Verslag Duatlon Lembeke - 2016-10-29

Verslag

 

Je moet er iets voor over hebben!!  Ik schuim de crossduatlons van Vlaanderen af alles in teken van de HEL en de volgende etappe was Lembeke. Gelukkig geen uur rijden en vooral, het was aangenaam weertje!!  Wel ander gezelschap maar weer één van een straf kaliber nl een Vedder in grote vorm (zijn inhaalrace gezien in de Blauwe Zale?). Omdat we op de algemene vergadering op hamerden op tijd te komen was den deze al om vijf na één aan de parking van de inschrijving terwijl ik met Vedder had afgesproken om kwart na één!!! Ik zat nog wat met kleine oogjes in de auto te wachten op Stijn en bekloeg het me stilaan dat ik donderdag tot half drie bij Jean Worst pinten en schnaps had gedronken (de smeerlap!)  en zeker toen ik al die afgetrainde atleten zag passeren die ook meedoen. What th F**ck doe ik mezelf aan dacht ik even. Vedder zijn gezicht was stomverbaasd toen hij me al zag staan met nummer en al en nu was ik het die hem eens kon opjagen. Alhoewel, de start was maar om 15u dus hadden we nog ruim de tijd om parcours te verkennen.

 

Vedder kwam met iets gans nieuw op de proppen. Hij had immers fietsbeugels gemonteerd waardoor hij zogezegd razendsnel kon wisselen. Op zijn Maldegems kwam het er dan zo uit: Ek goa iets niefs probeern en kgo kekn wat et geeft”.  Ik zag hem al met die rekkers sukkelen aan zijn auto en mijn gemene ik hoopte al dat hij met zijn voeten erin ging draaien en met zijn totte het zand ging invliegen.  “Het ziet er goed uit” zei ik gniffelend in mijn eigen.  We monteerden onze nummers na wat te hebben gekeuveld te hebben met Stijn zijne maat die ook de Hel ging doen en me geruststelde door te zeggen dat hij tijdens de laatste 30 km vier keer moest kakken en zijn maag helemaal onderste boven lag…alé zal maar een zak motillium ook op mijn lijstje bijschrijven…

 

Maar hup, we zijn nog in Lembeke…Het loopparcours was just hetzelfde dan de voorbij jaren maar het biketraject was hier en daar licht gewijzigd en wat meteen opviel, het lag er zeer goed en droog bij. Wat een verschil met vorige week in de drek van Wetteren. Beide disciplines integraal  in de Lembeekse bossen uiteraard alwaar we mensen met hun kindjes zagen wandelen en genieten van het mooie herfstweer en het prachtige bos in al zijn geuren en kleuren. Om drie uur echter was het gedaan met de stilte, de wedstrijd werd ophang gefloten, wel ja iets dat erop trok, en de 150 deelnemers begonnen aan de eerste 3,2 km. Vedder was al piepedadde in de eerste bocht en ik had een iets slechter gevoel dan de week ervoor maar in vergelijking met vorig jaar toen ik bijna stierf in de eerste 100 meter, was het nog redelijk.  Ik kwam na twee ronden in de wisselzone en zag geen Vedder, dzu dan toch gelukt met zijn rekkers. Ik heb voor te wisselen altijd moeite met de helm en dat was nu niet anders en wat sukkelend kon ik aan de 20 km bike beginnen. Ik zat direkt in mijn tempo en raapte heel wat bikers op. Vedder zag ik de laatste ronde ook verschijnen op het nieuw stuk landbouwgrond en dat heeft een mens nog meer moed maar hem inhalen deed ik niet, hij was te sterk. Uiteindelijk schoof ik van plaats 73 naar 51 om finaal, na de loop van 1,6 km op het eind , 54ste te eindigen in 1:02:45 en Vedder 42ste in 1:00:46. Gezien het sterke deelnemersveld nie slecht en beter gedaan als vorig jaar als je enkel de tijden bekijkt. Het was nog geestig toen ik bij de fietswissel net vóór de winnaar toekwam en de speaker riep “en daar komt de winnaar!!!” Ik deed alsof ik dacht dat ik het was. Er waren er toch een paar bij die riepen dat het diene achter me was …

 

  

 

Veel nagenieten kon ik niet nadien niet doen want mijn familie met blauw bloed uit Oost-Vlaanderen kwam op bezoek en die mannen laten niet graag op zich wachten. Vedder ging de aprèshonneurs alleen waarnemen waarna hij zich ging laten “vollupen” met Havanadrank. (wat dat ook is, dacht dat het sigaren waren). Welgemeende proficiat aan Vedder die me zo al voor de derde keer vloert in Lembeke ondanks mijn spartaans trainingsregime (donderdag en zaterdagavond buiten beschouwing gelaten…)

 

Op naar duatlon van Wachtebeke!!!!

 

B

 

  

 

 

Info

 

Bosduatlon in Lembeke met 3,2 km lopen, 20km biken en opnieuw 1,2km lopen integraal in het bos! 

 

Start om 15u!!!!

 

 

Deelnemers

 

Bahamontes, vedder

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Amar schreef op 06-11-2016 :

👍👍👍👍

 

Harryman schreef op 01-11-2016 :

@baha die 143 achter was precies je pa!!! Wel strak pakje van je, speel je thuis soms eens van wackytje??

 

schreef op 01-11-2016 :

Goe bezig gasten, ik denk dat zelf ik jullie niet zal kunnen bijhouden in Kleit.....:):):)

 

Space jr. schreef op 01-11-2016 :

Goe gedaan gasten , 2 minuten per jaar pakken , je komt er wel , ik moest werken in zo schoon weertje.

 

vedder schreef op 31-10-2016 :

het is altijd een plezante wedstrijd in Lembeke, prachtig decors, maar deze keer ferm afgezien. Wanneer ik mijn tijd zag was ik wel verwonderd, de volle 2 minuten sneller dan vorig jaar. Maar het deelnemersveld was er ook een om u tegen te zeggen, hallo zeg! De winnaar van vorig jaar stond dit jaar zelfs niet op het podium, dat wil dus een en ander zeggen. Barry is zeker goed bezig! (behalve donderdag...) Ik heb mij wel goed geamuseerd, zowel in de blauwe zaele als in de Lembeekse bossen!

 

McG schreef op 31-10-2016 :

Goed gedaan gasten. 'k Zal komen supporteren naar Kleit geloof ik...

 

Ival schreef op 31-10-2016 :

Blauw bloed ??? ....... Barry Nogal redelijk diep geweest om Vedder te willen pakken. Machtig gedaan gasten. Sterk van de Oost-Vlamingen. Mooi verslag barry.

 

Fitzy schreef op 31-10-2016 :

Well done lads !!!!!. If Hazard was as fit as Vedder, he would be a real topper !. And Barry, you look so fresh and fit in the photos, what a good trainer can do !. At least both your football teams lost at the weekend, that way you where a real Duo !!!!. Seriously to do that in just more than one hour is quite fast me thinks.

 

Crisis schreef op 30-10-2016 :

Ahhhhh😎

 

Harryman schreef op 30-10-2016 :

@crisis tis🏃🏼💨🚵💨🏃🏼... all the best.

 

Crisis schreef op 27-10-2016 :

Succes🚴💨🏃💨

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens