Verslag Woodies Classic - 2016-06-11

Verslag

 

De battle van de Woodies…

Omdat Ival z’n mentale en fysieke wonden likt, een klein verslagje van mijnentwege…

 

Ondanks de massale vraag om veel Wacky’s aan de start van de Woodies classic te krijgen waren er maar 3 dapperen die het aandurfden…Die 3 bleken er uiteindelijk maar 2 te zijn want Froome was het “vergeten” en had een stage in de Ardennen ingelast, een poging om z’n BEMC debacle te vergeten ?? De “oudjes” Ival en Pé hadden dus de “eer” om in het hol van de leeuw onze club te vertegenwoordigen… Goedgeluimd en vol goeie moed vertrokken we zaterdag om 12u naar het verre Herent. De lange rit werd overbrugt met sappige gespreken over onder andere over hoe Ival z’n Kitzalp kamergenoot Smockey het snurken zou beletten ( kussen rond z’n hoofd tapen,, z’n neusgaten vol siliconen spuiten of hem desnoods een duikbril, snorkel inclusief op te zetten) maar vooral met nuttige tips van mijn kant over hoe Ival 2 dagen oorverdovende Metal, 2 (minstens) katers en 2 nachten zonder deftige slaap op Graspop kan overleven….(hopelijk heeft ie geluisterd naar mijn goedbedoelde tips… Ik kwam ook te wete dat Ival z’n smsjes naar z’n graspopspitsbroeder Bernard steevast afsluit met “kusjes” in plaats van het normale groeten…en maar spotten met Black Magic en Collin hun vermeende “mannenrelatie” !!! Dit allemaal volledig terzijde natuurlijk !!!

 


Dankzij Ival z’n gesofistikeerde Peugeot gps kwamen we precies aan de start op de mollekes berg terecht !! Superbolides uit de auto gehaald en direct naar de start gereden. Daaraan gekomen bleek er precies nie veel volk aanwezig te zijn… ( een twintigtal deelnemers voor de fun en een 34tig tal voor de Classic, we kunnen dus best nog content zijn voor onze Ramskapelle-trophy !!) Vooral Woodies, vrouwen waaraan bijna overal een baby aanging (!!!) een springkasteel ( nu gaat Baha volgend jaar zeker mee !!) ’n cremekot en een bar waar je traditioneel ook hamburgers kon krijgen…Met nog 1,5 u. tegaan voor we konden starten vond Ival het gepast om nog voor alle twee een hamburger te bestellen…( als ik hem niet had tegengehouden bestelde ie nog een pint ook, ie dacht waarschijnlijk dat ie al op graspop was…) Plots doken enkele bikers uit het bos op, bleken het de mannen van de fun te zijn die hun verkenning er juist op hadden zitten…Als dat de gasten waren die de “fun” gingen doen, wat ging er dan verdorie aan de “Classic” meedoen vroegen we ons af !!! We kregen de toestemming van de Woodies om nog eens vlug het parcours te verkennen, we wisten al gauw hoe laat het was…na een kleine inloop, direct het bos in waar we onmiddellijk een klim voor de voeten kregen waarbij we al direct ons kleinste blad konden bezigen, gevolgd door wat technisch “gefoefel” een lekkere afdaling, terug een f*cking helling, duikje, stukje groot blad, technische duik en klim in één beweging om via nog een technische duik via een jumpke over de finish te “jumpen”…hoeveel keer kun je doodgaan op een parcours van om en bij de kilometer… Toen we aangekomen waren van ons “verhelderend” kennismakingsritje, druppelden de Classic-rijders binnen…what the f*ck zeg, denk dat de voorvaderen van o.a; Harryman, de Beul en Rookies in der tijd massaal hun zaadcellen gelost hebben in Leuven en omstreken !!!

 

De geschoren benen, fluo pakskes en dito vélo’s samen met hun messcherpe eigenaars werden ons rond de oren gesmeten… In plaats van ons eerste gedacht te volgen en nog een hamburger of twee en een pint of 10 te drinken, besloten we maar om een opwarmingsritje in de omgeving te doen, waarbij we hopelijk hopeloos de weg kwijt zouden raken en zo doende niet op tijd te zijn voor de start…Leuk opwarmertje trouwens…een langzaam oplopende kasseistrook waaraan nu waarschijnlijk nog altijd enkele smaakpupillen van Ival z’n tong kleven, een stukje asfalt waaraan nu waarschijnlijk nog altijd een stukje vel van Ival z’n knie hangt ( valpartij na een onschuldig van volledig correct maneuver van mijnentwege…) en een kenningsmaking met de Leuvense Lenny Kravitz en een stel levensechte hillebilly’s en dit allemaal in een luttele 10 km !!!! Helaas waren we nog net op tijd om aan de start te verschijnen, waar we bescheiden en om niet direct heel de boel op te houden, ons achteraan het pak te zetten. Na een gezamenlijk verkenningsronde waarbij Ival beweerde al aan 100% te hebben gereden en we tot onze grote opluchting ontdekten dat er nog een stuk of 5 “sukkelaars” deelnamen, kon het echte werk beginnen !!!

 

Denk dat wij nog onze schoenen moesten inklikken toen de eersten reeds het bos in verdwenen…geen reden voor paniek want ik had m’n zinnen gezet op de titel van eerste West Vlaming en m’n dichtste concurrent zette ik in de eerste klim al direct op een respectabele afstand, een afstand die steeds maar groter zou worden, jammer genoeg duurde de wedstrijd enkele rondes te kort, want ik had al een liedje in m’n hoofd dat ik ten berde ging brengen toen ik hem ging dubbelen !!! Ikzelf werd trouwens ook door een 7tal bikers tot 2x toe gedubbeld, maar ik vernam dat Woodie Bram ( die heten allemaal Bram) een “beer” van een biker, ook gedubbeld werd, dat zegt genoeg zeker !!! Na een ronde of drie “doodgegaan” te zijn en de ouwe beentjes wat opgewarmd waren, begon ik zowaar te genieten van het wondermooie parcour, het had er misschien ook iets mee te maken dat ik ronde per ronde m’n concurrent voor de titel van West Vlaams kampioen steeds maar verder zag achterkomen, totdat ie helemaal uit m’n gezichtsveld verdween !!!! M’n euforie was zodanig groot dat ik op een stukje van het parcours waar naast een afdalingske ook trappen lagen en een bende Leuvense kids bij iedere doortocht “trappen, trappen” gilden, ik zowaar een keer of 2 besloot ook met ware doodverachting van de trappen te duiken !!!! 9 gilden die kids bij m’n laaste afdaling, die 7 andere keren zal Ival wel naar beneden gebold zijn was mijn eerste gedacht, bleek dat onze supertechnieker geen enkele keer naar beneden gereden was, zou ie een beetje dood gezeten hebben !!!! Aan alle “mooie “ liedjes komt echter een einde, en nadat de Woodies waarschijnlijk in het ootje hadden dat ik om punt stond om Ival te dubbelen besloten ze er een einde aan te maken. Onder een stralende zon keuvelde ik nog wat na met een biker die de hele tijd in m’n zog had gereden toen Ival plots op ons toegestapt kwam, hij had de laaste ronde niet meer moeten rijden, dat is zoals ze de boks de match stilleggen voordat één van de boksers k.o tegen het canvas gaat….

 


Ik probeerde de moegetergde man mentaal nog wat op te krikken door hem op een crèmke met drie bollen te trakteren en de Woodies boden hem nog een jupiler aan, maar het feit dat ik hier een verslag zit te tikken zegt genoeg denk ik….
Op de terugweg had ik nog de handen vol om de knikkebollende en volledig leeggestreden krijger wakker te houden, maar mijn verhalen over hoe Graspop wel 5 maal zo zwaar was als de rit van vandaag en het proberen om de moordaanslagen op Ludo uit z’n hoofd te klappen hadden blijkbaar een averechts effect, want toen hij me thuis afzetten en m’n vrouwe met een big smile vroeg hoe het geweest was, barste ie net niet in snikken uit….
Gelukkig hadden we ’s avonds een feestje en na een pint of 4, een massa borrelhapjes, voorgerecht, 2 hoofdgerechten ( vlees en vis !!!) en ’n dikke dessert zag onze arme vriend er al heel wat beter uit !!!! (welliswaar met wat overwicht, maar dat kan ie op Graspop wel weer goed maken…

 

Einde van een kort verslag…  

 

 

 

Info

 

Info van de organisator:

Binnenkort is het weer zover: Op zaterdag 11 juni 2016 vindt een nieuwe editie van de Woodies Classic plaats op de Mollekensberg in Herent.

 

De uitgelezen kans om op een sportieve manier je collega-mountainbikers eens uit het wiel te rijden. Mis deze kans niet want dan is het weer een jaar wachten!

 

Er staat een Fun-Race en een Classic-Race op het programma die elke biker de mogelijkheid moet bieden om zich ten volle te kunnen uitleven op een technisch en uitdagend mtb-parcours. Begin dus volop te trainen, informeer vriend en tegenstander en schrijf je als de bliksem in want zoals vorige jaren zijn de plaatsen beperkt!

 

 

Voor verdere info en inschrijvingen kan u terecht op:

 

 

www.woodiesclassic.be

 

 

Groeten en hopelijk tot 11 juni, 

 

 

Deelnemers

 

Chuck, Pé en Ival, Long Fellow

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Chemicale Pete schreef op 16-06-2016 :

Altijd plezier met Peppi en Kokki die samen op stap gaan...

 

Ival schreef op 15-06-2016 :

Krijg ik nu van alles naar mijn kop gesmeten van die dekselse Pé of die kleine Bosneuker gaat ook al beginnen, Gibert Bécaud of Dalida halo zeg !!! waarom geen K3 of nog beter Justin Bieber. En ik die dacht dat ik een ferme smak gepakt had met die val midden op een kruispunt door het toedoen van mijn metgezel, blijkbaar heeft hij het serieus te pakken. Larie en apenkool meer moet je er niet achter zoeken. Mooi verslag geschreven door je pa, heb je terug het gras moeten afrijden als tegen prestatie ?

 

Bahamontes schreef op 15-06-2016 :

Merci om ons te vertegenwoordigen en merci voor het geestig verslag (altijd tof om te lezen hoe jullie met elkaar omgaan). Wist wel nie da Ival ne Graspopfan was, ei peist zeker dat Gilbert Bécaud of Dalida naar Dessel komen zeker?

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens