DDW Classic - 2016-04-16

Info

 

Start: 7.30-14.00
 
Afstanden: 35 - 55 - 70 - 90 - 105 km

 

Startlocatie

Sporthal
Pompoenstraat
8792 Desselgem

info van de organisator:

Vanaf oc De Coorenaar, startplaats in Desselgem, rijden we via enkele onverharde wegen en kleine bosjes richting Ooigem. Daar wordt de techniek en stuurkunst van elke deelnemer grondig uitgetest op het twee kilometer lange crossparcours. Van daaruit gaat het via vele veldwegen richting Sint Eloois Vijve om door middel van de oude spoorwegbedding en vele off road stroken het Karmelbos in Waregem binnen te rijden.

 

Bij de eerste bevoorrading (boomkwekerij De Meester Nick, Waregem) kan het energietekort ruimschoots worden aangevuld en het effect daarvan worden uitgetest op het meanderende parcours doorheen de boomkwekerij.

Een eerste splitsing volgt kort daarna. De deelnemers van de 35 km verlaten het parcours en sluiten terug aan in het Oud Moregembos in Wortegem.

 

Alle andere afstanden rijden verder om het prachtige privédomein van hoeve Wallem binnen te rijden. Op het einde van dit bosrijke gebied met enkele stevige hoogteverschillen wacht een tweede splitsing. Hier nemen de deelnemers van de 55, de 70 en de 90 km afscheid en nemen terug aansluiting met deze van de 105 km even voor het Bouvelobos.

 

 

De grootste afstand (105 km) maakt een lus doorheen Nokere en Ooike. In deze mooie streek aan de voet van de Vlaamse Ardennen is het genieten van de vele vergezichten. We bereiken het Bouvelobos waar we na een eerste kleine doortocht het klein Bouvelobos dwarsen en even verderop een derde splitsing hebben. De deelnemers van de 55 km verlaten het parcours en rijden naar een tweede bevoorrading (hoeve ten Bulcke).

 

De drie grootste afstanden nemen even verderop een tweede doortocht in het Bouvelobos en rijden verder via de vele landwegen en wandel/ fiestspaden naar Gijzelbrechtegem en Kaster. Daar volgt een vierde splitsing. De deelnemers van de 70 km maken een kleine lus doorheen Tiegem en Anzegem en bereiken zo hun tweede bevoorrading. De Twee grootste afstanden rijden na de splitsing rechtstreeks naar hun tweede bevoorrading in Tiegem.

Deze bevoorrading komt op het ideale moment. De grote lus doorheen Tiegem en Anzegem jaagt het aantal hoogtemeters nog een flink stuk de hoogte in en houden uw goed getrainde kuiten onder een voortdurende spanning. Na deze lus volgt nu de meer dan welgekomen derde bevoorrading (hoeve ten Bulcke, Anzegem). Hier komen de 55, 70, 90 en 105 km terug samen.

 

Vooraleer aan het originele, eenmalig aangelegde parcours in de weide van Hoeve ten Bulcke te beginnen kan je uw voorraadtank stevig bijvullen op deze bevoorradingsplaats. Na dit aangelegde parcours met terug heel wat hoogteverschillen gaan we (onder voorbehoud) via hemsrode naar het Spitaalbos in Wortegem met daarna direct aansluitend het Oud Moregembos waar alle afstanden terug aansluiting vinden.

 

Het einde is in zicht. Achter het jeugdcentrum in Waregem wacht nog een zware grasstrook die verbinding geeft met een technische doortocht achter de trainingsvelden van Zulte Waregem.

Een laatste test van uw fysieke en technische kwaliteiten volgt in het waterhoekbosje. Nog even doorbijten en dan kan je nagenieten van een lekkere braadworst en het vochtverlies bijvullen met één of meerdere dranken naar keuze.

Hopelijk kunnen jullie genieten van een boeiende tocht doorheen de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. De voorbereiding aan deze tochten is een werk van vele uren geleverd door vele mensen, daarom even deze opmerking;

 

DOOR DE MEDEWERKING VAN PRIVE-EIGENAARS KUNNEN WIJ GEBRUIK MAKEN VAN HUN DOMEIN. AAN IEDERE INGANG WORDT EEN BORD GEPLAATST MET DE TEKST “ PRIVEDOMEIN EENMALIGE DOORGANG” GELIEVE DIT TE RESPECTEREN EN NA ONZE ORGANISATIE DEZE NIET MEER TE BETREDEN. HET WORDT STEEDS MOEILIJKER DEZE MENSEN NOG TE OVERTUIGEN VAN ONS RESPECT TEN OVERSTAAN VAN HEN EN HUN NATUURGEBIED. INDIEN JE NOG LANG WILT GENIETEN VAN DEZE PRACHTIGE HOBBY, RESPECTEER DAN DEZE BOODSCHAP.

 

 

Deelnemers

 

chuck, long fellow, PIETVELO, nico platt

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

val schreef op 18-04-2016 :

Toch één die luistert ! Dit was een rit voor ECHTE mannen :-)

 

Chemical Pete schreef op 18-04-2016 :

Ik mocht niet van je...

 

Ival schreef op 17-04-2016 :

Wie heeft er gereden in Dessel ?

 

Fitzy schreef op 16-04-2016 :

@ Chemical, ga naar pé zijn nieuw adress e, ze zin verhuisd !

 

Chemical Pete schreef op 15-04-2016 :

Boodschap begrepen. Indien geen strontweer kom ik naar Pé. Weet Dalton niet wonen...

 

Willems veranda schreef op 15-04-2016 :

I from Barcelona en I now nothing Zie gastenboek

 

piet VELO schreef op 15-04-2016 :

ik zou het wel zien zitten voor de 104km of de 90km maar dan wel vroeg vertrekken eventueel met mijn auto nog kandidaten 6339

 

Fitzy schreef op 15-04-2016 :

Beetje van alles afgesproken gisteren Pe, ik denk dat de beslissing ga vaandag gebueren !

 

Chemical Pete schreef op 14-04-2016 :

Ik misschien maar zou tijdig terug moeten zijn. Is extra vroeg vertrekken een optie? En, klein detail. Weet nog niet of ik een auto heb...

 

schreef op 14-04-2016 :

Zou wel willen gaan, nog kandidaten ?? Chuck ??:):)

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens