Verslag West-Vlaanderens Mooiste - 2016-08-27

Verslag

 

Uitpakken met Westvlaanderens mooiste is al redelijk straf maar dat het lichtjes overdreven is konden we vorig jaar al merken. Niet veel Wacky’s op het appel (De hittegolf deed veel Wacky’s smelten in hun bed) maar niet Pé en mezelf want om kwart na zeven stond ik aan de Heistlaan alwaar we door een sexy Nadia in négligé uitgewuifd werden voor onze trip naar Roeselare.

 

Een mooie setup daar met een zaal vol kraampjes en zelfs motorhomes en tentjes in de wei ernaast, velen vonden het dus de moeite waard. We schreven ons in voor de 75km en we gingen deze afhaspelen op een gezapig tempo gezien de belabberde conditie van mezelf en de rugpijnen van Pé. Zo geschiedde, we praatten intussen wat bij over Alcatraz, de nieuwe metalcd’s, over hoeveel we het nog deden in de week, over het warme weer, over de studie’s van onze kids en wat dat allemaal kost… zeer gezellig dus en geen kloterijtoestanden of koersen tegen elkaar. Door het gekeuvel letten we ook minder op de bane en zo misreden we ons een paar keer maar dat was ook deels de schuld van de gebrekkige bepijling. Er was ook een rit voor banejeanetten en ze hadden er niet beter op gevonden om zowel voor hen als voor de bikers gele pijlen te gebruiken. Die voor de mtbikers waren alleen wat kleiner. De pijltjes stonden soms ook achter hoge gras zodat het leek alsof ze wilden dat we misreden. Soit de rit zelf had ook niet zoveel om het lijf met redelijk wat asfalt maar ook enkele toffe stukken waarbij we al onze technische bagage moesten gebruiken om ons door de zeer smalle singletrackskes te loodsen.

 

De bevoorrading was wel zeer ok en halfweg toertocht kregen we terug een mooi stuk voor de banden geschoven met heel wat nijdige klimmetjes en daar gebeurde het, bij het optrekken knakte mijn ketting in drie stukken. Niet te herstellen! Mijn gps duidde aan dat we 15km van de aankomst waren en dus besloten we om naar ginder te rijden door elkaar te trekken (met de fiets wel te verstaan). Zo hadden we uiteindelijk 50km afgewerkt en waren we redelijk op tijd thuis alwaar we verder keuvelden met een strijkende Nadia.

 

Machtige keuvelrit dus en ons logo wat kracht bijgezet “the chain keeps us together”…volgende week in Dudzele met hopelijk een paar schakels meer.

 

Baha 

 

 

Info

 

Beschrijving mountainbiketocht
Korte en pittige klimmetjes maken deze tocht uitdagend, waarna u word getrakteerd op prachtige vergezichten… .

U ontdekt heel wat kerkwegels, onverharde landweggetjes, verscholen tussen de uitgestrekte bossen en velden.

Op zaterdag fiets je door verschillende bossen en landwegen. Je fietst richting Ledegem, Moorsele en Gullegem. De 75 km is meer dan 50% onverhard.

 

Afstanden & inschrijvingen:
 · 25 km: 07u30-14u
 · 50 km: 07u30 -14u
 · 75 km: 07u30-12u

 

 

 

Deelnemers

 

Pe, Chuck, Bahamontes, Moose, 6, 5

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

schreef op 31-08-2016 :

Zowaar zelfs geen "kl*terij" in de verslagskes, we worden softies !!:):):):)

 

Ghost chuck schreef op 30-08-2016 :

OK

 

the real chuck schreef op 30-08-2016 :

@ival geen TT gereden. Enkel ritje van Sluis naar Damme op zijn chuck-@-easy way

 

6,5 schreef op 29-08-2016 :

Ival, ikke de zaterdag.

 

Ival schreef op 29-08-2016 :

Zijn er nog buiten barry en pé die zaterdag gereden hebben ? T'is voe de punten. Chuk en 6,5 ?

 

Moose schreef op 29-08-2016 :

De rit zoals vooropgesteld gereden op zondag. Aangezien ze zich profileerden als West-Vlaanderen's mooiste met veel verwachtingen daarheen gereden. Echter zoals ook Baha aanhaalde vond ik de rit over een hoog baangehalte beschikken en was de bepijling op bepaalde stukken ondermaats, een wit bord met gele pijl die niet echt afstak. Buiten de drie technische bosjes vond ik het zeker geen topparcours.

 

Harryman schreef op 28-08-2016 :

Blijft toch ons zorgenkind hè die kleine jongen met zijn groot hart❤️😩😭😂😂😂

 

schreef op 28-08-2016 :

Samen met baha naar Roeselare getrokken.Mooie zaal, bewaakte fietsstelling, standjes, grote ^parking en zelfs een frietkot ( die jammergenoeg nog nie open was...) Wel niet veel volk ( misschien door het vroege uur, den zot stond al om 7u. aan m'n deure !!!)Op een leuk midlife tempoo'tje eerst alle buitenwijken van Roeselare doorkruist waarna we eindelijk wat offroad voor de wielen geschoteld kregen, met als de kers op de taart een waarlijk prachtig technisch stuk waar we ons allebei slechts op één strafpuntje lieten betrappen !!! Toen het echt leuk begon te worden en we aan een twede technisch stuk aankwamen, kwam Baha's technische onkunde toch weer de kop opsteken....hij had er niet beter opgevonden om in een steil stukje nog eens vlug te versmijten...ketting voor de wup natuurlijk !!!!!Na een blik op z'n revolutionaire gps, kwamen we al gauw te weten dat we op 14km van de startplaats verwijderd waren....Zoals het van goeie ploegmaten verwacht word, heb ik m'n ongelukkige maat dan maar naar die startplaats getrokken ( oja, Baha nam ook 4km (bergaf) voor z'n rekening.....Het was al bij al nog een goeie training ook, hopelijk stampt ie volgende week z'n ketting weer niet door, want dan zal ie toch mogen steppen van Dudzele naar huis !!!:):):)

 

Moose schreef op 26-08-2016 :

Ik rij deze op zondag

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens