Verslag Duo-Race - 2016-01-31

Verslag

 

Bij een duorace is het belangrijk dat de één ongeveer even rap kan rijden dan de andere zodoende de één zich niet moet te pleuris rijden terwijl de andere één aan het rollen is. Kroele is zo al een paar jaar mijn vaste maat maar in Maldegemse wandelgangen kon ik oppikken dat hij zes van de zeven dagen traint en zat ik dus met een klein probleem. Ik trok de zaterdagavond ook nog eens naar de nacht van de sport terwijl hij forfait gaf voor de Passe-Vitefuif tot woede van Beul die zo heel wat schoons aan zijn neus zag voorbijgaan. De nacht van de sport alwaar Lepe Luc als Wacky PR niet mocht ontbreken, Dalton, Amar, Lifty, Ottoman en ook Firmin aanwezig was. Firmin zat gelijk e  communicantje naast zijn schoonmoeder maar niet Lifty en Ottoman die duidelijk lieten merken dat de seventies hun favoriete muziekperiode was. Hoe zij dansten op de tonen van Earth, Wind and Fire zie ik weinige Wacky’s nadoen. Ben wel eens benieuwd hoe zij in ons hotel in Oostenrijk hun “bus-stops” en andere disco-moves gaan integreren in Ramstein, Volbeat of andere metaltunes. Heb wel al een leuke doop in gedachten hinder… Bij mij werd het  halftwee uiteindelijk en het piekte aan mijn oogjes ’s morgens om op tijd klaar te staan als Harryman me kwam halen. Van het weer werd ik ook nie bepaald euforisch. De thermometer op 4 graden, koude regen en redelijk wat wind zorgden ervoor dat mijn goeste om mee te doen onder nul zakte.

 

 

 

In Bredene aan de inschrijving waren er in de striemende regen een paar zotten zich al aan het opwarmen. Donald wou er ook aan beginnen maar werd teruggefloten door Harryman en ik. Kroele en Beule zaten in de file en net toen ik begon te hopen dat ze er bleven inzitten doken ze een half uur later op. Tijdens de opwarming zagen we ook team Krullemoose,  team mini en maxi (Join en Wantje), vader en zoon Burssens (wat heeft dat ventje courage) en ook DDT met zijn Raket Iceman. Heb een half uurtje wat opgewarmd en mijn handen waren al half bevroren en ook mijn gat was kletsnat van opspattende regen op de padjes. Door de file op de E40 werd de start tien minuten uitgesteld en dus nog meer kluttertime. Kroele en ik hadden net onze positie wat ingenomen of een paar Ollanders zorgden voor een valse start maar desondanks iedereen toch weg. Het gebruikelijke gewriemel volgde en dan opeens links van ons een serieuze smak. Er gingen er een paar tegen het dek, heb het nooit anders geweten bij de start van Bredene. Aan het keerpunt wist ik dat je best de volledig buitenbocht nam maar toch zag ik de meeste direct links nemen. Ik niet dus en bij het oprijden van het asfalt zat ik zowaar in Rookie zijn wiel. Van mijn maat wel geen spoor te vinden (wou niet luisteren naar me) dus wachtte ik hem op. Eerste stoven Donald en Harryman voorbij en nadien ook Beul die op zoek ging naar Rookie.

 

 

 

 

Ik keek tevergeefs om en opeens links van mij Kroele. Diene zei niks terwijl hij naast me zat, de mutten. Vanaf dan gas open want we wisten dat Ice-DDT in onze nek aan het blazen waren. We hadden achterwind en aan de Twins alle freins toe om dan in de bocht de nijdige helling op te rijden. Opeens hoorde ik Join en Wantje ons aan het aanmoedigen. Peisde van wa is da hier, die deden toch mee? Tot ik hoorde da Wantje platte band had gekregen. Aan de singletracks volle bak achter een ontketende Kroele. Er zat nog iemand tussen ons en die geraakt niet op een helling. Op zijn gemakske afstappen en plantte bijna zijn botte in mijn aangezicht. Ik vloeken en verloor Kroele uit het oog. Dan alle remmen los en dat mag je letterlijk nemen want bij een afdaling wou ik abrupt remmen maar mijn achterfreins deden het niet meer, waarschijnlijk dat kabeltje een beetje verschoven. Los de struiken in maar zonder erg. Op het strand kwam ik dan Kroele tegen die zich afvroeg waar ik zo lang bleef.

 

 

 

 

Ik twijfelde of ik wel zou voortrijden zonder achterrem (bij mij is dat namelijk een groot probleem) maar waagde het er toch op. Mijn techniek bestond erin om een paar meters vòòr de golbrekers de pedalen stil te houden om er dan kiehard tegenaan de kletsen. Mijn banden hielden het gelukkig maar in ronde twee aan de singletracks moest ik de stuntman in me bovenhalen om niet in het decor te belanden. Was blijkbaar niet alleen met dat probleem want ik zag er nog afremmen met de schoenplaatsjes. Sommige hielden hun maat wat tegen maar mijne maat keek voor zich en liet me spartelen en dat als Oostvlamingen ondereen!!! Er waren vier ronden af te leggen en we bleven nagenoeg in het zelfde peloton van een koppel of zes waaronder ook Bram Imming die een vrouwmens met nogal stevige derriëre duwde. Ze namen zo  te veel plekke in op de singletracks en ik hoorde Kroele vloeken op het nietsvermoedend koppel. Kroele en ik deden wind tegen ons werk in het peloton maar opeens trok mijn maat daar een streep wat ik niet gewoon ben van hem. Hij trok door op kop en niet geen klein beetje. Wat bleek, hij had zich vergist van ronde, dacht dat het aankomst was terwijl we nog een ronde moesten. En dat voor een boekhouder. Een beetje rustig é nu, zei hij….  Vanaf nu wordt Kroele Toepaliek (op zijn Vlaams geschreven).

 

 

De laatste ronde voelden we wel ons nog goed en op het eind zat er nog een spurt in zodat we als eerste eindigde van de intussen groot peloton waar Ice en DDT een minuut achter zaten. Donald & Harry wonnen het pleit van de toppers en werden 8ste en Rookie - Beul eindigden toch zeer mooi 10de. Wij uiteindelijk 28ste een minuutje later DDT en Ice. KrulleMoose waren nog dapper bezig aan hun laatste ronde toen ze ons passeerden en zoals altijd de leute erin hielden, zo moet dat zijn. Chapeau voor hun courage en dat in zulkse omstandigheden. Een grote pluim ook voor Gilles, die in dat hondeweer toch denk ik drie ronden volhield!!!

 

Zo was de race die ik zo vervloekte ’s morgens uiteindelijk veel plezanter dan ik had verwacht. Ne mens moet eens op zijn tanden bijten é, achteraf is er dan nog zoveel plezier. Merci ook aan de enkele supports zijn Tuur, Ilse, Evi, Join, Wantje en Francis (merci voor de foto’s). Hopelijk volgend jaar met wat meer koppels (Pé-Ival, McG-Dalton, Choco-Dierckxens….).

 

Baha

 

 

 

 

Info

 

De start wordt gegeven aan de twins in Bredene om 12U!!!!!!

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 03-02-2016 :

Al die rechtzettingen zeg!! Merci baha. Toepaliek is machtig hij spreekt een beetje als een Tsjech. Versta hem ook niet zo goed soms!!

 

Wantje schreef op 02-02-2016 :

rechtzetting... Join reed plat... Whoeahahahaha

 

Ival schreef op 02-02-2016 :

Waarheidsgetrouw geschreven door een echte flandrien. Het was inderdaad guur weer, echt weggelegd voor de harde onder ons. Al zijn de prestatie's niet het enige dat telt binnen een fietsploeg, toch mijn gemeende felicitaties met jullie behaalde plaatsen, petje af. Proud to be a Wacky !!! PS : mooi verslag Barry

 

Fitzy schreef op 02-02-2016 :

Prachtig !!!!!!!!!!!!

 

Donald schreef op 02-02-2016 :

Schoon verslagje Barry. Echter 1 rechtzetting: Delheye - De Meydts zijn 6de geeindigd, niet 8ste ;) Gr Donald

 

Harryman schreef op 02-02-2016 :

Ik ook!! ben aan het kakken en dacht een verslag te kunnen lezen💩.

 

Bahamontes schreef op 01-02-2016 :

morgen verslagske!!Zit nu halfweg....

 

Space jr. schreef op 01-02-2016 :

Sterk gereden mannen , voor deze die gereden hebben ten minste , ik heb daar ook gereden maar ik was daar 2 uur te vroeg en het was te koud en te nat om te wachten , naar Oostende langs de vaart gereden en terug gekomen langs het strand tot in het t'Zwin , er was maar 1 strand die er slecht bij lag en dat is strand van Knokke , dat belooft .

 

Crisis schreef op 01-02-2016 :

💪👍🏻👍🏻

 

Donald schreef op 01-02-2016 :

@Ival: De uitslag 6. Harryman / Donald 10. Rookie / Beul 28. Kroele / Baha 36. DDT / Iceman 102. Moose / Krulle 149. Gilles / Guido DNF. Join / BB

 

Ival schreef op 31-01-2016 :

Hebben rit van circa 75 km opzitten om te gaan supporteren duorace samen met Golfi. Uitgeregend en versteven van de koude thuisgekomen. Chapeau voor racers. Benieuwd naar uitslag.

 

Ivan schreef op 30-01-2016 :

10 uur vertrek ik van thuis met de fiets naar Bredene om te gaan supporteren. Golfi is ook van de partij. Wie nog ? Onderwijsstraat

 

Fitzy schreef op 30-01-2016 :

Ok, bedankt gasten, mschn kom ik kijken naar de start !. Good luck !!!!

 

Bahamontes schreef op 30-01-2016 :

Sorry Fitzy, kwast vergeten erop te zetten!!

 

biking Bobby schreef op 30-01-2016 :

Fitzy, 12 uur voor de Twins in Bredene. Wantje.

 

Fitzy schreef op 30-01-2016 :

Weinig info vind ik :-(, hoe laat is de start ?, waar ?.

 

Fitzy schreef op 29-01-2016 :

@Amar, je vrouwe bedoeld een nacht met sport, zij wel zeggen ( sex ), zij zeg tis veel te lang geleden !, man man man en jij dacht dat je ging gaan eten in de Casino !

 

Amar schreef op 25-01-2016 :

Kan nie Mijne madam geeft ons ingeschreven voor de nacht van de sport of sport van de nacht ofzo Denk nie dak vroeg naar huis ga mogen om mee te doen 😕😕😕😕 En de vrijdag ook al naar gemaskerd bal da gaat ook nie bevordelijk zijn voor de conditie denk ik En denk met Space jr dat ook nie voe te slenteren go zijn zekers Sorry volgende keer he

 

Space jr. schreef op 25-01-2016 :

Flluppe had interesse maar de duorace is uitverkocht

 

Biking Bobby schreef op 25-01-2016 :

Vraag het eens aan Amar?

 

Space jr. schreef op 25-01-2016 :

Wil meedoen maar zoek nog een partner die nie te rap of te trage is.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens