Verslag Transpyr (Dag 7: The final day) - 2016-06-12

Verslag

 

Dag 7: final day :)

 

98km en 2400hm. We gingen nog eens koersen maar bij nader inzien gingen we er een zondags ritje van maken. Want ze zeiden dat heel de dag gaat regenen en om geen ongelukken te begaan besloten we om het lot niet te tarten. In me achterhoofd zit de rit voor komende zondag ook in me achterhoofd( raid des hautis fagnes 119km 3200hm die ik samen met space ga doen. Ja hallo een zondags ritje da we zeggen thohoho.

 

Het regende al aan de start ik zei tegen me copain, we moeten maken dat we vooraan zitten want dat gaat een slagveld worden als je op de single track gaat komen. Elke dag hetzelfde ritueel , de organisator die ons erop aanmerkte dat als je goed luistert je de oceaan al kon horen. Het enigste dat ik hoorde was de gietende regen op me helm en als ik zelfs goed luisterde hoorde ik zelfs me schoenen vollopen. Het kon me niet baten want ik had alles aangedaan wat ik meehad om zeker geen koud te hebben.

 

Het startschot werd gegeven en weg waren we voor de laatste rit. Na 1 km kregen we al riviertje voorgeschoteld, iedereen wilde op rechts gaan omdat het daar niet zo diep was. Riep Kollin om er gewoon in het midden erdoor te rijden want nat gingen we toch zijn da was al zeker . We waren direct een 30-40tal plaatsen opgeschoven. Wash begon eraan te trekken in een klim en raapte de 1 achter de andere op. Ik moest serieus harken om bij te houden. Eens boven zaten we goed vooraan en konden we het wa rustiger aandoen. Tot Kollin versnellingsproblemen had, we stonden daar stil en kregen hulp van Hilde en Frank waarvoor een dikke merci. We zaten weer in de meute den dju.

 

Allee, weer vertrokken maar het werd al duidelijk dat de aanslag op ons materiaal te heftig was geweest de laatste dagen. Op een korte knik had ik een kettingbreuk, terug aan de kant. Maar 5 min later terug vertrokken, ik kreeg ook te maken met versnellingsproblemen want ik kon niet meer naar me kleinste blad vooraan, moest alles op me middenblad van 30rijden. En dat is hier niet te doen dus regelmatig te voet naar boven, dat wij het zouden redden was al zeker maar onze fiets da was een andere vraag.

 

We kwamen aan de laatste bevoorrading en mochten langs de baan (14km) naar de finish rijden om zo ook finisher. Maar dat wilde we niet 't was nog 32km langs de track en wij samen met een Deen vertrokken in de gietende regen offroad terwijl 95procent afsloeg langs de baan. Later hoorde we dat 10 min na ons zelfs niemand meer mocht offroad naar de finish rijden omdat het te gevaarlijk was.

 

En gevaarlijk was het, ik zag een downhill in me linkse ooghoek en hoopte dat het rechtdoor was maar nee hoor we moesten volgens de gps naar beneden. Ik zag direct dat da niet te doen was 300meter super steil slijk en stenen, het water stroomde naar beneden. Die Deen zag da zitten , ik gaf hem 5sec om in het decor te liggen. Wel ik was mis twas 7sec. Wash wilde het ook eens proberen waar het iets minder steil was en zo rijden we ook naar beneden, maar hij landde ook in het decor ik en kon hem net ontwijken en bleef overeind. Wash had er een serieuze built aan over op zen scheenbeen, dikke shit nu waren we gejost dacht ik. Wash hield hem heel sterk en gelukkig konden we door rijden. Het zat niet mee de velo's haperden en het weer maakte het heel zwaar maar we beten door,moesten nog 25km en 500hoogtemeters verwerken die laatste hm'ters begonnen te wegen. Na de laatste klim was het naar beneden naar de eindmeet. Jaja, twas zalig echt kippenvel moment een kleine 800km en een dikke 19000hm'ters later bereikten we Hondarabia.

 

Zelfs de laatste dag waren er meer dan 30 deelnemers die opgegeven hebben zo zwaar was de laatste etappe. Na de ceremonie waar iedere finisher persoonlijk zen shirt moest gaan ophalen op podium onder luid applaus van iedereen ons hotel opgezocht en een fles cava laten zakken :))))). Yep wash and go en mezelf hebben de eer van de Wacky's hoog gehouden.

 

Grtz and see yall soon!

 


 

Dag 6

 

137,5km en 2820hm elke dag heeft iedereen hier meer hm'ters dan dat de organisatie vermeld! Twas gedaan met krachten te verdelen het einde is in zicht, dus vandaag der eens echt voor gegaan! Ik had me voorgenomen om me volledig in de vernieling te rijden en heb dat bij deze gedaan.

 

Elke dag is er een bepaald stuk dat apart getimed wordt, vandaag was dat van kilometer 30 naar 115. We waren slecht vertrokken en wilde vooraan geraken en zijn er al aan kilometer 10 beginnen aan sleuren. Steeds van groepje naar groepje springen tot we in de kopgroep zaten met 20anderen. Lang konden we daar nie op ons gemak rijden want we kwamen aan de time section. Blaffe cartouche 2en 3 afgeschoten en gaan met die banaan zoals Harry het zou zeggen :). Ik zweer het je twas ter echt over , me copain die me al 5 dagen in bedwang heeft kunnen houden waarvoor een hele dikke welgemeende merci zei me ti's 85km die time section, maar kon me niet baten ik vlamde door alsof de duivel op me hielen zat. Die groep begon wat te versplinteren sommige hadden pech en andere konden nie volgen op de rechte stukken. Tot we op een klim kwamen waar we te voet naar boven moesten daar zijn er ons zeker 20 voorbij gelopen terwijl wij moeite hadden om te gaan, ti's ook een techniek hoor amaai. Weer in de achtervolging gegaan en blijven jagen we hebben er nog een paar kunnen pakken en plots kregen we een lift van 2 Belgen (stef en sam van de bokrijders). Het begon dan te regenen en alles werd super vettig , ti's hier echt super glad. Een laag slijk op een harde ondergrond, wash and go wilde een tak ontwijken maar werd ernaartoe getrokken alsof het een magneet was. Hij nam een ferme smak met ze hoofd tegen de grond, behalve zen nek dat hij bezeerde viel het nog mee. Hij legde hem dan nog eens in een rivier maar daar had hij zich gelukkig geen pijn gedaan, ja en twas diep wi ik zag nog net me voorwiel het water gutste over me knieën bij het erdoor rijden.

 

Ik bleef eraan trekken en me copain volgde me gelukkig. Ik reed me echt de pleuris gelukkig smolten de kilometers als sneeuw voor de zon, nog 1 lange klim maar die bleef maar duren ik dacht dat ik ging doodvallen, nog een klein stukje naar beneden en ja we kwamen aan 115km waar de time section stopte aaaarrrhhhggg eindelijk millekei zeg. Het schuim stond op me lippen, ik geraakte bijna nie meer van me fiets en legde me neer gewoon op de grond aan de bevoorrading om te bekomen. We hebben daar zeker 20min blijven liggen-staan om terug op onze krachten te komen. Eerst onze regenvest aangetrokken en dan terug vertrokken.

 

Gelukkig was het flowy en het laatste stuk op de baan, ik kwam er heel door en kon zelfs wa kopwerk doen :). Resultaat van ons zot doen 11de en 12de in het classement van de masters ( gezamenlijke leeftijd 80plus). Morgen nog 1 dag en ja het zal ons lukken dat weten we nu al.

 

Grtz,

 

Wash and Black

 


Dag 5

 

Voorwoordje, begin NIET ik zeg NIET aan de transpyr als ten eerste: je conditie niet super is. Ten tweede : je velo graag ziet want hier rij je deze volledig in vernieling. Ten derde : je niet kan doorbijten of tegen pijn kan, want je moet je nie afvragen of je pijn zal hebben of doen dat hoort er gewoon bij!!! Ten vierde : je niet kan of durft te dalen want ti's hier zotter dan Canada en das geen zever!!! Ten 5de: je nie graag gels en sportbars fret en je nol insmeert met poepzalf :)). Heb gesproken met 2 Duitsers die al 2maal de trans Alp gedaan hebben en ze zeiden dat het een joke is vergeleken met dit hier!!!

 

Allee dag 5, normaal 89km 2300hm ,ik door een navigatie fout 92,4km en 2400hm nie tof twas met veel fucks ,miljaardedjus en godverdommes. Me copain die het nie zag zitten om me te volgen op een vettige flowy downhill was den besten want die werd verwittigd en reed juist. Ik den achterlikken doorvlamen dikke shit als je beseft da je al meer dan 1,5km verkeerd bent en terug omhoog moet. Wash and go die vandaag super reed dacht dat ik voorop reed en vlamde om me terug in te halen. Hij was zich van geen kwaad bewust al had ik al de 4vorige dagen al telkens gewacht halfweg de klim of daling alsook op de top of helemaal beneden. Zodoende moest hij trakteren als straf vanavond :). Ik begon eerst een achtervolgings race maar kwam bij Hilde (6jaar winnaares van LCMT) en broer Frank verschave. Ik bleef bij hen met in me achterhoofd wetende dat er een hele zware downhill kwam.

 

Het eerste stuk mochten we zelfs van de organisatie NIET rijden, het was dan ook niet verantwoordt ook om te rijden heel smal grote ronde keien en kiezels en rechts meer dan 300meter recht naar beneden!!!! Maar dan kwam het stuk waar we wel mochten rijden ik pakte Franks zen wiel en loste die niet meer twas behoorlijk heftig :))) !!! Eens aan de bevoorrading terug bij me copain die daar al 15min aan het wachten was. Die gaf eerlijk toe dat hij behoorlijk benauw was in de downhill en dat hij zelfs een paar man voorbij laten gaan heeft. Zeker niet iets om beschaamd over te zijn want denk dat er HEEL veel heel de weg te voet gedaan zouden hebben. Het weer veranderde met het uur aan de start (8h) was het 22gr en zonnig en boven tegen het vriespunt, we zaten op een bepaald ogenblik in de wolken en begon het zelfs lichtjes te hagelen! Gelukkig niet te lang maar een beetje later kregen we toch een 3tal kortstondige regenvlagen te verwerken. We reden verder met Frank en Hilde maar lieten hen achter op een bepaalde klim, ze staan op de 2 plaats bij de gemixte koppels op 5 seconden, ze hebben al 3ritten gewonnen !! Voor de prijzen moet je het ook niet doen want ze hebben al een doos koeken , 2 worsten en een Tshirt van 2015 gekregen. Jaja de Belgen doen het hier goed :)! Me pattje moet blijkbaar een duw gehad hebben want me versnellingen versprongen steeds en plots heel da zooitje tussen me spaken fuck motherfuckers. Ja man gelukkig had ik da mee en konden we 15min later terug aanzetten en dan zo naar beneden tot aan de finish.

 

Weer een etappe afgewerkt en een stap dichter bij onze eindfinish :)).

 

Grtz,

 

Black Magic

 


Dag 4

 

98,5km 3000hm en het waren zware hoogtemeters. Zoals ik gisteren al zei ti's een aanslag op mens en velo, nieuwe band naar de kloten en voorste remblokjes volledig op en wash and go tot 2 maal toe gevallen ,2de val was een salto'tje bij het proberen te volgen van 1 die geen verstand heeft ( I know nothing ;)) .Resultaat hier en daar een schaafwondje maar al bij al valt het wel mee gelukkig. Je ziet ter meer en meer met schaafwonden ,pleisters en verbanden ti's hier dan wel nie van de poes ook.

We hebben hier een klim gedaan van bijna 2h met stukken van 15-18 percent. Het was de beu'ste klim van me korte fiets carrière maar ben er zeker van dat er veel zo over nadenken. Grind en losse stenen twas een echte back breaker want je moest in je zadel blijven zitten want je achterwiel slipte anders door. We werden wel beloond met de mooiste afdaling dat ik al gedaan heb, zelfs Canada ingerekend !!!!!!

 

We wisten dat het een mooie maar zware race ging zijn maar dat het zo ging zijn konden we maar van dromen.

 

Grtz,

Black Magic

 


 

Dag 3

 

Aaaaarrrrhhhggggg, fuck motherfuckers, ook deze rit op onze naam gezet. Millekei wa was me da zeg, 116km en 3300 HM'ters in 8h54min. De tijd is telkens met stoppen erbij gerekend. Zoek jullie een Ardennen rit met wat hoogtemeters en doe deze tweemaal en dat 7dagen lang. Ik kan het niet beter beschrijven dit is gewoon een aanslag op je lichaam en velo!

 

Gisteren nog vergeten te melden dat ik de laatste 15km met me achterrem dicht gereden heb!! Ik zei tegen Kollin dat het mankement dat ik de eerste dag had (rem keerde niet terug en me wiel draaide nie mee als je te voet ging) terug was. In plaats van te stoppen, nee doorrijden 't was op de baan het laatste stuk en we zaten in een treintje van 11 man waarvan er 6 overbleven aan de finish. Het ging nogal vooruit :))). Ik zei tegen Kollin, fuck de deen die der aan trekt wi. Maar na 5-6 km kon ik het niet laten om ook wa kopwerk te doen. 't Was licht looiend naar beneden en aan 45-50 km/h trok ik het treintje, me hartslag naar 175-178 !!! Aan de finish kwam het uit waarom me hartslag zo hoog opliep, wilde me fiets duwen en me achterwiel sleepte over de grond. Hilariteit alom, ik was even mister loco hahaha.

 

Allee verder met vandaag hele steile klims waarvan 1tje te voet met de velo in de nek , kan je vertellen nie evident na 2 zware ritten en dat op 1800m. De zichten zijn super je zou in elke draai willen stoppen om een foto te trekken. Vandaag was de langste afdaling van 1900m naar 650m, steil door het bos naar beneden. We hebben der veel te voet gezien, velen hebben hiervoor niet getekend. 't Was wel heftig moet ik toegeven, de ritten zijn echt niet voor iedereen weggelegd.

 

Wash and Go heeft gisteren een klein klopke van de hamer gekregen maar vandaag was het al een serieuze klop. Maar, na een 20tal km wa rustiger te rijden en wa gels en eten kwam die er terug door. De eerste dag zien ze der allemaal profs uit en lijken we hier niks verloren te hebben. Maar naarmate de race vordert krijgen we meer en meer respect. Zeker als we velen van hen achter ons laten...

 

Op naar dag 4! Pfff...

 

Grtz,

 

Wash and go en den dezen hier :)

 


 

Day 2 (Kort verslag wegens tijdsgebrek)

 

117km en 2800hm in 8h24 het zijn ritten om u tegen te zeggen. Een zekere Hilde, die al 6 keer na elkaar de LCMT gewonnen heeft, vertelde dat ze vorig jaar de transAlp gereden heeft en dat ze elke rit, behalve 1 (7uur), in 5 à 5,5h reed. Hier was haar eerste rit 7h05 en gisteren 7h55. De ritten zijn technischer en bevatten meer hoogtemeters, dus voor degene die de trans Alp gereden hebben, hierop kan je wa baseren om te vatten hoe zwaar het is.

 

De rit zelf was fenomenaal, de zichten dat we hier hebben zijn ronduit prachtig. We hebben hier een afdaling gedaan op een single track om duimen en vingers van af te likken 900hm verschil tegen dat we beneden waren echt zot. Twas er eentje gelijk in Canada. Na 2 dagen is onze rust hartslag al 15 slagen hoger door de inspanning en het slecht slapen. Vandaag de zwaarste dag zeggen ze pffff da beloofd.

Grtz,

 

Black Magic (die een beetje stinkt naar stront van een valpartij hahaha)

 


 

First day ( 12juni)

 

Warming up ride ja me kloten. Het begon al goed de organisatie wist te vertellen gisterenavond dat de hoogtemeters meer zullen zijn dan dat ze vermelden. Ze gaven daar een paar nauwe kloten redens voor en zeiden dat hun hoogtemeters eigenlijk wel kloppen en die op onze gps nie,wel raar dat als je aan gelijk wie vraagt dezelfde aantal op zen gps heeft 2404 inplaats van 2100 dusja beloofd voor de volgende dagen dat we meer dan 3000hm moeten doen.

 

De rit zelf was in 1 woord prachtig maar voor een warming up ride wel zwaar. Iedereen aan de start opgefokt en zenuwachtig en niet goed wetend wat te verwachten. De muziek en de aanwezigheid van andere toffe Belgen maakte het helemaal af. De locatie en de vele toeschouwers was de max, het leeft hier enorm de transpyr. Met de deuntjes van ACDC's Highway to hell werd het startschot gegeven en weg waren we. De eerste 6-7km werden we begeleid door een motor waar we niet voorbij mochten, super vond ik dat op het gemak losrijden en op die gps duwen tot je duim blauw zag, da spel is nie gemaakt voor mij. Best dat the Voice alles erin gestoken heeft of ik mocht een sextant ( sterren navigatie instrument ,voor de leken) op me fiets monteren , merci flupke. Allee da spel begon ze werk te doen en me benen ook , kollin voelde hem ook goed. En weg waren we met 400 man sterk peloton.

 

Naarmate kilometers voorbij gingen werd het meer en meer op een lint getrokken. Plots zaten we in een groep van een man of 40 die vooruit getrokken werd door een nuil die al het werk deed, er was geen haar op me kop dat er aan dacht om over te nemen. Samen met 8 andere Belgen bleven we in die groep en die dunde uit tot 15man. Twas nice en flowy en het klimmen was niet te zwaar, nu en dan moesten we een paar meter terug keren omdat enerzijds we niet gewend zijn van op gps te rijden en anderzijds vele anderen ook nie :). We deden het heel rustig aan want we 't is nog lang. Hier en daar werd het technischer en het terrein werd op bepaalde stukken heel ruw ,stenen en wortels en het waren grote stenen. Op een bepaalde afdaling waar ik al een paar die te voet gingen voorbij stak maakte ik kennis met de Spaanse ondergrond gelukkig waren die stenen zachter dan me knie en elleboog :).

 

Dan op een afdaling die dan heel flowy was vond ik het nodig om een paar jumps te doen, heel tof tot ik full speed jumpte en 15meter verder moest draaien ja man twas even schrikken. Bij deze 2 waarschuwingen was den dezen gekalmeerd en wijze Kollin was gelukkig. Wash and go hield gelukkig de teugels in de handen en hielp me nu en dan herinneren dat het 7dagen is. Ondanks dat we op ons gemak reden en aten en dronken rolde we toch de 1 na de andere op in de klims. Op 90km kwam er een vettig stukje van 12kilometer!!! Fuck zeg twas modder op stenen , das gelijk bruine zeep op ijs. Na dat ook overwonnen te hebben nog 10km op en af en zo rolde we de finish over.

 

Nog wa nagekaart met belgen en dan in het OOOzo mooi stadje een beetje tappas gegeten met een cola weliswaar desalniettemin was het yummie in the tummie. Na onze massage en maaltijd van de organisatie ons hotel opgezocht en ons weer klaargemaakt voor de volgende dag. Zak maken ,camelbag vullen, drinkpullen vullen ,bars klaarleggen en tenslotte inotyol aan onze nol want dees moet ook 7dagen meegaan :))).

 

Grtz wash and go en myself (Black Magic)

 

 

Ps: Nog enkele cijfers 116km en 2400hm in 7h14min , 97 en 98ste op een getimede klim waar we ons eigenlijk niet van aan trokken...

 

 

Info

 

Black Magic en Head&Schoulders zijn begonnen aan de Transpyr een meerdaagse mtb-wedstrijd dwars door de Pyreneeën van Oost naar West.

 

In zeven dagen moeten er 775km en 20000 hm moeten overwonnen. Een serieuze uitdaging dus voor ons Wacky duo!!!! 

 

We wensen hen veel succes en dat gespaard blijven van pech of valpartijen!!!

 

Baha

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Fikken schreef op 20-06-2016 :

Nie geweune. Dikke dikke proficiat gasten.

 

Harryman schreef op 20-06-2016 :

Klasse mannen!!!!!

 

Chemical Pete schreef op 20-06-2016 :

Super gedaan mannen! Black magic, merci om ons te laten meegenieten van dit toch wel schitterend avontuur

 

Space schreef op 19-06-2016 :

Super afgewerkt dus , dikke proficiat alvast , ik denk dat er weinig zullen volgen en voel mezelf ook niet azngesproken , respect mannen.

 

Black Magic schreef op 19-06-2016 :

Dag 7 final day :). 98km en 2400hm. We gingen nog eens koersen maar bij nader inzien gingen we er een zondags ritje van maken. Want ze zeiden dat heel de dag gaat regenen en om geen ongelukken te begaan besloten we om het lot niet te tarten. In me achterhoofd zit de rit voor komende zondag ook in me achterhoofd( raid des hautis fagnes 119km 3200hm die ik samen met space ga doen. Ja hallo een zondags ritje da we zeggen thohoho. Het regende al aan de start ik zei tegen me copain we moeten maken dat we vooraan zitten want dat gaat een slagveld worden als je op de single track gaat komen. Elke dag hetzelfde ritueel , de organisator die ons erop aanmerkte dat als je goed luistert je de oceaan al kon horen. Het enigste dat ik hoorde was de gietende regen op me helm en als ik zelfs goed luisterde hoorde ik zelfs me schoenen vollopen. Het kon me niet baten want ik had alles aangedaan wat ik meehad om zeker geen koud te hebben. Het startschot werd gegeven en weg waren we voor de laatste rit. Na 1 km kregen we al riviertje voorgeschoteld ,iedereen wilde op rechts gaan omdat het daar niet zo diep was. Riep kollin om er gewoon in het midden erdoor te rijden want nat gingen we toch zijn da was al zeker . We waren direct 30-40plaatsen opgeschoven. Wash begon eraan te trekken in een klim en raapte de 1 achter de andere op ik moest serieus harken om bij te houden. Eens boven zaten we goed vooraan en konden we het wa rustiger aandoen. Tot kollin versnellingsproblemen had, we stonden daar stil en kregen hulp van hilde en frank waarvoor een dikke merci , we zaten weer in de meute den dju. Allee weer vertrokken maar het werd al duidelijk dat de aanslag op ons materiaal te heftig was de laatste dagen, op een korte knik had ik een kettingbreuk weer aan de kant. Maar 5min later terug vertrokken, ik kreeg ook te maken met versnellingsproblemen want ik kon niet meer naar me kleinste blad vooraan, moest alles op me middenblad van 30rijden. En dat is hier niet te doen dus regelmatig te voet naar boven, dat wij het zouden redden was al zeker maar onze fiets da was een andere vraag. We kwamen aan de laatste bevoorrading en mochten langs de baan (14km) naar de finish rijden en werden ook finisher. Maar dat wilde we niet twas nog 32km langs de track en wij samen met een Deen vertrokken in gietende regen offroad terwijl 95procent afsloeg langs de baan. Later hoorde we dat 10min na ons zelfs niemand meer mocht offroad naar de finish rijden omdat het te gevaarlijk was. En gevaarlijk was het ik zag een downhill in me linkse ooghoek en hoopte dat het rechtdoor was maar nee hoor we moesten volgens de gps naar beneden. Ik zag direct dat da niet te doen was 300meter super steil slijk en stenen , het water stroomde naar beneden. Die Deen zag da zitten , ik gaf hem 5sec om in het decor te liggen wel ik was mis twas 7sec. Wash wilde het ook eens proberen waar het iets minder steil was en zo rijden we ook naar beneden, maar hij landde ook in het decor ik en kon hem net ontwijken en bleef overeind. Wash had er een serieuze built aan over op zen scheenbeen, dikke shit nu waren we gejost dacht ik. Wash hield hem heel sterk en gelukkig konden we door rijden. Het zat niet mee de velo's haperden en het weer maakte het heel zwaar maar we beten door,moesten nog 25km en 500hoogtemeters verwerken die laatste hm'ters begonnen te wegen. Na de laatste klim was het naar beneden naar de eindmeet , jaja twas zalig echt kippenvel moment een kleine 800km en een dikke 19000hm'ters later bereikten we Hondarabia. Zelfs de laatste dag waren er meer dan 30 deelnemers die opgegeven hebben zo zwaar was de laatste etappe. Na de ceremonie waar iedere finisher persoonlijk zen shirt moest gaan ophalen op podium onder luid applaus van iedereen ons hotel opgezocht en een fles cava laten zakken :))))). Yep wash and go en mezelf hebben de eer van de Wacky's hoog gehouden. Grtz and see yall soon

 

Bahamontes schreef op 19-06-2016 :

Machtig mannen!!! Als de Transalp peanuts is vergeleken met wat jullie doen dan doe ik deze nooit!!! Chapeau

 

Fitzy schreef op 18-06-2016 :

Ik geniet van elke moment van jullie ' race through the mountains ', chapeau gasten en bedankt voor de prachtig verslagen Black, ik ken je nu al een beetje en weet dat wat da schrijft is 110% de waarheid !. Zot is gezond, zeker in jun geval !!!!!. Hopelijk geeft Wash niet te vele zeer aan zijn poep, zo wel van jun of van de ritten !. Enjoy the last day !!!!!!!!

 

Black Magic schreef op 18-06-2016 :

Dag 6 137,5km en 2820hm elke dag heeft iedereen hier meer hm'ters dan dat de organisatie vermeld! Twas gedaan met krachten te verdelen het einde is in zicht, dus vandaag der eens echt voor gegaan! Ik had me voorgenomen om me volledig in de vernieling te rijden en heb dat bij deze gedaan. Elke dag is er een bepaald stuk dat apart getimed wordt, vandaag was dat van kilometer 30 naar 115. We waren slecht vertrokken en wilde vooraan geraken en zijn er al aan kilometer 10 beginnen aan sleuren. Steeds van groepje naar groepje springen tot we in de kopgroep zaten met 20anderen. Lang konden we daar nie op ons gemak rijden want we kwamen aan de time section. Blaffe cartouche 2en 3 afgeschoten en gaan met die banaan zoals Harry het zou zeggen :). Ik zweer het je twas ter echt over , me copain die me al 5dagen in bedwang heeft kunnen houden waarvoor een hele dikke welgemeende merci zei me ti's 85km die time section , maar kon me niet baten ik vlamde door alsof de duivel op me hielen zat. Die groep begon wat te versplinteren sommige hadden pech en andere konden nie volgen op de rechte stukken. Tot we op een klim kwamen waar we te voet naar boven moesten daar zijn er ons zeker 20voorbij gelopen terwijl wij moeite hadden om te gaan, ti's ook een techniek hoor amaai. Weer in de achtervolging gegaan en blijven jagen we hebben er nog een paar kunnen pakken en plots kregen we een lift van 2 belgen (stef en sam van de bokrijders). Het begon dan te regenen en alles werd super vettig , ti's hier echt super glad. Een laag slijk op een harde ondergrond, wash and go wilde een tak ontwijken maar werd ernaartoe getrokken alsof het een magneet was. Hij nam een ferme smak met ze hoofd tegen de grond , behalve zen nek dat hij bezeerde viel het nog mee. Hij legde hem dan nog eens in een rivier maar daar had hij zich gelukkig geen pijn gedaan, ja en twas diep wi ik zag nog net me voorwiel het water gutste over me knieën bij het erdoor rijden. Ik bleef eraan trekken en me copain volgde me gelukkig. Ik reed me echt de pleuris gelukkig smolten de kilometers als sneeuw voor de zon, nog 1 lange klim maar die bleef maar duren ik dacht dat ik ging doodvallen, nog een klein stukje naar beneden en ja we kwamen aan 115km waar de time section stopte aaaarrrhhhggg eindelijk millekei zeg. Het schuim stond op me lippen, ik geraakte bijna nie meer van me fiets en legde me neer gewoon op de grond aan de bevoorrading om te bekomen. We hebben daar zeker 20min blijven liggen-staan om terug op onze krachten te komen. Eerst onze regenvest aangetrokken en dan terug vertrokken. Gelukkig was het flowy en het laatste stuk op de baan, ik kwam er heel door en kon zelfs wa kopwerk doen :). Resultaat van ons zot doen 11de en 12de in het classement van de masters ( gezamenlijke leeftijd 80plus). Morgen nog 1 dag en ja het zal ons lukken dat weten we nu al. Grtz Wash and Black

 

Vedder schreef op 17-06-2016 :

fantastisch bezig gasten! chapeau!!!

 

El Gwiedo schreef op 17-06-2016 :

Sterk bezig. Volhouden é mannen !!!!!

 

Fitzy schreef op 17-06-2016 :

Echt mega alle twee, WACKY's, das echt MTB mannen, chapeau !!!!!!. Ik zo hem graag rijden, maar ik zo een maand en half nodig hebben denk ik !!!!. Live the dream, and ride the ride !. Keep going gasten.

 

Black Magic schreef op 16-06-2016 :

Voorwoordje begin NIET ik zeg NIET aan de transpyr als ten eerste: je conditie niet super is. Ten tweede : je velo graag ziet want hier rij je deze volledig in vernieling. Ten derde : je niet kan doorbijten of tegen pijn kan, want je moet je nie afvragen of je pijn zal hebben of doen dat hoort er gewoon bij!!! Ten vierde : je niet kan of durft te dalen want ti's hier zotter dan Canada en das geen zever!!! Ten 5de: je nie graag gels en sportbars fret en je nol insmeert met poepzalf :)). Heb gesproken met 2 Duitsers die al 2maal de trans Alp gedaan hebben en ze zeiden dat het een joke is vergeleken met dit hier!!! Allee dag 5 normaal 89km 2300hm ,ik door een navigatie fout 92,4km en 2400hm nie tof twas met veel fucks ,miljaardedjus en godverdommes. Me copain die het nie zag zitten om me te volgen op een vettige flowy downhill was den besten want die werd verwittigd en reed juist. Ik den achterlikken doorvlamen dikke shit als je beseft da je al meer dan 1,5km verkeerd bent en terug omhoog moet. Wash and go die vandaag super reed dacht dat ik voorop reed en vlamde om me terug in te halen. Hij was zich van geen kwaad bewust al had ik al de 4vorige dagen al telkens gewacht halfweg de klim of daling alsook op de top of helemaal beneden. Zodoende moest hij trakteren als straf vanavond :). Ik begon eerst een achtervolgings race maar kwam bij Hilde (6jaar winnaares van LCMT)en broer Frank verschave. Ik bleef bij hen met in me achterhoofd wetende dat er een hele zware downhill kwam. Het eerste stuk mochten we zelfs van de organisatie NIET rijden, het was dan ook niet verantwoordt ook om te rijden heel smal grote ronde keien en kiezels en rechts meer dan 300meter recht naar beneden!!!! Maar dan kwam het stuk waar we wel mochten rijden ik pakte Franks zen wiel en loste die niet meer twas behoorlijk heftig :))) !!! Eens aan de bevoorrading terug bij me copain die daar al 15min aan het wachten was. Die gaf eerlijk toe dat hij behoorlijk benauw was in de downhill en dat hij zelfs een paar man voorbij laten gaan heeft.Zeker niet iets om beschaamd over te zijn want denk dat er HEEL veel heel de weg te voet gedaan zouden hebben. Het weer veranderde met het uur aan de start (8h) was het 22gr en zonnig en boven tegen het vriespunt ,we zaten op een bepaald ogenblik in de wolken en begon het zelfs lichtjes te hagelen! Gelukkig niet te lang maar een beetje later kregen we toch een 3tal kortstondige regenvlagen te verwerken. We reden verder met Frank en Hilde maar lieten hen achter op een bepaalde klim, ze staan op de 2 plaats bij de gemixte koppels op 5seconden, ze hebben al 3ritten gewonnen !! Voor de prijzen moet je het ook niet doen want ze hebben al een doos koeken , 2 worsten en een Tshirt van 2015 gekregen. Jaja de Belgen doen het hier goed :)! Me pattje moet blijkbaar een duw gehad hebben want me versnellingen versprongen steeds en plots heel da zooitje tussen me spaken fuck motherfuckers. Ja man gelukkig had ik da mee en konden we 15min later terug aanzetten en dan zo naar beneden tot aan de finish. Weer een etappe afgewerkt en een stap dichter bij onze eindfinish :)). Grtz Black Magic

 

Fitzy schreef op 16-06-2016 :

Op laatste opleten het meest van al voor val partijen, ON en ON !!!!!!

 

Harryman schreef op 15-06-2016 :

Mega mannen!! Sterk bezig. Keep it up. Gaan met die banaan.

 

Black Magic schreef op 15-06-2016 :

Dag 4, 98,5km 3000hm en het waren zware hoogtemeters. Zoals ik gisteren al zei ti's een aanslag op mens en velo, nieuwe band naar de kloten en voorste remblokjes volledig op en wash and go tot 2 maal toe gevallen ,2de val was een salto'tje bij het proberen te volgen van 1 die geen verstand heeft ( i know nothing ;)) .Resultaat hier en daar een schaafwondje al bij al valt het wel mee gelukkig. Je ziet ter meer en meer met schaafwonden ,pleisters en verbanden ti's hier dan wel nie van de poes ook. We hebben hier een klim gedaan van bijna 2h met stukken van 15-18 percent. Het was de beu'ste klim van me korte fiets carrière maar ben er zeker van dat er veel zo over nadenken. Grind en losse stenen twas een echte back breaker want je moest in je zadel blijven zitten want je achterwiel slipte anders door. We werden wel beloond met de mooiste afdaling dat ik al gedaan heb, zelfs Canada ingerekend !!!!!! We wisten dat het een mooie maar zware race ging zijn maar dat het zo ging zijn konden we maar van dromen. Grtz Black Magic

 

Space schreef op 15-06-2016 :

Ik kan jou velo best begrijpen als die uit zich zelf begint te fring , ik zou dat dat ook doen in zijn plaats , goe bezig mannen , geniet ervan.

 

Fitzy schreef op 15-06-2016 :

Super gasten, keep it going !. Sleep & Go !

 

Black Magic schreef op 14-06-2016 :

Dag 3 ,aaaaarrrrhhhggggg fuck motherfuckers ook deze rit op onze naam gezet. Millekei wa was me da zeg 116km en 3300HM'ters in 8h54min, de tijd is telkens met stoppen erbij gerekend. Zoek jullie een Ardennen rit met wat hoogtemeters en doe deze 2maal en dat 7dagen lang,ik kan het niet beter beschrijven dit is gewoon een aanslag op je lichaam en velo! Gisteren nog vergeten te melden dat ik de laatste 15km met me achterrem dicht gereden heb!! Ik zei tegen kollin dat het mankement dat ik de eerste dag had ( rem keerde niet terug en me wiel draaide nie mee als je te voet ging)terug was. Inplaats van te stoppen, nee doorrijden twas op de baan het laatste stuk en we zaten in een treintje van 11man waarvan er 6overbleven aan de finish het ging nogal vooruit :))).Ik zei tegen kollin, fuck de deen die der aan trekt wi. Maar na 5-6km kon ik het niet laten om ook wa kopwerk te doen. Twas licht looiend naar beneden en aan 45-50 trok ik het treintje, me hartslag naar 175-178 !!! Aan de finish kwam het uit waarom me hartslag zo hoog opliep ,wilde me fiets duwen en me achterwiel sleepte over de grond. Hilariteit alom ik was even mister loco hahaha. Allee verder met vandaag hele steile klims waarvan 1tje te voet met de velo in de nek , kan je vertellen nie evident na 2 zware ritten en dat op 1800meter. De zichten zijn super je zou in elke draai willen stoppen om een foto te trekken. Vandaag was de langste afdaling van 1900meter naar 650meter steil door het bos naar beneden. We hebben der veel te voet gezien , velen hebben hiervoor niet getekend. Twas wel heftig moet ik toegeven , de ritten zijn echt niet voor iedereen weggelegd. Wash and heeft gisteren een klein klopke van de hamer gekregen maar vandaag was het al een serieuze klop. Maar na een 20tal km wa rustiger te rijden en wa gels en eten kwam die er terug door. De eerste dag zien ze der allemaal profs uit en lijken we hier niks verloren te hebben. Maar naarmate de race vordert krijgen we meer en meer respect, zeker als we velen van hen achter ons laten. Op naar dag 4 pfff Grtz wash and go en den dezen hier :)

 

Fitzy schreef op 14-06-2016 :

Ride on !

 

Black Magic schreef op 14-06-2016 :

Day 2 , kort verslag wegens tijdgebrek. 117km 2800hm in 8h24min het zijn ritten om u tegen te zeggen. Een zekere Hilde die al 6keer na elkaar de LCMT gewonnen heeft vertelde dat ze vorig jaar de trans Alp gereden heeft en dat ze elke rit behalve 1(7uur) de rest in 5a5,5uur deed, hier was haar eerste rit 7h05h en gisteren 7h55. De ritten zijn technischer en bevatten meer hoogtemeters zegt ze dus voor degene die de trans Alp gereden hebben , hierop kan je wa baseren om te vatten hoe zwaar het is. De rit zelf was fenomenaal de zichten dat we hier hebben zijn ronduit prachtig. We hebben hier een afdaling gedaan op een single track om duimen en vingers van af te likken 900hm verschil tegen dat we beneden waren echt zot. Twas er eentje gelijk van in Canada. Na 2 dagen is onze rust hartslag al 15slagen hoger door de inspanning en het slecht slapen. Vandaag de zwaarste dag zeggen ze pffff da beloofd. Grtz Black Magic die een beetje stinkt naar stront van een valpartij hahaha

 

Bahamontes schreef op 13-06-2016 :

Goe bezig mannen, goed recupereren nu!! Bedank BM voor je smakelijk verslag alweer!!!

 

Fitzy schreef op 13-06-2016 :

Stay calm & enjoy !

 

space schreef op 13-06-2016 :

Goed zo , hou die wielen aan de grond , succes en wees toch maar voorzichtig @ Wash en go , niet te kort bij hem rijden , hij heeft geen zachte kantjes.

 

Stevie D schreef op 13-06-2016 :

Smelt 😢, ik wou erbij zijn😊. Prachtig doe zo voort. Jumpen als het niet nodig is,niet doen,Chuck weet daar alles van.

 

Chemical Pete schreef op 13-06-2016 :

Schitterend! 't Is alsof ik er bij ben... Heel goedkoop op die manier 😃

 

Black magic schreef op 13-06-2016 :

First day ( 12juni) warming up ride ja me kloten. Het begon al goed de organisatie wist te vertellen gisterenavond dat de hoogtemeters meer zullen zijn dan dat ze vermelden. Ze gaven daar een paar nauwe kloten redens voor en zeiden dat hun hoogtemeters eigenlijk wel kloppen en die op onze gps nie,wel raar dat als je aan gelijk wie vraagt dezelfde aantal op zen gps heeft 2404 inplaats van 2100 dusja beloofd voor de volgende dagen dat we meer dan 3000hm moeten doen. De rit zelf was in 1 woord prachtig maar voor een warming up ride wel zwaar. Iedereen aan de start opgefokt en zenuwachtig en niet goed wetend wat te verwachten. De muziek en de aanwezigheid van andere toffe Belgen maakte het helemaal af. De locatie en de vele toeschouwers was de max, het leeft hier enorm de transpyr. Met de deuntjes van ACDC's Highway to hell werd het startschot gegeven en weg waren we. De eerste 6-7km werden we begeleid door een motor waar we niet voorbij mochten, super vond ik dat op het gemak losrijden en op die gps duwen tot je duim blauw zag, da spel is nie gemaakt voor mij. Best dat the Voice alles erin gestoken heeft of ik mocht een sextant ( sterren navigatie instrument ,voor de leken) op me fiets monteren , merci flupke. Allee da spel begon ze werk te doen en me benen ook , kollin voelde hem ook goed. En weg waren we met 400 man sterk peloton , naarmate kilometers voorbij gingen werd het meer en meer op een lint getrokken. Plots zaten we in een groep van een man of 40 die vooruit getrokken werd door een nuil die al het werk deed, er was geen haar op me kop dat er aan dacht om over te nemen. Samen met 8andere Belgen bleven we in die groep en die dunde uit tot 15man. Twas nice en flowy en het klimmen was niet te zwaar, nu en dan moesten we een paar meter terug keren omdat enerzijds we niet gewend zijn van op gps te rijden en anderzijds vele anderen ook nie :). We deden het heel rustig aan want we ti's nog lang. Hier en daar werd het technischer en het terrein werd op bepaalde stukken heel ruw ,stenen en wortels en het waren grote stenen. Op een bepaalde afdaling waar ik al een paar die te voet gingen voorbih stak maakte ik kennis met de Spaanse ondergrond gelukkig waren die stenen zachter dan me knie en elleboog :).Dan op een afdaling die dan heel flowy was vond ik het nodig om een paar jumps te doen, heel tof tot ik full speed jumpte en 15meter verder moest draaien ja man twas even schrikken. Bij deze 2 waarschuwingen was den dezen gekalmeerd en wijze kollin was gelukkig. Wash and go hield gelukkig de teugels in de handen en hielp me nu en dan herinneren dat het 7dagen is. Ondanks dat we op ons gemak reden en aten en dronken rolde we toch de 1 na de andere op in de klims . Op km 90 kwam er een vettig stukje van 12kilometer!!! fuck zeg twas modder op stenen , das gelijk bruine zeep op ijs. Na dat ook overwonnen te hebben nog 10km op en af en zo rolde we de finish over. Nog wa nagekaart met belgen en dan in het OOOzo mooi stadje een beetje tappas gegeten met een cola weliswaar desalniettemin was het yummie in the tummie. Na onze massage en maaltijd van de organisatie ons hotel opgezocht en ons weer klaargemaakt voor de volgende dag. Zak maken ,camelbag vullen, drinkpullen vullen ,bars klaarleggen en tenslotte inotyol aan onze nol want dees moet ook 7dagen meegaan :))). Grtz wash and go en myself Ps nog enkele cijfers 116km 2400hm in 7h14min , 97 en 98ste op een getimede klim waar we ons eigenlijk niet van aan trokken.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens