Slag rond Gavere - 2015-03-21

Info

 

PRAKTISCH
- starturen van 08u30 tot 14u00
- kostprijs: € 5
 - lokatie: Sportdreef Gavere
 - tel.: Pierre Vlerick – 0032 (0)478755818

 

De “Slag rond Gavere”een moutainbiketocht waarbij de deelnemer ontdekt waarom de Vlaamse Ardennen een geliefkoosd terrein is voor menig biker. Verken het glooiend landschap in het spoor van de flandrien . Afhankelijk van het gekozen traject ontdek je de omgeving in al zijn facetten. De beschrijving van de verschillende afstanden geven je een beeld van wat de rit te bieden heeft . De hoogtemeters zie je op de respectievelijke grafieken.

De afstanden 30/40 en50km zijn niet alleen in afstand verschillend maar ook in steilheid van het klimwerk.

30 km
Licht glooiend.
 Hier klopt het hart van deze mountainbiketocht. In een straal van +/- 12 km rond het centrum rijd je langs licht glooiende veldwegels en singeltracks  . Dit traject is ook met plezier te rijden door de minder getrainde biker die in Gavere een mooie MTB-dag wil beleven .

40 km

extra zuurstof en prachtige natuur,komen de sportieve prestatie steunen . Je dag kan niet meer stuk .

50 km
deze afstand breit een lus aan de 30 km met wat meer klimwerk en singeltracks . Hier word je fysieke conditie en fietsmateriaal op de proef gesteld en in een al of niet euforisch moment kun je beslissen om de lus van de 30km nog eens over te doen(na de 50) . Afwisseling is reeds troef in deze lus : veldwegels, scheldemeersen, zwalmstreek , overgoten met een glooiend traject vervullen de recreatieve biker met voldoening. In “cauda venenum” of het venijn zit in de staart

Fietsenverhuur via ‘Wheelpalace’. Meer info en reservaties via 055 31 20 79.

STREEK
 De natuurpracht van de Scheldemeersen, de eerste hellingen van de Vlaamse Ardennen,de Zwalmstreek .  Steeds opnieuw gaan wij op zoek naar asfaltarme wegen en originele paadjes !

TROEVEN
 Goede bepijling en verzorgde bevoorrading. Na het rijden van deze – toch wel zware – rit en het schrobben in de “bike wash” en warme douches kan je natuurlijk gezellig napraten met een streekbiertje.

 

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 21-03-2015 :

Al gezegd da kik moetn werken ???

 

NIghtrider schreef op 20-03-2015 :

Ziek moatje Sorry

 

Firmin schreef op 19-03-2015 :

Wie gaat er nog allemaal? Smorgens of smiddags?

 

schreef op 19-03-2015 :

Zal zaterdagmorgen zeker moeten werken , eventueel zaterdagnamiddag naar Gavere, Night ????

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens