Verslag Polder VTT - 2017-02-11

Verslag

 

Saint Croix sur Bruges , Ik werd heel langzaam wakker wreef mijn ogen uit en kon het niet geloven de eerste sneeuw. Dit is eens wat anders maar al vlug rezen de eerste vragen de kop op , welk type banden leggen, kledij, voedsel, tirestrips, kraaiepoten enz …. Zoals naar goede gewoonte had ik reeds daags voordien gebruik gemaakt van de modernste technieken om mijn kwelduivel en mijn beste metgezel op de hoogte te brengen van mijn goede bedoelingen betreffende de rit te Saint Croix. Beide vonden mijn oprechte mededeling voor eens een rustige rit in te lassen een prima initiatief, ja, ja, zo ben ik nu eenmaal, ik zit vol van de goede bedoelingen. Love & bike run staat immers op de agenda voor morgen. Gewapend van kop tot teen met verwarmde sokken, verwarmde handschoenen, vibrerende short van Bjorn Borg en een verwarmde muts kon er echter niet veel meer misgaan. Het busje komt zo en vol passie zat ik in m’n garage die gisteren nog volledig gescheurd was door m’n seksbom te wachten, het rook er nog naar lavendel uit de streken van zuid Frankrijk maar dit volledig ter zijde.

 

 

Het is altijd intens en diep genieten als ik de copains terugzie. Het is me nergens om te doen maar ik wordt telkens afgehaald en thuisgebracht en ik zou het graag zo houden, juist hé Carl !! Echter één minpunt is dat telkens Carl mij komt ophalen die magere tetting ook al plaats heeft genomen in het busje maar we nemen dit er eigenlijk maar al te graag bij, hij heeft alles wat een echte fietser maar kan bekoren, charme, grasie en stijl, maar desondanks blijft het een kwelduivel. Op nog geen 800 meters van Saint Croix kreeg Carl nog een oproep van Fishstick met de vraag of we nog ver zaten, neen dus maar …… Ja je kan Carl het niet kwalijk nemen terwijl hij zich klaarstoomt ik en Pé reeds een volledig spel Monopoly hebben gespeeld. Aangekomen aan de inschrijving stond er een mooie sneeuwman met een karote in z’n bek te pronken bleek dat het Fishstick was die reeds met zijn fedbike was afgekomen en vol ongeduld stond te wachten op ons. Als dat geen kameraadschap is tot tegenstelling van enkele weken geleden waar wij gewoon weg zijn gereden onder aangeven van Pé , waarvoor nogmaals onze excuses.

 

 

De rit werd ingezet met op kop Pé die nu en dan werd afgelost door de tempobeul Fishstick waardoor ik mijn goede bedoelingen reeds van de eerste Km mocht opbergen en terug op zoek gaan naar een extra long en rekkers om mijn tong in m’n bek te houden. Duizend bommen en granaten waar is dit allemaal goed voor maar als puntje bij plaatje komt is het de techniek die de bovenhand nam, tijdens de eerste slijkstroken die we voor de boeg kregen langs de vaart stond Fishstick dwars geparkeerd over de single track stil klaar om in de vaart te springen en daarop volgend deed Carl er nog een schepje bovenop, miljaarde t’is hier voe je pwoten te breken me oal die putten en da sliek bromde Fishstick, echt iets waar ik en pé totaal geen graten in zagen en er komen nog véél van die stroken !!! dat beloofd. De daarop volgende slijkstroken werden echter als ervaren bikers afgehaspeld godzijdank, we dragen immers de Wacky kleuren, niet dat er veel volk de grote toer deden, we hadden de indruk dat we moederziel alleen aan het fietsen waren. Carl had het nog wat lastig zijn onderkoelde longen onder controle te krijgen maar gelukkig was de eerste bevoorrading in zicht. Terug rees de hamvraag naar boven, WAAROM , WAAROM EN NOG EENS WAAROM is dit telkens nodig je longen tot het extreme te testen, je ketting door de trapwattages een 10 tal cm uit te rekken en je stuur naar de vaantjes te helpen door zich in alle mogelijke posities te wringen om maar te zwijgen van de lagers in je voorwiel die het zwaar te verduren krijgen door al het speeksel en kwielsel die met geuten uit je mond stroomt, waarom !!! Blijkbaar valt deze uithaal in dovemansoren en terug werd de pees strak aangetrokken bij het verlaten van de bevoorrading. Zoals ieder huisje zijn krisje draagt beaamt het mij u te melden dat ik ook maar een mens ben gemaakt uit vlees en bloed en zowaar kreeg ik een klein dipje en of het nog niet genoeg was kwam Carl er net door , en ja wat dacht je Pé het Uber Oenmens die het zag gebeuren deed maar al te graag er nog een schepje bovenop. Dat is afzien maar plooien deed ik echter niet , ik bleef mooi rechtop mijn fiets zitten weliswaar op een 10 tal meters.

 

 

Enkele km voor de tweede bevoorrading kwam ik erdoor, de stoom stond op druk ,alles was ok en nu op kop, en maar sleuren en sleuren, volledig gebogen en genepen over mijn stuur hangende loodste ik mijn companen naar snelheden die ver boven het menselijke uitkwamen richting de tweede stop. Ik deed iedereen pijn , het kon niet anders, het werd ijzig stil enkel het geratel van Carl zijn dure derailleur wieltjes en een slecht onderhouden ketting van Pé en het hijgen van Fishstick was het enige dat nog te horen viel, ik voelde het gewoon Ival je bent een beest, je kan het en zo sprak ik mij de moed in die ik nodig had om te kunnen volharden in mijn opzet, dat ik scherp staat is alom geweten, vanmorgen waren mijn bedlinnen gewoon in twee stukken gesneden, maar door dit alles was ik totaal verblind door deze prestatie dat ik het bord niet had gezien met bevoorrading erop en met een rotvaart reed ik zowaar door tot Damme die op enkele km lag. Op mijn stappen terug gekeerd met ettelijke km meer op de teller kwam ik uitgeput toe , en wij maar roepen en brullen zij Bill maar je reed gewoon door ? ja, ja ik geloof jullie allemaal en terwijl Carl zich tegoed deed aan een sanitaire stop werden zijn handschoenen volgepropt met droge rozijnen tot grote verbijstering van de dame die het voorval zag gebeuren, wat ist eje gie nog nooit euh handschoen mé rozien gezien of wa ? Na de sanitaire stop nam Carl zonder argwaan zijn handschoen ter hand en begon er mee te schudden, de rozijnen vlogen in het rond, de vrouwmens van daarjuist keek me met arendsogen recht in de ogen, ik voelde nattigheid en voor ze iets kon zeggen zie ik haar, je hebt alles waar ik maar kan van dromen en gaf haar een kushand en verliet de zaal zonder mijn ……

 

 

Terug vertrokken voelde ik aan mijn dikke tenen die er warmpjes bijzaten door mijn elektrieke sokken die ik terug vergeten had aan te steken dat er iets niet klopte, iedereen had een bike smile op hun gezicht en dat is verdacht. Wadde ist Bill, wa enze were ut gestoken of gedoan ? Niks mo eje gie nie euh twa tekort ? Fuck, met al deze commotie met die rozijnen en dat vrouwmens had ik mijn bidon te laten staan. Vlug achter mijn bidon die hoogstwaarschijnlijk gemanipuleerd zal zijn door derden, maar ik beticht niemand welteverstaan. En of er iets loos was met mijn bidon, het mengsel was een aftreksel van zwarte thee verfijnd met rozijnen en chocola en geaccentueerd met vijgen en bananen. Niet getreurd in den oorlog heb ik ook afgezien en de pees die al redelijk was uitgerokken werd weer opgespannen om de laatste km tot een goed einde te brengen. Ha, ha, loontje komt om zijn boontje en nu was het fishstick die het moeilijk had om het opgelegde tempo bij te houden, wat ter verduidelijking volstrekt normaal was, hij met zijn fedbike, chapeau er zijn er niet veel die dit zouden aankunnen, maar ja, hij rijd ook niet mee met de eerste de beste hé. Eens de meet in zicht werd er nog wat heen en weer geduwd en gespeeld tot grote ergernis van een vreemde biker die er bijna een open beenbreuk aan over hield toen pe de deur dichtgooide een een hekje ter hoogte van het zwembad. Ik had het al door dat jullie niet normaal waren en reed op één wiel verder, Pff is dat alles dat je kan, ik kan het dubbel zo goed en reed op twéé wielen verder, sterk riep hij nog. Naar goede gewoonte hebben we ons nog tegoed gedaan aan een boterkoek zonder boter en wat frisdrank in de kantine om te eindigen ten huize Pé waar er een heuse sneeuwballen wedstrijd tot stand kwam verzorgd met koffie en Bailey’s . Om geen onnodige reacties uit te lokken werd er geen eindwinnaar uitgerijkt.

 

DE HERBOREN IVAL THE BEEST UT HEYST SUR MER.

 

 

Info

 

Start: 8.00-14.30
 
Afstand: 50 km
 
 
 
 
Startlocatie
 
SASK St-Kruis
Veltemweg 14
8310 Sint-kruis-Brugge

 

 

Deelnemers

 

Go-carl, , Yvette, Black magic, Krulle

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 14-02-2017 :

Zeg Black magic euh bitje minder hé vlinder. Het was geen honderdtal meters na het inslikken van m'n fluitje maar 98,02 meters. En op de terugweg op de Heistlaan hebben je ingehaald op net geen 487,53 meter in plaats van 100 m, jij kunt nogal overdrijven zeg :-)

 

Black magic schreef op 13-02-2017 :

Het was een leuk ritje met de oude krakers , de rit zelf nie zo speciaal maar twas fun door het gezelschap. Ik had het liever gehad dat ter 10cm sneeuw lag om me fatbike zen troeven te kunnen uitspelen maar moeder natuur had me mee me kloten. Ook het recht toe en recht aan was met me beest beulenwerk desalniettemin heb ik er 2 die al fluitend achter me reden hun fluitje laten inslikken en op een honderdtal meter gezet met een versnelingske 😜😂. Toegeven de laatste 5km was het even minder maar ik hield nog een cartouche over voor me terug rit , en blaffe ik schoot die af en werd pas in de heistlaan op een honderdtal meters voor Pé zen thuis voorbijgestoken door de oudjes met de camionet. Thx guys voor de leuke voormiddag 😃

 

schreef op 11-02-2017 :

Miljaar Ival moet jij veel tijd over hebben !!! Of heb je dit verslag geschreven vanuit je infra roodcabine misschien ??? Je bent wel vergeten te vermelden dat je vandaag wel een paar minuten op kop hebt gereden, op't moment dat Black Magic drie kilometer op z'n voorwiel reed, Carl een met z'n gsm een gesprek in het perfect russisch aan het voeren was en ik op 't gemak een kakske aan het doen was in het struikgewas !!! Morgen mooi samen blijven met je suere sourrire é, want van duo race's heb je niet veel kaas gegeten hé !!! :):):)

 

Ival schreef op 11-02-2017 :

Saint Croix sur Bruges , Ik werd heel langzaam wakker wreef mijn ogen uit en kon het niet geloven de eerste sneeuw. Dit is eens wat anders maar al vlug rezen de eerste vragen de kop op , welk type banden leggen, kledij, voedsel, tirestrips, kraaiepoten enz …. Zoals naar goede gewoonte had ik reeds daags voordien gebruik gemaakt van de modernste technieken om mijn kwelduivel en mijn beste metgezel op de hoogte te brengen van mijn goede bedoelingen betreffende de rit te Saint Croix. Beide vonden mijn oprechte mededeling voor eens een rustige rit in te lassen een prima initiatief, ja, ja, zo ben ik nu eenmaal, ik zit vol van de goede bedoelingen. Love & bike run staat immers op de agenda voor morgen. Gewapend van kop tot teen met verwarmde sokken, verwarmde handschoenen, vibrerende short van Bjorn Borg en een verwarmde muts kon er echter niet veel meer misgaan. Het busje komt zo en vol passie zat ik in m’n garage die gisteren nog volledig gescheurd was door m’n seksbom te wachten, het rook er nog naar lavendel uit de streken van zuid Frankrijk maar dit volledig ter zijde. Het is altijd intens en diep genieten als ik de copains terugzie. Het is me nergens om te doen maar ik wordt telkens afgehaald en thuisgebracht en ik zou het graag zo houden, juist hé Carl !! Echter één minpunt is dat telkens Carl mij komt ophalen die magere tetting ook al plaats heeft genomen in het busje maar we nemen dit er eigenlijk maar al te graag bij, hij heeft alles wat een echte fietser maar kan bekoren, charme, grasie en stijl, maar desondanks blijft het een kwelduivel. Op nog geen 800 meters van Saint Croix kreeg Carl nog een oproep van Fishstick met de vraag of we nog ver zaten, neen dus maar …… Ja je kan Carl het niet kwalijk nemen terwijl hij zich klaarstoomt ik en Pé reeds een volledig spel Monopoly hebben gespeeld. Aangekomen aan de inschrijving stond er een mooie sneeuwman met een karote in z’n bek te pronken bleek dat het Fishstick was die reeds met zijn fedbike was afgekomen en vol ongeduld stond te wachten op ons. Als dat geen kameraadschap is tot tegenstelling van enkele weken geleden waar wij gewoon weg zijn gereden onder aangeven van Pé , waarvoor nogmaals onze excuses. De rit werd ingezet met op kop Pé die nu en dan werd afgelost door de tempobeul Fishstick waardoor ik mijn goede bedoelingen reeds van de eerste Km mocht opbergen en terug op zoek gaan naar een extra long en rekkers om mijn tong in m’n bek te houden. Duizend bommen en granaten waar is dit allemaal goed voor maar als puntje bij plaatje komt is het de techniek die de bovenhand nam, tijdens de eerste slijkstroken die we voor de boeg kregen langs de vaart stond Fishstick dwars geparkeerd over de single track stil klaar om in de vaart te springen en daarop volgend deed Carl er nog een schepje bovenop, miljaarde t’is hier voe je pwoten te breken me oal die putten en da sliek bromde Fishstick, echt iets waar ik en pé totaal geen graten in zagen en er komen nog véél van die stroken !!! dat beloofd. De daarop volgende slijkstroken werden echter als ervaren bikers afgehaspeld godzijdank, we dragen immers de Wacky kleuren, niet dat er veel volk de grote toer deden, we hadden de indruk dat we moederziel alleen aan het fietsen waren. Carl had het nog wat lastig zijn onderkoelde longen onder controle te krijgen maar gelukkig was de eerste bevoorrading in zicht. Terug rees de hamvraag naar boven, WAAROM , WAAROM EN NOG EENS WAAROM is dit telkens nodig je longen tot het extreme te testen, je ketting door de trapwattages een 10 tal cm uit te rekken en je stuur naar de vaantjes te helpen door zich in alle mogelijke posities te wringen om maar te zwijgen van de lagers in je voorwiel die het zwaar te verduren krijgen door al het speeksel en kwielsel die met geuten uit je mond stroomt, waarom !!! Blijkbaar valt deze uithaal in dovemansoren en terug werd de pees strak aangetrokken bij het verlaten van de bevoorrading. Zoals ieder huisje zijn krisje draagt beaamt het mij u te melden dat ik ook maar een mens ben gemaakt uit vlees en bloed en zowaar kreeg ik een klein dipje en of het nog niet genoeg was kwam Carl er net door , en ja wat dacht je Pé het Uber Oenmens die het zag gebeuren deed maar al te graag er nog een schepje bovenop. Dat is afzien maar plooien deed ik echter niet , ik bleef mooi rechtop mijn fiets zitten weliswaar op een 10 tal meters. Enkele km voor de tweede bevoorrading kwam ik erdoor, de stoom stond op druk ,alles was ok en nu op kop, en maar sleuren en sleuren, volledig gebogen en genepen over mijn stuur hangende loodste ik mijn companen naar snelheden die ver boven het menselijke uitkwamen richting de tweede stop. Ik deed iedereen pijn , het kon niet anders, het werd ijzig stil enkel het geratel van Carl zijn dure derailleur wieltjes en een slecht onderhouden ketting van Pé en het hijgen van Fishstick was het enige dat nog te horen viel, ik voelde het gewoon Ival je bent een beest, je kan het en zo sprak ik mij de moed in die ik nodig had om te kunnen volharden in mijn opzet, dat ik scherp staat is alom geweten, vanmorgen waren mijn bedlinnen gewoon in twee stukken gesneden, maar door dit alles was ik totaal verblind door deze prestatie dat ik het bord niet had gezien met bevoorrading erop en met een rotvaart reed ik zowaar door tot Damme die op enkele km lag. Op mijn stappen terug gekeerd met ettelijke km meer op de teller kwam ik uitgeput toe , en wij maar roepen en brullen zij Bill maar je reed gewoon door ? ja, ja ik geloof jullie allemaal en terwijl Carl zich tegoed deed aan een sanitaire stop werden zijn handschoenen volgepropt met droge rozijnen tot grote verbijstering van de dame die het voorval zag gebeuren, wat ist eje gie nog nooit euh handschoen mé rozien gezien of wa ? Na de sanitaire stop nam Carl zonder argwaan zijn handschoen ter hand en begon er mee te schudden, de rozijnen vlogen in het rond, de vrouwmens van daarjuist keek me met arendsogen recht in de ogen, ik voelde nattigheid en voor ze iets kon zeggen zie ik haar, je hebt alles waar ik maar kan van dromen en gaf haar een kushand en verliet de zaal zonder mijn …… Terug vertrokken voelde ik aan mijn dikke tenen die er warmpjes bijzaten door mijn elektrieke sokken die ik terug vergeten had aan te steken dat er iets niet klopte, iedereen had een bike smile op hun gezicht en dat is verdacht. Wadde ist Bill, wa enze were ut gestoken of gedoan ? Niks mo eje gie nie euh twa tekort ? Fuck, met al deze commotie met die rozijnen en dat vrouwmens had ik mijn bidon te laten staan. Vlug achter mijn bidon die hoogstwaarschijnlijk gemanipuleerd zal zijn door derden, maar ik beticht niemand welteverstaan. En of er iets loos was met mijn bidon, het mengsel was een aftreksel van zwarte thee verfijnd met rozijnen en chocola en geaccentueerd met vijgen en bananen. Niet getreurd in den oorlog heb ik ook afgezien en de pees die al redelijk was uitgerokken werd weer opgespannen om de laatste km tot een goed einde te brengen. Ha, ha, loontje komt om zijn boontje en nu was het fishstick die het moeilijk had om het opgelegde tempo bij te houden, wat ter verduidelijking volstrekt normaal was, hij met zijn fedbike, chapeau er zijn er niet veel die dit zouden aankunnen, maar ja, hij rijd ook niet mee met de eerste de beste hé. Eens de meet in zicht werd er nog wat heen en weer geduwd en gespeeld tot grote ergernis van een vreemde biker die er bijna een open beenbreuk aan over hield toen pe de deur dichtgooide een een hekje ter hoogte van het zwembad. Ik had het al door dat jullie niet normaal waren en reed op één wiel verder, Pff is dat alles dat je kan, ik kan het dubbel zo goed en reed op twéé wielen verder, sterk riep hij nog. Naar goede gewoonte hebben we ons nog tegoed gedaan aan een boterkoek zonder boter en wat frisdrank in de kantine om te eindigen ten huize Pé waar er een heuse sneeuwballen wedstrijd tot stand kwam verzorgd met koffie en Bailey’s . Om geen onnodige reacties uit te lokken werd er geen eindwinnaar uitgerijkt. DE HERBOREN IVAL THE BEEST UT HEYST SUR MER.

 

schreef op 11-02-2017 :

@Dalton, wij zaten in de cantine toen je voorbijreed, ik wilde je nog roepen, maar....zo snel dat jij reed !!!!:):):):)

 

À-dalton schreef op 11-02-2017 :

Leuk ritje en niet ver van huis super

 

Ival schreef op 10-02-2017 :

Fuck !!!!! Bill, we gingen wel sjette geven hé We wachten nie hé !!!

 

Black Magic schreef op 10-02-2017 :

Den Barry is geveld door de griep kzal dus ook om 9h30 aan de start staan gelijk de oudjes 😉. Tot dan grtz

 

Krulle schreef op 10-02-2017 :

Ik start pas om 14h, eerst werken

 

yvette de blonde del schreef op 10-02-2017 :

Carl komt ons ophalen tegen 9.00 uu, moet immers tijd hebben om mijn maskara aan te brengen en wat bluch of fond de teint. Zal dus iets later worden, denk 9.30 uur. Maar niemand moet echter op ons wachten. We halen jullie toch wel in :-)

 

Black magic schreef op 10-02-2017 :

Ik ga met de velo zijn der nog die met de velo gaan naar daar? Voor degene met de auto tegen 9h aan de start is da ok?

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens