Verslag - Permeketocht - 2017-01-28

Verslag

 

The revenge off the bastard whit red eyes like strauwberry wine, Het stof was nauwelijks gaan liggen over alle commotie van de week voorheen waar pé eindelijk zijn meerdere meermaals moest herkennen en de week daarop volgende neerbuigend naar mij opkeek alsof ik god was of er stond alweer een klepper van formaat op de kalender.

Goedhartig zoals ik ben zond ik enkele berichtjes de wijde wereld in met de vraag of er iemand nog zin had om met mij een toertochtje te rijden in de contreien van Jabeque beter gekend in de volksmond als Jabbeke. Tot mijn grote verbazing kreeg ik spontaan een berichtje terug van pé met de vraag hoe laat en met wie ? Wat krijgen we nu pé die de nederlagen reeds heeft verwerkt, zou hij dan toch sterker zijn dan ik vermoed of zit er hier meer achter ? Ik die dacht dat Pé de eene wee na de andere aan het incasseren was met nog wat stuiptrekkingen erbij en iedere boom een potentiele galg vond , ik sta versteld daar moet een sterke vrouw achterstaan !!! Wat later kreeg ik ook een berichte van Carl die mij wist te vertellen nu dat Trump aan de macht is hij ook de banden met Rusland wat strakker wil aantrekken en nog wat bestellingen uit de brand wilt slepen voor dat het allemaal naar de kloten is, hopelijk lukt hij in zijn opzet. Bij deze gaf hij verstek voor dit avontuur, en of het een avontuur werd.

 

Eerst en vooral wil ik in naam van mij en Pé onze welgemeende excuses aanbieden aan diegene die zich genaaid voelden door ons mede door de vlugge start en het strak tempo, het was niet de bedoeling …………of …. ……Oei mijn neus begint te groeien en op pé zijn voorhoofd verschijnt er een zwart kruis in gothic stijl ? what the fuck.

 

Eens aangekomen in Jabeque stonden er al een paar Wacky’s ons op te wachten, blijkbaar zaten ze daar al een half uur ongeduldig te wachten zonder het ons kwalijk te nemen met een brede smile op hun gezicht, toen nog. Harry en Chemical waren met de fiets gekomen en vervolledigden de groep die nu 9 man sterk telden. Stel je voor een blok van 9 man sterk die zouden samen rijden, dit moet toch een kik geven en je haar doen recht komen maar helaas dromen zijn bedrog. De meute werd gemoedelijk op gang getrokken maar het liep echter al mis na de eerste bocht, Pé die constant zat te roepen van rapper, rapper, gie noede vent ,Chemical die riep kriegen koud en Speedy Consales alias Harry die gewoon rechtop zijn fiets zijn nagels zat te kuisen keek me aan en zij ik doe en zeg niks en dit terwijl mijn tong voorzichtig aan zakken was klaar om in mijn voorwiel te draaien en geen kloten meer zag door al het zweet dat over mijn bril vloeit IK KON NIET ANDERS DAN DE KELK TOT OP DE BODEM TE LEGEN en kijken waar we gingen stranden. Pé had een briljant idee op poten gezet, wie eerst aankomt aan de bevoorrading krijgt 5 punten. Ik hoef jullie er niet bij te vertellen wie de eerste punten in ontvangst mocht nemen, Pé de liepe vos natuurlijk, hij had het bord gezien van de stop en ik ………ik was nog bezig mijn tong van tussen die raiongs t’hoaln, 1-0 voe Pé miljarde !!!!! ( maar verdiend )

 

Dus aangekomen aan de eerste bevoorrading die amper op 22 km lag kon ik voor de eerste keer van mijn bidong drinken en mij ontdoen van een onderlijf en mijn wintervest, lag het aan het tempo of aan het weer maar ik ging kapot van de warmte en zo te zien Pé en Chemical ook, enkel Harry zat wat rond te kijken met een banaan in z’n ga… hand alsof hij met bus was gekomen, den dezen moe je echt mee hebben kwestie om je moraal wat op te krikken. Wat later……….nog wat later…… een poosje later kwamen de rest van de meute aan met een blik in hun ogen die ieder mens onder ons de stuipen op het lijf zou jagen. Eagle eye keek in een flits mij richting uit en floep een gat in m’n pullover gebrand. K’heb me maar wat verstopt achter de brede rug van Pé. Van hun mooi glimlachje aan de start was nauwelijks nog iets te merken. Wijslelijk zijn we maar bij hen gebleven tot ze zich hadden voldaan aan drank en spijs om de restante km tot een goed einde te brengen. Ik had wat met hen te doen en wou het wat kalmer aan doen maar pé was echter op wraak uit, niks van sjeezen en nie omekieken, volgende stop weer punten !!! Gemoedelijk trok ik de meute op gang tot Chemical de kop nam en de boel was weer naar de kloten, snelheden die je normaal niet rijd met een mtb waren er niet vreemd aan om nog maar te zwijgen over de off-road stukken die genomen werden alsof ze er verhard bijlagen , we vlogen erover Ooh wat was het leuk tot op zeker moment dat Cemical riep kijk, kijk daar een reiger en baf daar lag hij levenloos naast een boom op de weg, kwestie om nog een beetje in de weg te liggen ook. Totaal uitgeteld lag hij daar, broek gescheurd, moraal op nul en een lichte hersenschudding maar dat laatste kan eigenlijk niet, je moet wel wat hebben om mee te schudden. Dit voorval hebben Pé en ik volledig genegeerd en doorgereden, je moet weten als je met vuur speelt je gat kan verbranden. Harry die toch maar zit te hapen en rond te kijken is gestopt om het slachtoffer de eerste hulp aan te bieden. Zo hadden wij wat tijd om op adem te komen en voor we het wisten was de 2 de stop in zicht.

Deze keer heb ik mij niet laten vangen en ben ik gegaan voor de 5 punten ……….maar Pe was me voor 2-0 voe Pé. Wat later…….nog wat later……….héél wat later kwamen Fitzy, Eagle Eye en Lifty ook aan. Ewel waar is Amar en Krulle ?, zeg niet dat je ze heb achter gelaten hé. Krulle die nog een wedstrijd moest rijden deze namiddag ging voor de kleine toer en Amar ging ze Come-Back op een rustiger tempo weer op een top niveau brengen. De laatste km was het erop of eronder de prijzen worden immers aan de meet uitgedeeld. Eagle Eye was de eerste die uit de startblokken schoot en verdween met de noorderzon, wij daar achter maar tevergeefs wij zagen hem niet meer, ik dacht al in mijn eigen wacht maar tot hij iets durft te zeggen over vanmorgen, zal zijn beste dag niet zijn en plots daagde hij terug achteraan in de meute, blijkbaar had hij zich ergens verstopt de grapjas. Mijn gedachten waren terug puur en zuiver, geen vuiltje aan de lucht, al die vooroordelen toch, alsof hij dit zou doen, Thierry toch niet. Nog maar net het bos ingedraaid of Chemical lag alweer tegen de vlakte, mij moet je niet komen vertellen dat deze kerel gekomen is om te fietsen, klungeloare niks geleerd van verleden week of wat ? Op de baan al wat je wil maar eens het bos in ?????? een nieuw tijdperk is aangebroken om eens aan naamsverandering te denken, Barry help.

 

Wijselijk hebben we dan maar op een rustiger tempo de rit afgewerkt want de schrik zat erin dat we de dezen nog gingen kwijtgeraken met al zijn zottigheden. Niet ver van de aankomst vroeg Pé of ik het nog plezant vond, bij mij is de kaars bijna op wist ik hem te vertellen wat bij hem een lichtje deed branden om de sprint te kunnen aangaan maar dit was een LIST !!! Ik zat volledig tette maar wou het hem niet gunnen. De eindspurt was er een voor in de boekskens, aangemoedigd door harry die al z’n nagels aan het lakken was kreeg ik vleugeltjes en werd ik een strontvlieg euh een straaljager en JA,JA, PE MOEST HET ONDERSPIT DELVEN “ ALWEER”. Prijzen worden aan de meet uitgedeeld . I'M UNBEATABLE De kleinen onder ons zijn niet gemaakt om in de grote hun gat te kruipen en het werd drie-Twee voor ik alias Ival the great.

 

Wat later……nog wat later…….héél wat later….tergend later kwamen de rest ook toe met je gelooft het of niet met terug een brede smile op hun gezicht. Het zijn allemaal toffe gasten, ik zou jullie voor geen goud in de wereld willen wisselen of misschien die gemicus en dan nog, zo kunnen we nog wat aflachen. Op de terugweg hebben Eagle Eye en Fitzy ons nog zowaar in James Bond stijl ons de pas afgesneden op de autosnelweg waardoor ik abruct mijn stuur moest omgooien waardoor Pé ondergedolven werd met stalen pijpen, een koffer accessoire van Viega met schroefdraad Dn ½”, kemp en colmat om maar te zwijgen over de zwangs van Geberit en een cromé sifong met butendroad. Pé gaat terug alles uit de kast halen om alles teniet te doen en een klein misverstandje uitvergroten , laat jullie niet misleiden. Weze gewaarschuwd !!!!

 

IVAL.

 

 

Info

 

Start: 8.00-14.00
 
Afstanden: 44 - 55 km
 
 
 
 
Startlocatie
 
Vrijetrijdscentrum
Vlamingveld 40
8490 Jabbeke

 

 

Deelnemers

 

Go-carl, Chemical Pete, Fitzy, Harryman, Lifty, Amar, Krulle, Ival, , Golfi, Eagle eye

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 31-01-2017 :

Halo, ik die niet weet wie Waldorf is !!!! Napoleon is dood hé wist je dit ? Die twee zitten altijd op hun balkonetje te kijken nietwaar. Voila dit is dan 6-2 in mijn voordeel.

 

schreef op 31-01-2017 :

Machtig, Chemical die Waldorf en Statler ( voor de jeugd onder onder ons, en voor Ival wiens frank toch niet zal gevallen zijn, W&S zijn de 2 ouwe brompotten in de muppet show...) citeert !! Die man kan ook alles, nu nog juist proberen op z'n vélo te blijven zitten in de bochten en het wordt nog een goeie mountainbiker ook !!!!

 

Bahamontes schreef op 30-01-2017 :

ik durf wedden dat er hier en daar al een wergever een leespauze inlast ipv rookpauze om Ival (the Great) zijn colums te versmaden. Miljaar ge zou goeste krijgen om te biken alleen als het dit leest!!

 

Chemical Pete schreef op 30-01-2017 :

Schitterend om te lezen,'k hoop alleen dat er nooit een vertaler tolk Nederlands - Engels in onze ploeg terecht komt of die mens zijn ogen gaan uit zijn kop branden. Over Waldorf en Statler kan ik eigenlijk kort zijn. Beiden zijn op het punt gekomen waar ze véél beter over MTB-en kunnen schrijven dan... Voor de rest wil ik mijn dank uiten aan Henri. De enige persoon die me heeft bijgestaan tijdens het verwerken van mijn DOODSMAK. Vooral de "hé" kreet van Pé spookt al gans het weekend in mijn hoofd. 'k Loop momenteel nog altijd wat scheef tgv mijn opgelopen heup luxatie... Boo!, Boooo!That was the worst thing I’ve ever heard!It was terrible! Horrendous!Well it wasn’t that bad. Oh, yeah? Well, there were parts of it I liked! Well, I liked alot of it. Yeah, it was GOOD actually. It was great!It was wonderful! Yeah, bravo! More! More! More! More!

 

schreef op 29-01-2017 :

En na die laatste drie zinnen is ie doodgevallen.....

 

Ival schreef op 29-01-2017 :

Zeg Pé de mensen kunnen de foto analyseren hé. Ik was dood maar jij wist alleen niet dat je nog leefde. Met puntjes voor de dag komen, Pff net de lagere school is het fietsen dat we doen of is het les wiskunde. Crow up !!!! jochie.

 

schreef op 29-01-2017 :

Hier enkele "kleine" details die Ival vergat te vermelden...1.dat, toen ik 'smorgens vertelde dat ik me wat ziekjes voelde, Ival z'n stem plots met 5 toonaarden naar beneden ging, ik zien ook ziek wi...2. Ival dacht dat Jabbeke tussen bruggen en gent lag, een voorteken...3. Als ik de bij de 2 bevoorradingen al 10 punten sprokkelde, hoe kan het dan 3-2 zijn in Ival z'n voordeel ????????????4. dit de eerste keer is sedert ik Ival ken dat ie de "easy way" neemt...5. Chemical een ongelofelijke klungelaar is.....6. dat het gisteren "vogeltjesteldag" was en Harryman alle vogeltjes heeft kunnen tellen 7. dat de regel van de eerste 5 km.niet gerespecteerd werd door een zeker individue die zich dat later serieus beklaagt heeft....8. voor de rest, sorry Tierietomba, ik zal in het vervolg Ival z'n lisse wat korter houden !!!

 

Harryman schreef op 29-01-2017 :

Getuige van dit spektakel op de eerst rij!! Alle lof voor ival azooo afzien jong😂... @ival gem hs.124!!😁🙋🏼‍♂️

 

Lifty schreef op 29-01-2017 :

😂😂

 

Black magic schreef op 29-01-2017 :

Machtig verslag ival 😃. Je ziet bliekboar in ie goeie doen die kleinen Azo up zen doze geven chapeau moat. @ Pé ewel moat je goaje toch nie loatn doen he 😉😃. Grtz to yall

 

Ival schreef op 28-01-2017 :

The revenge off the bastard whit red eyes like strauwberry wine, Het stof was nauwelijks gaan liggen over alle commotie van de week voorheen waar pé eindelijk zijn meerdere meermaals moest herkennen en de week daarop volgende neerbuigend naar mij opkeek alsof ik god was of er stond alweer een klepper van formaat op de kalender. Goedhartig zoals ik ben zond ik enkele berichtjes de wijde wereld in met de vraag of er iemand nog zin had om met mij een toertochtje te rijden in de contreien van Jabeque beter gekend in de volksmond als Jabbeke. Tot mijn grote verbazing kreeg ik spontaan een berichtje terug van pé met de vraag hoe laat en met wie ? Wat krijgen we nu pé die de nederlagen reeds heeft verwerkt, zou hij dan toch sterker zijn dan ik vermoed of zit er hier meer achter ? ik die dacht dat pé de eene wee na de andere aan het incasseren was met nog wat stuiptrekkingen erbij en iedere boom een potentiele galg vond , ik sta versteld daar moet een sterke vrouw achterstaan !!! Wat later kreeg ik ook een berichte van Carl die mij wist te vertellen nu dat Trump aan de macht is hij ook de banden met Rusland wat strakker wil aantrekken en nog wat bestellingen uit de brand wilt slepen voor dat het allemaal naar de kloten is, hopelijk lukt hij in zijn opzet. Bij deze gaf hij verstek voor dit avontuur, en of het een avontuur werd. Eerst en vooral wil ik in naam van mij en Pé onze welgemeende excuses aanbieden aan diegene die zich genaaid voelden door ons mede door de vlugge start en het strak tempo, het was niet de bedoeling …………of …. ……Oei mijn neus begint te groeien en op pé zijn voorhoofd verschijnt er een zwart kruis in gothic stijl ? what the fuck. Eens aangekomen in Jabeque stonden er al een paar Wacky’s ons op te wachten, blijkbaar zaten ze daar al een half uur ongeduldig te wachten zonder het ons kwalijk te nemen met een brede smile op hun gezicht, toen nog. Harry en Chemical waren met de fiets gekomen en vervolledigden de groep die nu 9 man sterk telden. Stel je voor een blok van 9 man sterk die zouden samen rijden, dit moet toch een kik geven en je haar doen recht komen maar helaas dromen zijn bedrog. De meute werd gemoedelijk op gang getrokken maar het liep echter al mis na de eerste bocht, Pé die constant zat te roepen van rapper, rapper, gie noede vent ,Chemical die riep kriegen koud en Speedy Consales alias Harry die gewoon rechtop zijn fiets zijn nagels zat te kuisen keek me aan en zij ik doe en zeg niks en dit terwijl mijn tong voorzichtig aan zakken was klaar om in mijn voorwiel te draaien en geen kloten meer zag door al het zweet dat over mijn bril vloeit IK KON NIET ANDERS DAN DE KELK TOT OP DE BODEM TE LEGEN en kijken waar we gingen stranden. Pé had een briljant idee op poten gezet, wie eerst aankomt aan de bevoorrading krijgt 5 punten. Ik hoef jullie er niet bij te vertellen wie de eerste punten in ontvangst mocht nemen, Pé de liepe vos natuurlijk, hij had het bord gezien van de stop en ik ………ik was nog bezig mijn tong van tussen die raiongs t’hoaln, 1-0 voe Pé miljarde !!!!! ( maar verdiend ) Dus aangekomen aan de eerste bevoorrading die amper op 22 km lag kon ik voor de eerste keer van mijn bidong drinken en mij ontdoen van een onderlijf en mijn wintervest, lag het aan het tempo of aan het weer maar ik ging kapot van de warmte en zo te zien Pé en Chemical ook, enkel Harry zat wat rond te kijken met een banaan in z’n ga… hand alsof hij met bus was gekomen, den dezen moe je echt mee hebben kwestie om je moraal wat op te krikken. Wat later……….nog wat later…… een poosje later kwamen de rest van de meute aan met een blik in hun ogen die ieder mens onder ons de stuipen op het lijf zou jagen. Eagle eye keek in een flits mij richting uit en floep een gat in m’n pullover gebrand. K’heb me maar wat verstopt achter de brede rug van Pé. Van hun mooi glimlachje aan de start was nauwelijks nog iets te merken. Wijslelijk zijn we maar bij hen gebleven tot ze zich hadden voldaan aan drank en spijs om de restante km tot een goed einde te brengen. Ik had wat met hen te doen en wou het wat kalmer aan doen maar pé was echter op wraak uit, niks van sjeezen en nie omekieken, volgende stop weer punten !!! Gemoedelijk trok ik de meute op gang tot Chemical de kop nam en de boel was weer naar de kloten, snelheden die je normaal niet rijd met een mtb waren er niet vreemd aan om nog maar te zwijgen over de off-road stukken die genomen werden alsof ze er verhard bijlagen , we vlogen erover Ooh wat was het leuk tot op zeker moment dat Cemical riep kijk, kijk daar een reiger en baf daar lag hij levenloos naast een boom op de weg, kwestie om nog een beetje in de weg te liggen ook. Totaal uitgeteld lag hij daar, broek gescheurd, moraal op nul en een lichte hersenschudding maar dat laatste kan eigenlijk niet, je moet wel wat hebben om mee te schudden. Dit voorval hebben Pé en ik volledig genegeerd en doorgereden, je moet weten als je met vuur speelt je je kan verbranden. Harry die toch maar zit te hapen en rond te kijken is gestopt om het slachtoffer de eerste hulp aan te bieden. Zo hadden wij wat tijd om op adem te komen en voor we het wisten was de 2 de stop in zicht. Deze keer heb ik mij niet laten vangen en ben ik gegaan voor de 5 punten ……….maar Pe was me voor 2-0 voe Pé. Wat later…….nog wat later……….héél wat later kwamen Fitzy, Eagle Eye en Lifty ook aan. Ewel waar is Amar en Krulle ?, zeg niet dat je ze heb achter gelaten hé. Krulle die nog een wedstrijd moest rijden deze namiddag ging voor de kleine toer en Amar ging ze Come-Back op een rustiger tempo weer op een top niveau brengen. De laatste km was het erop of eronder de prijzen worden immers aan de meet uitgedeeld. Eagle Eye was de eerste die uit de startblokken schoot en verdween met de noorderzon, wij daar achter maar tevergeefs wij zagen hem niet meer, ik dacht al in mijn eigen wacht maar tot hij iets durft te zeggen over vanmorgen, zal zijn beste dag niet zijn en plots daagde hij terug achteraan in de meute, blijkbaar had hij zich ergens verstopt de grapjas. Mijn gedachten waren terug puur en zuiver, geen vuiltje aan de lucht, al die vooroordelen toch, alsof hij dit zou doen, Thierry toch niet. Nog maar net het bos ingedraaid of Chemical lag alweer tegen de vlakte, mij moet je niet komen vertellen dat deze kerel gekomen is om te fietsen, klungeloare niks geleerd van verleden week of wat ? Op de baan al wat je wil maar eens het bos in ?????? een nieuw tijdperk is aangebroken om eens aan naamsverandering te denken, Barry help. Wijselijk hebben we dan maar op een rustiger tempo de rit afgewerkt want de schrik zat erin dat we de dezen nog gingen kwijtgeraken met al zijn zottigheden. Niet ver van de aankomst vroeg Pé of ik het nog plezant vond, bij mij is de kaars bijna op wist ik hem te vertellen wat bij hem een lichtje deed branden om de sprint te kunnen aangaan maar dit was een LIST !!! Ik zat volledig tette maar wou het hem niet gunnen. De eindspurt was er een voor in de boekskens, aangemoedigd door harry die al z’n nagels aan het lakken was kreeg ik vleugeltjes en werd ik een strontvlieg euh een straaljager en JA,JA, PE MOEST HET ONDERSPIT DELVEN “ ALWEER”. Prijzen worden aan de meet uitgedeeld . I'M UNBEATABLE De kleinen onder ons zijn niet gemaakt om in de grote hun gat te kruipen en het werd drie-Twee voor ik alias Ival the great. Wat later……nog wat later…….héél wat later….tergend later kwamen de rest ook toe met je gelooft het of niet met terug een brede smile op hun gezicht. Het zijn allemaal toffe gasten, ik zou jullie voor geen goud in de wereld willen wisselen of misschien die gemicus en dan nog, zo kunnen we nog wat aflachen. Op de terugweg hebben Eagle Eye en Fitzy ons nog zowaar in James Bond stijl ons de pas afgesneden op de autosnelweg waardoor ik abruct mijn stuur moest omgooien waardoor Pé ondergedolven werd met stalen pijpen, een koffer accessoire van Viega met schroefdraad Dn ½”, kemp en colmat om maar te zwijgen over de zwangs van Geberit en een cromé sifong met butendroad. Pé gaat terug alles uit de kast halen om alles teniet te doen en een klein misverstandje uitvergroten , laat jullie niet misleiden. Weze gewaarschuwd !!!! IVAL.

 

Lifty schreef op 27-01-2017 :

Ok, tot morgen 9u30

 

Chemical Pete schreef op 27-01-2017 :

Deal!

 

Fitzy schreef op 27-01-2017 :

Kga mee met Eagle Eye, hij geeft afgesproken gisteren met Ival en Go-Carl voor een 9.30 start, dus drinkt een xtra koffie e !

 

Harryman schreef op 27-01-2017 :

9h start!! Als Lesy op tijd is he!!

 

Lifty schreef op 27-01-2017 :

Wat uur ginder?

 

Harryman schreef op 27-01-2017 :

I'm inn!! Ik pik je op in koolkerke city voor de koffie!! Of warme choco mag ook. Ik ben rond 8h15 bij je. Ok voor je??

 

Chemical Pete schreef op 27-01-2017 :

Ik rij met de fiets naar Jabbeke om vervolgens de 55 km te rijden...

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens