Verslag Duatlon Kleit - 2014-12-30

Verslag

 

’t Is gebeurd, ben em kwijt!, Mijn eerste en misschien mijn enigste kampioenetitel bij de offroad-duatlon!! Nadat Pé jarenlang de ongekroonde Wacky duatlonkampioen was kwam hij dit jaar naar Kleit… met zijn brommer! Jammer want hij was ieder jaar eerst mijn mikpunt en doel en vorig jaar eindelijk mijn mikpunt van spot na zijn roemloze nederlaag. Is het het feit dat hij opa is geworden of heb ik teveel gelachen vorig jaar,  ik weet het niet maar Rudi miste alleszins één van zijn hondstrouwe deelnemers aan de start en ik eigenlijk ook. Wie wel aan de start stond en ook nog ouder waren dan ik waren alomvertegenwoordigde Join en zijn sportieve tantiste Pascale, good old 50+ Pol McG en onze BV (Bekende Visser) Black Magic. Zij en ik namen het op tegen het jonger geweld Kroele, jongste geweld Rookie en topfavoriet Vedder die in Lembeke had laten zien dat hij buiten mountainbiken ook e stukske kon lopen en dat zonder specialized schoenen, bril of nylonkousen. Ook altijd aan de start Jean Boudain, ‘Rudi had het wel tien keer vernoemd (aasde hij op gratis etentje of sponsoring?) en een fliek die wel nog mountainbiket nl. Filip Vilein.

 

 

Voorts aanwezig, trouwe supports Fitzie wegens geen voetbal op TV en het stoofhout was op, Babs Tas voor schone venten te zien rijden, Isabel en dochter om McG te steunen, de Kostersconnectie, omdat het nu éénmaal die-hard Wacky’s zijn en Beul die eerst geen maat vond om mee te doen, dan moest werken en uiteindelijk er toch was om te supporteren. Het weer was goed, het parcours daarentegen lag zeer slecht door de regen van de voorbije dagen en door Vedder die al tien keer was gaan verkennen. De start is altijd origineel, Rudi die iedereen achter zijn auto zet, fluit en dan rap in zijn auto springt en zo de meute op gang brengt. Rookie zag ik in mij rechter ooghoek spurten naar voren, niet normaal. Het dacht dat het waarschijnlijk een strandrace was maar dan zonder bike en dat je vooraan moet zitten. Al na 300 meter stelde Vedder echter orde op zaken en nam de leiding. Ik stond op flanellen benen te lopen na mijn uitstap in de Ardennen waarbij ik nog stijf was van te skiën (excuus 1), buikgriep kreeg van dochter lief (excuus 2) en mijn hart het bijna begaf toe ik mijn sleutel kwijt speelde in de sneeuw (excuus 3). Niet dat ik excuses zoek maar was niet op mijn volledige sterkte en blijkbaar ook Kroele niet want hij liep de eerste loopproef nog trager dan ik wat meestal niet het geval is. Achteraan de meute Mcg, Bl M en Join die zich kostelijk amuseerden terwijl ik langzaam maar zeker wou dat ik voor de stoof was gebleven.

 

Het biken gaf geen verandering bij mij in de benen waardoor ik het mocht vergeten de achterstand op Vedder goed te maken laat staan die op Rookie. Kroele kwam dan ook al gauw op en over me maar bleef zo een 100m treiterig voor me hangen. Dacht de slimme te spelen door mijn banden extra zacht te zetten voor goed door de drassige stroken te geraken maar ze ware danig slap dat ik bijna door de bochten ging en niet vooruit geraakte om de harde stroken (excuus 4). Bij de laatste wissel draaide ik toch samen met Kroele al lopend de weide op. Allebei nie te veel goeste meer om de 1,8 te lopen en al zeker niet toen we Rookie met ne smile tot achter zijn oren naar de aankomst zagen lopen. Hij werd verdiend de nieuwe Wacky duatlonkampioen vóór Vedder die als master een zeer knappe wedstrijd afwerkte. Kroele en ik kwamen samen over de meet gevolgd door het olijke drietal waarbij Black Magic nog een Péjaanse kramp kreeg op het einde.

 

Na de wedstrijd troepten supporters en deelnemers samen bij de al even legendarische prijsuitreiking waarbij Rudi op zijn plat Kleits de prijzen uitreikt aan de deelnemers. Elk jaar zijn de prijzen hetzelfde maar altijd even plezant, een binnenband, een kerststal, een fles wijn enz...maar dat is nu net het geestige en ongedwongene eraan. Ze moesten deze wedstrijd eigenlijk op het cultuur erfgoed opnemen en voor Rudi en de zijnen subsidie’s! Bedankt nog eens voor hun alweer fijne organisatie, aan de supports en welgemeende merci en aan Rookie een dikke proficiat met de mooie titel, het is enkel aan grote kampioenen gegeven om deze te winnen!!!

 

 

Baha

 

 

Uitslag heb ik niet wegens vroeger naar huis

 

 

Info

 

Wacky klassieker en geldend als Wacky duatlon kampioenschap voorig jaar gewonnen door Bahamontes vóór Pé (maar dit geheel terzijde)

 

Eerst wordt er 3.6 km gelopen, dan 21km gebide en nadien opnieuw 1.8km lopen!!!

 

Afspraak bij Rudi in centrum van Kleit om 14u

 

Wedstrijd  begiftigd met naturaprijzen ( en voor iedereen een nuttige attentie )

Apart klassement voor duo’s en dames

speciale prijs voor 1ste 40 +er ( vanaf °1974) en 1ste 50+er ( vanaf °1964)

 

Enkel via voorinschrijving!!Sluiten uiterlijk op 20 december 2013 ( maximum 180 deelnemers !)

 

 

Deelnemers

 

vedder, Bahamontes, McG, rookie, Join, Black Magic, Kroele

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

seo plugin schreef op 25-05-2017 :

Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo plugin http://www.SEORankingLinks.xyz

 

Harryman schreef op 05-01-2015 :

Beetje meer druk op de banden volgende keer!! Mooi en eerlijk verslag! Groot in de nederlaag! Alleen echte toppers worden op hun waarde geklopt. Op naar de volgende.

 

vedder schreef op 04-01-2015 :

pé'ke ket ier al geschreevn, druk?? da zit op meun banden...

 

schreef op 04-01-2015 :

oei oei, Vedder kan precies nie goed met de druk om....:):):)@Baha : als ik geweten had dat je ZO'N offday ging hebben, had ik misschien toch meegedaan !!!

 

vedder schreef op 03-01-2015 :

favoriet? favoriet? ne mens doet ene keer mee an een wedstrijdje en wordt ier al subiet tegen wil en dank gebombardeerd tot favoriet.... aangezien onze verslaggever liever naar de cinema ging dan op den uitslag te wachten (kan dit zo maar?), zal ik hier maar den uitslag zetten zeker... 20ste plaats: Rookie (1u12m38) 26ste plaats: vedder (1u13m33) (5de master) 35ste plaats: Kroele (1u18m00) 36ste plaats: Baha (1u18m01) (8ste master) 57ste plaats: McG (1u25m48) 66ste plaats: Join (1u31:10) 69ste plaats: Black Magic (1u32m20)

 

barry schreef op 01-01-2015 :

verslag volgt vanavond....

 

Harryman schreef op 31-12-2014 :

Proficiat aan iedereen! Goe bezig mannen ,alsook onze 50 Plussers waar we een mooi voorbeeld aan nemen. Respect!

 

vedder schreef op 31-12-2014 :

afgezien, maar vooral genoten! bedankt aan de vele supporters! dat deed echt deugd. Proficiat aan alle Wacky's die het allemaal goed gedaan hebben. Tevreden met mijn 26ste plaats. twas een zwaar parcours en dat was in het voordeel van ons mountainbikers. Den aprés was ook heel plezant! tot de volgende editie!

 

50b schreef op 31-12-2014 :

Voor het eerst in jaren niet meegedaan, maar...ernorm genoten van alle "scheve muilen" die ik gezien heb !!! wat vooral opviel was dat het de " mindere goden" Mcgyver, Join en Black Magic diegene waren bij wie er tenminste nog een "big smile" afkon toen ze hun supporters passeerden !!! Rookie deed wat ie moest doen als supergetraind jonkie, Vedder een bewonderingswaardige poging om dat jong talent bij te houden, terwijl bij het olijke duo Baha en Kroele ( die dehele tijd op een meter of 100 van elkaar reden om dan toch samen te lopen...) het vet toch een beetje van de soep is...:):) ( ziek en zieker...) Mcgyver en Join deden het op hun manier, genieten ( in de mate van het mogelijke zeker...) en oermens Black Magic, zwoegde, vloekte, zweette, verkrampte, maar plooide niet, chapeau !!! Proficat aan allen é, krijg bij het zien van al dat "moois" zowaar terug zin om volgend jaar terug mee te doen....@Chemical, ewel "posterboy" wo waor je da ???

 

50A schreef op 30-12-2014 :

Pé, bedankt voor de support, maar die jonge snotters heb ik in het lopen echt niet kunnen bijhouden. Al bij al toch content dat ik er een paar achter me kon laten, en die dekselse Jean Boudin bleef me toch wel een half minuutje voor zeker!! Al bij al weer een toffe Wacky dag; iedereen chapeau en muchos gracias voor de pics en de support iedereen.

 

vedder schreef op 30-12-2014 :

druk? wat is da? der doet er enen mee van 23 die kan vlammen tot en met... wie zoet er ton de favoriet zeun? was efkes parcours info ;-)

 

schreef op 30-12-2014 :

Na een jaar of 7 Wacky duathlon -kampioen geweest te zijn, en het vorig jaar bewust afgestaan te hebben aan Baha EN dit jaar ook het Wacky-duo kampioenschap te hebben meegepikt, heb ik van m'n trainer ( Pjotre Smirnoff ) de opdracht gekregen om een periode van rust in te bouwen...Hopelijk kan Baha ( die jarenlang de Zoetemelk van het duathlon geweest is )die jonge gastjes nog eens lik op stuk geven en moest ie toevallig z'n kansen niet goed kunnen verdedigen, doordat ie bijvoorbeeld z'n sloefkes weer in de modder achterlaat, dan gaat mijn volledige sympathie uit naar 50A, m'n " trouwe" Canada partner en lid van het Wacky-duo kampioenenduo !!! Al de rest...doe jullie best hé, moet het hen ook nie op een schoteltje geven é !!!!

 

Fitzy schreef op 30-12-2014 :

Ik ook nee, al de modder !

 

Harryman schreef op 29-12-2014 :

Vedder al uitvluchten aan het zoeken? Jij bent de te kloppen man! Alle druk ligt bij jou. Ik zou niet graag in je schoenen staan! Ben benieuwd!

 

vedder schreef op 29-12-2014 :

met den dooi vrees ik da het echt nog zwaarder zal zijn!

 

Harryman schreef op 29-12-2014 :

Mooie foto trouwens,zwarte piet zonder pruik,getuite rode lippen,lui oog en pé op de achtergrond

 

Fitzy schreef op 29-12-2014 :

Hoe laat is de start ?

 

Harryman schreef op 29-12-2014 :

Zie maar dat je op je fiets blijft!!#rampjaar#oostende Succes aan iedereen!

 

rookie schreef op 28-12-2014 :

leg die kampioenentrui maar al klaar e ;)

 

black magic schreef op 28-12-2014 :

zwaarder dan vorig jaar kan nie meer zeker!?

 

vedder schreef op 28-12-2014 :

parcours verkend! smeer ze maar in want tzal ne zwaren zijn :-)

 

Black Magic schreef op 25-12-2014 :

Spreken we af aan de molenhoek? Zo ja ,hoe laat? Grtz

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens