VERSLAG DUORACE BREDENE HET VERDRIET VAN IVAL… - 2017-02-04

Verslag

 

Omdat Ival blijkbaar nog “droenke” is, ik verdenk hem ervan dat ie in bredene al droenke was, neem ik dan maar de ondankbare taak op mij om een verslag te schrijven….Hopelijk lukt dat, want ik heb nog vreselijk veel last van m’n nek, al eens 40km aan een stuk achterom moeten kijken ??? Het begon allemaal toen ik uit medelijden vroeg aan Ival of ie geen zin had om samen de duo race te rijden, zo had hij eindelijk nog eens de kans om in m’n wiel te zitten in plaats van steeds maar op achtervolgen aangewezen te zijn !!! De arme, goedgelovige man die blijkbaar nog steeds in z’n “yes-periode” zit stemde, tot m’n grote verbazing, zij het wat aarzelend toch in….de eer om met z’n grote voorbeeld te kunnen samen rijden woog blijkbaar zwaarder door dan de angst voor een complete afgang, chapeau !!!

 

 

Als “voorbereiding” en ook een beetje omdat Go-Carl persé de puntjes wilde binnenhalen reden we met ons drietjes zaterdag nog de vtt van Sijsele. We gingen het rustig doen, maar omdat dat er bij geen van de 3 blijkbaar in zit, werd er toch nog stevig doorgetrokken, niet bijster slim want we sukkelden alle 3 met een verkoudheid, met als gevolg dat we een spoor achterlieten van groene rochels met hier en daar nog een stukje long in vermengd…. Het was dan ook met een lichtjes gemengd gevoel dat ik zondag uit bed stapte, maar ik had het Ival beloofd en de brave man zag er zo naar uit….Toen ie echter een minuut of 10 telaat kwam om me op te pikken, begon ik toch al lichtjes te pannikeren, we moesten immers voor 12u onze nrs af gaan halen. Dan maar een hulplijn gebeld, Baha kon dit misschien in onze plaats doen…Wat dacht je, dien pakte natuurlijk niet op en toen we eindelijk op weg waren, doemde er achter onze auto plots de donkere schaduw van Harryman z’n camionette op, die 2 kiekens waren nog later aangezet dan ons !!!! Baha had dan nog het lef om tijdens het passeren via de raampjes Ival nat te spuiten met één of andere energiedrank, waarvoor bedankt, m’n compagnon was al niet ziek genoeg !!!!

 

 

Gelukkig maakte hij het terplaatse nog goed, Ival had z’n handschoenen vergeten en Baha had per ongeluk 2 ovenwanten in z’n zak gestoken en was zo sympathiek om die aan de” concurrentie” te geven….Dit waarschijnlijk als compensatie omdat ie ons als “dirty old Wackys” had ingeschreven !!! Ik maakte, alsof dat eigenlijk nodig was, de lieftallige jongedame die ons onze nummers aangaf, al gauw duidelijk dat die dirty old op Ival sloeg en de wacky mijn part was !!! Dan was het eindelijk tijd om wat op te warmen en we hadden hier en daar al horen “waaien” dat het parcours zeer zwaar lag, joepie dat hadden we nu ook nog nodig….Het bleek niet gelogen, per toer 5 keer door het los zand, hard zand dat door ribbelvorming ook niet echt vlot liep en een wind die precies maar harder leek te blazen…( ik had ondertussen ook al Harryman gespot, die zichzelf al spoorzoeken tot halverwege z’n krankstel had ingegraven….) Maar soit, we stonden ervoor en wie weet zou het nog “leuk” worden….Aan de start was het in elk geval nog lekker keuvelen met mede Wacky’s Baha en Kroele ( die beweerde een spierscheuring te hebben….) die daarbij elkaar elk op z’n beurt nog verweten om veel te “zacht” te staan…Harryman en Rookie die overgeconcentreerd al halverwege oostende zaten en wat verderop de twee afgetrainde duo’s, zijnde Ice-man/ Fluppe en de Beul die zowaar duo vormde met Barb’s haar nieuw lief !!!

 

 

Net na het startschot zag ik, die een “vitesske” te zwaar vertokken was, in m’n ooghoek Ival al voorbij “flitsen”, jawadde die zit goed, was dan ook m’n eerste gedachte….Maar nadat m’n ketting eindelijk op de juiste “plateau” lag stormde ik hem al rap terug voorbij en met de gedachte dat ie zo slim zou zijn om direct m’n wiel te nemen, stoomde ik in Baha’s zog richting de “voorste” gelederen !! Toen we zigzaggend tussen de hier en daar overkopgaande amateurs, stilletjesaan de dijk van Oostende naderden, sloeg ik , zoals afgesproken tijdens onze zorgvuldige verkenning, linksaf om na een stukje ploeteren redelijk vlotjes die dijk te bereiken. Voor alle zekerheid had ik op m’n stuur het papiertje met daarop “ optrekken na de bochten” vervangen door “duorace” en besloot ik om toch maar eens om te kijken waar m’ n partner zat….In m’n wiel zat ie alvast niet en vermits ik de laatste deelnemers in zicht had en Ival nergens te bespeuren was, begon ik al het ergste te vrezen, hij zou toch niet voor me zijn zeker !!!??? Ik besloot dan maar om m’n in het wiel te zetten van enkele mannen die naar mijn goesting toch wel vree rap vooruit gingen, maar ik zat mooi uit de wind en wie weet ging het de laatste keer zijn….Toen we echter voor de eerste keer de helling aan de twins opstormden en ik aan trouwe supporters Ilse en Gilles vroeg of ze Ival al hadden gezien en die hun antwoord was : “ doe den dien ook mee” begon mijn frank al te vallen…..

 

Ik besloot om na de eerste stook los zand op hem te wachten, en wachten en wachten nadat er achtereenvolgens 2 oudere dames die al rijdend sudoko’s aan het invullen waren, 2 verloren gereden chinese toeristen op hun gehuurde stadsfietsen en tot slot een duo die de race deden op een “boule de berlin” kar gepasseerd waren, kwam “ Yvette” toch eindelijk tevoorschijn…. ( voor diegene die niet aanwezig waren : Ival had als hommage aan z’n groot idool een “mooie” blonde pruik opgezet, wat hem bij het Wacky- gevolg de bijnaam Yvette opleverde terwijl de meer gewone supporters hem massaal met ALLé PAMELA toe juichten) Eindelijk weer samen was mijn eerste gedachte, ’t zou niet voor lang zijn…na een volgende loopstrook was Yvette al terug uit het zicht verdwenen, en dat zou zo bij alle volgende loopstroken zijn…gelukkig had ik de knop al vlug omgedraaid en besloot ik die wachttijden nuttig te besteden, zo heb ik die dag de beginselen van het kite-surfen onder de knie gekregen, sta ik in het guinness-world- record boek met het grootste zandkasteel en ondersteunde ik een gestrand zeehondje 50m ver terug de zee in !!!

 

 

Toen we voor de eerste keer aan de finish passeerden, zagen we een duidelijk gelukkige Kroele staan, “’k stoan plat” ja wa wil je, als je al plat start….(zou daar iets achter zitten ??) Dit was echter zonder Baha gerekend, want van zodra die doorhad wat er gebeurd was, stormde die bij de commentator van dienst binnen, snokte diens micro uit de hand om daarna met een zielig stemmetje en traantjes in de ogen als een klein kindje die verloren gelopen was, om te roepen of er niemand toevallig een binnenband bij had…Iet wat hem, tot”grote vreugde” van Kroele nog lukte ook…Wat uiteindelijk het langs geduurd heeft, het vervangen van die band of het losrukken door Baha van de talloze medelevende boma’s die hem vertederd tegen hun dikke borsten drukten, is tot op heden niet bekend !! Terug naar Ival nu…Ik dacht : eindelijk achterwind, nu gaat ie komen…maar blijkbaar had Ival nog steeds niet door dat het een duo-race was, want ie bleef steeds maar een meter of 5 achter me rijden, toen ie uiteindelijk toch in m’n wiel zat, bleek dat ie het gat gewoon niet dicht kreeg, zeg’t da dan é !!! Veel zeggen deed ie eigenlijk niet, af en toe ving ik hier en daar een woord op, zoals : kuh kuh, koersderrailleur, kuh kuh, al 5 kg kwijt, kuh kuh en ‘ken goeste achter vodka….telkens dacht ik, als ie nog kan klappen, kan’t tie nog koersen ook, en deed er een tandje bij…Het was immers mijn bedoeling om achterwind wat voorgangers op te rapen, om zo niet het hele stuk windtegen op de dijk voor m’n rekening te moeten nemen. Helaas, of het voor mij te kl*ten was, of als ie aan het trainen was voor de processie van Echternach, ik weet het niet, maar op de loopstroken “liep” het bij Ival voor geen meter!! Met gevolg dat ik rotstrook op de dijk met7 beaufort tegenwind voor m’n rekening mocht nemen !! Van Yvette die volledig wegstoken zat achter m’n brede torso, kon je bij momenten juist het wapperende staartje van z’n blonde pruik bespeuren, maar ondanks al m’n voorbeeldig ploegwerk had meneer nog het lef om op een bepaald moment te beginnen “schufelen” !!!! Toen ik me echter opzij zette, waardoor Ival onmiddellijk terug op 10m zat, hoorde ik hem met een zeer fijn stemmetje nog juist zeggen : “ ’t is mo vo te lachen wi” Je mag nu zeggen wat je wilt, maar als je op zo’n moment je gevoel voor humor kan behouden, da’s pas de Wacky spirit !!!! Bij deze is dan ook het enigste positieve van Ival’s rit vermeld…

 

 

We werden nog gepasseerd door Baha en Kroele ( dat na hun platte band…) gedubbeld door de eersten, waaronder ook de duo”’s Harryman/Rookie en Beul en z’n moat, waarbij we ook nog eens getuige waren van een ondoordacht en bruuks maneuver van Rookie, waarbij hij “concurrent” Beul bijna tegen het zand dwong, om een andere ( verkeerde ) lijn te nemen !!! ’t Is daar in de voorste gelederen toch ook precies niet allemaal koek en ei, dan toch liever wat meer van achter, Ival en ik proberen elkaar tenminste niet de hele dat van de fiets te rijden !!! De laatste 2 rondes deden we nog een leuk haasje over met 2 jonge gasten ( op 26” en met tapbanden…) waarbij we toch nog aan het langste eind trokken en Ival al weer een bredere borst deed opzetten ( tot ik hem op de 26” en de tapbanden wees…) Ik kaapte nog vlug de laatste warme soep voor Ival ’s neus weg, ‘ja die moet je wel verdienen hé…Kleedden ons dan vlug om in Yvette’s KLEINE camionnetje om dan nog eens polshoogte te nemen van de perikelen van onze clubgenoten in de twinsclub ! Onderweg kwamen we al Fluppe en Ice tegen ( die duidelijk alleen voor het sportieve gedeelte gekomen waren !) en vernamen van die laatste dat het goed geweest was, en ze op het einde nog redelijk wat “ oorlog “ gemaakt hadden, zo kennen we hem weer !!!! 

 

 

Nadat ik Ival met een grote boog rond de brandweerkraan van de afspuit had geloodst en hem de helling van de Twins had gedragen, konden we eindelijk van een welverdiende après genieten ! Het was een gezellige boel, terwijl supporters van dienst : Barbs, Ilse, Gilles, Kroele en Beuls vrouwkes, Beuls kids,en Francis ( sorry moest ik er nog vergeten zijn…) met open mond luisterden naar Ival z’n heroische verhalen, konden we nog genieten van een traktatie van Harryman’s verjaardag, zei Baha tussen het tenniskijken ook af en toe iets en kwamen tenslotte te wete dat Francis al 15 kg afgevallen is en ie volgend jaar met z’n zoon aan de duorace meedoet !!!! Op de terugrit naar heist kwamen alle hoog-technologische snufjes ( vooral de cruise-control) in Ival “voiture” goed van pas, want de” charel” had het na één maand geheelonthouding nodig gevonden om een pint in één keer achterover te slaan…..’t Is rare da Monique nog nie gebeld heeft brabbelde ie nog, ‘k moesten om 16u bij Kristof en Renée zijn, die kookt graag en ik moest fijnproever zijn…..(hallow) Bleek dat z’n gsm leeg was doordat ie ’s morgens per ongeluk een internationaal nr. had ingetikt van een amerikaanse lesbienne ( van iraakse afkomst, moslim EN veganistisch) die een monoloog van 3u. had afgestoken betreffende hun nieuwe president Troempet !!!

 

 

Veilig thuisgekomen bood ik m’n duo partner nog een hoestsiroopje van den Aldi aan , maar voor minder dan een halve liter vodka-orange ging ie niet…en nadat ie nog net niet het houten plankje waarop ik wat gelderse worst had gesneden naar binnen had gespeelt en ik hem had kunnen overtuigen dat het niet de keukenkasten waren die aan het bewegen waren, besloot ie uiteindelijk toch maar naar z’n “blonde seks-godin” te vertrekken ! ( alhoewel ik te stelligste betwijfel of die nog veel aan hem zal gehad hebben….)

 

Het einde van een mooie dag !!!!!!! 

 

 

 

Info

 

Welk Wacky duo is de bete tandem voor het strand?

 

 

Deelnemers

 

Baha en Kroele alias Wackys-uit-vorm, Pé en Ival, de Wacky zonder vorm..., ice en fluppe vorm ... was da

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Bahamontes schreef op 08-02-2017 :

Val in herhaling maar deze wekelijkse column van onze twee schrijftalenten is niet te versmaden. Ik verwacht ook eens een verslag van één van onze Maldegemse Wacky's die het nochtans wreed kunnen uitleggen na een race (Beul? Kroele? Vedder?). Mag in het Maldegems zijn...

 

Ival schreef op 08-02-2017 :

Gezien de omstandigheden van vandaag zullen we voor eens de strijdbijl begraven en dit uit respect voor onze trouwste Wackyfan. Ik zal je glimlach missen!!!

 

Fitzy schreef op 08-02-2017 :

Wij zijn zo gelukig om 2 speciaal karakters zo als Pé en Ival te hebben in ons club, bedankt gasten.

 

Chemical Pete schreef op 08-02-2017 :

Ival is De Mol bijgod...

 

schreef op 08-02-2017 :

Ik vroeg me al af, hoe gaat ie zich daar nu uitlullen ???? Goe gevonden moet ik toegeven, zij het niet......Dat Nadia vorige week al contact opnam met de desbetreffende chinees ( i.v.b met de love and bike run...) en toen bleek dat ie op het moment op de parelwitte stranden van Bora Bora z'n zwart geld aan het tellen is en samen met z'n Mandarijnse minaares grote Napoleons aan het drinken !!

 

Chemical Pete schreef op 08-02-2017 :

Pé, gie kieken man. Een schoon begin van de werkdag... :-)

 

Ik schreef op 07-02-2017 :

Ten tweede Anoniem is ik. Voila.

 

Anoniem schreef op 07-02-2017 :

Het verdriet van Ival oh godekes toch hoe zielig, neen, neen. HET OMKOOP SCHANDAAL !!! ( Lee de gok chinees slaat meedogenloos toe ) PS : Dikke chapeau van alle Wacky's met jullie puike prestatie's ...... buiten Pé natuurlijk.

 

Ival schreef op 07-02-2017 :

DE REPLIC WAARHEIDS GETROUW. Al zeg ik het niet graag maar ik moet toegeven dat dit een pareltje van een verslag is, uit de hand van de meester hem zelf. Ik verkeerde nog steeds in een soort van minachting tegenover de winnaar van de gouden pen op de uitreiking van 2016, er spookte van toen af een gedachte in mijn hoofd om via de sociale media een soort van betoging te organiseren betreffende deze VERKOCHTE pen, maar ik moet mijn meerde in dezer erkennen en op mijn stappen terugkomen. Dat het een staaltje van de bovenste plank is weet intussen nu iedereen maar gelieve dit door te slikken met véél water. Om alle misverstanden van de baan te vegen had ik een deal gesloten met een persoon wiens naam ik deontologisch niet mag vernoemen enkel om gerechtelijke vervolging en zij of haar burgerlijke aansprakelijkheid niet in het gedrang te laten komen. Het is allemaal begonnen enkele weken geleden , ik werd aangesproken door een zekere man en/of vrouw met een rare huidskleur en een Engels accent met de vraag of ik omkoopbaar was, ja en of , is Napoleon dood , wat een vraag iedereen heeft kosten. Nu de rit achter de rug is, mijn afspraak heb nagekomen en beloning een feit is kan ik het een en ander vertellen over deze hachelijke doch leuke ervaring. De afspraak was klaar en duidelijk “ laat dat competitie beestje maar eens afzien “, laat jullie verliezen !!! Jullie moeten Barry en Kroele laten voorgaan wat een heuse karwei was zeker met die platte band, ik had eventjes schrik dat mijn plan in zee zou vallen, gelukkig had die chinees in kwestie een band aan Barry tijdens zijn oproep aangeboden en konden ze hun weg verderzetten, met alle chinezen maar NIET met den dezen, het ging immers over véél geld. Verliezen daarmee tref je Pé recht in zijn hart “eindigen als laatste Wacky “!!! Het was een opdracht die mij zeker niet op het lijf geschreven stond, maar voor die ene keer stemde ik toe, trouwens de vergoeding was ook niet mis. Ik ging uitbetaald worden in Chinese Yen’s die ik later kon omwisselen na de rit in stevige Amerikaanse dollars. Voor de rest mocht ik uitmaken van die chinees hoe ik het voor elkaar ging krijgen. Gemakkelijk was het niet maar direct na het startsein draaide ik de gas volledig open om Pé duidelijk te maken dat het menens was en algauw liep hij er met ogen open in, en stampen dat hij deed op z’n trappertjes. Toen we de zandstrook naderden dacht ik bij mezelf “ Ival bluf kalm en nie lopen” daarmee kan ik véél tijd verliezen. De daarop volgende stuk dijk tegen de wind in was Pé zelfs niet meer te zien, je moet niet vragen “DUO RACE “ mijn voeten, maar het zal hem zuur opbreken. Toen we de 2 de ronde ingingen stond Pé zowaar uitgeteld langs de kant zogezegd aan het wachten op mij, m’n plan begon zijn vruchten al af te werpen, ik zag al dollars tekens verschijnen in het zand. De stroken achter wind terug richting Oostende waren echter een probleem, dit is één van mijn talrijke talenten en Pé weet dat ook, hoe moet ik dat nu verklaren. Ik begon wat te kuchten en keek verdwaasd naar mijn body , miljaar ik heb de verkeerde cassette gestoken, t’is een bergcassette en t’is hier plat, dat gaat niet !!! Pé antwoorde, maar ik rijd nu toch ook niet op mijn kleinste verzet, het moet toch lukken, ja ja maar mijn longen doen pijn ze staan gelijk in brande, ja ja die van mij ook antwoorde hij, ja ja antwoorde ik hem maar ik heb ook nog de verkeerde bandenkeuze gemaakt en regenbanden gelegd terwijl we op zand rijden. Ik denk dat hij ermee weg was en zo was het telkens ronde na ronde. Pé begon al een beetje te ijlen, is het nu 2 of 3 ronden dat we moeten afleggen,” 4 gie slakken, rie mo deure.” De laatste ronde ijlde pé nog met zijn laatste krachten , we moeten die bende voor ons nog proberen in te halen alvorens we terug tegen de wind moeten terugkeren. En dit is namelijk mijn sterkste kant, beuken tegen de wind in maar helaas kon en mocht ik dit niet doen en liet mij terug afzakken zodoende Pé verplicht was om het ganse traject terug voor zijn rekening te nemen , en of het traag ging, ik begon zowaar te zingen om toch wat leven in de brouwerij te hebben. Toen die chinees met zijn gehuurde créme a la glace karre tje ons voorbij stak vond ik het er wel over, maar een deal is een deal. Mony is binnen en iedereen tevreden ………. Buiten Pé. Hopelijk vraag hij mij terug voor het volgend jaar. En dit is de waarheid en niks anders dan de waarheid. SORRY MOATJE !!!! DE ENIGE ECHTE IVAL

 

Harryman schreef op 07-02-2017 :

Machtig pé van de zee!! Chapeau voor Ivan om het aan te durven om met de slakken van Heist te rijden. Ik wou nog eens langskomen maar er was voetbal op tv voor baha.

 

Kroele schreef op 07-02-2017 :

@ Pé : machtig verslag #beausaertsyndroom

 

schreef op 07-02-2017 :

anoniem zal nie lukken zeker...:):)Door al die "misérie" vergeten om alle "jonge" Wacky's te proficiateren met hun prachtprestaties !!!!:):):)

 

Anoniem schreef op 07-02-2017 :

VERSLAG DUORACE BREDENE HET VERDRIET VAN IVAL… Omdat Ival blijkbaar nog “droenke” is, ik verdenk hem ervan dat ie in bredene al droenke was, neem ik dan maar de ondankbare taak op mij om een verslag te schrijven….Hopelijk lukt dat, want ik heb nog vreselijk veel last van m’n nek, al eens 40km aan een stuk achterom moeten kijken ??? Het begon allemaal toen ik uit medelijden vroeg aan Ival of ie geen zin had om samen de duo race te rijden, zo had hij eindelijk nog eens de kans om in m’n wiel te zitten in plaats van steeds maar op achtervolgen aangewezen te zijn !!! De arme, goedgelovige man die blijkbaar nog steeds in z’n “yes-periode” zit stemde, tot m’n grote verbazing, zij het wat aarzelend toch in….de eer om met z’n grote voorbeeld te kunnen samen rijden woog blijkbaar zwaarder door dan de angst voor een complete afgang, chapeau !!! Als “voorbereiding” en ook een beetje omdat Go-Carl persé de puntjes wilde binnenhalen reden we met ons drietjes zaterdag nog de vtt van Sijsele. We gingen het rustig doen, maar omdat dat er bij geen van de 3 blijkbaar in zit, werd er toch nog stevig doorgetrokken, niet bijster slim want we sukkelden alle 3 met een verkoudheid, met als gevolg dat we een spoor achterlieten van groene rochels met hier en daar nog een stukje long in vermengd…. Het was dan ook met een lichtjes gemengd gevoel dat ik zondag uit bed stapte, maar ik had het Ival beloofd en de brave man zag er zo naar uit….Toen ie echter een minuut of 10 telaat kwam om me op te pikken, begon ik toch al lichtjes te pannikeren, we moesten immers voor 12u onze nrs af gaan halen. Dan maar een hulplijn gebeld, Baha kon dit misschien in onze plaats doen…Wat dacht je, dien pakte natuurlijk niet op en toen we eindelijk op weg waren, doemde er achter onze auto plots de donkere schaduw van Harryman z’n camionette op, die 2 kiekens waren nog later aangezet dan ons !!!! Baha had dan nog het lef om tijdens het passeren via de raampjes Ival nat te spuiten met één of andere energiedrank, waarvoor bedankt, m’n compagnon was al niet ziek genoeg !!!! Gelukkig maakte hij het terplaatse nog goed, Ival had z’n handschoenen vergeten en Baha had per ongeluk 2 ovenwanten in z’n zak gestoken en was zo sympathiek om die aan de” concurrentie” te geven….Dit waarschijnlijk als compensatie omdat ie ons als “dirty old Wackys” had ingeschreven !!! Ik maakte, alsof dat eigenlijk nodig was, de lieftallige jongedame die ons onze nummers aangaf, al gauw duidelijk dat die dirty old op Ival sloeg en de wacky mijn part was !!! Dan was het eindelijk tijd om wat op te warmen en we hadden hier en daar al horen “waaien” dat het parcours zeer zwaar lag, joepie dat hadden we nu ook nog nodig….Het bleek niet gelogen, per toer 5 keer door het los zand, hard zand dat door ribbelvorming ook niet echt vlot liep en een wind die precies maar harder leek te blazen…( ik had ondertussen ook al Harryman gespot, die zichzelf al spoorzoeken tot halverwege z’n krankstel had ingegraven….) Maar soit, we stonden ervoor en wie weet zou het nog “leuk” worden….Aan de start was het in elk geval nog lekker keuvelen met mede Wacky’s Baha en Kroele ( die beweerde een spierscheuring te hebben….) die daarbij elkaar elk op z’n beurt nog verweten om veel te “zacht” te staan…Harryman en Rookie die overgeconcentreerd al halverwege oostende zaten en wat verderop de twee afgetrainde duo’s, zijnde Ice-man/ Fluppe en de Beul die zowaar duo vormde met Barb’s haar nieuw lief !!! Net na het startschot zag ik, die een “vitesske” te zwaar vertokken was, in m’n ooghoek Ival al voorbij “flitsen”, jawadde die zit goed, was dan ook m’n eerste gedachte….Maar nadat m’n ketting eindelijk op de juiste “plateau” lag stormde ik hem al rap terug voorbij en met de gedachte dat ie zo slim zou zijn om direct m’n wiel te nemen, stoomde ik in Baha’s zog richting de “voorste” gelederen !! Toen we zigzaggend tussen de hier en daar overkopgaande amateurs, stilletjesaan de dijk van Oostende naderden, sloeg ik , zoals afgesproken tijdens onze zorgvuldige verkenning, linksaf om na een stukje ploeteren redelijk vlotjes die dijk te bereiken. Voor alle zekerheid had ik op m’n stuur het papiertje met daarop “ optrekken na de bochten” vervangen door “duorace” en besloot ik om toch maar eens om te kijken waar m’ n partner zat….In m’n wiel zat ie alvast niet en vermits ik de laatste deelnemers in zicht had en Ival nergens te bespeuren was, begon ik al het ergste te vrezen, hij zou toch niet voor me zijn zeker !!!??? Ik besloot dan maar om m’n in het wiel te zetten van enkele mannen die naar mijn goesting toch wel vree rap vooruit gingen, maar ik zat mooi uit de wind en wie weet ging het de laatste keer zijn….Toen we echter voor de eerste keer de helling aan de twins opstormden en ik aan trouwe supporters Ilse en Gilles vroeg of ze Ival al hadden gezien en die hun antwoord was : “ doe den dien ook mee” begon mijn frank al te vallen…..Ik besloot om na de eerste stook los zand op hem te wachten, en wachten en wachten nadat er achtereenvolgens 2 oudere dames die al rijdend sudoko’s aan het invullen waren, 2 verloren gereden chinese toeristen op hun gehuurde stadsfietsen en tot slot een duo die de race deden op een “boule de berlin” kar gepasseerd waren, kwam “ Yvette” toch eindelijk tevoorschijn…. ( voor diegene die niet aanwezig waren : Ival had als hommage aan z’n groot idool een “mooie” blonde pruik opgezet, wat hem bij het Wacky- gevolg de bijnaam Yvette opleverde terwijl de meer gewone supporters hem massaal met ALLé PAMELA toe juichten) Eindelijk weer samen was mijn eerste gedachte, ’t zou niet voor lang zijn…na een volgende loopstrook was Yvette al terug uit het zicht verdwenen, en dat zou zo bij alle volgende loopstroken zijn…gelukkig had ik de knop al vlug omgedraaid en besloot ik die wachttijden nuttig te besteden, zo heb ik die dag de beginselen van het kite-surfen onder de knie gekregen, sta ik in het guinness-world- record boek met het grootste zandkasteel en ondersteunde ik een gestrand zeehondje 50m ver terug de zee in !!! Toen we voor de eerste keer aan de finish passeerden, zagen we een duidelijk gelukkige Kroele staan, “’k stoan plat” ja wa wil je, als je al plat start….(zou daar iets achter zitten ??) Dit was echter zonder Baha gerekend, want van zodra die doorhad wat er gebeurd was, stormde die bij de commentator van dienst binnen, snokte diens micro uit de hand om daarna met een zielig stemmetje en traantjes in de ogen als een klein kindje die verloren gelopen was, om te roepen of er niemand toevallig een binnenband bij had…Iet wat hem, tot”grote vreugde” van Kroele nog lukte ook…Wat uiteindelijk het langs geduurd heeft, het vervangen van die band of het losrukken door Baha van de talloze medelevende boma’s die hem vertederd tegen hun dikke borsten drukten, is tot op heden niet bekend !! Terug naar Ival nu…Ik dacht : eindelijk achterwind, nu gaat ie komen…maar blijkbaar had Ival nog steeds niet door dat het een duo-race was, want ie bleef steeds maar een meter of 5 achter me rijden, toen ie uiteindelijk toch in m’n wiel zat, bleek dat ie het gat gewoon niet dicht kreeg, zeg’t da dan é !!! Veel zeggen deed ie eigenlijk niet, af en toe ving ik hier en daar een woord op, zoals : kuh kuh, koersderrailleur, kuh kuh, al 5 kg kwijt, kuh kuh en ‘ken goeste achter vodka….telkens dacht ik, als ie nog kan klappen, kan’t tie nog koersen ook, en deed er een tandje bij…Het was immers mijn bedoeling om achterwind wat voorgangers op te rapen, om zo niet het hele stuk windtegen op de dijk voor m’n rekening te moeten nemen. Helaas, of het voor mij te kl*ten was, of als ie aan het trainen was voor de processie van Echternach, ik weet het niet, maar op de loopstroken “liep” het bij Ival voor geen meter!! Met gevolg dat ik rotstrook op de dijk met7 beaufort tegenwind voor m’n rekening mocht nemen !! Van Yvette die volledig wegstoken zat achter m’n brede torso, kon je bij momenten juist het wapperende staartje van z’n blonde pruik bespeuren, maar ondanks al m’n voorbeeldig ploegwerk had meneer nog het lef om op een bepaald moment te beginnen “schufelen” !!!! Toen ik me echter opzij zette, waardoor Ival onmiddellijk terug op 10m zat, hoorde ik hem met een zeer fijn stemmetje nog juist zeggen : “ ’t is mo vo te lachen wi” Je mag nu zeggen wat je wilt, maar als je op zo’n moment je gevoel voor humor kan behouden, da’s pas de Wacky spirit !!!! Bij deze is dan ook het enigste positieve van Ival’s rit vermeld…We werden nog gepasseerd door Baha en Kroele ( dat na hun platte band…) gedubbeld door de eersten, waaronder ook de duo”’s Harryman/Rookie en Beul en z’n moat, waarbij we ook nog eens getuige waren van een ondoordacht en bruuks maneuver van Rookie, waarbij hij “concurrent” Beul bijna tegen het zand dwong, om een andere ( verkeerde ) lijn te nemen !!! ’t Is daar in de voorste gelederen toch ook precies niet allemaal koek en ei, dan toch liever wat meer van achter, Ival en ik proberen elkaar tenminste niet de hele dat van de fiets te rijden !!! De laatste 2 rondes deden we nog een leuk haasje over met 2 jonge gasten ( op 26” en met tapbanden…) waarbij we toch nog aan het langste eind trokken en Ival al weer een bredere borst deed opzetten ( tot ik hem op de 26” en de tapbanden wees…) Ik kaapte nog vlug de laatste warme soep voor Ival ’s neus weg, ‘ja die moet je wel verdienen hé…Kleedden ons dan vlug om in Yvette’s KLEINE camionnetje om dan nog eens polshoogte te nemen van de perikelen van onze clubgenoten in de twinsclub ! Onderweg kwamen we al Fluppe en Ice tegen ( die duidelijk alleen voor het sportieve gedeelte gekomen waren !) en vernamen van die laatste dat het goed geweest was, en ze op het einde nog redelijk wat “ oorlog “ gemaakt hadden, zo kennen we hem weer !!!!  Nadat ik Ival met een grote boog rond de brandweerkraan van de afspuit had geloodst en hem de helling van de Twins had gedragen, konden we eindelijk van een welverdiende après genieten ! Het was een gezellige boel, terwijl supporters van dienst : Barbs, Ilse, Gilles, Kroele en Beuls vrouwkes, Beuls kids,en Francis ( sorry moest ik er nog vergeten zijn…) met open mond luisterden naar Ival z’n heroische verhalen, konden we nog genieten van een traktatie van Harryman’s verjaardag, zei Baha tussen het tenniskijken ook af en toe iets en kwamen tenslotte te wete dat Francis al 15 kg afgevallen is en ie volgend jaar met z’n zoon aan de duorace meedoet !!!! Op de terugrit naar heist kwamen alle hoog-technologische snufjes ( vooral de cruise-control) in Ival “voiture” goed van pas, want de” charel” had het na één maand geheelonthouding nodig gevonden om een pint in één keer achterover te slaan…..’t Is rare da Monique nog nie gebeld heeft brabbelde ie nog, ‘k moesten om 16u bij Kristof en Renée zijn, die kookt graag en ik moest fijnproever zijn…..(hallow) Bleek dat z’n gsm leeg was doordat ie ’s morgens per ongeluk een internationaal nr. had ingetikt van een amerikaanse lesbienne ( van iraakse afkomst, moslim EN veganistisch) die een monoloog van 3u. had afgestoken betreffende hun nieuwe president Troempet !!! Veilig thuisgekomen bood ik m’n duo partner nog een hoestsiroopje van den Aldi aan , maar voor minder dan een halve liter vodka-orange ging ie niet…en nadat ie nog net niet het houten plankje waarop ik wat gelderse worst had gesneden naar binnen had gespeelt en ik hem had kunnen overtuigen dat het niet de keukenkasten waren die aan het bewegen waren, besloot ie uiteindelijk toch maar naar z’n “blonde seks-godin” te vertrekken ! ( alhoewel ik te stelligste betwijfel of die nog veel aan hem zal gehad hebben….) Het einde van een mooie dag !!!!!!!

 

Ival schreef op 05-02-2017 :

Lat me gerust, k'zien droenke, oe zout da komn !!!

 

schreef op 05-02-2017 :

Ival waar blijft da verslag ????? :):):)

 

Space jr. schreef op 04-02-2017 :

@ Wantje , had de start s'morgens geweest had ik overgenomen , heb verplichtingen s'middags , succes allemolle , zand fretters.

 

Biking Bobby schreef op 04-02-2017 :

Shit happens! Moet mijn DUO Broeder Join in de steek laten door ziekte. Wantje

 

Fitzy schreef op 03-02-2017 :

Good luck trouwens aan iedereen, kan nee komen kijken.

 

Fitzy schreef op 03-02-2017 :

Ik geloof in jullie !!!!! 100%, jullie zijn een TOP duo ;-)

 

Ival schreef op 03-02-2017 :

Fitzy , Het doet ons niks, deran goan ze. Als een oude scheure in brande stoat blusd da mo !!!!

 

Fitzy schreef op 03-02-2017 :

Kheb een TOP getraind Wacky tegen gekomen op strand van de morgen. What happens aan de beach, stays aan de beach !

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens