Verslag Mad East - 2015-06-26

Verslag

 

Ben nog te moe om een epistel te schrijven over onze vierdaagse maar hieronder zullen er alvast van anderen nog wat verslagjes komen.

De Mad East was een voltreffer van formaat. De verplaatsing van ca 900km was het meer dan waard. Op sportief vlak kregen we twee dagen een parcours voor duimen en vingers van af te likken met op zondag de bobsleebaan als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Op cultureel vlak konden we ons vergapen aan de mooie stad Dresden en in mindere mate de Tsjechische stad Teplice dewelke dan weer andere troeven had met de legendarische rockcafé waar een mens zich kan onnozel drinken voor 10 euro.

 

Ons verblijf was meer dan ok met grote appartementen, meer dan genoeg eten en drinken ’s morgens en ’s avonds en een gastheer die zich benen van onder zijn lijf liep om ons te bedienen.

 

De kameraadschap onder de Wacky’s was dan weer hartverwarmend waarbij de newbees werden gedoopt in het hoge gras gekruid met een paljas salamanderen tegen de chrono.

 

Het bestuur bedankt iedereen voor het enthousiasme, de behulpzaamheid en voor de machtige wacky spirit!!

 

Bahamontes

 

 

Info

 

Donderdag in het holst van de nacht vertrekken de Wacky Racers richting Oost-Duitsland voor hun 8ste buitenlandse trip. De Mad East Challenge vormt een nieuwe uitdaging voor een  record aantal wacky deelnemers.  Liefst 33 leden make de trip naar Altenberg, een skigebied waar onlangs het Belgisch vrouwelijke bobsleeteam furore maakte.

 

Donderdag wacht gastheer Mirko Richter van “Gasthof Zum Silberstollen” ons met open armen op en worden de leden in hun kamer gedropt. Aangezien deze trip de Wacky brothers nog dichter bij elkaar moet brengen werd geloot voor wie bij wie slaapt wat een paar mooie combinaties opleverde…Donderdagavond zal worden gechilled na de lange reis van om en bij de 1OOOkm maar de vrijdag gaan we de streek verkennen. De mooie stad Dresden en Tsjechische grensstad Teplice staan op het programma.

 

De zaterdag en de zondag zijn de twee wedstrijddagen van de Mad East-challenge. De Mad East werd opgericht in 2004 en was de enige meerdaagse die zowel Duitsland als Tsjechië aandeed.  Het bergdorp wordt voor het komend weekend omgevormd tot een heus bikerdorp met vele randactiviteiten. Voor ons staan twee marathons op het menu met heel wat hoogtemeters te biken in het ertsgebergte. De plaatselijke organisatoren vonden het ongelooflijk fantastisch dat ze zoveel leden van één club naar hun wedstrijd kwamen, getuige ook dit persartikel:

“Neuhausen, 15. Juni 2015: In nicht einmal zwei Wochen ist es wieder soweit: Die 12. Mad East Challenge geht an den Start und lockt Mountainbiker aus den verschiedensten Ecken Europas ins osterzgebirgische Gelände. Wir freuen uns besonders darüber, dass die Wacky Racers unter den Teilnehmern sind. Das 35-köpfiges Team reist extra von der belgischen Nordseeküste aus der Stadt Knokke-Heist an.”

Wie geen Duits kan komt het erop neer dat de wedstrijd verschillende deelemers uit alle landen aantrekt maar ze vooral blij zijn dat de Wacky’s komen.  We mogen toch een beetje fier zijn dat nu zelfs de Duitsers bezwijken voor een clubje uit de Vlaanders!!!

 

Verslagjes zullen volgen van de wedstrijden en de après-bike.

 

Wij zijn er alleszins klaar voor om de Wacky vlag te planten op een nieuw stukje Europa!

 

Germany, keep your daughters inside, the Wacky’s are coming, up the hills, down the beers  (thx Fitzy) !!!

 

Bahamontes

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 05-07-2015 :

Ook wegens tijdgebrek ( tripke Oostenrijk met de Fitzy's !!) geen uitgebreid verslag van mijnertwege. Daar collega verslaggever Baha er ook op uit is, collega verslaggever Long Fellow er niet bij was, reken ik op Collega Night alias Ival om de honeurs waar te nemen !!!

 

Fitzy schreef op 03-07-2015 :

Ik heb effkes weinig tijd, maar langst deze weg een MEGA dank aan Bigman Barry en zijn bestuur team. Ook aan de ander Wacky Brothers voor een TOP vakantie !!!, kheb mij MEGA goed amuseerde. THANKS !

 

crisis schreef op 25-06-2015 :

@harryman hèhè super... 😛🍻🍫🎊

 

Fitzy schreef op 24-06-2015 :

@ Bjorn, de besten in alle twee disciplines e 🚵♋️

 

eagle eye schreef op 24-06-2015 :

Ready to go !!!!

 

Space jr. schreef op 24-06-2015 :

@Bjorn , op de heuveltjes van Erica?

 

den beul schreef op 24-06-2015 :

vrouwen vrouwen, heb mij wel scherp gezet he voor den bergprijs he

 

Donald schreef op 24-06-2015 :

Goeie reis e gasten, geniet er van! Volgend jaar probeer ik er bij te zijn! Gr Donald

 

Harryman schreef op 24-06-2015 :

@crisis stoeren

 

Fitzy schreef op 24-06-2015 :

Dus, het ga regen en ze gaan ons velo schuppen !!!!, maar de bier is cold and the women HOT !, de vrouwen zijn dus voor Bjorn en Rookie natuurlijk !. So bring it on Wackys go EAST BLOCK !

 

Fitzy schreef op 24-06-2015 :

The ' Spitfires ' are coming !!!!!

 

Crisis schreef op 23-06-2015 :

Sieht gut aus. Sehen Sie es sitzen wird recht gemütlich zu sein ..

 

Harryman schreef op 23-06-2015 :

Siet er good aus!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens