Verslag Paljas Classic - 2016-09-03

Verslag

 

Van s’morgens vroeg liep mijn dochter al te ijsberen door de kamer, ik vroeg haar waarom , wat scheelt er, kan ik helpen ? Ik vind het jammer dat ik niet in de middeleeuwen ben geboren. Waarom vroeg ik haar? Zo moest ik niet zoveel geschiedenis uit het hoofd leren tegen volgende week.

Als dat zo voor de hele voormiddag is ben ik er maar stilletjes vanonder gemuisd, m’n stalen ros genomen ,hoogstwaarschijnlijk ook tegen zijn goesting aangezien ik hem bijna niet van de haak kreeg vermoedelijk van , miljaar dien dikken is doar weere, maar niet getreurd het is buigen of barsten.

 

 

Gelukkig had ik min of meer afgesproken met Pé en Ice om samen naar de Aalterbrug te rijden waar menigte Wacky’s zouden passeren om zo Dudzele aan te doen althans volgens de site.

Nog maar net aangekomen of ik kreeg al een telefoontje van Tiritomba met de vraag of wij wilden wachten ,blijkbaar was er niemand komen opdagen aan de Molenhoek, ik sta hier helemaal alleen mompelde hij met een haperend stemmetje, snik snik . Blijf kalm jongen en hou je sterk, rijd de rijzende zon tegenmoet, het is niet ver ,we zullen op je wachten. Op den duur weet ik niet meer of ik een fietser ben of een psycholoog en wat te doen met al die telefoons die ik krijg gedurende de dag, waar moet ik die stoppen er is nl. al geen plaats meer.

 

Wat later kwamen er dan toch enkele Wacky’s aangereden met in hun sog het zwart schaapje van den hoop Tiritombatje, dan toch niet aan zijn lot overgelaten zo zie je maar hé wat het betekend  the Wacky rules. Crisis, Baha hadden Tombatje onder hun hoede genomen. Giraldo is op zijn beurt ook nog afgekomen op zijn eentje.Blijkbaar is het in Knock-Le Zoute niet de gewoonte om te ontbijten maar te brunchen wat natuurlijk meer tijd in beslag neemt , iets wat de mannen uit Heyst sur Mer niet kennen. Een stutte met smoet en nespe, een jatte kaffie een dikke smok aan twuf en zil zetten.

 

 

In Dudzele aangekomen stond Stevie D en junior ons op te wachten om deze prachtige rit aan te vangen, een toertocht zowaar in onze achtertuin.

Mijn vreugde kon niet op toen ik de kleine Stevie zag staan, dat gaat hier een traag ritje worden vandaag, yes,yes, den dikken gaat eindelijk eens op z’n gemak kunnen fietsen.Wat later kwam ook den slakken toe alias Krulle, dat voorspeld onheil. Nog maar net vertrokken of mijn droom viel al aan dingelen.

Het is om je duim in je gat te breken, die dekselse Ice was weer met geen net te vangen. Van den beginne lag de pees er stevig op en die dekselse junior gaf tot vervelens toe ook geen krimp of aanstalte om maar iets te verzwakken, ik was eraan voor de moeite.

 

 

Ik had Ice nog gevraagd om eens te fietsen met één been, dan met één been en één arm maar niets mocht echter baten. Met je hoofd ver over je stuur gebogen, op de punt van je zadel, je gat dichtgeknepen en een grimas op je gezicht die boekdelen spreekt zullen we de wet van den sterksten moeten ondergaan, of we het willen of niet. Er valt met Ice niet te onderhandelen.

En onder deze omstandigheden moeten wij ieder week fietsen, den eersten die durf te zeggen dat mtb leuk sla ik zijn nekpees over, trek ik zijn kop van z’n lijf en kakken’k  in z’n roeper. En alsof die nog niet voldoende was deed onze beste vriend Pol Codde alias Pé zijn naam weer alle eer aan.

Hij kan nog steeds zijn meerdere niet herkennen en bij ieder inhaalbeweging zijnde bochtenwerk en/of technische passages van mijnentwege sneed hij steeds de pas af met een bijna fatale afloop, gelukkig beschik ik over een onmetelijke technische kennis en kon ik mij uit deze hachelijke situatie redden.

Hij duwde mij in volle snelheid totaal onverwachts een gracht in van één meter diep om te eindigen in een mais plantage. Ik daar een mais kolf of tien tegen mijn bakkes, een blauw oog en een dikke bovenlip, ja halo zeg !!! kan dit zomaar ongestraft blijven ?

 

Eens thuis onder de douche viel er nog een kolf uit mijn trui, je moet niet vragen. De eerste stop was een godsgeschenk, eindelijk konden we wat op adem komen en onze drinkbussen vullen die al ettelijke km droog stonden. Het was een standje die ze hadden opgetrokken  aan een of ander boerderij.

Ik had van de gelegenheid gebruik gemaakt om een IsoStar reep te verorberen.Toen ik smakelijk zat te sjekken op die reep kreeg een oud vrouwtje die wat verder zat op een stoetje mij in de mot kreeg, ze stond recht en riep met een heksenstemmetje, je moet niet zo tegen mij praten, ik ben toch doof.

Puur uit paniek heb ik maar die volledige reep in één keer naar binnen geklopt of ze zou nog denken dat ik van mijn tetter aan maken was.

Van een shot gesproken, heb nog nooit zo snel gereden.

 

 

Na wat heen en weer gepalaver hebben we de rit verder gezet onder een stralend zonnetje. De toertocht zelf is zoals we kennen zeer gevarieerd met stroken door de weiden, Oedelem berg werd aangedaan, single tracks in Ryckevelde bos, de vaarten, enz… We wisten alle putjes en bulten liggen van onze trainingen de donderdag buiten den Barry, die weet niks liggen en reed op de enige nagel die maar te bespeuren lag langs het traject.

Ik riep nog “ Barry je hebt een platte achterband”, Barry keek om en wierp een blik naar zijn achterwiel en antwoorde : Ewel Ival nogal een geluk dat jij iets afweet van fietsen, want als het aan mij lag had ik gewoon doorgereden.

De brave man had nog vergeefs zijn band een viertal keren bijgepompt om zo toch maar aan de meet te komen waar we na het benutten van een Paljas een nieuwe band hebben gestoken.

 

 

Tijdens ons vertrek kwam The Voice aan met zijn junior om alsnog op hun beurt deze rit te rijden.

Thuis gekomen met net 100 km op de teller is leuk meegenomen.

Ik moet eerlijk toegeven dat het een snelle rit was en dat de jeugd verzekerd is

 

Wederom een toffe voormiddag met een bende maffe kerels

 

 

Ival

 

 

Info

 

We spreken af zaterdag om 7u30 aan de Molenhoek, om 8u ter plaatse starten!!

 

Afstanden: 37 - 49 - 62 - 85 km

 

Startlocatie
Zaal De Polder

Stokerij
8380 Dudzele

 

 

 

 

Deelnemers

 

Bahamontes, Stevie D, Ival Emeratus, Crisis, , eagle eye, Fluppe en Fluppe Junior

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 06-09-2016 :

@ival je degradeert iedereen die maar een verslag durft te schrijven. Hoewel trans blackie aardig in de buurt komt. Dit zal knokken worden👊👊👊 voor de prijzen. It's lonely at the top.😁. Merci voor je inzet😂

 

schreef op 06-09-2016 :

Toen ik om 7.15 Ice op m'n oprit zag staan, wist ik al hoe laat het was....( 7.15 dus...) Wat dat ommetje in het maisveld betreft...wie het waagt om mij te storen terwijl ik op mijn gesofistikeerde gsm het verslag van de jaarlijkse vergadering van mijn andere clubje Mensa aan het lezen ben...tja En betreft het volgen van Iceminator....we zijn een bende kiekens !!! En wat betreft die kerel met z'n klein fietske en z'n witte chearleader kousen, da was dus Bonzie, schandelijk over het hoofd gezien in je verslagje, misschien wel bewust omdat je meermaals voorbijgereden bent door de man die volgende woensdag de zwintriathlon zal gaan winnen !!!!

 

Ival schreef op 06-09-2016 :

@ Fitzy , t'is maar ik die scherp sta :-)

 

Fitzy schreef op 06-09-2016 :

Dat Bert, Pé, Stevie D, Ice enz super snel woorden, da wist ik. Maar dat hij dik zijn, da wist ik niet !!!!!. Prachtig verslag Ival, klasse !!!!!!.

 

Stevie D schreef op 06-09-2016 :

Tof verslag, bedankt iedereen voor die mooi dag👍🏻.

 

Krulle schreef op 03-09-2016 :

Kgon ook komm tegen te n8ten

 

Ival schreef op 02-09-2016 :

Was ik, vergeten naam in te vullen :-)

 

Stevie schreef op 02-09-2016 :

Yups, ik ga voor dubbele punten👍🏼. Dat was vorige week anoniemtje 😍 . Ik had mis gezien op de kalender en dacht dat er zaterdag niet op stond🤓! Oeps, maar het was een mooi tt.

 

Anoniem schreef op 02-09-2016 :

@ Stevie : Ging jij niet naar Deinze ? Of ga je ze alle twee rijden ? Nie overdrijven hé Stevie :-)

 

Ival schreef op 02-09-2016 :

Pé en ik zullen aan zelzatebrug staan wachten op jullie. Mss zal ice ook afkomen ?

 

Stevie D schreef op 01-09-2016 :

Bert gaat meerijden. Wij gaan daar aan de start wachten. Tot dan😊

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens