Verslag 24 uur mountainbike-fun event - 2015-04-25

Verslag

 

Zaterdagmorgen 02.55 maakt het irriterende getuut van m'n wekker me er op attent dat ik niet in het zonnige Canada in een prachtige pub met een wereld hamburger voor m'n neus zit, maar vertoef in het druilerige belgie waar ik subiet nog een shiftje mag draaien voordat ik voor de derde maal aan de fantastische 24u. van ( allo Night...) Hooglede Gits kan beginnen !!!! Na een weeral een "meer dan leuke" 7,5uur "gedokker" over de zeebrugse kaaien vlug nog een powernapke van 15 minuten, een tasche kaffie om dan vlotjesin m'n "lederen hossen" te glijden om met m'n moto vlug naar Gits te tjeezen om m'n 24uren-brothers te vervoegen !!! Vlug nog een blik op de kaart en een telefoontje naar Go-Carl om te horen waar ik juist moest afslaan..." 't is nie moeilik wi, an't roend punt no rechts..." bleek dat Go-Carl een afslag later gepakt had en dus van de andere kant Gits binnengekomen was...met gevolg dat ik het volledige grondgebied van Hooglede en Gits ( da zij g*dverrr TWEE dorpen é) heb afgebromd, waarbij ik tweemaal dacht m'n bestemming bereikt te hebben, maar het de eerste keer een voetbaltornooi voor " Bahajaantjes " (miniemen dus ) bleek te zijn en de tweede keer een treffen voor gehandicapten....Net toen ik dacht om Go-Carl nog eens te bellen om te vragen of bij hem aan z'n rechterhand z'n duim ook links staat, zag ik in de verte plots een mountainbiker rijden, en nog één en nog...Na een half uur rijden tot Gits en een half uur geklungel op het grondgebied H-G had ik eindelijk m'n bestemming bereikt !!!

 

De donderwolken rond m'n kop verdwenen al rap door de verwelkoming van m'n ploegmaten, die schijnbaar blij waren me te zien, iets wat waarschijnlijk vooral te maken had dat ze nu met 5 in plaats van met 4 waren...en de hemel klaarde helemaal open bij het zien van Casa-Sey, Baha had voor éénmaal niet overdreven...pracht van een tent met 3 "slaapkamers" ( slaap niet letterlijk nemen a.u.b...) waarvan de grote van de kamers wel verdeelt werd naar gelang het gewicht van zijn bewoner, waardoor ik  de kleinste kreeg natuurlijk...en zowaar een ruime "living" waar mooi 5 stoeltjes pasten en er nog genoeg plaats was voor een massa proviant, 'n waterkoker, frigobox en muziekinstallatie !!! ( volgend jaar nog een droogkast..) Na het zien van al dat mooi's bereikte m'n geluksbarometer pas helemaal z'n top toen ik op een meter of 50 van onze home-base zowaar de heerlijke omtrekken van het plaatselijk frietkot ontdekte !!!!

 

Na vlug m'n motokostuumke gewisselt te hebben voor m'n wacky-outfit, een speed update van het parcours en te hebben vernomen dat Baha er al in geslaagd was de goede naam van de Wacky's een eerst keer door het slijk te hebben gehaald, door bij de massa start al direct ambras te maken met een biker ( waarmee wij de rest van de 24u helemaal geen problemen mee hadden...) en die mens zowaar nog uit te maken voor "vuulen duuts", was het al direct mijn toer om het veld in te vliegen !!! Een kleine "rondleiding"....Na de start, waar een machtig groot ledscherm stond waarop je direct je rondetijd en plaats kon zien,een 100 meter "grasaanloopstrook" waarna al direct een neepke bergop gevolgt door een duik in de biertent ( waar je keer op keer luidruchtig werd aangemoedigd, en dat zelfs 's nachts..) een grashelling, die ronde per ronde zwaarder werd en die uitmonde op wat voor velen het " kak in de broek moment" van hun ronde was...een helm van je kop ruttelend steil afdalingetje van een meter of 10 op een ondergrond die er iedere keer je er passeerde nog wat slechter bijlag en die eindigde op een betonnen baan waar ze nu nog steeds bezig zijn met  het bloed en de restjes kraakbeen op te kuisen...Veilig beneden gekomen volgde een klein stukje recup waar je een tandje hoger kon schakelen om de een bocht van 90° te nemen om geleidelijk aan naar de verschrikking van het parcours te rijden... De "klim" naar het kasteel was in feite niet eens zo steil, maar het gebrek aan aanloop en de opeenvolging van in het rood gaande toerkes, maakte van de kasteelberg steeds maar meer een calvarieberg...gelukkig volgde dan enkele kilometer grote-plateau terrein met opeenvolgend een mooi stukje bossingletrack waar op sommige plaatsen de bomen ( en verlichtinspalen ) zo dicht stonden dat het voor de "breedstuurbikers" telkens met de ogen en de billen dichtgeknepen hopen was dat ze er heelhuids tussendoor raakten !! Na het nemen van een bruggetje waarbij  je fiets een momentje geen grond raakte een razendsnelle boven de 30 km/u afdaling en enkele "flowende" technische bochten was het weer harken geblazen om tegen wind en op een k*tondergrond richting "blauwe zaal" stelling te crossen. Een stelling die Baha Mozes gewijs probeerde open te splijten op z'n tote te gaan en zo onze goede klassementambities helemaal de grond in te boren...Om daarna via een "natuurgebied" weggetje en een 90° bocht over een "bankarei" bruggetjen de zandstroken in te duiken !!! Het eerste zandstookje was nog mooi te nemen op de grote plateau, ook al omdat beerbabe en haar man met hun sandbikes er zowaar een kleine "autostrade" ingetrokken hadden !!!

 

Het tweede deel van de zandonderdeel, een flauwe haardspeldbocht waar geen ontsnappen was aan het mulle zand, bleek voor velen een echte nachtmerrie ( en blijkbaar ook voor enkele Wacky's :):) Voor de meer ervaren zandstuivers onder ons , mooi links op het kantje, puur genieten om in één klap een biker of vier te passeren die precies bezig waren aan een strandwandeling !!! Baha betrapte 's nachts zelf een ( nog wel top 3 rijder) die onder de linten kroop om zo de zandstrook te vermijden, zielige mannetjes als je het mij vraagt !!! Veel recuperen na dit voor velen martelstukje was er niet want er volgde al bijna direct een klein klimmetje op een ondergrond waar zelfs menige berggeiten hun poten zouden omslaan...idem dito voor het daarop volgend afdallingetje waar waarschijnlijk  meer dan één drinkpulle ( met daarin de tijdsregistratiechip) uit de bidonhouder gedonderd zijn !!!! Nog wat offroad, terug op de "groten" om onder luide aanmoedigingen van organisatie door de camperzone te denderen om via een betonweggetje waarop ze af en toe nog een bejaarde in een rolstoel loslieten als extra hindernis, de laatste honderden meters langs de visvijver, waar ze af en toe een eend of een konijn loslieten als extra hindernis, af te bollen om de wisselzone te bereiken waar je als je geluk had afgelost werd of...aan je volgende ronde kon beginnen !!!!

 

Hopelijk heeft iedereen die niet meereed en ons NIET kwam bezoeken nu min of meer een beetje een idee van het prachtige parcours die de organistatie ons weerom voorschotelde !!! Aan iedereen die ons wel kwam bezoeken een welgemeende dank u wel zunne !!! Van die visiteurs waren Mcgyver en zijn Isa, 24u. pionieers de eerste ( zij hadden jammer genoeg niets mee voor ons...) Je zag de goesting bij Mcg. er zo afdruipen, maar z'n voet deed pijn na een val en aan zijn gezicht hingen ook wat "kasten" maar op de vraag of dit ook het gevolg van de val of iets met huiselijk geweld te maken had tasten we tot op heden nog in het duister...Na het nuttigen van enkele van onze stella's en het tevergeef wachten op de naar het schijnt afkomende drietal Tom Tom Night, Dalton en Tierietomba besloot het idiale koppel, nadat ze beiden toch nog eens een zwoel en verlangende blik wierpen op ons uit tentzeil opgetrokken paleis, toch maar om 's avonds lekker knus thuis aan de haard door te brengen... Intussentijd maalden Baha, Lifty, Go-Carl, Ottoman en ikzelf mooi elk op ons eigen tempo ( waarbij moet gezegd dat Baha ondanks z'n slecht karakter, toch iedere keer de beste tijden liet optekenen...) rondje per rondje af, de aflossing verliep vlekkeloos en zonder echte druk om een klassement was het was het een leuke afwisseling tussen in het rood gaan en genieten van het betere mountainbike werk !!!!

 

Een half uurtje nadat Tierietomba ons via de gsm meedeelde in de koolskampstraat te zijn en de molen te zien, die op een honderdtal meter van onze tenten stond, kwam het olijke drietal eindelijk aan....Ze zullen het nooit leren...zelf met een gps voor z'n neus slaagt Night er nog in om verkeerd te rijden...tja als je de koolskamstraat in TORHOUT intikt en een watertoren voor molen aanziet....Toch mooi van de mannen dat ze er waren ( ook al hadden ze niets mee...) Terwijl ze enkele van onze stella's uitlebberden, onze accomodatie bewonderen en Night een bak of 4 frieten in z'n trip draaide, sloeg bij mij het noodlot toe... Juist voor de zandbak m'n ketting in frieten getrapt , teveel macht waarschijnlijk...Wat ons klassement nu helemaal kelderde natuurlijk, maar mij toch maar mooi de eerste plaats in het lopen met fiets aan de hand klassement opleverde !!! Baha die  min of meer klaar stond kon gelukkig direct inspringen en riep bij het vertrek ons nog vlug na dat ie geen drinkpulle meehad...waarop de goedhartige Ottoman naar de tent sprinte om Baha bij z'n eerste doortocht die drinkpulle aan te reiken...waarop Night en ik om tereerst riepen : " doet ter u pinte in !!!!" Iets wat Ottoman halstarrig weigerde ( les Barry kl*ten overgeslaan misschien !!!) en werd beloond door diezelfde Baha die vlug een slokje nam en dan z'n pulle banejanettewijs de kant in keilde !!!!!  Ondertussen was Night die met z'n moto was maar zowaar een kettingslotje bleek mee te hebben al vollop bezig, onder mijn deskundig toezicht welliswaar,  m'n ketting te herstellen, waarbij het hem al direct vergeven was dat hij niets meehad voor ons !!!!

Nadat de drie musketiers ons verlaten hadden ( 't was naar't schijnt donker toen ze thuis arriveerden...) kwamen af vlug onze volgende fans af !!!! Roos en Fikken, tevens 24u.pioneers en die wel iets meehadden voor ons ( zowaar Bailly's en koffie !!!) met in hun zog Harryman, die niets meehad, behalve het advies dat we aan "lichaamsafbraak" deden en Julia en Louise, z'n twee lieftallig dochters die erin slaagden om rode-kruis medewerkster ( die mensen kunnen nochtans veel verdragen...) op haar paard te zetten door met steentjes en bosafval naar haar te smijten...waarop Harryman repliceerde dat ze wel een rode-kruis sticker gingen kopen....Cockroach daarintegen had wel iets mee voor ons... een frigoboxke gevuld met carlberg die hij echter samen met Harryman volledig zelf soldaat maakte...Over soldaten gesproken... Cockroach had z'n 2 jongen(s) mee, die hij allebei een camouflage anorakje had aangetrokken, zodat hij niet goed kon zijn dat ze rollebollend elkaar beetje bij beetje aan het afmaken waren, jammer genoeg voor hen werden ze verraden door hun testosteron die er aan alle kanten uitspatte !!!!! Ondertussen hadden we ook nog het gezeldschap gekregen van nog wat meer mooi vrouwelijk gezeldschap, zijnde Katrien, Go-Carl z'n steun en toeverlaat, m'n vouwe ( die ook wat meehad, zelf een fles wijn van ACDC die we gelukkig niet geopend hebben) en m'n dochterke Ayko, die zee braaf was, iets wat ook niet moeilijk is als je pubergewijs constant op je smartfone zit te tokkelen:):) Speciaal voor deze bonte bende hadden we nog voor wat extra spektakel gezorgt, want net nadat ze vernomen hadden dat een deelnemer z'n sleutelbeen gebroken had na het nemen van "de afdaling" kregen we een ander biker zover, welliswaar na het betalen van enkele gekoelde stella's,  onder het oog van onze fans na diezelfde afdalling boenk met z'n m**le het asfalt te kussen....( graptje é Roos, dat et ons helemaal gin stella's gekost...) Met het stilletjesaan invallen van de duisternis besloten onze trouwe maten en geliefden dat het tijd werd om huiswaarts te trekken en daar te genieten van een goede en vooral stille nachtrust... Vooraleer we op nachtmodus overschakelden ( 4 in plaats van 2 rondes !!!) achtte Baha z'n tijd gekomen om nog eens z'n kuren te tonen, hij reed zowaar Judy's ega, een vader Aberham achtige doodbrave man die geen vlieg kwaad zou doen, los de graskant in !!! Ietwat bij  de sympathieke man een krachtige" Cunt" liet ontsnappen...we weten op heden nog steeds niet of hij daarbij de  west-vlaamse versie van "ik kan het" of een Engels scheldwoord bedoelde....feit is dat de man en z'n vrouw meermaals hun excuus kwamen aanbieden, wat ook een goede maar mislukte poging kon zijn om mee te kunnen genieten van onze rijke biervoorraad !!!

 

Na even onze bedenkingen te hebben gehad bij het rijden van vier rondes, viel dat al bij al toch goed mee. Het 's nachts rijden heeft toch altijd iets speciaals, het tempo ligt iets trager, het is nachtstil en je krijgt zowaar tijd om na te denken over de belangrijkere dingen in het leven, zoals wat we de volgende dag zullen bestellen aan het frietkot...We kregen zo ook te tijd om eens lekker de slaapzak in te kruipen en een oogje dicht te doen....maar dat was buiten het volk in de biertent gerekend, die bij de doortocht van iedere biker een luide wheewhhehweheh ( of zoiets ) ten berde brachten en als die stilvielen zetten onze achterburen een boompje op over hoe goed hun tent wel was ( nog 12000 fr. voor betaald ) of hoe ze hun erfenis verdeelt hadden. Hielden die hun mond dan raasde er een vrachttrein voorbij, ietwat gepaard ging met een knalhard, soort schoolbelachtig geluid aan de zeerdichtbijzijnde spoorwegovergang...en als er dan eindelijk een momentje van stilte was, werd die dan nog verbroken door een voordurend schetenconcert uit de 2 "kamers" naast mij !!!! Gelukkig ben ik een dokwerker en geen facteur die 's morgens al z'n krantenronde gedaan heeft en kan ik tegen een stootje !!! De ploegwissels verlieten echter vlekkeloos, op enkele kleine detailtjes na, zo stond ik toevallig een piske te doen toen Ottoman met een wanhopig blik in de ogen binnenkwam na z'n vierde ronde en mij niet direct zag staan en stond Baha, die waarschijnlijk in z'n slaapzak gepist had, mij een ronde te vroeg op te wachten en ik mij met pijn in het hart genoodzaakt zag een ronde minder te rijden...

 

We kwamen zo probleemloos de nacht door, iedereen had genoten en het had zowaar bijna niet geregend !!! Tijd om terug op dagmodus over te gaan, 2 rondes dus, en net toen ik uitgerekend had wanneer ik m'n laatste toer zou doen kwamen de grapjassen met een nieuwtje op de proppen, we zouden op het einde elk één toertje voor onze rekening nemen...ietwat voor "uitvinder" Lifty betekende dat ie nog een extra ritje mocht doen en zo voor ons de 24u. afsluiten !!!!

 

Moose kwam ons ook nog een hart onder de riem steken en had zowaar nog 'n fles bubbels enkele blikjes vodka-orange mee, respect !!! Het bubbelmoment heb ik echter niet meer meegemaakt, daar steeds meer duistere wolken kwamen opzetten en ik nog met m'n moto naar huis moest rijden...Ik zweette me te pletter in m'n leren hossen en liet de "tentopplooiing" dan ook aan mij voorbijgaan, tja, ik had ze tenslotte ook niet opgezet hé !!!!!

 

Het was weer maar eens een meer dan geslaagde 24u !!!! Machtig ploegske, toffe fanschare, redelijk weer en tot slot nogmaals een dikke pluim voor de organisatie, het was af !!! Prachtig parcours, prachtige infrastructuur ( frietkot !!!) en vooral overenthousiaste medewerkers die waarschijnlijk ook niet veel geslapen hebben maar er toch in slaagden om iedere deelnemer 24u aan een stuk ( en ik overdrijf niet ) luidkeels aan te moedigen, chapeau, meer dan chapeau !!!!  Ik zeg dit nu al voor de derde keer op rij, maar dit evenement verdient nog meer volk, vooral Wacky's dan !!!!!!

 

 

 

 

Info

 

Een ploeg bestaande uit 5 Wacky's gaat 24 uur lang mountainbiken van 13 u 's noens tot 13 u 's noens. Lifty, Pé Ottoman, Go Carl en ondergetekende trekken naar Gits om samen met 350! andere deelnemers deel te nemen aan dit machtig evenement die dit jaar uitweek naar Gits om nog een uitdagender parcours aan te bieden.

 

Het wordt volgens het kmi geen zomerweertje maar daar we ons geen bal van aantrekken. Wanneer we niet biken hebben we alleszins genoeg (stratego, vier-op-een-rij, ) om ons te amuseren in de tent. Misschien kan de kampioen Rummikupen ons wat tips geven over wat hij de donderdagavond doet ipv te biken.

 

Supporters zijn meer dan welkom om ons aan te moedigen of ons te komen troosten met wat lekkerijen zoals er zijn Baileys, Jack Daniels of plukskes wiet...

 

Baha

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Den beul schreef op 29-04-2015 :

mooi verslag pe, ik kom volg jaar ook nog eens een toerke rijden.

 

Bahamontes schreef op 29-04-2015 :

Eerste en zeker niet de laatste keer dat ik aan een 24 uur deelneem. Ik heb dan ook veel meer pro’s dan contra’s om deel te nemen…. Pro’s: - Zeer goeie organisatie - Prachtig parcours - Zeer duidelijk bord met aanduiding stand - Super bende om 24u mee in een tent te kruipen - Veel supporters langs de kant - Lekkere rijstaatjes van Carl - Frietkot op 50m - Toilet op 75m - Welgekomen bezoekers - Heb Engels wat kunnen bijschaven (oa Cunt…) Contra’s - Een paar Wacky ploegjes meer ware leuk geweest - De brug was niet stevig genoeg voor mij…. - Kleine akkefietjes met twee deelnemers nl. met een Duits en een Engelsman - Pé hielp niet met opzetten én afbreken tent maar gaf wel commentaar met zijn helm op Varia - Lifty reed één ronde meer dan de rest - Al de ploegen sneller dan ons reden met meer en waren gemid. tien jaar jonger!!! - Wij hebben niet gezeurd - Prachtige verslagen van lifty en Pé

 

Fitzy schreef op 29-04-2015 :

Prachtig verslag Pe, je kun het zo geldig verwoorden 🚴⛺️🍻

 

Donald schreef op 29-04-2015 :

Chapeau gasten, sterk gereden! Schoon verslag (weer 10 minuten langer werken om de tijd dat ik zit te lezen in te halen)! Ik zeg het nu al: Volgend jaar ben ik er bij!

 

Lifty schreef op 29-04-2015 :

Tijdens het lezen van Pé's verslag waande ik me even terug in Gits, knap gedaan!! Zo zie je maar dat die wekelijkse 10 blzn straf van 't school ook nuttig kunnen zijn ;-)

 

Nightrider schreef op 28-04-2015 :

Pe maotje machtig verslag. U bent een groot schrijver doch moet ik een kleine correctie aanbrengen betreffende het wel of niet iets meebrengen. Punt 1 : Ik had een kettingslotje mee. Punt 2 : Is mijn aanwezigheid niet genoeg ? Goed gedaan en volgend jaar doe ik zeker mee kwestie om die scores naar boven te halen :-)

 

Go-carl schreef op 28-04-2015 :

Ja Pé in plaats van dokwerker, was je beter schrijver geworden, maw een top verslag, maar er waren wel 3 scheteloters in de tente 😃, op naar volgend evenement zou ik zeggen

 

Crisis schreef op 28-04-2015 :

Proficiat gasten... 😅

 

McG schreef op 28-04-2015 :

Pé een machtig verslag over een even machtig evenement. En ja 't kittelde serieus. Volgend jaar terug aanwezig.

 

Fitzy schreef op 28-04-2015 :

Proficiat gasten, mooi verslag Lifty. Respect !

 

Harryman schreef op 27-04-2015 :

Inderdaad bezoekje deed deugd! 4 Carlsberg en 1 chouffe alsook frieten en frikadel smaakten. Proficiat gasten, den Dees ziene ik niet zitten! Respect! Knap verslag!

 

Lifty schreef op 27-04-2015 :

Onvergetelijke ervaring! Een zeer mooie en uitdagend parcours die niet tegenstak, zelfs na de zoveelste ronde. De vrijwilligers die langs het traject je steeds maar toejuichten, zelfs 's nachts!! De positieve sfeer zat er bij de Wacky's van meet af aan in en werd tot de laatste ronde volgehouden. Dat was dus de fameuze "Wacky Spirit" waar ik al van gehoord had! We hebben samen een ideaal schema uitgedokterd die voor 100% werkte: met z'n 5en konden we naar hartelust biken en genoeg recupereren om aan de volgende shift te beginnen. Niemand die klaagde om op te staan, of dat z'n (nacht)ronden samen met de regenbuien vielen. Telkens die natte kleren terug aandoen was eigenlijk ambetanter dan het rijden zelf. Op zondag mochten we, na een "bewogen" nacht en weinig slaap, niet stilzitten. Zoals Moose kon vaststellen zaten we er maar stilletjes bij naar het einde toe, maar zodra je met volle moed op de mtb sprong kreeg je terug een adrenalinestoot (of was het de Ettix?) om je rondes met glans af te werken. Al was het maar "voor de fun", je wordt vanzelf in die competitieve sfeer gezogen en je doet mee met de rest, doch zonder druk om te presteren. Ik wist zo al dat Baha en Pé de betere tijden op het bord zouden zetten, maar die van Otto, Go Carl en mezelf moesten zeker niet onderdoen tegenover de andere ploegen. Pé moest eigenlijk opzettelijk zijn ketting doorstampen om ons te weerhouden van mee te doen voor de overwinning. Persoonlijk heb ik een overwinning op mezelf op zak door dit prachtig evenement uit te rijden met een machtig team. Bedankt voor de bezoekjes, vond ik heel sympathiek!

 

Space jr. schreef op 27-04-2015 :

Da's heel sterk , moedige mannen voor dag en nacht te crossen.

 

Fikken schreef op 26-04-2015 :

16de op 52 ploegen. Sterk gedoan gasten.

 

Fikken schreef op 25-04-2015 :

Ikke en Sparky komen ook en zal Harryman meebrengen. Wij vertrekken 17.30 uur vanuit Westkapelle. Toe tonne.

 

tierietomba schreef op 25-04-2015 :

Succes he , pak maar droge kleers mee !!

 

Lifty schreef op 23-04-2015 :

Jammer, het weer zit wat tegen 😯

 

Harryman schreef op 23-04-2015 :

#autodiefstalklootzakken

 

Harryman schreef op 23-04-2015 :

Ik geef mijn fiat voor zaterdag! Alhoewel misschien in de late namiddag. Alvast veel succes. @pol en isa, flauw moptje he! Tis wel klote voor jullie. #autodiefstaklootzakken

 

McG en Twilight schreef op 22-04-2015 :

Wij komen zaterdagnamiddag supporteren. Ik ga met de fiets, Isa met onze overgebleven auto met fietsrek. We komen samen met de auto naar huis.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens