet ik niet veel meer maar ik herinner me wel nog de BULDERLACH van Sven in de verte. ‘k Ben verdorie de enige die nooit lacht met zijn weekelijkse val. Mijn wraak zal zoet zijn… Uiteindelijk op een erg verdienstelijke 28ste plaats toegekomen. Volgend jaar top 20 en Pé dubbelen bijgod… 

 

Harryman schreef op 26-11-2014 :

De schema's van Barry zijn te koop tegen zeer democratische prijzen! 1 tip kan ik al geven, zelf je eten maken. En dan die foto's op facebook zijn altijd zo confronterend, KAN DIT WEL eigenlijk.?? O ja mooi verslag trouwens van mijn poulain.

 

McG schreef op 25-11-2014 :

Mooi verslag Baha. Was me dat een fantastische dag. Eerst de Wacky Brothers afgekuist (sorry jongens) en dan lekker supporteren met een meute Wacky Racers en Angels voor de Die Hards. Iedereen chapeau met hun prestatie. Jammer dat die Ename me zo zwaar op de maag begon te liggen na een stuk of vijf ... Het is en blijft een super evenement, gewoon de max. Nu vlug met mijn looptraining beginnen want Kleit komt in zicht ...

 

schreef op 25-11-2014 :

Mooi verslagje van een fantastische dag !!! Wel een kleine rechtzetting wat betreft "klootkampioen", het is m'n enige betrachting via "positieve kritiek" het niveau van sommigen wat op te krikken !!! (maar Night had precies krukken nodig :):):)Jammer genoeg wordt ik meestal verkeerd begrepen !!!! Pracht prestatie van de solorijders, van trainigsbeesten Rookie en de Beul verwachten we niet anders, maar dat Chemical deze keer niet gedubbeld is, chapeau !!!

 

Crisis schreef op 25-11-2014 :

Proficiat gasten... Hier heb ik spijt van dat ik er nie kon bij zijn. Zat in de Ardennen maar was daar ook gezellig.

 

Harryman schreef op 24-11-2014 :

Vrolijke vrolijke vrienden, vrolijke vrienden dat zijn wij!!!!! Proficiat aan allen. Ber. Aan krulle, gelieve niet zo veel te vallen met wacky kleren aan aub. Waarvoor dank.

 

Nightrider schreef op 24-11-2014 :

At azo zit hé pé die stover hé ewel je kut ze in je g*t steken.

 

Nightrider schreef op 24-11-2014 :

Pé !! ik heb geen internet nog telefoonbereik in die put, alleen voor schoon vrouwvolk. Ik heb bijna niks verstaan, wa-wa-wa zeg je. EN VOE DE RESTE GEIN COMMENTAAR !!!

 

Fitzy schreef op 24-11-2014 :

En de supporters waren ook de winaars ;-).......om zo mooie strijden te zien........zonder dank ;-)

 

schreef op 24-11-2014 :

Oei oei Night, had nie gedacht dat je het zoveel zou aantrekken !!'t Was maar om te lachen hé... Als je je hart eens echt wil uitstorten, je kan altijd bij mij terecht hé, ben op het werk ook het aanspreekpunt voor pesterijen...Met die fiets kan ik je echter niet helpen, rij alleen met goe Cube-materiaal ! Heb ook gehoord dat de zelfmoordlijn overbezet was, naar't schijnt allemaal mensen die al hun geld op jullie hadden ingezet...Wat dat vrouwvolk betreft, kan wel een goed woordje doen in het rusthuis, vergane glories zijn daar nog altijd in trek !!! Al bij al, trek het je niet teveel aan, er zijn nog andere dingen in het leven, maar.....JET TOCH MO SCHONE IP JE KLOTEN GET VAN ONS E !!!!!!

 

krulle schreef op 23-11-2014 :

Bedankt aan alle supporters voor de aanmoedigingen . Twas TOF TOF

 

Nightrider schreef op 23-11-2014 :

Pé en Mcg , dat etentje kan er nog wel vanaf. Zo sportief als ik ben mag t'vrouwvolk trouwens ook mee. Wat denk je Pé , DE OESTERPUT Euh lekker vistje ?

 

Nightrider schreef op 23-11-2014 :

Sorry maotje, ik zit er mentaal volledig door. Er bestaat niets erger in het leven dan te verliezen van pé en McG Had al commentaar verwacht. Ik ben namelijk een zéér sportieve verliezer. Dik verdiende zegen van jullie beiden. Laat me nu a.u.b met rust. Ik heb al meerdere malen de zelfmoordlijn gebeld zonder succes, blijkbaar hebben ze het te druk ( ben blijkbaar niet de enige die verloren heeft die dag ). Heb dan maar wijselijk besloten om in een diepe put te kruipen. Het baat echter niet om met op te bellen, sms'en en/of te mailen. Heb namelijk geen internet in die diepe put. KAN DIT GODVERDOMME ZOMAAR !!! Als er wat vrouwvolk zich geroepen voelt om mij te troosten kan dit . Het is niet voor mezelf maar voor mijn geweten. PS : Klote Ediner fiets te koop, 20 km gebold met klote frings, klote banden, klote ketting, klote fourche, en als ik nog iets vergeten ben ist ook kloten. Voila t'is terut.

 

schreef op 23-11-2014 :

Hoe KAN DIT, nog altijd geen reactie van de verslagen, geklopte, vernederde en vooral overklaste Nichtrider !!????

 

schreef op 23-11-2014 :

Night, de oermens en eerste klasse hardrijder en Dalton, eerste klasse stofzuiger en master technicus, verslagen door het olijke duo Mcgyver-Pé, die sinds Canada een onscheidbaar mtb duo geworden zijn,KAN DIT ???? Ja dus, de Wackyduo-titel is voor ons !!! Night, Mcgyver zou graag frietjes met mossels hebben en voor mij stovers a.u.b , en dat kaarslicht, da moe nie persé !!!! Denk dat KAN DIT nu wel een poosje stille zal zijn !!!!! :):):)

 

Den beul schreef op 23-11-2014 :

allemaal goed gereden gasten,was leuke dag. Die ename ging vlotjes binnen😜

 

Nightrider schreef op 22-11-2014 :

Storm ? Ze geven toch goed weer?

 

schreef op 22-11-2014 :

Stilte voor de storm ......................

 

Harryman schreef op 21-11-2014 :

Hard labeur van op de eerste rij! Ik zal proberen om te komen supporteren. Alvast veel succes. . Protest tegen toertocht comité!! Samen met Donald eerst naar Eeklo morgen.

 

tierietomba schreef op 21-11-2014 :

moeten jullie elkaar nog nie beginnen uitmaken ??? Kan dit zomaar !!

 

Fitzy schreef op 14-11-2014 :

Jullie mag rekenen op de support van mij en de goede zorg voor jullie Angels !

 

Fluppe schreef op 08-11-2014 :

Zijn er Wacky's-Angels die zin hebben om s avonds mee in te schrijven voor het stoversfestijn en bijkomende bar?

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens