Ganzenhof Krieretocht - 2016-07-10

Info

 

Mountainbiketocht: 33 of 44 km vlak & 48, 62 of 85 km heuvels
 

 

Startlocatie: Bioboerderij Het Ganzenhof, Bosstraat 2 in Avelgem
Start van 08 tot 14.30 uur (Mountainbike op zondag tot 11 uur - Familietocht van 13.00 uur tot 14.30 uur)
Bevoorrading met bioproducten op een unieke locatie: 'Kasteel van Bossuit', Bouvriestraat 3-5 in Bossuit
Muzikale animatie op het binnenplein van bioboerderij Het Ganzenhof

 

Het tweede weekend van juli wordt voor Avelgem ongetwijfeld opnieuw een sportieve en recreatieve fietshoogdag. De Ganzenhofkrieretocht is het voelbare resultaat van een intense samenwerking tussen bioboerderij ‘Het Ganzenhof’ van vzw Groep Ubuntu en mountainbikeclub ‘De Krierecrossers’.

De Ganzenhofkrieretocht bouwt bruggen tussen de gedreven sportieve fietser en de fietsrecreant, het vlakke en heuvelachtige landschap, Vlaanderen en Wallonië, mensen met en zonder beperking. Hiervoor is geen scheldewater te diep, geen brug te ver! 

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 kunnen de deelnemers aan de Ganzenhofkrieretocht een keuze maken tussen vijf hoofdzakelijk onverharde mountainbiketrajecten. Daarnaast bieden we twee cyclotochten en twee familietochten aan over landelijk verharde wegen. Het kasteel van ‘Bossuit’ vormt dit jaar het unieke decor voor onze bevoorrading met bioproducten van ‘Het Ganzenhof’. Als afsluiter voorzien we op de binnenkoer van de boerderij een biobiertje, koffie met gebak, animatie en een feestelijke muzikale noot.

 

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Black magic schreef op 11-07-2016 :

Eerst en vooral vind ik het jammer dat zulke prachtige TT met een super organisatie niet meer aandacht krijgt van meerdere wacky's , zeker bij zulk prachtig fietsweertje en slechts een uurtje rijden van de kust. Deze week afgesproken met wash and go en space om deze rit de zaterdag te rijden,om 8h aan de start werd er gezegd omdat we daar transpyr vrienden gingen terug zien die ook om dat uur gingen starten. Space kwam me oppikken en weg waren we na een uurtje kwamen we daar terplaatse en belde ik Kollin met die vraag of die al wakker was, die antwoorde dat hij al ingeschreven was. Ik kon me oren nie geloven als ik het hoorde maar jawel de brave burger was meer dan op tijd, een dag of 10 optrekken met een voorbeeldige staatsburger kan een mens toch veranderen he :))). Na wat geknuffeld te hebben en Hilde Verschave ook eens innig gekust te hebben vertrokken we onder haar leiding , Hilde houd er graag een strak tempo op na en trapte serieus door zonder dat ze er moeite hoeft voor te doen. In een mum van tijd kwamen we al aan de eerste bevoorrading , ik had al zin om daar te blijven staan voor de rest van de dag nie voor de 3 schoonheden, maar voor al het lekkers dat er lag al moet ik zeggen dat de 3schoonheden er ook lekker uitzagen ;). Nog nooit zulke bevoorrading gezien met zoveel keuze top echt heel top!!! Aan die bevoorrading zagen we ook Frank Verschave ( medewinnaar van de transpyr in de mixed dubbels). We zette onze weg verder en terug met een redelijke vaart vlogen alle single tracks en veldwegen van de regio af, met hier en daar een klimmetje. De organisatie doet er alles aan om je zo weinig mogelijk over het afvalt te rijden wat alleen maar te goede komt aan de toffe rit. Er stond een dikke 900hoogtemetsrs op de 85km al de bergjes van de streek zaten daarin paterberg, kwaremont,Kluisberg enz enz. Dirk had een mindere dag en moest hier en daar een beetje lossen op de klims, Kollin die al bijna 3weken problemen heeft met maag en darmen reed heel goed en mijn benen zaten ook goed. Na km 60ste loste dirk meer en meer en ik besloot om bij hem te blijven en Hilde en Wash te laten Aan de derde bevoorrading konden we nog een lus van 12km doen met 350hm ,dat namen we er ook bij en dat was een wijze beslissing want het was super fun. Zonder noemenswaardige incidenten reden we naar de finish waar we nog wa nakaarten met onze transpyr vrienden en Kollin die een 15tal minuten voor ons was gearriveerd . Ik trakteerde nog met een frietjes en frikadellen en we scheidden onze wegen en reden terug huiswaarts met 98km en 1350hm'ters op de teller,me chauffeur space me veilig en gezond afzette. Hopelijk zijn er volgend jaar wat meer wacky's aanwezig want tis echt een prachtig rit!!!

 

Moose schreef op 09-07-2016 :

Zal opteren voor de lokale rit met Fitzy & Eagle

 

chocoprince schreef op 09-07-2016 :

Wij rijden hem zondag

 

space schreef op 08-07-2016 :

Heb deze vorig jaar gereden alleen, zeer schone toertocht met super bevoorradingen , zeker de moeite om te doen , we rijden hem wel de zaterdag

 

Black Magic schreef op 08-07-2016 :

Space kollin en mezelf doen deze op zaterdag

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens