Verslag Rando des Roches - 2015-08-16

Verslag

 

Erneuville was de bestemming van onze tweede georganiseerde ardennenrit van het jaar. Het is een kleine deelgemeente van Tenneville tegen La Roche. La Roche is de streek die velen van ons kennen van de tank in het dorp, de plaatselijke camping maar vooral ook van de prachtige biketrails die we kennen vanuit de LCMT en Houffamarathon. Dat beloofde veel goeds dus. De bus was niet zoals de eerste keer gans gevuld maar wel genoeg om met 25 euro/persoon het ganse zootje te bekostigen. We kregen wel hulp van een aantal niet Wacky’s én ook van vier kids die we mee lieten proeven van de Wacky sfeer. En of ze content waren….

 

 

‘s Morgens werd er in de vroegte al kaffee gemaakt door Harryman en Lifty, gingen we naar de bakker om ontbijtkoeken en had Ival bij Choco drie bakken bier met een krat cola gaan halen. We konden zo uiteindelijk vertrekken met 26 man aan boord en één vrouw. Drie uur later aangekomen in, zoals ik al zei, pieklein dorp, met een schune kerktoren en waar een medewerker van de organisatie ons begeleidde naar een parkeerplaats voor de bus. De organisatie (Bik’er) hadden gewoon een machtig bord gemaakt met ons logo en “parking reservée”!! Schitterend. We werden wel zeer hartelijk verwelkomd door die mannen en kregen meteen 27 stuurbordjes, spanbandjes en een drankbonnetje zoals ik met hen had afgesproken. De startplaats was gezellig ingericht met een grote tent, startboog en een speaker die onze bende aankondigde als “bikers de knoke eist”. De sportzakken konden apart op een veilige plaats worden gedropt en we konden zo rap vertrekken, wat een luxe. Machtig om zien hoe een pyramide van wacky zakken werd gevormd.

 

 

De vier kids, twee Maxims, Bjorn en mijne Louis vertrokken voor 35 km samen met hun begeleiders Filip, Fluppe en Pascal. We vertrokken samen maar al gauw, na 100 meters denk ik, waren de hazen (Beul, Harryman, Donald) ervandoor en lag het wacky peloton uiteen. Ik sprak Louis nog wat courage toe en zette me in het wiel van Chemical die precies over een stel superbenen beschikte. Mijn voorbereiding naar deze Rando was niet van dat niveau dat ik ging gensters slaan bergop, bergaf gaat sowieso niet , dus nam ik me voor om zeker niet in overdrive te gaan en de mannen in vorm voor me (Chemical, Iceman, Vedder…) te volgen. Op die manier reed ik een kilometer of 20 alleen maar genoot van al het schoons wat een ardennenparcours te bieden heeft. De parcoursbouwer had er ook voor gezorgd dat er overal kon gereden worden zonder het minder uitdagend te maken. De ondergrond was ondanks de gutsende regen van de dag ervoor overal goed berijdbaar en het parcours was er één met zoals verwacht véél hoogtemeters, één met enorm veel offroadgehalte en natuurlijk prachtige uitzichten onderweg. Eentje om duimen en vingers van af te likken dus. Er waren meer dan genoeg bevoorradingen maar als ik toch een puntje van kritiek kan geven was het bepijling die hier en daar wat beter mocht zijn. En toch kwam het me goed uit want ik reed bijna nooit verkeerd, door op ’t gemak te rijden uiteraard, in tegenstelling tot die vóór me waardoor ik eerst Iceman tegenkwam uit tegenovergestelde richting, vervolgens Chemical en uiteindelijk ook DDT en Space Jr.

 

 

De 75km was uiteindelijk voor velen meer dan genoeg, anderen deden iets minder km’s maar namen onderweg de tijd om foto’s te nemen en zelfs een pintje te drinken aan de bevoorrading aangeboden door de “bi’ker” ter plekke (machtig). Aan de aankomst ook niets minder dan happy faces met de kids op kop. Ge zou voor minder als er na zo’n rit ook nog eens lekkere douches waren, bbq met worst of hamburger en frisse pinten aan democratische prijzen. We werden door die mannen ook nog eens bedankt met een prachtige trofee alvorens dat we met de bus naar huis reden.

 

 

 

Wederom een fijne ontdekking waarbij een echte bikersclub weet hoe de dingen moeten aangepakt worden. Hopelijk wordt deze tocht niet te grootschalig à la Houffa of Bouillon want dit zou veel afnemen van de charme die we nu konden ondervinden. Goedkope inschrijvingsprijs, niet veel volk, machtige sfeer en super enthousiaste organisatoren die zeer veel respect toonden voor wat we voor hen deden!!! Moe maar zeer voldaan reden we naar huis en passeerden wederom het prachtige stadion van de Buffalo's die die avond de kanaries uit St-Truiden oppeuzelden.

 

Op naar Olloy-sur-Viroin!!!!

 

Bahamontes

 

 

 

 

Info

 

Zondag trekken we richting het kleine Ardennendorpje Erneuville op 10 km van La Roche voor onze tweede Ardennenrit van het seizoen!!!! Een blik op de site van de organiserende mtb-club Bik'er ( http://rando.bik-er.be)  leert ons dat er kan gekozen worden tussen afstanden tussen 45, 60,75 en 90 km. De laatste twee afstanden kunnen tegen de chrono worden gereden. Voor de grootste afstand zijn er 2450hm te overwinnen.

 


De bus staat zondag om 6u aan de Molenhoek voor de fietsen in te laden. Dit trip naar Erneuville is 250km en zal zo'n drie uur duren. Tijd genoeg om nog wat te tukken of nen boek te lezen... Thuiskomst voorzien rond 19u30!!!!

 

Het hoogteverschil: 35km (600m), 45km (850m), 60km (1420m), 75km (1850m), 90km (2350m).

 
 

 

 

Deelnemers

 

cockroach, otto Mann, Lifty, Bahamontes, Moose, Fitzy, Donald, El_Gwiedo, iceman, Long Fellow, Space jr., Fluppe, Harryman, den beul, Chemical Pete, vedder

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 25-08-2015 :

Weekje te laat, maar toch een merci aan iedereen. Zeker for THE special one!!!!

 

Fluppe schreef op 19-08-2015 :

Inderdaad fantastisch verslag en dito parcours. Ik herinner mij trouwens dat ik "vorige eeuw" en ruim de 30 gepasseerd met mijn eerste MTB (ne Peugeot) voor de eerste keer richting Ardennen trok. Enkele jaren later reden we met enkele vrienden elk jaar rond Kerstmis een "zeer zware" VTT du Noël aan een of andere abdij van een bekende biersoort. Toen ik vorige winter eens terug ging kijken om deze TT nog eens te biken, bleek deze loodzware afstand slechts 45 km te zijn ... Vandaar dan ook mijn pet af voor de 4 tieners tussen 11 en 15 jaar die dit weekend allen om 5 uur 's ochtends uit hun bed zijn gevlogen om met de blauwe Wacky armada diep in de Ardennen te gaan crossen ! Zij kozen allen voor de 35 kilometer en in echte Wacky stijl werd er vanaf de startstreep stevig doorgevlamd. De eerste helft van het parcours tot aan de eerste bevoorrading lag het gemiddelde aan bijna 16 km/u !!! om nadien tijdens de 2e helft te dalen naar een toch nog respectabele 13 km/u. In de toch licht glibberige afdalingen moest geen enkele van de tieners onderdoen voor de snelheid van de grotere brothers :) Af en toe belandde er ene in de decor om daarna er vurig terug in te vliegen. Ook de begeleiders (ouders van ...) reden mee met een big smile op hun face; de toekomst van de Wacky's is verzekerd. Ondertussen staan de pictures die ik zelf schoot en alles wat ik ergens online terug kon vinden in het foto-album op deze site.

 

Space jr. schreef op 19-08-2015 :

Schoon verslagje van weerom een prachtige Ardennen rit . Op naar de volgende . Dikke merci voor het organiseren hiervan , super .

 

Donald schreef op 19-08-2015 :

@Eagle Eye: nog een geluk dat barry op da bankje mocht staan

 

eagle eye schreef op 19-08-2015 :

Inderdaad mooi verslagske , kzie dat er daar nogal grote vrouwen zijn !

 

McG schreef op 19-08-2015 :

Machtig verslag Baha. Mooie foto's ook. Om te lekkebaarden :(

 

ival schreef op 18-08-2015 :

Mooi verslag Barry met illustratie en al erbij ! Was inderdaad een geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar. Toffe bende.

 

Fitzy schreef op 18-08-2015 :

Prachtig verslag Baha, en prachtig foto's !

 

Lifty schreef op 18-08-2015 :

Heb me ook super geamusseerd!! Ottoman kreeg veel rugpijn en een Dafalgantje hielp niet. Hierdoor besloten we de 45km te rijden wat voor ons het plezier zeker niet minder maakte :-) Lange, soms wat technische beklimmingen, prachtige afdalingen, subliem landschap (als je de tijd ff nam om te kijken), bevoorradingen met chips (zout én paprika), rozijntjes, bananen, koekjes, grenadinewater (wat was dat lang geleden), vriendelijke mensen, heel mooi weer (niet verwacht), leuke après, een mooie trofee wegens de sympathiekste ploeg van 't jaar (of zo?) Kortom zéér geslaagd!

 

Fitzy schreef op 17-08-2015 :

What a great day !, bedankt iedereen !. Bring on 6 Sept !!!

 

Bahamontes schreef op 17-08-2015 :

Bedankt gasten voor de geweldige compagnie. Merci al aan Harryman en Lifty voor de kaffe en Choco voor den drank. Verslag is in opmaak en zal morgenavond af zijn. cheers

 

vedder schreef op 16-08-2015 :

het was de MAX! top georganiseerd, thx Barry!!!!

 

Lifty schreef op 15-08-2015 :

Is al aan t opladen! Moose vergeet SD niet!

 

iceman schreef op 15-08-2015 :

lifty kan je je go-pro terug meenemen , mooi filmpje van de vorige ardenrit

 

eagle eye schreef op 14-08-2015 :

Toch eens de moeite om vtt erneuville 2013 in te tikken op google daarna afbeeldingen, ze willen duidelijk vermelden dat de wackys op komst zijn, zelfs foto van de skihut !! waar hete bobby night aflabbert !!

 

Lifty schreef op 14-08-2015 :

Tooltje niet vergeten om sturen recht te zetten!

 

Fitzy schreef op 13-08-2015 :

Bedankt Paul, ik dacht dat het de schouder was ?, ;-)

 

McG schreef op 12-08-2015 :

Veel plezier jongens. 't Is met pijn in het hart ...

 

eagle eye schreef op 11-08-2015 :

Geniet ervan gasten ,tis ne hele schone rit heb hem zelf al 2 keer gereden @fitzi ,denk zelfs da jij er ne keer bij was ?

 

Lifty schreef op 11-08-2015 :

Ik ga voor de 60km, zal voldoende zijn. Hopelijk droog weer deze keer!

 

Long Fellow schreef op 09-08-2015 :

Zit gans de week in Ollands Voeren en Eupen en zou normaal afzakken als mijn tong nog niet uit mijn bek hangt.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens