Blauwe Zale wordt ingenomen door blauwe Wacky’s!!! - 2015-11-21

Verslag

 

Blauwe Zale wordt ingenomen door blauwe Wacky’s!!!

 

De wedstrijd in de blauwe Zale is voor ons amateurs één van de hoogdagen van het jaar. De Trappetisten, zoals de organisatoren noemen, sparen ieder jaar moeite noch kosten om een gewone paardenpiste om te vormen tot een super uitdagend parcours voor iedere bikeliefhebber. Ze komen bijna iedere editie met een unieke hindernis op de proppen  met vorig jaar de brug over de café als huzarenstukje. Dit jaar stond deze brug er opnieuw maar als leuk nieuwigheidje hadden die mannen simpelweg een mini-koppenberg  gefabriceerd. Een kasseistrook met dezelfde hellingsgraad als de echte, machtig en origineel.  Er waren natuurlijk nog veel  meer hindernissen en met de regen die de voorbije dagen met bakken uit de lucht viel zorgde ervoor dat het parcours er super zwaar bijlag en dat het een uur afzien zou worden voor iedere deelnemer

Om één uur mochten de duo’s de spits afbijten. De wacky oldies (Pé en McG)  namen het op tegen 49 andere duo’s met onder meer het vrouwelijk duo Tine en Katrien.  De Casteleyns waren er niet bij zodat er geen wacky concurrenten waren voor dit olijke duo. Ze finishten uiteindelijk knap 15de wat niet slecht is voor zogezegd enkel mee te doen voor de sfeer en gezelligheid.  Ook Katrien en Tine finishten sterk op de 25ste plaats!

 

Om 15 u was het aan de beurt voor de individuelen. Ik kwam wat laat toe doordat ik eerst nog een match wou meepikken van mijn zoon en zag ik op de parking al een ganse bende wacky’s bezig met zich te prepareren. Aan de inschrijving eveneens een grote bende wacky supporters in de tent, fantastisch!!! Wat een verschil met vorig week toen er in Geluwe geen wacky kat te bespeuren viel.  Fenne stelde zijn camionette ter beschikking zodat ik op mijn gemak me kon kleden maar nog meer zo beschut was tegen de regen, wind en kou. Ik gaf als wederdienst wat tips  van een kenner en ging dan met hem gaan verkennen. Na een halve ronde wist ik hoe laat het was. De wind, regen, kou en vooral het op sommige plaatsen zeer drassig parcours zouden voor een regelrechte afvalkoers zorgen. Ik voelde me goed maar had het al veel te warm en besloot om me om me van mijn onderlijveken en ondertrui te ontdoen en gaf het aan Francis. Rookie zijn zus keek terwijl goedlachs toe en getuigd  reeds van een goede smaak op jonge leeftijd. Tien minuten voor tijd kwamen Fenne en ik aan de start alwaar bijna iedere Wacky deelnemer al klaar stond. Rookie, Beul en Donald rechts vooraan, Harryman helemaal links en Stevie D, Ice, Chrisis, Kroele, Join, Firmin, Chemical en de heroptredende Biking Bobby in het pak erachter. De twee mannen van de organisatoren zaten tien meter voor ons af te tellen op hun quad maar deden dat wel op een eigenaardige manier. Eventjes schetsen: nog vijf minuten!!!, drie minuten later… nog vijf minuten!!! watte? Schreeuwden ze in het peloton? Alé dan, nog dertig seconden!!! Watte? Schreeuwden ze opnieuw in het peloton, zeven, zes, vijf en er schoten er een paar al uit de startblokken tot grote ontstentenis van de twee op de quad die bijna hun spel overtrokken om vóór de aanstormende bikers te kunnen vertrekken. Was een machtig zicht.

 

 

Ik was goed weg en nestelde me zowaar in de top vijftien. Op de weg ging ik gemakkelijk mee maar dat was omdat de meesten precies nog platter reden dan ik. In het veld gekomen zag ik Harryman in het wiel van favoriet Rondelez, Rookie er ook bij, Donald en Beul, tien meter voor mij en net achter me Kroele, Ice,  Chrisis, Firmin en Stevie D. Aan de drassige weide zag ik Kroele al sterk doorrijden en kwam Ice aan mijn wiel. Ik besloot me niet op te blazen maar ging wel los over kop toen ik de verkeerde kant koos en in een trakteurspoor belandde. Weg Ice en Kroele maar wel nog binnen de top twintig volgens Krulle aan de kant.  Er dienden zes ronden te worden afgelegd en het was zaak goed in te delen. In ronde twee plots Kroele aan de kant met een kapotte schoen, verdekke die jongen heeft nog chance als hij goed in vorm is.Hij maakte wel nog een schitterende remonte naar de 21ste plaats.

 

 Ik zag Ice voor me rijden maar die reed miljaarde heel sterk terwijl ik me nog eens vastreed in de blubber achter de sterkste vrouw in koers Grace Verbeke. Narmate de wedstrijd vorderde hoe meer ik de jus uit mijn benen voelde verdwijnen. Ik wilde evenwel geen plek meer verliezen maar opeens voelden de benen wel heel zwaar aan zodanig dat het niet normaal was. Bij een nieuw remmanoeuvre zag ik dat mijn achterwiel opeens niet meer draaide en dat op één ronde van het einde. Ik wroetelde wat aan de spanders maar geen beweging meer in te krijgen. Einde race, dzu toch! Ik kreeg meteen een dikke jas van Spearhead en hij hielp met mijn vélo naar de auto, wat een machtig mens! Ben blij dat hij een elektrieken vélo heeft zodat hij nog jaaaren kan meebiken met ons!!  Intussen zag ik een beresterke Harryman als tweede over de streep komen gevolgd door Rookie die eveneens een mooie wedstrijd reed.

 

 

 

Zo stonden er twee Wacky’s op het podium wat uiteraard machtig is maar nog meer dit was een schitterend dag voor de ganse club! Buiten onze toppers deed ook de rest het fantastisch. Wat mij opviel waren de vele wacky supporters langs de kant die iedere blauwhemd aanmoedigde alsof het  voor Sven Nijs zelf  was. Ik hoop niemand te vergeten maar ik zag Fitzy, de fam Coster, Fam Van Hoof, Carl, Katrien, Tine, Pé, McG Veronique, Nico Plat, Jacq Sparrow,  Fam Eagle eye, Francis,  zessenhalf, Moose, Kulle, Spearhead, Ottoman, Damien…. Sorry dat ik niet wat meer kon lachen toen ik jullie passeerde maar zag te veel af daarvoor. Echt chapeau voor jullie om in dit hondeweer te komen supporteren. Proficiat ook aan de Trappitisten voor de organisatie,  Bert Dierckx voor zijn superprestatie en nogmaals de wacky supporters en deelnemers. De vlag wapperde fier op de tent en dat is ook het gevoel van iedereen binnen de club! Killerbende!!!!

 

Bahamontes

 

 

Uitslag Wacky racers

 

 

 

2 Henry Delheye  1:28:04.280

3 Bryan Ryelandt 1:29:20.029

9 Bjorn Baets      1:33:45.045

12 Sven De Meydts  1:34:58.534

21 Kurt Roels       1:42:23.798

22 Erwin Vanderschaeghe 1:42:35.807

23  Steven Dierickx       1:42:49.

28  Glenn Beuselinck    1:43:52

32  Pieter Lesy            1:45:38

35  Kris Van Landegem   1:46:39.063

66  Johan Van De Water   1:56:29.074

84   Sven VandierendoncK  2:02:30.790

Dnf Bahamontes             geblokkeerd wiel

Dnf Biking Bobby             opgave na vier rondes -> nurfen

 

 

Info

 

Dit weekend wordt de blauwe zale in Damme overspoelt door onze blauwe armada die zich op het spectaculaire parcours op de manège zullen kunnen meten met het kruin van de plaatselijke bikers. 

 
Het wordt nu al uitkijken naar het duel tussen oud-winnaars Beul en Rookie en man-in-supervorm Harryman, zal outsider Donald uiteindelijk met de pluimen lopen of komt er een verrassing van formaat uit de achterhoede?  De Wacky Oldies (Pé en McG) vormen het enige wacky duo in de ploegenkoers en zijn al zeker van de eerste stek op het Wacky podium (of ze moesten plat vallen!)
 
Afspraak om 13u voor de duo's en om 15u voor individuelen.

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 25-11-2015 :

We zullen het sebiet weten! #bevergem

 

schreef op 25-11-2015 :

Nurfen, is da nie iets voor jannetten die juist op wellness-weekend geweest zijn ?????????????????

 

McG schreef op 24-11-2015 :

Super verslag Baha. Weeral een topdag. Jammer genoeg konden wij niet blijven voor de prijsuitreiking, maar zo een bende supporters doet deugd. Speciaal met de duo's meegereden om te kunnen supporteren voor de kanjers, en om Kroele te dépanneren met mijn linker Northwave (hopelijk zie ik ze nog terug ;-] ) Iedereen chapeau met zijn prestatie, en vooral onze 2 kanjers. Jammer dat Kleit niet doorgaat...

 

Ival schreef op 24-11-2015 :

Wanneer plannen we BB zijn moment om te nurfen ? Daar zou ik graat bij zijn. De vraag is ook met wie ? Kleine hint ( Pé ) misschien

 

Fitzy schreef op 24-11-2015 :

@ Harryman, Ik ben zeker dat je plak werk perfect is Harry ! ;-)

 

vedder schreef op 24-11-2015 :

schitterend! proficiat mannen!!!

 

Harryman schreef op 24-11-2015 :

Er zit ergens een foutje in mijn kopieer en plak werk. Dat van Tine en Vicky was van de Rollenkoers die ze met 1 puntje verloren hadden. Dus geen Belgisch kampioen.

 

Harryman schreef op 24-11-2015 :

Merci voor machtig verslag van een ware veldslag!! Eerst en vooral merci aan alle supporters echt chapeau. Ik had ook geen oog voor wat er rond ons afspeelde doordat er ten eerste te veel slijk in mijn ogen zat en ten tweede teveeTine al haar rondes gewonnen!! Vicky 1 keer laatste in aflossing en tuurlijk puntjes verloren. Wel samen ook ploegkoers gewonnen. Grtz.l de focus had op rondelez zijn achterwiel. Rookie nam zoals gewoonlijk een blitsstart door 7 sec. Te vroeg te vertrekken en daarna op het einde van ronde 1 na een hindernis naar links af te draaien in de touwen ipv. Parcours te volgen😀. Heb ik Ook tegen gekomen in berq😉 kan dus gebeuren. Dan maar met rondelez op pad en Halfweg de voorlaatste ronde zomaar uit het niets plets tegen de grond en weg was hij. Moet er wel bij zeggen dat hij meer jus in de benen had en dat ik zeker niet ging winnen. Zeker als je ziet wat een voorsprong hij nog had!! Dan maar de beentjes laten leeglopen met als gevolg een joekel van een koortsblaas zondag. Was echt aan het afzien. Proficiat aan iedereen en Rookie niet getreurd je gaat nog zoveel voor ons zijn😉... Nogmaals bedankt aan iedere supporter. Zeker Gilles wat een longcapaciteit heeft die kleine😀😀😀.

 

Harryman schreef op 24-11-2015 :

Deju mijn mening ook weg!! Straks nog eens proberen

 

schreef op 24-11-2015 :

@Ival : als ik volgend jaar ook denk om niet te kunnen winnen in de duo-klasse, las ik ook wel een wellness-weekendje in, goed idee van jouwertwege !!!!

 

Fikken schreef op 24-11-2015 :

Super gedaan.

 

eagle eye schreef op 23-11-2015 :

Niet getreurd Ivan ,als je er maar bij bent op de tourtocht!!

 

Ivan schreef op 23-11-2015 :

Als ik zo Baha zijn verslag lees voel ik mij vereerd om een Wacky te mogen zijn. Top die Wacky spirit, en zo hoort het ook. Zal er weinig woorden aan verspillen TOP !!! Jammer dat wij er niet bij konden zijn, maar volgend zijn we zeker terug van de partij.

 

Fitzy schreef op 23-11-2015 :

Bedankt voor de verslag Baha, het was een zeer leuke dag, het weer kon niemand van de Wackys tegen houden !. Om jullie Wacky Warriors te zien presteren geeft wel iets, ik ben super trots op ons club en alle leden !. En inderdaad Bert ( Junior heb ik geroepen )( sorry was je naam vergeten ), was super sterk. Het was ook speciaal om te zien Harryman een topper zijn lieven moeilijk maken, wat een atleet ons schilder is. De Angels waren ook super, chapeau in dat weer ! TOP dag !!!!

 

bahamontes schreef op 22-11-2015 :

Sebiet verslagske,

 

Amar schreef op 22-11-2015 :

Top 👌👌👌

 

Fitzy schreef op 22-11-2015 :

Bedankt Pé, de compliment doet echt deugt, tof dat je eran denkt !!!!!!!!!!

 

schreef op 22-11-2015 :

je hebt gelijk Fitzy, topsupporters !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

schreef op 22-11-2015 :

........aja ik was vergeten, super vele dank aan de TOP supporters !!!!!!!

 

schreef op 22-11-2015 :

Wacky hoogdag in de blauwe zale !!!! We hebben ( maar dat wisten we al) een echte topper onder ons !!! Rondelez mag van geluk spreken, of onze Harryman was hem te snel af geweest !!! Ook pracht prestatie van onze youngster rookie, met z'n welverdiende 3de plaats, ook pracht prestaties van de rest van het Wacky-veld ( zelf van Chemical !!!) speciale vermelding nog voor bert, Stevie's zoon, klasse wi !!! Ook vernomen dat het nurfen een duel tussen biking bobby en baha zal worden !!! Oja, by the way, the Wacky Oldies volgen zichzelf op als Wacky duo kampioenen !!! (ja, bij ons staat kameraadschap en gezelligheid nog steeds een trapje hoger dan rivaliteit !!! :):):):)

 

Lifty schreef op 21-11-2015 :

Veel succes mannen!

 

schreef op 20-11-2015 :

altijd bereid mijn goede vriend een handje te helpen, je weet dat hé !!! 't zal wel wat vroeger zijn....

 

Chemical Pete schreef op 20-11-2015 :

Wie gaat er morgen mee op verkenning met mij? 15h00? :-)

 

schreef op 20-11-2015 :

Extra punten voor wie het meest op z'n muile stuikt....bij afwezigheid van Ival, gaan die meer dan waarschijnlijk naar Chemical, wordt ie nog een beetje beloond voor z'n onkunde ook !!!:(:(

 

Fitzy schreef op 20-11-2015 :

Kheb vaandag een toertje gedaan daar en het ligt goed, juiste de put aan de water, waar da je naar benen komt is HEEL vette !. Tot morgen !

 

Bahamontes schreef op 20-11-2015 :

Regen, hagel, wind en kou, iets voor echte venten zaterdag!!!! Wie het meest op zijn muil stuikt krijgt extra punten!!!!

 

Donald schreef op 19-11-2015 :

@Pé: Ik ben zeker dat chemical den eersten zal zijn...om gedubbeld te worden :p

 

schreef op 19-11-2015 :

Chemical, je bent voor mij DE favoriet onder de Wacky's, alles minder dan een eerste plaats zou dan ook een geweldige afgang zijn !!!!

 

Chemical Pete schreef op 19-11-2015 :

Ivan, diegene met zijn hoog vrouwelijk gehalte kapsel heeft toch een erg grote mond nietwaar. Staan roepen aan de kant dat kan hij als geen ander maar zelf meespelen met de grote jongens...

 

Biking Bobby schreef op 18-11-2015 :

Pe... Inval eed Mien gevraagd joen te kloten zaterdag... Ik kon nie weigeren! Whoeahahahahaha... Moet iemand de laatsten zien...

 

schreef op 18-11-2015 :

Eindelijk een correcte beslissing van Ival, die heeft daar na de afgang van vorig jaar toch niks te zoeken !!!

 

Ival schreef op 17-11-2015 :

Ik wil met die afslachting van Pé niks te maken hebben. Ik ben weg dit week-end.

 

FITZY schreef op 15-11-2015 :

Ik breng de Wacky vlaggen mee !

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens