Verslag Strandrace Oostende - 2014-12-26

Verslag

 

De strandrace van Oostende lijkt heel eenvoudig, iedereen vertrekt op quasi één lijn richting Blankenberge en daar keren op het strand terug naar Oostende. Enkel in Oostende een klein stukje asfalt en terug op het strand. Zo simpel is de samenvatting van het parcours van 32km. Rookie koos voor de 32km en wou er één langgerekte spurt van maken naar misschien wel zijn eerste overwinning dit jaar, terwijl Join, El Guido, Kroele, Beul en ikzelf twee ronden of de 64km kozen.

 

Beul liet zien koekebrood hart tonen en ging bij zijn maatje Kroele blijven om hem naar een mooie plaats te loodsen. Ik had daar ook oren naar zeker na mijn gebras op receptie, optreden met Pé, Toertocht en Kerstavond leek het me geen slecht idee om een treintje te vormen met de Oostvlaamse broeders. Zo een 300 deelnemers aan de start maar op het eerste zicht allemaal die-hard strandracers want wie is er anders zo onnozel om op tweede kerst zot te komen doen op een strandrace. Vóór de strandrace verwittigde ons een biker voor de diepe “kellen” op het strand ter hoogte van Bredene en dat ter harte te hebben genomen werd het startschot gegeven.

 

Nam een goede start en wachtte op het Maldegems duo om aan te sluiten tot 2km verder we een Wacky kermend om het strand zagen liggen. Rookie was blijkbaar over een plastieken dobber gevallen en was schijnbaar uitgeteld met hevige pijn aan de heup. Wij en ook Bert Bert (maat van Vedder) stopten en hielpen onze ploegmaat overeind. Alle deelnemers stoven ons voorbij (déja-vu van Hoek van Holland) waaronder Join die een gevallen Hollander had geholpen, sjiek!. We wachtten op de safety-car om Rookie erin te kieperen tot die doodleuk zei dat hij verder ging rijden.  Eventjes de rug rechten en hop onze youngster zette zich aan kop. Bert Bert was het eerste slachtoffer en bekocht zijn medeleven voor een Wacky met een eenzaam gevecht tegen de wind. Een echte vent noem ik dat!!!

 

Beul kijkt bezorgt toe...

 

 

Met zijn vieren trokken we dan maar richting staart van het peloton, we raapten eerst een paar enkelingen op, dan een schoon koppeltje (Join en Pascale) en dan begonnen we me met groepjes in te halen. Sommigen probeerden aan te haken maar met twee razendsnelle locomotieven als Rookie en Beul was iedereen eraan voor de moeite. Het strand was bezaaid met obstakels. Diepe kellen, vissers, piketten en natuurlijk de steile golfbrekers van Oostende maakte van het “simpele” parcours een pittige uitdaging. Tegenwind haalden we groepjes in zonder dat zij dit merkten, wij reden helemaal links terwijl de meesten voor de zeekant kozen waar het volgens Beul een autostrade was. Zo reden we ook El Guido ongemerkt voorbij en vele anderen. Kroele zag af af en leek een vogel voor de kat maar karaktervol hij is gaf hij niet op, ik was al blij een paar keer te kunnen overnemen en voelde me redelijk goed maar met die twee klasbakken bij ons was doseren de boodschap.

Baha weeral op kop...

 

Rookie wilde bijtrainen en reed mee met ons de 64 km. Van plaats 300 schoven we op richting top 100 waarbij logischerwijze nu wel meer en meer bikers hun wagonnetje konden aanhaken. Rookie nam meewind het commando maar op de laatste tegenwindstrook was het Beul die iedereen die nog meekon de mond deed sperren. Onvermoeibaar stoof hij tegenwind tegen 30 per uur naar Oostende. Niemand maar dan ook niemand riskeerde het om over te nemen. Toen hij eventjes de benen stil hield zat iedereen naar elkaar te kijken van “Wat nu?” Echt petje af. Aan de aankomststrook bekeek er menige bikers hem dan ook alsof hij Merckx was.

 

Uiteindelijk strandden Beul en Kroel, die er helemaal door kwam op het einde rond de 67ste stek, ik moest er bij de lastige strook aan de meet direct van de bike en eindigde paar plaatsen verder op 74, ElGuido zeer verdienstelijk 116de en Join gaf op met bevroren tenen en vingers. De uitslag is mooi maar met de kerstperiode was de boodschap nog beter. Toen Rookie viel stopte niemand van de toppers om te zien hoe het met hem ging, de Wacky brothers daarentegen…De wacky eendracht ontlook ook veel respect en het doet deugd in de soms harde koerswereld of hoe je het kan noemen een schoon voorbeeld te stellen. Mooi, mooi...

 

Bedankt ook nog eens aan de supporters Ilse, Gilles en fotgraaf Francis voor hun deugddoende aanmoedigingen!!

Op naar Kleit!!!

 

Bahamontes

 

 

Deelnemers

 

El Gwiedo, join, Bahamontes

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 30-12-2014 :

Da's u goeien Kroele, heb den indruk dat jij m'n positie ( in't wiel) langzamerhand aan het overnemen bent...begin van 't einde, en je bent nog zo jong.....

 

Kroele schreef op 30-12-2014 :

@pe, da's normaal hé, we zouden het niet weten als je viel in de achterste gelederen ...

 

schreef op 30-12-2014 :

Krijg er zowaar tranen van in m'n ogen, al besef ik wel dat niemand zou stoppen moest ik (ooit) eens vallen !!!! :):)

 

McG schreef op 29-12-2014 :

Knap gereden jongens. Mooi verslag Barry, en zo zie je maar weer: one big Wacky Family !

 

francis schreef op 29-12-2014 :

mooi verslag Barry en tof van jullie om te stoppen bij Bryan. Bedankt.

 

Den beul schreef op 29-12-2014 :

mooi mooi, wat heerlijk om wacky te zijn😄

 

Harryman schreef op 29-12-2014 :

Ik kan wel verstaan dat er in het heetst van de strijd sommigen niet stoppen. Iedereen gaat voor zichzelf, hoe jammer ook! Wij wackys onder elkaar moeten daarvoor voor elkaar zorgen. Knap gereden iedereen.

 

Donald schreef op 26-12-2014 :

Ik ga er ook nie bij zijn, te veel werk en geen toestemming om congé te pakken. Tamusement!

 

Harryman schreef op 25-12-2014 :

Teveel kerstgedoe achter de rug. Pas voor mij. Succes

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens