Verslag Fronttoertocht - 2016-05-01

Verslag

 

In vroege ochtenglorie met fiets in de auto richting Moerkerke om bij ten huize Fluppe toe te komen,enkele minuten te vroeg want blijkbaar had onze notaris nog niks gegeten. Ik begon al bang te worden bij het kijken hoe die enkele boterhammen binnen werkte in welgeteld 12,4sec, de brave man had blijkbaar veel honger😳. Ben van gedacht dat je van mensen met grote honger altijd moet oppassen! We staken heel deskundig onze bikes in de range en zette koers richting ieper , zag het plakkaat van Bellewaerde en wilde daar al afslaan maar nee onze hongerige man zette ze koers full speed door naar garage Willaert. Daar toegekomen dacht ik dat de Aldi aan het uitbranden was maar nee twas froom die daar stond te roken😉. Het waren de gepaste mannen die vroeg uit de veren waren voor deze mooie rit, om te beginnen met onze bovengenoemde ketting roker froom, ice , stevie d , ddt, voice en mezelf. Ja man kreeg het al benauwd want voelde me de zwakte schakel in de groep.

 

De eerste wijze woorden werden uitgesproken door froom , namelijk NIE te snel starten ik kon daar mee leven en vond het zelfs een strak plan. Het was nog behoorlijk fris maar lang koud hebben we nie gehad want die NIE te snel starten was buiten ice gerekend. Had die brave burger dat nie goe verstaan of is die doof voor woorden als TRAAG ik weet het niet maar die legde der direct de pees erop en we vlamden richting een technisch stukje single track. Ik duikte als eerste naar beneden en ja neem da duiken maar letterlijk want 4bochten verder mocht ik een idianensprong doen over me stuur omdat een hardnekkig boompje met een doorsnee van 2,34cm nie wou plooien. Vermageren is 1 ding maar als een dikke tak je tegenhoud dan begin ik toch te twijfelen, Waar is de tijd dat ik bomen van een meter doorsnee velde 😉. Gelukkig moest niemand behalve ddt wachten want ik was nogal redelijk snel terug op pad om 9 bochten verder me stunt te herhalen , voorwiel smeet hem dwars in het mulle zand. Terug een idianensprong over me stuur wa zouden me voorouders blij geweest zijn met me talenten van stuurspringen 😃. Was ik nog nie goe wakker of was het e schuld van de champange van de dag ervoor een mens zal er nooit achter komen. Maar bij de 2sprong stonden de zintuigen op scherp en den dezen bleef voor de rest van de dag op zen mustang..

 

Met ice op kop richting de Kemmel die vlamde alsof de kemmel elk moment ging verdwijnen , riep stevie D "beetje trager "en ging zelf op kop. De snelheid dat ice produceerde 34,5 ging met stevie d op kop naar 34,5 euhmmmm dachten froom en mezelf nog is da nu beter of nie. We vroegen het aan stevie d zelf maar die blijk zich van geen kwaad bewust. Het leuke deel van de rit was begonnen op en af van de kemmel, rode berg en zwarte berg bij iedereen zaten de benen goed behalve van smoking froom. Aan de eerste bewoorrading die rijkelijk gevuld was vergaten we de lussen te doen en zette richting de toer 63km voort, wie zen schuld het was laten we temidden. Sommige beweren dat het mijn schuld was maar i know notting. Hier en daar moest onze rasklimpaard lossen, de youngster was echt nie in goeie doen. Tussen ons gezegd en gezwegen die zogezegde vergeten lussen was om froom te sparen , maar zeg het aub nie verder he.

 

Pas bij de 2de bevoorrading beseften we dat de lussen vergeten waren , we waren ook niet de enigsten. Wat te doen was de vraag , als snel kwam ice met een meesterplan , we rijden naar de finish en gaan dan terug met de auto naar de rode berg en doen daar dan de lussen. We legden onze meesterplan uit aan mede gedupeerden maar die wisten ons te vertellen dat je daarvoor wel echt WACKY moet zijn luid gelach klonk alom. Aan de finish aangekomen werkten we ons plan uit en reden we richting rode berg om daar de catslus er nog bij te doen want aan die bevoorrading zeiden ze dat het de mooiste was. Ze logen nie want het was Ind een toffe lus , froom werd ook wa beter en er werd stevig doorgeklommen. Vond van mezelf dat ik het behoorlijk goed deed tussen die kleppers en de kilometers vlogen voorbij. Terug aan de auto toegekomen vonden we het welletjes we hadden een dikke 90kilometer en 1100hm op de teller met een gemiddelde van 22km/h. Het was een zalig weertje en we hebben ons uitermatig geamuseerd het was echt een schitterende dag. Na afscheid genomen te hebben van ice , stevie d , ddt en froom, reed me chauffeur richting Moerkerke terug naar zijn huis en mijn auto waarvoor big thanks with sugar on top. Eens thuis gekomen met het vrouwtje naar het strand en zo maakte ik dees ook gelukkig, wat een vent heb je toch he zei ik haar 😃.

 

Met dezen wijze woorden sluit ik hier af Grtz black magic

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Pecheur stond inderdaad niet alleen vroeg aan mijn deur, maar kon ook rap het (toch wel schitterend) verslag hieronder doorsturen, waarschijnlijk vanuit het gedacht dat dan niemand anders meer een verslagske zou neerpennen en dus niemand het meer over hem zou hebben. Ik kan alleen maar hopen dat hij zowel in de Pyreneeën (Transpyr) als in de Himalaya even vroeg gaat opstaan, want als hij de weg moet zoeken, zijn we 's nachts nog niet thuis.
In elk geval de flikflaks van Bil over zijn stuur heb ik gemist, maar in de eerste meters van de 110 kilometers van de 'Ieperse Fronttoertocht' was er al een leuk boswegske langs een beekske en ik trachtte Stevie D, die daar als een dartel hert doorvlamde te volgen, tot ik ineens bijna recht de beek invlamde en na hard gepull aan de voorrem toch wel een secondje of 2 kon freewheelieën op mijn frontwiel om dan vlot opzij te landen tegen een boom. Goed begonnen van ons in de eerste meterkes ! 
 
 
 
Iceman bracht ons dan allen "op tempo" en ik zag dat Froom, Stevie D, Iceman, Black Magic en DDT en mezelf als een hecht Wacky-blok alle andere deelnemers konden voorbijvlammen. Supergevoel !  Voor Iceman en Stevie D was dit waarschijnlijk een rustig ritje. DDT vond ook nog tijd om hier en daar op zijn achterwiel te huppelen. Ook Black Magic bleef gefocused, gezien hij dit parcours vorig jaar al eens gereden had. Onderweg kwamen we vele plakkaatjes tegen, waarbij den Bil steeds riep van volg de 63km pijl ... Dit leek me wel raar gezien we ons hadden ingeschreven voor de 110 km. Waarschijnlijk moest hij echt wel vroeg thuis zijn. Aan de laatste bevoorrading hadden we dan ook 50 km en de finish was 15km verder ... dus ergens was er iets misgelopen; de kinder-Wacky-afdeling besloot daar maar even te pauzeren in de plaatselijke speeltuin.
 
 
 
 
Gelukkig waren we niet de enigen die geen pijlen konden lezen, we waren wel de enige die zo Wucky waren om dan op zoek te gaan met de car naar waar de extra lussen waren en deze dan ook nog eens te gaan rijden ! Deze extra lussen waren wel super; zo mochten we de rode, de zwarte en de Kemmel en andere bergen langs alle kanten op en af racen. Bij de laatste beklimming begonnen Froom zijn pootjes wel wat moe te worden en floepte de zwarte "smoor" uit zijn oren en longen.  Toen de plaatselijke schone "te peerd" passeerde, was BM were gefocused: wat een beeste !
 
 
 
 
Aan de finish gekomen na een 95km en 1.200 hoogtemeters op deze multi-stage-race, stak Froom zijn derde sigaret op met de mededeling: den deze gaan we ook aansteken op den top van Nepal op 5.500hm en daar een fotooke van trekken. Het enige dat den Froom toen nog niet wist, was dat dit zijn laatste sigaret in Wacky-omgeving was, zodat hij de volgende keer ook bij de laatste beklimming nog vooraan tussen de fronttroepen zit a
Dus bij deze als je Froom tegenkomt: afpakken dat doempmachien !  BTW: de bevoorradingen waren ook meer dan OK en zeer uitgebreid. Wat een verschil met een cyclo die ik enkele weken geleden in dezelfde regio reed, alwaar ik serieus onder mijn voeten kreeg voor het nemen van een derde droge koekje: het waren er 2 de man alstublieft ! Hier veel 'lekkers' à volonté.
 
 
Dus samengevat: ik denk dat we allemaal goed bezig zijn en er vele Wacky's Austria-Nepal-Transpyr-ready zijn. Laat maar komen die hoogtemeterkens.
 
 
The Voice
 

 

 

Info

 

Startlocatie

Garage Volvo Willaert

k. Steverlincklaan 12
8900 Ieper

Afstanden:

54 - 63 - 80 - 97 km

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

dierckxsens schreef op 08-05-2016 :

dierckxsens, moose en the bandit hebben ook gereden. Mooie rit, weinig te rapporteren behalve dat Moose problemen had met zijn hope(loze) remmen. Bedoeling was de 85 km te rijden maar aangezien geen enkele wacky een parcours kan lezen (of beter gezegd de moeite neemt om eens goed te kijken hoe het in elkaar zit) waren wij er ook na 63 km. Het terras lonkte dus nog op zoek gaan naar de extra lussen was voor ons geen optie.

 

iceman schreef op 06-05-2016 :

Wat moet of kan ik er nog aan toevoegen ... 6 musketiers up ne wild paard , de ene wat beter met momenten of de andere maar altijd samen gebleven , wat laat maar merci voor de prachtigen dag !!

 

Harryman schreef op 05-05-2016 :

Wucky is ergens tussen wuk en wadde en wacky🤓😂🏅👐🏻...

 

Bahamontes schreef op 03-05-2016 :

Schoon verslagskes!!! Goe bezig mannen

 

Fluppe schreef op 02-05-2016 :

De Pecheur stond inderdaad niet alleen vroeg aan mijn deur, maar kon ook rap het (toch wel schitterend) verslag hieronder doorsturen, waarschijnlijk vanuit het gedacht dat dan niemand anders meer een verslagske zou neerpennen en dus niemand het meer over hem zou hebben. Ik kan alleen maar hopen dat hij zowel in de Pyreneeën (Transpyr) als in de Himalaya even vroeg gaat opstaan, want als hij de weg moet zoeken, zijn we 's nachts nog niet thuis :) In elk geval de flikflaks van Bil over zijn stuur heb ik gemist, maar in de eerste meters van de 110 kilometers van de 'Ieperse Fronttoertocht' was er al een leuk boswegske langs een beekske en ik trachtte Stevie D, die daar als een dartel hert doorvlamde te volgen, tot ik ineens bijna recht de beek invlamde en na hard gepull aan de voorrem toch wel een secondje of 2 kon freewheelieën op mijn frontwiel om dan vlot opzij te landen tegen een boom. Goed begonnen van ons in de eerste meterkes ! Iceman bracht ons dan allen "op tempo" en ik zag dat Froom, Stevie D, Iceman, Black Magic en DDT en mezelf als een hecht Wacky-blok alle andere deelnemers konden voorbijvlammen. Supergevoel ! Voor Iceman en Stevie D was dit waarschijnlijk een rustig ritje. DDT vond ook nog tijd om hier en daar op zijn achterwiel te huppelen. Ook Black Magic bleef gefocused, gezien hij dit parcours vorig jaar al eens gereden had. Onderweg kwamen we vele plakkaatjes tegen, waarbij den Bil steeds riep van volg de 63km pijl ... Dit leek me wel raar gezien we ons hadden ingeschreven voor de 110 km. Waarschijnlijk moest hij echt wel vroeg thuis zijn. Aan de laatste bevoorrading hadden we dan ook 50 km en de finish was 15km verder ... dus ergens was er iets misgelopen; de kinder-Wacky-afdeling besloot daar maar even te pauzeren in de plaatselijke speeltuin. Gelukkig waren we niet de enigen die geen pijlen konden lezen, we waren wel de enige die zo Wucky waren om dan op zoek te gaan met de car naar waar de extra lussen waren en deze dan ook nog eens te gaan rijden ! Deze extra lussen waren wel super; zo mochten we de rode, de zwarte en de Kemmel en andere bergen langs alle kanten op en af racen. Bij de laatste beklimming begonnen Froom zijn pootjes wel wat moe te worden en floepte de zwarte "smoor" uit zijn oren en longen. Toen de plaatselijke schone "te peerd" passeerde, was BM were gefocused: wat een beeste ! Aan de finish gekomen na een 95km en 1.200 hoogtemeters op deze multi-stage-race, stak Froom zijn derde sigaret op met de mededeling: den deze gaan we ook aansteken op den top van Nepal op 5.500hm en daar een fotooke van trekken. Het enige dat den Froom toen nog niet wist, was dat dit zijn laatste sigaret in Wacky-omgeving was, zodat hij de volgende keer ook bij de laatste beklimming nog vooraan tussen de fronttroepen zit :) Dus bij deze als je Froom tegenkomt: afpakken dat doempmachien ! BTW: de bevoorradingen waren ook meer dan OK en zeer uitgebreid. Wat een verschil met een cyclo die ik enkele weken geleden in dezelfde regio reed, alwaar ik serieus onder mijn voeten kreeg voor het nemen van een derde droge koekje: het waren er 2 de man alstublieft ! Hier veel 'lekkers' à volonté. Dus samengevat: ik denk dat we allemaal goed bezig zijn en er vele Wacky's Austria-Nepal-Transpyr-ready zijn. Laat maar komen die hoogtemeterkens. The Voice

 

Stevie D schreef op 02-05-2016 :

Mooi verslag Black Magic. Toch moet ik wel zeggen dat Froome goed bezig is, het tempo was wel op momenten zeer hoog hoor, zelf ik en Ice hebben moeilijke monenten gehad. Los daarvan ,het was het een top dag😊😊😊 Jammer dat die lussen niet zo duidelijk waren aangegeven.

 

Space schreef op 02-05-2016 :

Broere gie kieken.

 

Fitzy schreef op 02-05-2016 :

Machtig verslag Black Magic. Kheb de 63 kms gedaan met Mr & Mrs Bikeworld en wij hebben da gereden op een rustig manier en kom maar aan 18,5 kms per uur, maar wel gelijk jullie van elke meter genoten. Zeer leuke ritje, vele baan maar toch geestig !

 

Black magic schreef op 01-05-2016 :

In vroege ochtenglorie met fiets in de auto richting Moerkerke om bij ten huize Fluppe toe te komen,enkele minuten te vroeg want blijkbaar had onze notaris nog niks gegeten. Ik begon al bang te worden bij het kijken hoe die enkele boterhammen binnen werkte in welgeteld 12,4sec, de brave man had blijkbaar veel honger😳. Ben van gedacht dat je van mensen met grote honger altijd moet oppassen! We staken heel deskundig onze bikes in de range en zette koers richting ieper , zag het plakkaat van Bellewaerde en wilde daar al afslaan maar nee onze hongerige man zette ze koers full speed door naar garage Willaert. Daar toegekomen dacht ik dat de Aldi aan het uitbranden was maar nee twas froom die daar stond te roken😉. Het waren de gepaste mannen die vroeg uit de veren waren voor deze mooie rit, om te beginnen met onze bovengenoemde ketting roker froom, ice , stevie d , ddt, voice en mezelf. Ja man kreeg het al benauwd want voelde me de zwakte schakel in de groep. De eerste wijze woorden werden uitgesproken door froom , namelijk NIE te snel starten ik kon daar mee leven en vond het zelfs een strak plan. Het was nog behoorlijk fris maar lang koud hebben we nie gehad want die NIE te snel starten was buiten ice gerekend. Had die brave burger dat nie goe verstaan of is die doof voor woorden als TRAAG ik weet het niet maar die legde der direct de pees erop en we vlamden richting een technisch stukje single track. Ik duikte als eerste naar beneden en ja neem da duiken maar letterlijk want 4bochten verder mocht ik een idianensprong doen over me stuur omdat een hardnekkig boompje met een doorsnee van 2,34cm nie wou plooien. Vermageren is 1 ding maar als een dikke tak je tegenhoud dan begin ik toch te twijfelen, Waar is de tijd dat ik bomen van een meter doorsnee velde 😉. Gelukkig moest niemand behalve ddt wachten want ik was nogal redelijk snel terug op pad om 9 bochten verder me stunt te herhalen , voorwiel smeet hem dwars in het mulle zand. Terug een idianensprong over me stuur wa zouden me voorouders blij geweest zijn met me talenten van stuurspringen 😃. Was ik nog nie goe wakker of was het e schuld van de champange van de dag ervoor een mens zal er nooit achter komen. Maar bij de 2sprong stonden de zintuigen op scherp en den dezen bleef voor de rest van de dag op zen mustang.. Met ice op kop richting de Kemmel die vlamde alsof de kemmel elk moment ging verdwijnen , riep stevie D "beetje trager "en ging zelf op kop. De snelheid dat ice produceerde 34,5 ging met stevie d op kop naar 34,5 euhmmmm dachten froom en mezelf nog is da nu beter of nie. We vroegen het aan stevie d zelf maar die blijk zich van geen kwaad bewust. Het leuke deel van de rit was begonnen op en af van de kemmel, rode berg en zwarte berg bij iedereen zaten de benen goed behalve van smoking froom. Aan de eerste bewoorrading die rijkelijk gevuld was vergaten we de lussen te doen en zette richting de toer 63km voort, wie zen schuld het was laten we temidden. Sommige beweren dat het mijn schuld was maar i know notting. Hier en daar moest onze rasklimpaard lossen, de youngster was echt nie in goeie doen. Tussen ons gezegd en gezwegen die zogezegde vergeten lussen was om froom te sparen , maar zeg het aub nie verder he. Pas bij de 2de bevoorrading beseften we dat de lussen vergeten waren , we waren ook niet de enigsten. Wat te doen was de vraag , als snel kwam ice met een meesterplan , we rijden naar de finish en gaan dan terug met de auto naar de rode berg en doen daar dan de lussen. We legden onze meesterplan uit aan mede gedupeerden maar die wisten ons te vertellen dat je daarvoor wel echt WACKY moet zijn luid gelach klonk alom. Aan de finish aangekomen werkten we ons plan uit en reden we richting rode berg om daar de catslus er nog bij te doen want aan die bevoorrading zeiden ze dat het de mooiste was. Ze logen nie want het was Ind een toffe lus , froom werd ook wa beter en er werd stevig doorgeklommen. Vond van mezelf dat ik het behoorlijk goed deed tussen die kleppers en de kilometers vlogen voorbij. Terug aan de auto toegekomen vonden we het welletjes we hadden een dikke 90kilometer en 1100hm op de teller met een gemiddelde van 22km/h. Het was een zalig weertje en we hebben ons uitermatig geamuseerd het was echt een schitterende dag. Na afscheid genomen te hebben van ice , stevie d , ddt en froom, reed me chauffeur richting Moerkerke terug naar zijn huis en mijn auto waarvoor big thanks with sugar on top. Eens thuis gekomen met het vrouwtje naar het strand en zo maakte ik dees ook gelukkig, wat een vent heb je toch he zei ik haar 😃. Met dezen wijze woorden sluit ik hier af Grtz black magic

 

Fitzy schreef op 01-05-2016 :

Ik kom ook af naar hinder met Go-Carl en BikeQueen !, jullie moet niet wacthen, wij hal jullie wel in ! ;-)

 

Black magic schreef op 30-04-2016 :

@ stevie net Fluppe gehoord we gaan jullie ginder zien om 7h 50 als ik het goed begrepen heb. Euhmm hier me nr maar das onder 1 voorwaarde , geef hem aub nie aan jullie vrouw ken thuis al werk genoeg met de mijne 😜😂. 0476861054

 

Stievie D schreef op 30-04-2016 :

@ Dierckxsens, zeker geen probleem😊. Maar bij mij staat er niemand in de weg, daarom ben ik een Wacky. @ Black Magic, ik rij niet langs de Molenhoek( met die werken aan de Nissan). Ik ga eerst om Froome en dan rij ik naar Iceman en vertrek rond 6u45 aan het Station in Heist. Fluppe gaat je nog bellen. Mijn gsmnr Is 0473/85.84.88. Wil je jou gsmlnr eens door sms-en, je weet maar nooit. Tot morgen.

 

Black magic schreef op 30-04-2016 :

Stevie vertrek je van de Molenhoek ?

 

Black Magic schreef op 30-04-2016 :

Stevie D ik wil ook vroeg vertrekken en wil de 110km, zie ik je daar?

 

Fluppe schreef op 30-04-2016 :

Ga mee met de night-shift :)

 

dierckxsens schreef op 30-04-2016 :

Moose en ik vertrekken om 7u45 aan de Molenhoek, vertrek ter plaatse 9u. sorry stevie, niets persoonlijks. Moose moet om 15u terug zijn, waarschijnlijk om met één of meerdere vriendinnen af te spreken. We gaan dat niet in de weg staan, we zouden de 80 km doen.

 

Stevie D schreef op 30-04-2016 :

De bedoeling is om hier zeker om 6u45 te vertrekken om daar rond 8uur te starten. Het beloofd een zonnige dag te worden 😊, daarom wil ik ook op een mooi uur thuis komen.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens