Verslag MTB Beach Challenge - 2015-02-08

Verslag

 

Dit is mijn verhaal hoe ik de strandrace heb beleefd, dus niet kwaad zijn als ik veel in de "ik-vorm" klap...

 

De strandrace van Knokke-Heist maakt in ons clubke altijd wat los en nu was het weer niet anders. Op de site werd er al een week heen en weer getreiterd tussen de bikers van de korte afstand en die van de lange. Was geestig om volgen en zo werd er wat ambiance in de keet geschopt. De wedstrijd zou uiteindelijk uitwijzen wie nu gelijk had maar hoed af, korte of lange afstand, voor al wie durfde mee te doen want zonder of weinig deelnemers geen strandrace meer en dat namen velen van ons ter harte. Met maar liefst 29 waren we en dat is sterk, heel sterk zelfs. Lifty viel helaas uit wegens griep maar deed toch de moeite om samen met Dennis voor de foto te komen en nadien te supporteren!! Petje Af.

 

Ambiance, daar moest ons worstenkraam ook voor zorgen maar met partygirls als Karen en Nadia, onder begeleiding van barman Bontempi en worstenbakker Tierietomba kon dat geen probleem zijn. Bontempi mag wel niet op zijn bike meer kruipen maar tappen kan hij nog altijd als de beste samen met duivel-doe-het-al Tieritomba die alles in goede banen leidde. Om kwart na negen een fotoshoot met Francis waarbij er een nest Wacky’s poseerden voor de RBSC en dan was het samenhokken in de startboxen. Bij mij begonnen de zenuwen te werken want ik verafschuw een start. Van de 6 strandraces die ik reed dit seizoen vielen ze ofwel op me, naast of achter me. Bij de opwarming begon ik ondanks de koude serieus te zweten toen ik voelde hoe zacht het zand erbij lag en hoe hard de wind met vijf beaufort in mijn gezicht blies. Ik besloot wat lucht te lossen uit mijn banden en begaf me naar de start waar een vijfhonderd bikers samen troepten waaronder dus een klein 30 blauwhemden. Waar is de tijd dat er duizend bikers aan de start stonden? Ondanks de vele inspanningen van het promoteam van de gemeente vond ik de opkomst maar matig maar diegene er startten waren wel de diehards van het zand.

 

 

 

Stond samen met Harryman en Ice al vroeg op de voorste post en wat later sloten ook de andere aan. Chemical had zijn gellekes vergeten en liet zijn bike achter bij ons. Ben blijkbaar niet het enige warhoofd in de ploeg... De sportdienst leerde uit de vorige edities door niet af te tellen maar gewoon onverwachts het startschot te geven. Iedereen dus goed weg, enkel Iceman zag ik verrassend genoeg niet in de voorste gelederen. Wie ik wel zag was Donald (zowaar op kop), Rookie, Harryman, Kroele, Chrisis, DDT en de dekselse Pé die net zoals vorig jaar prima startte. Tegenwind bleef op enkele uitvallen na iedereen bij elkaar tot net vóór het “keun” de bende in twee splitte. Ik zat rechts terwijl de meesten links kozen. Slechte keuze van mij want we reden ons allen vast in het losse zand en weg was de kopgroep. Aan de moeilijke loopstrook aan het Keun zag ik nog een goed vertrokken Kroele jammeren over een lekke achterband achteraan maar vanaf dan zag ik geen Wacky meer.

 

Ik wist met een groepje van vijf te blijven maar moest daarvoor op de duinepadjes me het snot uit mijn lijf rijden. Ik waande me in de top 30 eventjes, dat kon toch niet anders met koereurs van dat kaliber bij mij. Ik kon ze bijhouden tot aan de bergjes maar op de moeilijkste strook van gans het parcours namelijk bij het terug oprijden van het strand in Duinbergen moest ik mijn vier metgezellen bijna lossen. De keuze om hier een bevoorradingspost te plaatsen lijkt me een groot raadsel want wie hier een drankbekertje kan aannemen mag in het circus gaan spelen.

 

Ronde twee, hetzelfde verhaal. Met wind zwaar op kop, mijn vier coureurs die netjes een treintje vormden en ik als balast. Ik deed een paar keer alsof ik ging meedraaien maar het ging echt te hard. Ik begon nu in de kering ook meer en meer Wacky's tegen te komen, die me allen luidkeels aanmoedigen. Wat deed dit deugd! Op de bergskes hetzelfde verhaal maar dan waren het wacky supporters die mij en alle blauwhemden naar boven schreeuwden, krijg nog kippevel als ik erop peis. Mijn vier metgezellen vonden het danig indrukwekkend dat er zelfs niet aan dachten om me voorbij te steken. In de derde ronde begonnen ze één voor één ook eindelijk ook wat vermoeidheidsverschijnselen te tonen en ik kon nu eindelijk wat meedraaien en en wat teruggeven voor hun inspanningen bij de vorige rondes. Ik was blij toen ik met de wind in het gat naar de laatste kilometers kon rijden en was nog meer content toen ik mijn "onoverwonnen" master Danny Dalle nog kon pakken. Verkleumd en geradbraakt kwam ik over de streep maar was zo content om de Angels te zien die zich direct om me bekommerden. What a family!!!

 

 

Aan de tent zag ik de gezellige drukte met ieder zijn verhaal over de wedstrijd die beenhard was. Dit was ongetwijfeld één van de zwaarste edities en chapeau aan allen die het uitreden, grote én kleine afstand. Donald zijn fysiek was beter dan hij had verwacht en werd knap achtste op de korte afstand. Pé haalde de dichtste plaats ooit met een magnifieke 25ste stek maar ik wil hier vooral “Bandit” Kurtje Coster een dikke pluim geven om na zijn operatie zo’n prestatie te leveren!!!

 

Bij de lange afstand was Rookie ondanks ongemakken de voorbije weken zeer mooi tiende. Harryman wou het zelf niet uitgesproken hebben maar dat hij ziek aan de start stond zag zelfs een blinde. Vandaar de voor hem niet verhoopte top 20 maar een dertigste stek maar met zulk een sterk deelnemersveld is dat begot ook niet slecht. Wie het ook niet slecht deed was Firmin die in zijn eerste Kneistse strandrace het fantastisch deed.

 

 

Maar eigenlijk doet de uitslag er weinig toe want ieder rijdt het op zijn eigen tempo, zijn eigen ritme en zijn eigen visie over een strandrace. Zo is de ene competitief, de andere recreatief maar achteraf iedereen samen feesten aan onze tent en nadien in de RBSC, daar draait het hem echt om. Chapeau aan onze sportdienst voor de feilloze organisatie en de dienst feesten voor de stevige grote tent.

 

 

Bedankt supporters, tentuitbaters, deelnemers, fotograaf en ieder die er bijdroeg tot opnieuw fantastische Wacky Dag!! Op naar Valentijn en de LOVE, BIKE and RUN.

 

PS: Moest van de uitbater van het pizzarestaurant, waar ik met familie gratis ben gaan eten zondag, iedereen bedanken om hem uit het zand te trekken....

 

Uitslag Wacky’s 32km

 

8.         DE MEYDTS Sven                     1:17:39

25.       STUBBE Peter                          1:23:46

35.       ROELS Kurt                              1:27:24

46.       ROTSAERT Paul                       1:33:19

57.       DECOSTER Kurt                       1:37:10

65.       VANDENBERGHE JM                 1:38:54

81.       FITZGERALD Paul                     1:44:36

84.      BEAUSAERT DANNY                 1:46:46

105.     DECOSTER Ludo                      1:55:39

109.     HEUZEL Laurens                       1:56:22

110.     BOERJAN Chris                         1:56:23

121.     VERLINDE Kevin                        2:03:25

DNF      BULCKE Miguel

 

 

Uitslag Wacky’s 48km

 

10.       RYELANDT Bryan                      1:45:59

30.       DELHEYE Henri                        1:51:11

54.       SEY Barry                                1:56:51

101.     VAN LANDEGEM Kris                2:06:06

106.     BEUSELINCK Glenn                  2:06:49

107.     VANDERSCHAEGHE Erwin        2:06:52

115.     LESY Pieter                              2:08:58

130.     LIERMAN Peter                         2:12:49

137.     BURSSENS Guido                     2:14:56

158.     VANDEWIELE Frederiek            2:19:58

182.     DEFAWE Damien                     2:22:55

197.     CASTELEYN Ivan                      2:28:10

205.     CASTELEYN Christophe            2:28:57

237.     DEMUNTER Sven                     2:46:46

 

DSQ     SPYSSCHAERT Dirk

DNF      VAN DE WATER Johan

DNF      VERHAEGHEN Emmanuel

 

 

 

 

Info

 

Zondag is het onze strandrace van het jaar. Opnieuw schreven een twintigtal Wackys zich in voor deze Knokke-Heistse race voor Flandriens van het zand maar dé trend van dit jaar is het feit dat er zich meer toespitsen op de 32km dan op de 48! Worden we een dagje ouder of is het zo dat iedereen snel aan onze strandtent wil staan alwaar Nadja, Thierry, Kevin en Karen ons zullen verwennen met barbecueworst, paljas en jenever. Niettemin wordt het voor iedereen terug vechten tegen zand, wind en kou maar ook genieten van de vele wacky supporters langs het parcours. Start om 10u!!!!

 

Nadien wordt de RBSC uiteraard terug de place to be voor de afterstrand-party voor deelnemers en supporters alwaar terug verwoed zal worden nagekaart, zal worden getreiterd en vooral zal worden gezopen alhoewel dat zonder Beul wat zal schelen in het Duvelverbruik..

 

We nemen ook zoals ieder jaar opnieuw een groepsfoto aan de RBSC en dit om 9u15 stipt!!!

 

Supporters, doe jullie wanten en muts aan, trek een warme pull en veste over jullie lijf en kom massaal naar de Wandelaar!! Veel succes aan de deelnemers!!

 

Baha

 

 

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Fitzy schreef op 11-02-2015 :

I loved every minute.........never thought i would say that again. Roll on 2016.

 

Chemical Pete schreef op 11-02-2015 :

@ Henri: Beetje respect voor de trainer hé... :-)

 

schreef op 11-02-2015 :

Weer enorm genoten van een echte Wacky day !!! Weet niet wat het zwaarst was, de rit zelf of den après...Ook mooi om te zien dat de vrouwkes zogoed overeenkomen dat ze zelf op een teambuilding/suvival weekend gaan, kan niet wachten om daar de foto's van te zien !!! Hopelijk komt ook alles terug goed in het Castelyn huishouden, nadat Night kilometers kop deed voor een onbekende (?) vrouw, terwijl Dalton en Duracelle op enkele schamele honderden meters alle moeite deden om dic hterbij te komen...hopelijk wordt de arme Night niet te lang verbannen van alle familiefeestjes !!! Bij mij is de beslissing voor volgend jaar al terug genomen, 32 km, worst, jenever en paljas ( zit alleen nog altijd te wachten op m'n zakske snoep ( Bobby ???)) Ook nog vernomen dat Baha volgende week trakteert met pizza !!!! Tenslotte kleine waarschuwing voor al onze elite-rijders : beware, Koertie's coming !!!!!!!

 

Babske schreef op 11-02-2015 :

heb al veel onvergetelijke momenten beleeft bij de wacky's maar dit was beslist 1tje om u tegen te zeggen 😄 wat een ambiance bij het supporteren, de longen uit ons lijf geroepen de adrenaline stromde zelf door onze aderen! De apres bij nadia en Karen waren TOP heb zelden zoveel gelachen met de gezellige sappige angels als op deze mooie namiddag. Met natuurlijk een genever of 2 teveel gedronken te hebben begonnen we gezellig in het Duits wat hilarische momenten teweeg brachten en een survival weekend aan ons been 😜. Idd wat een wacky familie, heel dankbaar voor deze prachtige momenten ❤️ en voor de wacky zotten heel veel respect 👍

 

Harryman schreef op 11-02-2015 :

Ti's weer een dolkomische groepsfoto geworden! Kunnen we die uiterst links er niet van duwen. En 2 kleintjes achteraan op een bankje toveren! Join die nodig moest kakken, paar losse gele handjes. Voor de rest mega wacky dag en bedankt aan iedereen voor zijn geweldige inzet en support. #rampkoers

 

Chemical Pete schreef op 11-02-2015 :

Mooi, mooi, ieder jaar iets om naar uit te kijken. En o wat HAAAAAT ik die start! Hoe doen jullie het in godsnaam om gelijk windhonden te vertrekken. Volgend jaar begin ik onmiddellijk aan de tweede ronde...

 

McG schreef op 10-02-2015 :

Schoon verslag Barry. Proficiat iedereen want met die wind en dat rotzand! Maar ... de après maakte alles goed. En de Angels waren ook in form. Hik !

 

El Gwiedo schreef op 08-02-2015 :

Twas idd alweer een Wacky day, @ Dennis , ni twijfelen doen !

 

Dennis schreef op 08-02-2015 :

Proficiat aan alle Wacky's en met uitbreiding alle deelnemers aan deze mooie strandrace!! Jullie enthousiaste houding bij dit mooie weer zou mij doen twijfelen om volgend jaar ook mee te doen!! Well done!!!

 

Fitzy schreef op 08-02-2015 :

Have a great day ' BITCHES ', en elks zijn plezier !!!.

 

El Gwiedo schreef op 07-02-2015 :

Leg maor een worstje aan de kant , want die van de Kidsrace gaan anders al alles opgeten èn !!:-)

 

schreef op 07-02-2015 :

Night, zeker dat alles in orde is ?????

 

Harryman schreef op 07-02-2015 :

Oogjes dicht en snaveltjes toe,slaapwel 😴

 

Nightrider schreef op 07-02-2015 :

Woehahahahahahaha Alles doe sjer van t'lagen. Heb vandaag verkenningsrit gereden. t'waoter is nat, de wind luchtig en overals ligt ter t'zand. We goan moeten upletten voe de eddy kwallies en de freddy dreks up stange

 

schreef op 07-02-2015 :

Oef Bobby, je leeft nog, 'k dachtn a da je dood woart !!:):)

 

Fitzy schreef op 07-02-2015 :

Tis meer gelijk de ' BITCH RACE '.

 

Biking Bobby schreef op 07-02-2015 :

En nu ik.... Ken eigenlijk niks te zeggen.... Whoeahahahhaha.... Janetten!

 

schreef op 07-02-2015 :

@El Gwiedo : voor jou ook 'n worst aan de kant leggen ?? :):):)

 

El Gwiedo schreef op 06-02-2015 :

Is de strijdlust een beetje weg of e twade , of een beetje bang dat al die excuses voor de dag komen ?

 

Join schreef op 06-02-2015 :

Ik doe mee om mijn laatste plaats te verdedigen op de 64km. :-)

 

Nightrider schreef op 06-02-2015 :

I am vrom Barcelona en i now vrom nothing hé :-) thats derover

 

schreef op 06-02-2015 :

@Kroele, Night doet wel aan de grote toer mee hé...:):):)

 

tierietomba schreef op 06-02-2015 :

Ik heb op training geleerd rustig te blijven en vooral nie agressief te worden !

 

Kroele schreef op 06-02-2015 :

@pe ik heb het begrepen, ik zal voor de oudste, slechtste knol zorgen. Ik blijf bij je copain.

 

Donald schreef op 06-02-2015 :

@Pé: Verwacht me zeker niet op het podium van de 32km ;). Ik start dit jaar in de groep die je zo mooi beschrijft als "de eerste en waarschijnlijk de slimste zijn de groep Wacky's die gewoonweg maar zin hebben om 32 km te biken en zich geen kl*ten aantrekken wat sommige individuen daarvan denken !!". Tot zondag en tamusement allemaal, welke afstand en uitslag je ook ambieert

 

schreef op 06-02-2015 :

WOEHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ( sorry vergeten)

 

schreef op 06-02-2015 :

Ter info: Er zijn 3 categorieen deelnemers aan de 32 km : - de eerste en waarschijnlijk de slimste zijn de groep Wacky's die gewoonweg maar zin hebben om 32 km te biken en zich geen kl*ten aantrekken wat sommige individuen daarvan denken !! - ten tweede : de wat ouder wordende bikers onder ons die beseffen dat ze wat moeten oppassen met mee te lopen met de kudde jonge veulens, of dat dat anders hun hoofdtaken ( ouwe mannelijke paarden worden meestal als denkhengsten gebruikt) zou kunnen benadelen. Daarbij die jonge hengsten ook nog behoeden voor een eventuele afgang moesten ze toch nog na de oude knollen arriveren, en ten laatste ( maar zeker niet tenminste ) zo verzekert zijn om nog aan een heerlijke braadworst en bijhorende jenever te geraken !!! - ten derde heb je nog de bijzonder kleine groep, die zich blijkbaar afscheid van de kudde jonge veulens, wat voor mij de volgende mogelijke verklaringen heeft : of ze hopen op een podium of dichte ereplaats,of ze zijn bang van hun eigen kudde,of ze hebbende de opdracht gekregen om voor de oude knollen te zorgen, of ze willen ook zeker zijn van een braadworst en jenever ( in dat laaste geval is het zeer goed begrijpbaar !!!) Volgens de laaste info zou de helft van groep 3 nu al deelnemen aan dekidsrace ook omdat ie ziekjes geweest is... Animo verzekert in elk geval, met hopelijk op de 2 afstanden een Wack op het podium : Donald bij de "kleine" toer en Harryman ( de man in vorm, dankzij de speciale wintertrainings stage in Klerken) of Rookie, als die er tenminste inslaagt om OP z'n velooke te blijven zitten Tenslotte : Biking Bobby,moeten wij een braadworst voor jou aan de kant leggen, of heb je liever een zakje snoep ???

 

El Gwiedo schreef op 05-02-2015 :

was dat ier allemaal !!!!

 

Kroele schreef op 05-02-2015 :

Ik ga best de 16 doen, ziek 👎

 

Den beul schreef op 05-02-2015 :

veel succes aan alle deelnemers. Ik zal ook mijn best doen maar ergens anders😂😂😂

 

Fitzy schreef op 05-02-2015 :

Ik doe 32, zo kan ik de super talent en echte venten zien aankomen, jullie zijn echt mijn helden.

 

Space Jr. schreef op 04-02-2015 :

Allé jongens , da 3de toertje is gratis?

 

Fitzy schreef op 04-02-2015 :

Ik doe de 32 kms, ik eet graag snoepjes !.

 

tierietomba schreef op 04-02-2015 :

ingeschreven voor de 120 (worsten hé)!!

 

Donald schreef op 28-01-2015 :

Ingeschreven voor de 32km Gr Donald

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens