Verslag Polder VTT - 2016-02-06

Verslag

 

Verslag Ival:

 

Na de training van donderdag laatstleden werden de afspraken algauw gemaakt betreffende de komende rit van zaterdag te St – Kruis Brugge. In eerste instantie gingen we allemaal de verplaatsing maken met de fiets tot ik hen wist te vertellen dat Golfi, ik en Pé met de auto gingen gaan gezien het weer niet constant zit en er toch een tocht op staat van 55 km. In de winter is dit meer dan voldoende gezien wij toch al zo scherp als een bot mes staan. Plots werden de belbussen in het leven geroepen en ging iedereen de verplaatsing maken met een gemotoriseerd voertuig , zijnde de blauwe belbus die je thuis komt ophalen en terug veilig thuisbrengt zonder het risico te lopen op een alcohol controle of als mede passagier met een vriend mee, nauw ja een vriend ??? lees verder “ de doop van een groene immigrant “ !!! , of als éénzaat die zich kuchend achter het stuur een weg baant richting Brugge. Naar verluid heeft Smokey zijn ruitenwissers door Amar aan de binnenkant laten monteren, waarom weet ik eigenlijk ook niet ?

 

Iedereen opgehaald en aangekomen aan de plaats delict was het een drukte van jewelste, niet minder dan een 10 tal Wacky’s hadden zich reeds verzameld aan de start waardoor het wat wrikkelen was om als beste op de groepsfoto te kunnen staan. Het was nog even wachten op Pepi & Koki die als laatste aangestormd kwamen en zich in allerheil nog moesten inschrijven wat Mouse prompt op zich nam tot groot joleid van Fitzy, afspraak is afspraak, Mouse komt me ophalen, betaald, en zet met terug thuis af. De tring was nog maar net vertrokken of de eerste schermutselingen staken de kop op. Algauw werd Amar geconfronteerd met het rijgedrag van Pé die alle mogelijke hoeken en kanten begon af te snijden en ieder single tracks als eerste door wilde komen. Met opgetrokken schouders gaf ik Amar een gebaar dat dit dagelijkse kost was en er zich moest van gewissen dat het niet evident is om met deze zot te fietsen, ik ben het al gewoon. Op een gegeven moment keek Baha verwonderd om zich heen en sprak de menigte toe met de wijze woorden, chapeau we zijn de eerste bevoorrading voorbij en reeds meer dan 25 km verder en we zijn nog steeds allemaal samen een record !!!

 

De kloevekapper, dit was net het enige dat Amar en de rest van de laagvliegers nodig hadden om alle remmen los te gooien en zo de tring op zijn topsnelheid te brengen. Door deze wijze woorden brak de tring in twee, in drie of vier “ het feesten kon beginnen” Op gegeven moment hadden we Baha en Firmin belast met de taak om te fungeren als voorpost en hun zo wat meters cadeau gegeven. Een bocht ingedraaid stonden tegen het stuikgewas de voorpost ijverig te pompen hoogstwaarschijnlijk aan een lekke band denk ik , wat zou je anders kunnen oppompen aan een fiets of was het Firmin die terug last had van een ochtend erctie ? De achterliggende groep deden alsof hun neus bloede en riepen “ gaat het “ en reden treuzelend maar toch vastberaden door. Stelselmatig werd het tempo terug de hoogte ingejaagd, geen haar op Koyak zijn hoofd die er ook maar aan dacht om die twee te laten bijkomen, zo zijn we hé slecht tot op het bot. Al bij al kon ik het tempo wel aan was het niet dat we op zeker moment in een slijkstrook kwamen waar en nog andere bikers onze wegen kruisten. Door het moeten uitwijken en afremmen ontstond er een gat die mij zal bijblijven als “ hoe leuk het is fietsen met vrienden betekent ”. Als een rode lap op een stier ben ik dan maar beginnen fietsen als een zot maar het mocht echter niet baten, de smeerlappen dreven telkens het tempo op tot ver boven een menselijke waarde. “We gaan den deen toch nie laoten biekomn hé, dit zijn letterlijk de woorden recht uit pé zijn mond, van een vriend gesproken, en denken dat ik hem telkens ophaal en terug thuis afzet hé. Aan de bevoorrading aangekomen met slechts enkele seconden achterstand had ik mij bijna verkeken aan de twee ezels die daar stonden te grazen in de wei, dacht bij mezelf wanneer Baha en Firmin ons hadden ingehaald ? Moet ik diep geweest zijn. Enige tijd later kwamen Dalton, Tiritomba, Smokey en Mouse ook aan met een smile op hun gezicht die niet volledig strookt met het tempo van vandaag, hier klopt iets niet en ja hoor !!! Jawadde, wiender hen hier wa meegemakt joengens, in die sliekstrooke an da brugstje in bus kletst er doare euh oost-vlaaming mé z’n kloten da sop in. Je zag hem nie mé liggen, wen nem moeten der ut plooien mé vilo en oal, t’was zootje doare wé.

 

Na wat gelach en getreiter kwamen Baha en Firmin eindelijk aan en waren we terug allemaal samen als één gehecht solide betonnen blok. Dan maar vertrokken voor het laatste deel die door en rond het Ryckevelde bos ging met Baha op kop gevolgd door Pé, Amar , Golfi, Fitzy, ik en Mouse gevolgd door Dalton, Tiritomba en Smokey die de laatste loodjes wijselijk op eigen tempo afhaspelden. Algauw moest ik echter passen en reed ik zowaar mijn eigen tempo samen met Golfi. Mouse die reeds stukken beter rijd dan vroeger stak ons nog voorbij, dit zal wel de eerste zijn die we zullen oprapen dacht ik nog bij mezelf en zo geschiede het ook. Nog geen kilometer verder was het van dat, Mouse plat in een waterpoel met Fitzy erboven op, over en uit. De doop van de groene champ was een feit . Een gouden regel is nooit achter Mouse rijden op off-road stukken. Met in zijn achterhoofd dat hij nog terug moest met hem bleef hij kalm en beleefd. Fietsen uit elkaar gehaald en met een gehavende vinger heeft de champ zich toch nog een weg gebaand naar de finisch, van opgeven was geen sprake daarvoor is hij te ijdel een wacky zoals het hoort. Bijna aangekomen aan de finish zag ik Pé nog net voor ons uitrijden, die had blijkbaar terug moeten afhaken wat hij trouwens de hele rit al heeft moeten doen, hadden we niet gewacht bij die waterdoop hadden wij hem nog ingelopen.

 

Firmin en Amar die er maar niet genoeg van krijgen zijn terug met de fiets richting Knokke gereden. Wat zijn die van plan ??? Als het is om ons te pakken op de strandrace zijn ze dik te laat, maar dan DIK te laat hé. Mij hebben ze wijsgemaakt dat intimidatie de helft van het werk is, hopelijk werkt het !!! Dalton, Baha, Tiritomba en Smokey die een shortcut hadden genomen door de laatste KILOMETERS niet meer te rijden kwamen als eerst aan in de kantine vrijwaart van hun stalen rossen die reeds in de belbus zaten. Terwijl we onze zuur verdiende boterhammen en een colaake aan het verorberen waren samen aan een ronde tafel begon Baha die op de hoek zat te fantaseren over onze buitenlandse trip die kwasi volgeboekt is, buiten Danny Hot alias Danny Cool die in plaats van in te tekenen voor de buitenlandse trip echter geopteerd heeft voor een binnenlandse wip “dit moest ik vermelden van Ti …omba” hopelijk slaat hij nu mijn brilletje nu niet kapauw !!! Trouwens Tiritomba werd belast met een uitdaging waar ik ten zeerste ook wil aan meewerken om iets in de context van Oostenrijk te organiseren, probleem is dat ik die alpenhoorn van 16 meter niet meekrijg op die bus wetende dat er nog een alpenhoornspeler aan vast hangt ook ! Peacock !!!!

 

Wat hebben we nu feitelijk geleerd vandaag ? Dat je Baha en Firmin niet alleen mag later of er gebeuren rare dingen. Haast en spoed is zelden droog en nooit goed. Dat sommige fietsen in de ploeg verdacht veel op die van Femke gelijken. Dat sommige beter eens een kapper aandoen en over hun top heen zijn. Dat samen fietsen toch leuk en boeiend zijn. Cheers en tot de volgende , Mij gevrijwaard van alle kritiek,

 

IVAL. 

 

 

 

 

Info

 

Startlocatie

SASK St-Kruis
Fortuinstraat 29
8310  Sint-Kruis-Brugge
 
 
Start: 
8.00-14.30
 
Afstand:
50 km
 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Amar schreef op 08-02-2016 :

👏👏👏

 

eagle eye schreef op 08-02-2016 :

We gon a gouwe conge moeten pakken vo de versloagen te lezen mo toch dikke merci !!! superrit!!!

 

Ivan schreef op 07-02-2016 :

@ pé ,positionering mijn kl**ten, wacht mo vintje. Joen rekkertje is oal serieus utgerokken. Mooie verslagen en zeker van een immigrant, al vind ik wel dat we al genoeg eten en onderdak beiden , dat ze nu nog gaan verslagen schrijven vindt in erover. :-) PS : Die enorme geldsom die ik zou ontvangen hebben als literair verslaggever van 2015 was maar om te l lachen hé.

 

Baha schreef op 07-02-2016 :

Jawadde, het weekend is hier noch niet om of er staan al drie verslagen op de site van een godbeterd TT in St-Kruis. De laatste keer dat het gebeurde was het van de Crocodile Trophy... Ik ga er echter niet veel meer aan toevoegen aan de drie masters in de literatuur enkel dat het een machtige rit was met de bende. Een echte wacky dag met een après zoals het de Wacky's betaamde vroeger. Heb wel onderweg gemerkt dat de uitspraak "we gaan voorzichtig doorrijden" toch eigenlijk betekent "Trek je plan met je platte band, haal ons maar ne keer in nu!!!!". Gelukkig was Firmin er om me te helpen en nadien kwam er zelfs uit onverwachte hoek belangloze hulp. Evi en Mark (Bjorn zijn pa) kwamen toevallig aangereden en kwamen met een bommetje op de proppen, merci daarvoor. Ik merkte wel een gelukzalige glimlach op het aangezicht van Mark, weet niet wat er gebeurt was. Merci aan Dalton voor de lift en aan de rest om me het beste moment van het weekend te bezorgen want het is nu veel minder nu mijn favoriete ploeg namelijk Buffalo Gent weer nipt maar zeer verdiend de duimen moest leggen voor een club Brugge die wel enkel door een penalty, veroorzaakt door een lomp maneuver van Neto, de zege naar zich toetrok. Prettig weekend voor de rst en merci voor de mega-verslagen!!!!

 

schreef op 07-02-2016 :

Onder lichte druk van Fitzy (hopelijk ook een reactie van Baha en dan hebben we meteen een nieuw record, 4 verslagen voor één rit !!!) en omdat het in Heist toch de dag van de wansmaak is ( lees carnaval…), ik vanmorgen al alleen een plaatselijke rit reed, een half uurtje uitgereden heb op de rollen om daarna de ochtend af te sluiten met een kleine 10 km interval-lopen, hier het enige echte waarheidsgetrouwe verslag van de st-kruis vtt !!! Zoals steeds stond m’n vaste blauwe belbus stipt op tijd aan m’n deure, vanservice gesproken !!! Ditmaal echter in de mini versie en met in plaats van Mcgyver, Golfie als mede co-piloot…, waarmee ik al direct ondervond dat er naast zo’n grote lul, euh sorry slungel ( sorry Golfie,’t floepte deruit…) heel wat minder plaats is dan naast iemand van Mcg. Z’n kaliber…Moet wel gezegd dat de mini belbus vol met technische foefelwear zit, zoals spiegels die van ’t zelfs inklappen, wat Ival tot het vervelens toe demonstreerde en ook een rechtstreekse verbinding smartphone-radio, waarvan de eigenaar jammer genoeg niet weet hoe die uit te schakelen en we dus na een berichtje minutenlang een vervelende vrouwenstem hoorden zeggen : om te wissen druk 1 , om opnieuw te beluisteren druk 2……tot Ival het lumineuse idee kreeg om op z’n gsm te drukken, waarmee ie dan ook direct z’n berichtje wistte… ( ’t was iets in de aard van : ’t Frank, Irma krijgt haar termostaat niet aan, gelieve dringend hulp te verlenen het adres is…..hopelijk is alles goed gekomen…) Terplaatse gekomen kwam ook de veel grotere Castelyn belbus toe, met Dalton achter het stuur en de twee pygmeen Tierietomba en Baha ( daar kon dus nog gerust 2 man bij…) Wat later meenden we in de verte een pruttelende oldtimer te horen aankomen, bleek het Smocky te zijn...Nu zo vlug mogelijk inschrijven was de boodschap, want we hadden onderweg al Firmin op z’n vélo richting St Kruis zien stomen en we wilden kost wat kost vermijden dat die zot met ons zou vertrekken…tevergeefs dus…Op de koop toe kwam Amar, wiens moto luid : moto of vélo, ’t moe vorut gaon, nog als een duiveltje uit een doos tevoorschijn, waarmee de laatste sprankeltje hoop op een rustige voormiddag in rook opging…Iedereen mooi op tijd dus, dat dacht je, nu waren Moose en Fitzy de spelbrekers van dienst, die waren wat later, want Moose had het nog nodig gevonden om vooraf een uurtje of 2 op het strand te trainen, hij gaat er ons allemaal afrijden op de strandrace !!! And off we went !! Het moet gezegd, het was lang geleden dat we nog zolang samenreden tijdens een vtt !!! Buiten enkele akkafietjes, zo toonde ik aan Amar hoe je best aan een offroadstrook begint ( positionering é) en het (weeral) missen van een pijltje door Ival, waarbij er zelfs niemand van profiteerde om te demareren !!! Toen we echter aan de singletrack langs de vaart kwamen, achtten Baha en Firmin het tijd gekomen…Ik zag ze vanuit een derde positie steeds maar verder wegrijden, ontdekte ook dat de laffelijk doorgegeven verkoudheid van Ival nog niet helemaal verteerd was, maar werd gelukkig gered door een ouwe kraker die aan 9 per uur de weg versperde voor de 2 losgeslagen zotten !! Na echter een honderdtal meter Baha’s stinkende adem in z’n nek te hebben getrotseerd, ging de arme man wat opzij, zodat de beter gepositioneerde onder ons mooi konden passeren. Wat later nam ie terug z’n positie in en deed zo mooi de deur toe voor de achtergebleven Wacky’s onder ons, die man kent z’n wereld !!! Zo raakten Baha, Fitzy en ik, 3 originals zoals de Champ het zo mooi verwoorde, alleen op kop ! Waarschijnlijk hadden we Baha in het begin van de rit verkeerd verstaan toen die zei :” ik doen gin meter kop” en bedoelde die : “ dien van ’n meter zal wel kop doen” En het moet gezegd, oppersmurf is in vorm wi !!! Fitzy en ik hingen ons wagonnetje aan en vormden een mooi treintje, totdat een vrachtwagen en een kraan ons plots de weg versperden !!! Terwijl Baha, die omdat hij op het stadhuis werkt, weer maar eens dacht de slimste te zijn, het veld naast de baan insloeg, hadden Fitzy en ik al onmiddellijk door dat je mooi naast de obstakels kon rijden ( Baha kon er waarschijnlijk zelfs onderdoorrijden…) Omdat we echte maten zijn, of omdat geen één van ons zin had om kop te doen, besloten we Baha maar een klein beetje te laten zweten en kon ie rap z’n locomotief positie terug innemen !! Vree lang konden we echter niet genieten van ons Bellewaarde-treintje, want plots stoof er een tgv voorbij met Amar en Firmin aan boord, de rest had die trein gemist en stonden blijkbaar nog op het perron…We pikten aan, maar blijkbaar was er iets fout gegaan bij het aankoppelen, want Fitzy en mijn wagonnetje moesten plots lossen…Niet voor lang echter, want wat bleek, de tgv was blijkbaar made in Taiwan want ie stond zowaar in de kant geparkeerd, oververhit en leeggelopen ( Baha’s band é…) Als echte kameraad was ik in eerste instantie van plan om toezicht te houden op Fimin en Baha hun geklungel, maar toen de boemeltrein met Ival als chauffeur passeerde, niet op tijd konden remmen en dan maar besloten om door te rijden, nam ik het wijze besluit om hun voorbeeld te volgen, kwestie van subiet niet in derde klas achteraan de tgv te moeten bengelen é…Samen met Fitzy en Amar die waarschijnlijk van het zelfde gedacht waren snelden we in een offroad strook terug van de rest weg die naar’t schijnt gehinderd werden door andere mindere snelle mountainbikers…positionering Ival, positionering !!!Wat later werden we nog verwittigd door een ouwe kraker da’t ier gevaarlijk is wi !!! Een verwittigd man is er twee waard, waarschijnlijk was de arme man doof en had ie zichzelf niet gehoord, want 10 meter verder reed ie los de gracht in !!! Hij was naast een bruggetje gereden waar een aansluitende Golfie zelfs met de vingers in de neus overreed… Een sterk rijdende Golfie moest na een offroad stuk terug en gaatje laten en op het lange fietspad richting Sijsele besloten Amar en Fitzy ( de softies !!) z’n overzettelijkheid te belonen en op hem te wachten. Wat later zagen we nog een Wacky in de achtergrond opduiken…bleek zowaar Ival te zijn ! Iedereen keek eens naar elkaar, en zonder woorden werd het tempo plots met een ferme ruk de hoogte in getrokken….(Fitzy was op een bepaald moment zelfs precies de sprint voor Cavendish aan het aantrekken…) Gelukkig voor iedereen was de verlossing, in naam van bevoorrading, nabij !! In afwachting van onze stukgereden tgv, werden nog wat foto’s gemaakt, was er een ezelverbroedering en werden nog wat flauwe mopjes over de vergelijking tussen de twee ezels en Baha en Firmin in het rondgestrooid, iets wat trouwens geen steek hield, want die ene ezel was daar veel te klein voor…. We hadden echter beter moeten weten…een kleine dictator en een ex-bokser pissed-off maken, dat loopt niet goed af….Cressendo gewijs begonnen die twee het tempo op te trekken, en was er in het begin nog wat ruimte om wat frivoliteiten uit te halen, zoals de perfecte waterplas-bunnyhop met Amar als getuige op de eerste rij…, dan was na aansluiting van onze vriend Patrick het hek helemaal van de dam…Er zaten nu meer gaten in ons peletonnetje dan in een volwassen zwitserse emmentaler….Ik probeerde nog de losgeslagen zotten Baha, Firmin en Amar te volgen, maar toen het zwart voor m’n ogen zodanig gestegen was dat ik nog maar een klein spleetje meer overhad om te kijken, besloot ik wijselijk op de terugkerende Fitzy te wachten. Groot was echter mijn verbazing toen vanachter Fitzy’s brede rug plots Moose als een raket voorbij stoof !!! Bleek dat die raket juist op ontploffen stond, want toen ik hem remonteerde, wat bij Moose plots melkzuur door al zijn openingen deed stromen, legde hij wel letterlijk het bijltje neer door door technische onkunde pardoes in een plas tegen dek te gaan, waarbij hij de achtervolgende Fitzy tot een tripel flikflak dwong, zo raak je natuurlijk ook van je concurrenten af !!! Mijn kans dus om als eerste van de “normale “ Wacky’s aan te komen !!! Makelijk was dat echter niet, want in m’n ooghoek zag ik dat de bloedhonden onder leiding van oberfucher Ivanofsky de jacht hadden ingezet…tevergeefs, positionering Ivanofsky, positionering !!!! Firmin bleek ondertussen de enigste te zijn die al binnen was, Baha en Amar waren er nog in geslaagd om op het einde verkeerd te rijden…gelukkig kennen ze het parcours van de strandrace van buiten !!! Den après was al steeds lekker gezellig, drinken, eten, flauwe moppen vertellen en en passant geniepige plannen smeden voor de buitenlandse trip !!! Het voorstel van Golfie om in Oostenrijk de volle vier dagen achter drank te gaan voor de veertigkoppige bende werd alvast op groot gejuich onthaald !!!!! Het was weerom een leuke rit en ondertussen weet iedereen wel al een beetje hoever hij staat…in Ival z’n geval….positionering;;;

 

Fitzy schreef op 06-02-2016 :

De reden dat wij nipt op tijd waren lat ik door Moose vertellen. Maar wat een machtig gevoel om op een TT te komen en daar staan zo vele Wackys !!!!, ons club blijft toch speciaal, en de ‘ Champ ‘ trui aandoen voor de eerste keer op een TT was ook machtig. Ik ging hem zeer proper houden lol !!!!. Kheb een tijdtje niet gereden en was blij om te zien dat NIKS is verandert. Elkaar kloten en uitlachen de hele ochtend, ieder vecht voor zijn Km’s en doet zijn best. Baha zien mis rijden in de weg was de max. Voel mij wel een beetje schuldig dat ik niet gewacht hebt op hem een beetje later, maar op het einde van de rit, geeft hij de gas open getrokken en weg gereden ook dus !!!!, wel met een ‘ World Champion ‘, en tesamen hebben ze de hele tijd achter Molletjes gat geklapt en mis gereden lol !!!!, en dus later of ons aangekomen, de kerel was van Gentbrugge geloof ik ;-). Naar al de verslagen van Ival kheb ik nu gezien met mij eigen ogen dat Pé een echte Taliban is en reed constant weg van zijn maat !, en lachen met hem, de arme strijder. Als Ival rijdt 36, Rijdt Pé 38 en zo verder, Ik zo dat nooit doen !. Golfi was zeer sterk, en niks was te veel nadien, constant achter drank gaan voor ons ( Harry style ), bedankt ervoor. Amar is ook een sterke beest, hij rijd met een beest van fiets ook, den ezels waren zot van. Firmin is ook een topper, hij reed naar huis, en zijn top snelheid was dan 59 kms, wtf !!!, achter wind zegt hij, toch !. Moose is ook heel goed bezig, kliene beetje werk off-road ;-) hij geeft beloofd om de fucking Bar-ends of te doen ( lees, de reden dat ik moest een stuk zwemmen ). Maar zo een Butler ga ik nooit meer vinden, dus tis hem alles vergeven. Smokey, T,Tomba, Dalton, rij hun tempo en geeft echt van genoten en T,tomba was al were scherp met zijn machtig humour nadien, en Chouffkes ging goed binnen. Smokey was ook content met een deel Leffes en een deel broodjes, Ival was wel Champ van de boterhammen met een stuk of 8. Dalton was zo als altijd ‘ chill ‘ met zijn Koffie, en geniet van alles. De idees voor Oostenrijk zijn klaar, dat ga een ‘ speciaal buitenlandse wip ‘ woorden !, jammer voor de National ploeg van Belgie !!!!, ze zo beter slapen in Italie pes ik,en kom de dag zelf !. Ons liedtje voor de reis is klaar en wij ga begin de text leren ben een kort !, goed gevonden van Baha, hopelijk zijn zin tepels genezen naar de ontmoeting met Big Ding Dong van Gentbrugge !. Conclusie van de ochtend, a great ride with a bunch of great bastards !!!!. Deze immigrant is happy in Belgie. Cheers lads !. Machtig verslag Ival, zo als altijd, een mens zo TT’s rijden gewoon om de verslagen mee te maken uit eerste hand !. Straks hopelijk ga Pé en Baha ook een effort doen om een verslag te schrijven, en mschn een paar ander ook ?, je weet nooit.

 

Ivan schreef op 06-02-2016 :

Na de training van donderdag laatstleden werden de afspraken algauw gemaakt betreffende de komende rit van zaterdag te St – Kruis Brugge. In eerste instantie gingen we allemaal de verplaatsing maken met de fiets tot ik hen wist te vertellen dat Golfi, ik en Pé met de auto gingen gaan gezien het weer niet constant zit en er toch een tocht op staat van 55 km. In de winter is dit meer dan voldoende gezien wij toch al zo scherp als een bot mes staan. Plots werden de belbussen in het leven geroepen en ging iedereen de verplaatsing maken met een gemotoriseerd voertuig , zijnde de blauwe belbus die je thuis komt ophalen en terug veilig thuisbrengt zonder het risico te lopen op een alcohol controle of als mede passagier met een vriend mee, nauw ja een vriend ??? lees verder “ de doop van een groene immigrant “ !!! , of als éénzaat die zich kuchend achter het stuur een weg baant richting Brugge. Naar verluid heeft Smokey zijn ruitenwissers door Amar aan de binnenkant laten monteren, waarom weet ik eigenlijk ook niet ? Iedereen opgehaald en aangekomen aan de plaats delict was het een drukte van jewelste, niet minder dan een 10 tal Wacky’s hadden zich reeds verzameld aan de start waardoor het wat wrikkelen was om als beste op de groepsfoto te kunnen staan. Het was nog even wachten op Pepi & Koki die als laatste aangestormd kwamen en zich in allerheil nog moesten inschrijven wat Mouse prompt op zich nam tot groot joleid van Fitzy, afspraak is afspraak, Mouse komt me ophalen, betaald, en zet met terug thuis af. De tring was nog maar net vertrokken of de eerste schermutselingen staken de kop op. Algauw werd Amar geconfronteerd met het rijgedrag van Pé die alle mogelijke hoeken en kanten begon af te snijden en ieder single tracks als eerste door wilde komen. Met opgetrokken schouders gaf ik Amar een gebaar dat dit dagelijkse kost was en er zich moest van gewissen dat het niet evident is om met deze zot te fietsen, ik ben het al gewoon. Op een gegeven moment keek Baha verwonderd om zich heen en sprak de menigte toe met de wijze woorden, chapeau we zijn de eerste bevoorrading voorbij en reeds meer dan 25 km verder en we zijn nog steeds allemaal samen een record !!! De kloevekapper, dit was net het enige dat Amar en de rest van de laagvliegers nodig hadden om alle remmen los te gooien en zo de tring op zijn topsnelheid te brengen. Door deze wijze woorden brak de tring in twee, in drie of vier “ het feesten kon beginnen” Op gegeven moment hadden we Baha en Firmin belast met de taak om te fungeren als voorpost en hun zo wat meters cadeau gegeven. Een bocht ingedraaid stonden tegen het stuikgewas de voorpost ijverig te pompen hoogstwaarschijnlijk aan een lekke band denk ik , wat zou je anders kunnen oppompen aan een fiets of was het Firmin die terug last had van een ochtend erctie ? De achterliggende groep deden alsof hun neus bloede en riepen “ gaat het “ en reden treuzelend maar toch vastberaden door. Stelselmatig werd het tempo terug de hoogte ingejaagd, geen haar op Koyak zijn hoofd die er ook maar aan dacht om die twee te laten bijkomen, zo zijn we hé slecht tot op het bot. Al bij al kon ik het tempo wel aan was het niet dat we op zeker moment in een slijkstrook kwamen waar en nog andere bikers onze wegen kruisten. Door het moeten uitwijken en afremmen ontstond er een gat die mij zal bijblijven als “ hoe leuk het is fietsen met vrienden betekent ”. Als een rode lap op een stier ben ik dan maar beginnen fietsen als een zot maar het mocht echter niet baten, de smeerlappen dreven telkens het tempo op tot ver boven een menselijke waarde. “We gaan den deen toch nie laoten biekomn hé, dit zijn letterlijk de woorden recht uit pé zijn mond, van een vriend gesproken, en denken dat ik hem telkens ophaal en terug thuis afzet hé. Aan de bevoorrading aangekomen met slechts enkele seconden achterstand had ik mij bijna verkeken aan de twee ezels die daar stonden te grazen in de wei, dacht bij mezelf wanneer Baha en Firmin ons hadden ingehaald ? Moet ik diep geweest zijn. Enige tijd later kwamen Dalton, Tiritomba, Smokey en Mouse ook aan met een smile op hun gezicht die niet volledig strookt met het tempo van vandaag, hier klopt iets niet en ja hoor !!! Jawadde, wiender hen hier wa meegemakt joengens, in die sliekstrooke an da brugstje in bus kletst er doare euh oost-vlaaming mé z’n kloten da sop in. Je zag hem nie mé liggen, wen nem moeten der ut plooien mé vilo en oal, t’was zootje doare wé. Na wat gelach en getreiter kwamen Baha en Firmin eindelijk aan en waren we terug allemaal samen als één gehecht solide betonnen blok. Dan maar vertrokken voor het laatste deel die door en rond het Ryckevelde bos ging met Baha op kop gevolgd door Pé, Amar , Golfi, Fitzy, ik en Mouse gevolgd door Dalton, Tiritomba en Smokey die de laatste loodjes wijselijk op eigen tempo afhaspelden. Algauw moest ik echter passen en reed ik zowaar mijn eigen tempo samen met Golfi. Mouse die reeds stukken beter rijd dan vroeger stak ons nog voorbij, dit zal wel de eerste zijn die we zullen oprapen dacht ik nog bij mezelf en zo geschiede het ook. Nog geen kilometer verder was het van dat, Mouse plat in een waterpoel met Fitzy erboven op, over en uit. De doop van de groene champ was een feit . Een gouden regel is nooit achter Mouse rijden op off-road stukken. Met in zijn achterhoofd dat hij nog terug moest met hem bleef hij kalm en beleefd. Fietsen uit elkaar gehaald en met een gehavende vinger heeft de champ zich toch nog een weg gebaand naar de finisch, van opgeven was geen sprake daarvoor is hij te ijdel een wacky zoals het hoort. Bijna aangekomen aan de finish zag ik Pé nog net voor ons uitrijden, die had blijkbaar terug moeten afhaken wat hij trouwens de hele rit al heeft moeten doen, hadden we niet gewacht bij die waterdoop hadden wij hem nog ingelopen. Firmin en Amar die er maar niet genoeg van krijgen zijn terug met de fiets richting Knokke gereden. Wat zijn die van plan ??? Als het is om ons te pakken op de strandrace zijn ze dik te laat, maar dan DIK te laat hé. Mij hebben ze wijsgemaakt dat intimidatie de helft van het werk is, hopelijk werkt het !!! Dalton, Baha, Tiritomba en Smokey die een shortcut hadden genomen door de laatste KILOMETERS niet meer te rijden kwamen als eerst aan in de kantine vrijwaart van hun stalen rossen die reeds in de belbus zaten. Terwijl we onze zuur verdiende boterhammen en een colaake aan het verorberen waren samen aan een ronde tafel begon Baha die op de hoek zat te fantaseren over onze buitenlandse trip die kwasi volgeboekt is, buiten Danny Hot alias Danny Cool die in plaats van in te tekenen voor de buitenlandse trip echter geopteerd heeft voor een binnenlandse wip “dit moest ik vermelden van Ti …omba” hopelijk slaat hij nu mijn brilletje nu niet kapauw !!! Trouwens Tiritomba werd belast met een uitdaging waar ik ten zeerste ook wil aan meewerken om iets in de context van Oostenrijk te organiseren, probleem is dat ik die alpenhoorn van 16 meter niet meekrijg op die bus wetende dat er nog een alpenhoornspeler aan vast hangt ook ! Peacock !!!! Wat hebben we nu feitelijk geleerd vandaag ? Dat je Baha en Firmin niet alleen mag later of er gebeuren rare dingen. Haast en spoed is zelden droog en nooit goed. Dat sommige fietsen in de ploeg verdacht veel op die van Femke gelijken. Dat sommige beter eens een kapper aandoen en over hun top heen zijn. Dat samen fietsen toch leuk en boeiend zijn. Cheers en tot de volgende , Mij gevrijwaard van alle kritiek, IVAL.

 

Fitzy schreef op 06-02-2016 :

@ Krulle zie gastenboek !

 

Krulle schreef op 06-02-2016 :

Schoon ritje, vertrokken vanuit Moerkerke, vroeg vertrokken want heb nog de late shift! Staftje gezien :-). Staat er morgen iets up programma?? Grtz

 

Fitzy schreef op 06-02-2016 :

@ Staf, vroeger vertrekken e maat !.

 

Staf schreef op 05-02-2016 :

Zal er niet geraken om 9u. Vertrek met de fiets vanuit Olland.

 

Ivan schreef op 05-02-2016 :

9 uur aan start.

 

Fitzy schreef op 05-02-2016 :

@ Amar, Cheers man, maar kheb iets al geregeld. Jammer maat, ik ben zeker da je een zeer mooie auto hebt, ;-) Toch stif wel bedankt, next time !

 

Amar schreef op 05-02-2016 :

Sorry nie gezien 🙄

 

Baha schreef op 05-02-2016 :

om negen uur Amar, staat hierboven grt

 

Amar schreef op 05-02-2016 :

Hoe laat ginder aanzetten ?

 

Amar schreef op 05-02-2016 :

Ik heb nog plaats Fitzy

 

Fitzy schreef op 05-02-2016 :

Vervoer is opgelost, Kheb mij rijbewijs zere afgelegd !!!!!, kan wel niemand mee, khen een Smart gekocht !

 

Fitzy schreef op 05-02-2016 :

Moeste ergens een plek in een auto zijn voor een arme immigrant, ik zo dat wel appreciëren !

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens