Verslag lokale rit - 2016-07-09

Verslag

 

Er werd aan één van de bestuurmedewerkers die in de namiddag moest tennissen verzocht een verslag te schrijven over de memorabele gebeurtenissen, mijn verwondering was echter groot toen Fitzy mij contacteerde om me mede te delen dat er wegens plichtsverzuim nog geen verslag op de website vermeld stond over onze lokale rit. Heb de brave man dan maar beloofd bij de eerste gelegenheid mij op te offeren om iets kleins neer te pennen. Moet een drukbezette man dan echter vaststellen dat zowel Eagle Eye een machtig verslag schreef en ook Fitzy reeds een zeer uitgebreid verslag neerpende.
Daar er maar weinig interesse was voor een verre rit op zondagochtend (bij de meesten waarschijnlijk wegens slaapgebrek) en de ‘echten’ deze reeds de zaterdag gingen rijden. Werd al op vrijdagavond nagevraagd of we geen lokale rit zouden rijden. Zo gezegd zo gedaan, en de lokale rit werd op de kalender geplaatst.

 


Bij het ochtendgloren kwamen naast mezelf, Join, Fitzy, Smokey, Golfi & Spearhead opdagen. Er werd volop gespeculeerd over welke rit we gingen aanvangen, Join testte even de conditie van het strand uit, Spearhead wou een snelle rit en besliste nog even een bandje te vervangen voor betere rolweerstand. Er werd dan maar beslist om een tijdritje te gaan doen, echter was dit buiten Eagle Eye gerekend die net kwam aangereden met een knie die veel weg had alsof hij er een tennisbal in had weggestoken. Hij wou echter niet terug naar huis en we opteerden dan maar voor plan B: een verbroederingsrit met FC Knokke waar Harryman een rit van jewelste had in elkaar gestoken met zowel berg- als sprintprijzen.

 


Toen we de mannen van FC Knokke zagen toekomen begonnen enkelen al overmoedig te worden, Spearhead besliste zelfs nog maar eens van band te wisselen en om zonder voorremmen te rijden. Toch moeten we al bij al vaststellen dat ondanks het lage gemiddelde, die mannen toch kunnen rijden. Harryman die een sublieme rit in elkaar had gestoken werd gedoopt tot plaatsvervangend baankapitein en nam het voortouw, een beetje techniek op een niet te noemen plaats waarna de rit werd verder gezet naar de Radar waar ook de bergprijs kon worden gewonnen.

 


Aan de radar aangekomen kregen de mannen eerst nog een bevoorrading met Sportdrank en natuurlijk zoals het echte sportmannen beaamt: eclairs. Waren we al in onszelf aan het lachen dat da iets ging worden als ze dadelijk mochten gaan klimmen. Dit was echter buiten Thibault (Bike-World) gerekend of deze reed al als eerste de berg omhoog waarna het hele team deze prestatie nadeed. Het afdalen zagen de meesten echter niet zitten en werd via de trap gedaan met de fiets in de hand weliswaar. Na het vertrek aan de Radar ging de rit via enkele omwegen richting de beestenweg waar de mannen hun sprintprijs konden bemachtigen. Naarmate de rit vorderde begonnen aan beide kanten wielrenners te sneuvelen, zo gaven Join, Smokey & Spearhead forfait, het woord duursport werd door de voetballers echter ook wel zeer letterlijk genomen.

 


Na aankomst werden we nog getrakteerd door een Ice-tea wegens het niet willen aansluiten van een vat, dit zelfs niet na de vele herstellingen die door Eagle Eye en Fitzy werden uitgevoerd. Echter kon Harryman ons toch nog een Corsendonk bezorgen kwestie van het aan boord te kunnen leggen denk ik.
Het was al bij al een zeer geslaagde ochtend en proficiat aan Eagle die ondanks zijn blessure zonder veel klagen de rit uitreed!

 


Toch even mededelen dat volgens het reglementenboekje die ik ontvangen heb van één van de bestuur medewerkers en goedgekeurd volgens de laatste protocollen incl. overgoten met bier.
Dienen we te wijzen op artikel 573 paragraaf 10 regel 14: Indien het gaat om een verbroederingsrit waarbij alle leeftijdscategorieën vertegenwoordig zijn betreft het een sterrit (= dubbele punten).

 

Moose
 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Fitzy schreef op 15-07-2016 :

Mooi verslag jongeman !. Ik moet geen dubbel punten hebben kben content met de 150€ van de bestuur van Knokke.

 

Harryman schreef op 14-07-2016 :

Merci voor verslag moose, maar ga hier wel geen polemiek rond starten ivm punten. Punten hebben we verdiend dat is zeker, maar dubbele dat is een ander verhaal!! Zal vervolgd worden

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens