Verslag Derp Bikers Beachrace - 2015-10-31

Verslag

 

Onder het motto “we kunnen nie genoeg op het strand crossen”, besloten 8 Wacky’s om naast den Hoek van Hollond ook een plaatselijk strandraceke mee te pikken georganiseerd door de kleurrijke mtb-club Derpbikers uit Egmond. Egmond aan Zee is een badplaats in de gemeente Bergen in de Nederlandse provincie Noord-Holland. In de volksmond wordt de plaats ook Derp genoemd, vandaar de Derpbikers. Frans Kadans en met Tuur achter het stuur bereikten we rond half elf de gezellig ingerichte zaal om onze stuurnummers af te halen. Onze twee speerpunten Harryman en Donald begonnen al lichtjes nerveus te worden en begaven zich als eersten op het strand. Iceman, DDT, Wash and Go, El Guido en ikzelf namen wat meer tijd alvorens een eerste parcoursverkenning te doen.

 

Het parcours was eigenlijk simpel, tien kilometer bikennaar links van Egmond en dan tien kilometer naar rechts van Egmond en klaar. Daartussen hadden ze wel twee hoge zandruggen ingestoken waarbij ik met mijn korte pootjes maar nauwelijks over geraakte. Aan de start stonden Harry en Donald redelijk vooraan terwijl ik met de rest van de bende gans achteraan postvatten. Een dik 400 deelnemers met daartussen dus vier Wacky Wankers zoals een Derpbiker ons plag te noemen. Het startschot werd gegeven door een platselijk miss met kort rokje,een leuk ideetje misschien voor de strandrace bij ons, en boem en de meute schoot op gang, Alleen, wij achteraan moesten eerst nog wat blijven staan en daarna zeer traag wandelen eer we echt konden beginnen racen. Harryman en Donald waren al gauw uit het zicht en ik zat achter Ice die er als een speer vandoor ging. Ik trachtte hem te volgen tot de kering maar uiteindelijk liet ik hem wat begaan.

 

Intussen kwam DDT ook aansluiten in de omvangrijke groep waar ik me bevond met twintig meter voor ons een eenzame Iceman. "Zouden we hem wat laten spartelen?" Vroeg ik aan DDT? "Ja, ja vaneigenst was zijn antwoord slecht karakter hij is!" Uiteindelijk duurde het niet lang eer we hadden ingehaald en begonnen we met samen te werken. Dat ging machtig goed en wanneer Ice een paar van zijn bekende versnellingen plaatste (ook wel strepen in de volksmond) bleven we nog uiteindelijk over met zeven. In de kering zagen we Donald niet bijster ver voor ons uitrijden maar van Harryman geen spoor. In de zwaardere stroken kwam ik er sterkst uit maar één maal op het hardere gedeelte was er geen houden aan Iceman. DDT deed ook meer dan zijn werk integenstelling tot een paar Hollanders in de groep die de kat uit de boom keken. Ik had ze in de mot en nam me voor dat ze zeker niet voor me mochten eindigen. Bij de laatste passage over de bergskes nam ik strategisch het voortouw en ze kwamen niet meer terug. Enkel DDT kwam nog dicht maar kreeg op een ongelukkig moment kettingproblemen. Uiteindelijk finishten wijdrieën geen 20 sec van elkaar.

 

Harryman werd knap 17de en had het na de wedstrijd aan de stok met een Hollander van boven de vijftig die onze sterke man deed vallen. Een kleine schermutseling maar nadien goed opgelost met een knuffel en een zoen. Donald werd 21ste en naar onze uitslag moeten we nog wachten maar ik denk rond de veertigste stek. El Guido en Wash and Go reden een goeie wedstrijd en vooral voor Kollin was het goed om weten dat hij een strandrace kan rijden zonder op zijn muil te vallen.

 

Samenvattend dus een zeer geestige strandrace georganiseerd door een toffe bende. En nu afwachten wat dit zou betekenen voor de dag nadien in Hoek want ieder van ons reed toch een vol uur in het rood. De après tenslotte was één om in te lijsten met een reggea-band, toffe tombola en kraampjes met de bekende broodjes (broodje-kroket, broodje-bal, broodje-kroket)…. Hopelijk valt deze race volgend jaar opnieuw samen met HVH-Denhelder!!!!

 

 

Baha

 

Hieronder een vertrouwelijk beeld met Baha aan kop sleurend...

 

 

 

Info

 

Opener van het strandseizoen.

 

De Derp Bikers noemen het een "kick-ass"-strandrace met aanwezigheid van 9 Wacky Wankers (zo noemen ze ons daar!!)

 

Wait and See!!!

 

 

Deelnemers

 

Donald, El_Gwiedo, Bahamontes, iceman

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 06-11-2015 :

Machtige foto!! Die gast steekt nog zijn duim op ook. Betreft agressie in de koers,alle respect voor Pim de waard hoor, maar was klote moment. We hebben ook nog enkele jaren te gaan zo te zien. Wel langer aan de afspuitstand gestaan dan we gekoerst hebben😀. 1 dwaas nilfisktje voor 400 man. Echt van plotegem die Hollanders . Cool verslag en bravo aan iedereen.

 

Fitzy schreef op 31-10-2015 :

Good luck boys !!!!!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens