Bibberen op de Reuzen van Wetteren....verslag - 2016-10-23

Verslag

 

Een mens kan al eens zich mispakken. De zaterdag Harryman de tros zien pakken in een zonovergoten Damme en peizen dat het de zondag hetzelfde ging zijn in Wetteren. Vergeet het!!! Space kwam me halen 's morgens en 't zonnetje scheen. Aangezien de weermannen tot 14 graden gaven had ik niet veel winterkledij mee naar de duatlon van Wetteren. Mijn nagelnieuw duatlonpakje, zomerschoentjes, zomerhandschoentjes, zonnebril en onderlijveken van craft tegen de warmte...

 

Eens in Wetteren echter trok er echter een koude mist op die de ganse dag zou blijven sluimeren over de Oostvlaams bloemengemeente. Wetteren was in mijn jeugdjaren de place-to-be om te gaan pronken bij de oostvlaamse mokskes met mijn toen al prachtige adonislichaam in het open luchtzwembad, de Warande genaamd. Echter merkten ze mijn lichaam niet op omdat de meeste mokkes over me keken... Soit, dit gezegd zijnde hadden ondergetekende en Space er niet echt veel zin. Space had wat last van een zere keel en ik van de koude. Miljaar ik wou het liefst van al in zijn camionette blijven zitten maar om elf uur stipt stonden we toch aan de briefing van het plaatselijke triatlonteam aan de start. Drie, drie, twee hoorde ik iemand zegen wat evenveel wou zeggen dan drie rondes van drie km lopen, drie rondes van 15km mtb en nog eens twee rondes van drie km lopen. 

 

De "echte" stonden allemaal vooraan, gespierde stylo's met geen gramtje vet, en wij gans achteraan. Ik stond nog wat te keuvelen met mijn kozzen en nog een paar oude bekenden die me nog herinnerden uit mijn glansrijke voetbalcarrière in Oost-Vlaanderen, toen het startschot werd gegeven. De loopproef liep hoofdzakelijk in het park rondom de vijver en het zwembad, en was niet echt biljartvlak. Een paar molshopen zorgden ervoor dat we regelmatig de kuiten op spanning moesten zetten. Het lopen liep wel verbazend goed voor mij en ik hoorde space zuchten maar met zijn lange stelten bleef hij niet ver achter me. We kregen van Robin allebei een verschillend programma voor éénzelfde doel, nl de Hel van Kasterlee, maar we bleven drie ronden bij elkaar zonder dat de ene trager moest lopen voor de andere. Weet niet hoe dat komt, zoveel schillen we niet in leeftijd, enkel qua postuur zijn er, als je goed kijkt, hier en daar wat verschillen.  Zo wisselden we ook tegelijk en begonnen we aan de bikeproef.

 

Ik voelde het al aankomen tijdens het lopen maar bij het biken kreeg ik er pas echt last van, een gevoelloos hand. Ik kon amper mijn stuur vasthouden en het was wel nodig op een leuk maar super zwaar en soms heel slijkerig en hobbelig parcours. Space is een echte modderbiker en je ziet dat hij heel wat techniek uit Canada en Nepal meebracht, hij nam ook dikwijls de juiste beslissing bij het kiezen van het best berijdbare pad. We hielpen elkaar en moedigden elkaar aan en op die manier met elk wat kopwerk, haalden we heel wat deelnemers in. De koude echter maakte mijn linker poot nu helemaal gevoelloos maar ik wou doorbijten en vervloekte duust keer mezelf dat ik geen winterhandschoenen had aangetrokken. Was dan maar al te blij dat we aan de loopproef begonnen want intussen waren mijn tenen ook getransformeerd in ijsblokken. 

 

Het lopen verging me nu veel minder en ik speelde het zelfs klaar om zelfs de verkeerde weg te nemen op een bepaald moment, maar Space sleurde er me de eerste ronde door en de tweede ronde waren tenen terug warm en konden we samen afklokken op een 52 ste stek overall op 130 deelnemers en 15de bij de masters. Allebei content maar met het besef dat die laatste 30 km in Kasterlee wel de hel zal worden. Maar we ziiten op schema en mijn partner in crime is verdekke zeer goe bezig.

 

Op naar zaterdag, crossduatlon in Lembeke !!!

 

Bahamontes

 

 

Info

 

Stevige offroadduatlon met welliswaar een mini-versie beschikbaar

 

Info van de organisator:

 

De volgende editie van de Reuzen van Wetteren cross duatlon zal doorgaan op zondag 23 oktober 2016!

Programma 

Triatlon & Duatlon Wetteren & 2many bikers organiseren op zondag 23 oktober 2016 4 cross duatlons. De afstanden zijn net hetzelfde als vorig jaar, met als nieuwigheid dat je nu ook aan zowel de Small (vorige recreatieve) als de Extra-Large (vorige Reuzen) afstand kan deelnemen als duo:

11u00 Small solo
3 km lopen / 15 km MTB / 3 km lopen 

11u01 Small duo
3 km lopen / 15 km MTB / 3 km lopen 

11u10: Extra-Large solo
9 km lopen / 45 km MTB / 6 km lopen   

11u11: Extra-large duo
9 km lopen / 45 km MTB / 6 km lopen

Bij de solo wedstrijden zijn er aparte klassementen voor mannen en vrouwen. De duo wedstrijden hebben elk slechts één klassement: of je loper en fietser dus twee vrouwen, twee mannen of een vrouw en man zijn maakt niet uit.

Locatie & Parcours

Start, aankomst en wisselzone bevinden zich in recreatiedomein De Warande. Het loopparcours wordt uitgetekend in de onmiddellijke omgeving van het domein. 
Het mountainbikeparcours is ongeveer 15 km lang en is heel afwisselend en bijzonder uitdagend: heel technische stukken afgewisseld met zuigende modder in de bossen van Wetteren, Smetlede en Serskamp, met tussendoor enkele snellere passages. Meer informatie over het exacte parcours volgt later. 

Er worden meerdere parcoursverkenningen georganiseerd in de weken voorafgaand aan de wedstrijddag. Exacte datum en uur worden later nog meegedeeld. Vertrekplaats is de parking van sporthal De Warande. Zowel het loop- als fietsparcours worden hierbij in groep verkend.

Deelnemen en inschrijven

De Small duatlon mikt op de pure recreant, de beginner en de jongere duatleten. Ervaren duatleten worden verzocht zich voor de Extra-Large afstand in te schrijven! Deze hoofdwedstrijd is er voor de meer getrainde en prestatiegerichte deelnemers, maar ook voor de recreant die graag een extra grote uitdaging aangaat. 

 

De inschrijvingen openen op 26 juni 2016. Inschrijving is mogelijk via de website van de VTDL, alle nodige info staat hier weergegeven. De prijzen die hieronder staan weergegeven zijn zonder een daglicentie. Wie geen wedstrijdlicentie heeft bij de VTDL, moet verplicht een daglicentie van €7,50 aanschaffen. Als duo moet je slechts één licentie aanschaffen. De waarborg voor de chip voor tijdsopname betaal je meteen bij je inschrijving, maar die krijg je cash terugbetaald wanneer je na de wedstrijd je chip terug inlevert. Niet vergeten dus!

 

 

 

 

 

Deelnemers

 

Space, Bahamontes

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Space jr schreef op 26-10-2016 :

Schoon verslag hel maat , er zaten redelijk wat technische stroken in het parcours en dus prachtig als je de twee handen kan gebruiken natuurlijk , mocht misschien iets droger liggen maar wat slijk heeft ook zijn charmes , we hebben dit zeker goed aangepakt , geen van beide in het rood maar op tempo gebleven door regelmatig over te nemen , super ritje maar jammer dat ze geen dame blanche hadden aan de bevoorrading , alhoewel die dame roze zag er ook lekker uit mijn gedacht , kozzen van Barry eventjes op zijn plaats gezet , die verwachte ons terug als hij zijn eerste Duvel aan het drinken was omdat hij dit in duo deed , hij lopen en zijn vriend fietsen , helaas voor hem waren wij al onze eersten Duvel aan het drinken , van onze tweede bak wel te verstaan. We zijn goe bezig maar moeten toch nog eventjes doorbijten want D-day zal geen lachertje worden. @Black Magic , ik heb je nochtans al goed zien lopen in Canada , allé weg lopen van de kleine bijtjes bedoel ik , ging vooruit man , een beetje veel lawaai wel?

 

Ival schreef op 26-10-2016 :

Wie haalt het in zijn hoofd om midden in de winter in een zomerteneuke te fietsen. Ik ken er maar één. Moedige gasten die Space en den Barry. Het is zoals Bill zei, hij zal het jullie niet nadoen maar ik daarintegen ..................... ook niet. Bedankt voor leuk verslagje Barry, zo weten we wat we van ons te doen lijstje kunnen schrappen.

 

Black magic schreef op 25-10-2016 :

Eerst en vooral chapeau voe space en baha , sterk heel sterk ik ga het jullie nie nadoen want kan nie lopen. En chemical , als ik thuis ben ga ik zeker mee ik wil die gasten aan het werk zien. Grtz en bike se dit weekend 👍🏻😃

 

Fitzy schreef op 25-10-2016 :

Machtig idee Chemical !

 

Chemical Pete schreef op 25-10-2016 :

Misschien moeten we 's morgens een tocht rond Kasterlee rijden om nadien met z'n allen te gaan supporteren. Die mannen zijn toch een tijdje bezig...

 

Harryman schreef op 25-10-2016 :

Shit zeg!! Dat is echt mega uitdaging de hel van Kasterlee. Massa respect hiervoor en goe bezig mannen. Samen sterk💪🏻

 

schreef op 25-10-2016 :

goe bezig mannekes, dien duathlon van Kleit dat gaat kattepis zijn voor jullie zeker !!! Kijk of ik thuis ben op de dag van de hel van Kasterlee, zou wel meegaan als "soigneur" en supporter nr. 1 !!!

 

Fitzy schreef op 25-10-2016 :

Kheb vlug gelezen, moet werken natuurlijk !!!!. Maar kheb iets gezien van Kozzen, is da de gast waarbij dat je masturbeert vroeger ;-) Proficiat Crazy boys !!!!

 

Black magic schreef op 23-10-2016 :

Good luck he mannen doe da goed grtz

 

Amar schreef op 22-10-2016 :

Go for it 👍 Succes En verzichtig he

 

Bahamontes schreef op 21-10-2016 :

Eigenlijk was het de reuzenfluiten van Wetteren maar ze kregen de naam niet geregistreerd, daarom dat ik op de deelnemerslijst mag staan. Merci voor de support gasten!!

 

vedder schreef op 21-10-2016 :

succes hé mannen!

 

Fitzy schreef op 20-10-2016 :

De Ruezen van Wetteren en Baha mag meedoen ?, ze zijn nee te streng gow !!!!!!. Good luck boys !

 

Ival schreef op 20-10-2016 :

Ga ervoor maar doe geen domme dingen. In ieder geval succes toegewenst.

 

Harryman schreef op 20-10-2016 :

Succes aan onze duatlon zotten!!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens