Verslag Surice - 2016-07-10

Verslag

 

Zoals ik donderdag al van me tong liet rollen ben ik gisteren naar Surice ( voorbij Charleroi tegen de Franse grens) getrokken om daar een hele zware Ardennen rit te doen. Nadat ik van niemand respons kreeg om mee te gaan kreeg ik zaterdagavond toch onverwacht een sms van froom met de boodschap dat hij en giraldo ook gingen gaan. Allee dan toch 3 man maar op het uur van de waarheid (5h30) kregen we froomtje niet wakker en was het enkel de Ardennen koning en mezelf die vertrokken naar de vriendelijke Walen.

 

Daar aangekomen schreef Giraldo ons in en ik verloste mezelf eerst van 3kg stront, ja man het het alsof ze de duivel uit me gat trokken. Allee na dit pittig detail gingen we ervandoor, en het was direct naar beneden en dan op en af. Me beentjes voelden als lood en ik zat er wa mee in omdat we ons ingeschreven hadden voor de 120KM met 3000 HOOGTEMETERS. Maar me dieseltje begon warm te worden en me benen kwamen los, het lag er behoorlijk vettig bij dus de platte stukken werden op sommige plaatsen heel technisch en vooral zwaar.

 

Op 10km kregen we een klim voorgeschotel om U tegen te zeggen best dat me benen warm gedraaid waren, iedereen ging te voet naar boven maar me berggeit klom naar boven en ik die moest ik er alleen voorgestaan hebben ook ging afgestapt zijn volgde Giraldo. Ja me besten me hartslag ging naar 170 en blijven stampen alsof me leven ervan af hangde, grootse voldoening had ik als ik toch boven geraakte met dank aan Giraldo want ik had zonder hem zeker gepast voor die killerklim.We kregen er wel een hele toffe afdaling voor als beloning ik liet me eens gaan en was benieuwd of Giraldo me ging volgen maar die paste. Ik was natuurlijk in het voordeel met me fully tegenover zen hardtail. Zijn lichte hardtail had dan het voordeel in het klimmen, plus de 4kg dat ik ondertussen terug ben bijgekomen doet er ook geen goed om te klimmen.

 

Het werd vettiger en vettiger en we loste elkaar af van het er beter door geraken dan de andere, wat ons wel duidelijk was was dat we merkelijk rapper reden dan al de rest! Ondanks dat we een serieus tempo hadden was onze gemiddelde snelheid maar 12km/h , wij zagen af maar de mensen die we voorbij staken gingen gewoon dood het lag er maar zo vettig bij. Gelukkig waren de afdalingen niet of nauwelijks vettig. Denk dat we wel 15-20 beekjes en stroompjes moesten doorrijden op deze rit, onze voeten gingen zeker niet oververhit geraken :). Bij 1 van die stroompjes stopte giraldo omdat er grote losse stenen lagen , ik kwam vanachter hem met wat vlucht en dacht dat het doenbaar was en riep PAS OP ik ga eens proberen. Twas maar nadat ik er volledig kijk op had dat ik zag dat het niet te doen was maar toch ging ik ervoor twas maar een meter of 8 , ik sprong en kaatste van de ene steen naar d andere met een gedachte van miljaarde da komt nie goed dan komt NIE GOED , toch bleef ik op me rodeo Stier zitten en zag dat het nog anderhalve meter was en net toen ik er wel begon in te geloven geblokkeerde me voorwiel en den dezen vloog over zen stuur zonder veel erg . Giraldo zei dat het een foto moment was, dat Giraldo gevallen is omdat hij niet kon uitklinken ga ik niet vermelden :))).

 

Op km 50 besloten we de 90km te doen als we de kans daartoe kregen,omdat het te laat ging worden ik moest savonds gaan eten om 19h30 dus konden we niet later dan 16h30 aan de finish zijn.Op km 60 kregen we terug een lange vettige klim en ik had het daar wat moeilijk plus tot tweemaal toe aan de kant met chainsuck door het slijk. 1 van de 2 moet gemist zijn want giraldo die voor me was wachtte en keerde terug en ik wachtte dan boven maar zag hem niet meer. Met het gedacht dat Giraldo doorreed om toch de 120 te doen dacht ik bij mezelf ik rij me eigen tempo en ga als ik kans heb de 90km doen en op 75km stond er een afslag voor de 90km. De tracks werden droger en ik kreeg me 2de adem , ik kon weer hier en daar serieus doortrekken. Het was echt een hele mooie rit met machtige afdalingen die ons zelfs over de grens van Frankrijk brachten.

 

Van de bevoorradingen mochten we ook niet klagen op de 120km waren er maar liefst 7!!! Gelukkig want het was bloedheet en op zulke ritten is eten en drinken de boodschap. Op km 88 kwam ik op de baan en ik dacht ik ben er maar ik kwam aan een bevoorrading daar wisten ze me te vertellen dat het nog 10-11km was, maar vond het eigenlijk niet erg want me benen waren goed en ik stak de 1 na de andere voorbij zonder zelf voorbij gestoken te worden :). Maar die 10-11 km werden bijna 16km voor ik aan de finish kwam daar aangekomen met 104,5KMen 3046HM op de teller reed ik naar giraldo zen camionet en dronk ik me welverdiende recup shake, tot me verbazing kwam de master himself daar ook al aan. Ik dacht amai straf als die de 120 gedaan heeft maar nee die had 106km en ook bijna 3000hm , op meer dan 100km met 2 verschillende gps'sen slechts 1,5km verschil moeten we toch zo goed als dezelfde route gevolgd hebben en hetzelfde tempo. Het kwam goed uit want tegen dat giraldo me thuis afzette was het 19h15.

 

Moe maar voldaan en genoten van de super rit plaatste ik me aan tafel in la guera waar het eten super was. Hele dikke merci aan 1 van de meest gemotiveerde mountainbiker van de club die vorige week 2 dagen in het ziekenhuis lag met een maagzweer en nu zulke rit deed, thanks Steve het gaan je der dit nie veel nadoen 

 

Black Magic

 

 

Deelnemers

 

Er zijn nog geen inschrijvingen voor dit evenement geplaatst

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

eagle eye schreef op 11-07-2016 :

Chapeau gasten !!!

 

Chemical Pete schreef op 11-07-2016 :

Surice. Daar heeft Giraldo me ook eens zo zot gekregen om de 120km te rijden. M'n zwaarste rit ooit. Van pure vermoeidheid in de gracht gereden...

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens