Verslag X-Duatlon - 2016-11-26

Verslag

 

De laatste horde voor Space en ik om tot de hel toe te treden werd begeleid door de “Duivelshond” van St- Kruis,  een echte crossduatlon voor de eerste keer georganiseerd door  triatlonteam uit Damme. Aangezien de twee loopproeven van 10km in het Veltembos waren, en de bike 60km rondom het Ryckeveldebos, moesten we niet gaan verkennen, deze plekken hebben we al zoveel keren gezien bij onze trainingen. Qua parcourskennis zat het al goed maar aan het deelnemersveld te zien waren er niet veel prijzen te rapen voor twee overjaarse Wacky’s. De wereldkampioen offroad, Seppe Odyn was naar St Kruis afgezakt, Kris Coddens, ook een wereldtopper en ook Annemarie Danneels, een topper van bij ons (in ’t lopen alleszins),  de helft van de andere deelnemers zagen deze wedstrijd ook als voorbereiding van Kasterlee dus veel vetpercentage was er niet te bespeuren bij onze "concurenten".

 

Een goeie 60 deelnemers aan de start van de lange afstand en zo een 90 bij de korte die een half uur later startten. We liepen de eerste 10km broederlijk naast elkaar en met een tijd van onder de 44 minuten deden we het lang niet slecht enkel waren er nog 40 die beter deden dan ons, ongelooflijk. Het moet zijn dat er velen hun beste kruid verschoten dan, want tijdens het biken haalden we er samen een dik pak in zodat we uiteindelijk rond de 20ste plek aan de tweede loopproef begonnen. Het bikeparcours was zeker niet technisch, buiten de gekende singletracks in het Ryckeveldebos, en zo haspelden we de 60km in een redelijk snelle tijd van 2u18min. We verspeelden wel wat krachten want de tweede loopproef ging bij alle twee wat moeizamer en de krampen waren nooit veraf. We moeten meer drinken!!! We werden dan wel vocaal gesteund door Harryman, Donald en Filip Sneppe die achter bijna iedere boom ons vooruit scgreeuwden, dikke merci daarvoor. Uiteindelijk finishten we samen aan de meet op 25ste stek en waren content dat we er waren eerlijk gezegd ook al was het een pracht van een parcours. 

 

So far so good dus maar die laatste 30km wordt in Kasterlee een mentale zware beproeving, dat hebben we ondervonden en ook gehoord van deelnemers aan de hel! Zondag trekken we naar Kasterlee voor parcoursverkenning!!

 

We trainen voort!!

 

Hellmates Baha en Space
 

 

 

Info

 

Voor de eerste maal georganiseerd en dan nog op een boogscheut van de heimat!! Het triatlonteam Damme voorziet een stevige crossduatlon vooral voor de mannen van de lange afstand. Het loopparcours gaat door in het Veltembos in St-Kruis, de bikeproef in het door ons zeer gekende Rijkevelde bos.

De start wordt gegeven om 10u!!

 

Afstanden:

Kort: 5km loop, 30km bike, 5km loop

Lang: 10km loop, 60km bike, 5km loop

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Fitzy schreef op 02-12-2016 :

Super gasten !!!!!, op de goede weg zo ik zeggen !!!!!. You can do it !

 

Harryman schreef op 02-12-2016 :

Goed gedaan mannen. Respect voor jullie uitdaging, de vorm is er dus nu alleen goed verzorgen en bezig blijven. Mentaal zal dat wel geen probleem zijn, space kon nog mopjes verzinnen tijdens het lopen. Baha zijn koptje stond toch wat tegen het rood aan. Tzal idd pijn doen!! No sweat no glory!!😂

 

Space jr schreef op 01-12-2016 :

Bedankt voor de support En morele steun Vedder , ook aan Donald en Harryman en de Sneppe voor de support in stereo in dat bos.

 

vedder schreef op 01-12-2016 :

na de wedstrijd heb ik onze 2 vertegenwoordigers voor de hel gesproken en ik moet zeggen dat ze er nog redelijk fris uitzagen. Dus dat beloofd voor Kasterlee. Jullie zijn zeer goed bezig en jullie gaan dat zeker goed doen, zeker met de mentale steun van de ganse Wacky bende!

 

Space jr. schreef op 01-12-2016 :

Sterk gereden maat , lopen ging gelijk op , fietsen was er soms net iets over voor mij , zeker achter 6 man waarvan de Baha aan de kop zet tesleuren en ik achteraan zat te bengelen , dan nog een onnozelaar die in het draaien een paar beurten oversloeg om dan een poging te ondernemen om weg te rijden , tot 2x toe net achter mijn kop beurt was eventjes doorbijten aan 105% , gelukkig waren we hier vanaf na 2 ronden , hij reed den korten , samen laatste loopproef doorgebeten , met pijnlijke benen , dus dat word toch doseren maar goeie ervaring op gedaan en toch al wat tips voor te overleven in de Hel , here we come.

 

Harryman schreef op 25-11-2016 :

Fille(Sneppe cornet)en ikke komen wat supporteren rond de middag!! Succes

 

Space schreef op 24-11-2016 :

We zijn nog niet gestart en je bent weeral mis , t'is 10-60-10 lange afstand

 

Amar schreef op 23-11-2016 :

Veel succes toffe test 👏👏

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens