Verslag Cyclocross Park Maldegem - 2017-01-22

Verslag

 

GEEN EEN ZONDER TWEE ,

 

 

Ik had me nog zo voorgenomen om in het jaar 2017 geen wedstrijden meer toe te voegen aan mijn talrijk  palmares of ik liet me terug overhalen om er eentje te rijden in Maldegem, ligt het nu omdat het plaatsvond  in een landelijke gemeente waar ze nog maar onlangs stromend water tot aan huis kregen en de olielamp reeds 2 jaar tot het verleden behoord, of zou het zijn dat wij als  West-Vlamingen eens die Oost-Vlamingen een lesje wilden leren over hou je met een mtb een wedstrijd naar je hand kan zetten wat uiteraard ook gebeurde.

 

 

Toen die vervloekte wekker van zijn beste kan liet horen kon ik wel tien maal m’n kop tegen de muur kloppen van frustratie, fuck  zeg !!! , zo vroeg, zo koud en nog zo donker buiten en WAAROM !!! Maar best dat ik pas een uur later  die n’ul van een Pé  moest ophalen of ik had hem getoond hoe je een mens kan toetakelen in 2 minuten tijd zonder sporen achter te laten.

Pé die de dag voordien in  Moerkerke ongelofelijk heeft afgezien en zo Carl en ik “ zijn aardsrivalen” heeft moeten laten gaan dacht hoogstwaarschijnlijk dat hij vandaag een revanche  kon nemen maar helaas, geen één zonder twee.

Ik zal er niet veel over uitwijken om deze brave man zijn pijn niet erger te maken dan het is plus dat we zijn gekomen om te koersen en niks meer.

 

 

Aangekomen in het mooi landelijke gemeente Maldegem waar tot mijn grote verbazing reeds verharde en geasfalteerde wegen naar toe leiden zijn wij heelhuids aangekomen, ik denk wat te vroeg want er was nauwelijks beweging of volk te bespeuren.

Na wat zoekwerk hebben we dan toch de tent gevonden waar we ons wat konden verwarmen, ons inschrijven en ons te goed doen aan wat drank.

Gezien er bij mij geen alcohol meer op mijn lijstje staat wegens goede voornemens vroeg ik de blonde dame achter de bar om een fris plat watertje, ging dat kalf buiten niet op de tuinslang staan om vervolgens de kraan open te draaien, wat doe je nu vroeg ik haar ? je had toch plat water gevraagd ! ja hallo wat krijgen we nu en het was nog maar het begin.

Aan de inschrijving kregen we dan ons nummer toegewezen maar blijkbaar blijven de nummers in Maldegem zomaar plakken aan je outfit dat je geen veiligheidsspelden nodig heeft.

Wat later kwamen onze laagvliegers mondjesmaat de tent binnen waarvan sommige de oogjes nog op 5 voor 12 stonden, ik weet zeker dat Kroele niet eens wist dat hij ook van de partij was, of te wel zit hij aan de wiet of had hij spacecake verorberd.

Barry was echter de enige onder ons die geen probleem had met zijn nummer zonder die spelden en z’n volledige voorkant verbouwd van zijn fiets om tot een echt kunstwerk te komen maar die helaas de eerste proefronde echter niet haalde.

 

 

 

Het parcours lag er zéér verraderlijk bij, hard,  hier en daar wat wortels, veel bochtenwerk, meerdere balken die elkaar snel opvolgden en een zandbak, echt zoals een doorwinterde ancien het graag heeft.

Een dikke pluim voor de parcours bouwers en de organisatie, dit mag luidop gezegd worden.

Dat er ging vlug gereden worden was een feit iedereen had zo tijdens de opwarming zijn eigen techniek in petto, ik keek, ik zag en ik wist het .

Het mes erin van den beginne, niet omkijken en vulle neute en als het enigszins kan de deure toesmieten voe de reste.

Nog vlug iets naar binnen kloppen om kloek aan de start te verschijnen en vroeg aan de standhouder, kan ik een hotdog krijgen a.u.b ,met plezier antwoorde hij neen neen met ketchup en mosterd.

Eens dit achter de rug konden we onze plaatsen in de bivak innemen en raar maar waar kon ik eens starten voor den Harry, Barry en de reste van de meute, eindelijk eens een organisatie die beauty before age verkoos maar blijkbaar was het de tijd van inschrijving die de plaatsen bepaalde.

De adrenaline stroomde door m’n aderen, volledig gefocust niks kon me nog tegenhouden en dan, en dan ……….. pang het startschot of kreet ik weet het niet meer, alles werd zwart voor mijn ogen en we waren vertrokken, niks of niemand ging mij passeren tot ……. de eerste bocht.

Harry, beul en Roeki heb ik zelfs niet zien passeren je moet niet vragen maar de enige die voor mij van belang was zat nog achter mij en dat was pé, die moet ik achter mij houden of de titel van m’n verslag klopt niet.

In de eerste bocht dacht ik zowaar dat hij in mijn wiel zat klaar om voorbij te steken alla Michel Van Mol maar dat was buiten mijn vakkundig afsnijden van bochten gerekend met één klein misverstandje dat het iemand anders was die ik bijna het decor injoeg, ik hoorde Barry nog roepen “allez Ival gie zot  joeng“, ja dit zijn immers de gevaren van het vak sorry !!!

 

 

 

Hasselhoff had blijkbaar de dagen voorheen wat komen oefenen om een deja vu over de balken te vermijden, hij vloog over de balkjes alsof ze er niet lagen, de rest deed het ook voortreffelijk buiten Chemical, is me da euh klungelaore zeg, is dat nu door zijn bedoomde brilglazen of is het onkunde ik weet het niet maar het is eerder iets voor Candid Camera, je wordt totaal uit je ritme gehaald als je achter deze brave man rijd, iedereen mag blijkbaar deelnemen van het moment dat je maar een fiets hebt en 15 euro de rest doet er niet toe.

Om onnodige laterale valpartijen te vermijden heb ik deze acteur wat speling gegeven en hem enkele meters laten voorrijden.

Pe die uit was op een revanche kwan van een bescheten commessie  thuis en kon mijn opgelegde snelheid en bochtenwerk niet aan en iedere ronde meters moest prijsgeven, mijn dag …..wat zeg ik mijn weekend kon niet meer stuk, hij werd zelf op een ronde gezet maar we zullen er niet verder op uitwijken.

Verdienstelijk zoals gewoonlijk heeft onze Harry de wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten om zo terug op het hoogste schavotje te eindigen en zo West-Vlaanderen terug op de kaart te zetten, de tweede plaats ging naar Onslow die het ook behoorlijk heeft gedaan om in zijn achtertuin te rijden.

 

In de tent waar we nog wat warme drank aan het verorberen waren zat er een man stiekem tussen de prijsuitreiking door op zijn Iphone naar de voetbal te kijken van Standaar tegen club, toen Standaar verloor met 0-3 begon zijn hond ongelooflijk luid het huilen, ik vroeg hem wat zijn hond deed als Standaar wint, ik weet het niet ik heb hem nog maar 5 jaar.

Door al deze commotie hadden we nonchalant onze fietsen onbewaakt ergens achtergelaten tegen enkele nadars om de hoek wetende dat er daar een zwembad is. ik was er niet helemaal gerust in het zou maar uw fiets zijn die weg is, het is trouwens door het toedoen van een Marokkaan die zonder fiets naar het zwembad ging en met een fiets thuiskwam na het zwemmen dat de triatlhon is uitgevonden.

We hebben dan maar iedereen uitgewuifd en onze weg verder gezet terug naar de bewoonde wereld en beschaving .

Ten huize van Barry hebben we nog wat na gekeuveld over deze prachtige editie en de behaalde resultaten, althans toch van sommige.

Maldegem mag met trots terugblikken op dit evenement.

Als laatst heb ik het gevelde hinde ut Heyst sur Mer maar afgezet en zijn vrouwe de wijze raad mee gegeven om niks meer te vermelden over het gepasseerde weekend.

Hopelijk komt hij het teboven…….. of toch niet, laat hem maar wat sudderen in eigen vocht.

 

 

 

Toen ik thuiskwam stond er mij nog iets ongewoons te wachten.

Monique had 3 vriendinnen uitgenodigd met in het achterhoofd het gedacht dat ik de ganse dag ging afwezig zijn. Blijkbaar hadden ze het naar hun zin want de muziek sloeg werkelijk de pan uit met gegiegel en gelach alom. Ik hoorde nog net de ene zeggen tegen die andere, in mien prume steek kikke een colaflasche, pff zeg die tweede ikke steek een magnum flasche derin zonder problem, die derde zegt niks en ik zien heur stilletjes over de barkrukke zakken toet an de grond.

 

 

Straff hé.

 

 

ival

 

 

Info

 

Vorig jaar was dit een gesmaakt evenement waarbij de Wacky's de Maldegemenaren gaan proberen naar huis te rijden!!!

 

Start om 10u in het park.

 

 

We vertrekken om 8u15 aan de Molenhoek met de bike naar hinder!!

 

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Space jr. schreef op 26-01-2017 :

Créme van een coach hé Baha , machtig verslag , voor mij was het 5 min te vroeg vertrekken , goedkopere uitvlucht i.p.v. te lui vind ik niet.

 

Bahamontes schreef op 26-01-2017 :

Ik dat ik al een reactie had geplaatst maar niet dus!! Machtig veslag van bochtenspecialist Ival die op dit parcours aantoont dat je met techniek ver geraakt. Had eerst te doen met Pé maar nadat ik crème fraiche in mijn kap van mijn splinternieuwe wacky vest vond en nadien in mijn goodiebag nen hoop stenen en nog wat crème fraiche zag, kan hij mijn kl kusen!

 

Ival schreef op 25-01-2017 :

Ok

 

Eagle eye schreef op 23-01-2017 :

Kieken !

 

Fitzy schreef op 23-01-2017 :

MACHTIG = foto, verslag, weekend Ival, hond mop, overwinning Harry, en al de rest ook !. Ik zo de madam's ' stoelgang ', niet willen zien !

 

den beul schreef op 23-01-2017 :

schitterend zeg

 

Harryman schreef op 23-01-2017 :

Standaard mop is de beste ever!! Tranen gelachen tijdens middagpauze😂😂😂😂 Zag die hond al voor me🐩... wist niet dat Sven voor barstoel fungeerde😖😁. Ik was getuige van oververdiend machtsvertoon van onze columnist dit week-end!!

 

Donald schreef op 23-01-2017 :

Schoon verslagsje Ival, twas weer een geestig dagje. Straffe vriendinnen van je vrouw zeg, santé

 

schreef op 23-01-2017 :

@Kroele : ook tips gekregen van Baha om je banden wat zachter te zetten ????:):):):):)

 

schreef op 23-01-2017 :

Bedankt Ival voor dit WEERAL waargetrouwe verslagje !! Hopelijk heb je er van genoten, want 2 dagen na elkaar de benen stil te houden om je terug wat vertrouwen te geven, heeft me toch een paar tanden gekost !!!!! In moerkerke reed ik de hele toer met m'n voorfrain dicht en in Maldegem had ik m'n achterband op 0,5 bar gezet ( "goede raad" ingefluisterd door baha trouwens...)Maar dat ik ondankts deze 2 "mankementjes" toch nog niet met jou meekon, betekend dat je toch wel goed bezig bent !!!!Dikke chapeau voor onze "coureurs" die weer maar eens de oostvlamingen een lesje leerden !!!! Hopelijk gaat het volgende week terug wat beter met mij en dan schrijf ik het verslagje wel !!!!!:):):):

 

Ival schreef op 22-01-2017 :

GEEN EEN ZONDER TWEE , Ik had me nog zo voorgenomen om in het jaar 2017 geen wedstrijden meer toe te voegen aan mijn talrijk palmares of ik liet me terug overhalen om er eentje te rijden in Maldegem, ligt het nu omdat het plaatsvond in een landelijke gemeente waar ze nog maar onlangs stromend water tot aan huis kregen en de olielamp reeds 2 jaar tot het verleden behoord, of zou het zijn dat wij als West-Vlamingen eens die Oost-Vlamingen een lesje wilden leren over hou je met een mtb een wedstrijd naar je hand kan zetten wat uiteraard ook gebeurde. Toen die vervloekte wekker van zijn beste kan liet horen kon ik wel tien maal m’n kop tegen de muur kloppen van frustratie, fuck zeg !!! , zo vroeg, zo koud en nog zo donker buiten en WAAROM !!! Maar best dat ik pas een uur later die n’ul van een Pé moest ophalen of ik had hem getoond hoe je een mens kan toetakelen in 2 minuten tijd zonder sporen achter te laten. Pé die de dag voordien in Moerkerke ongelofelijk heeft afgezien en zo Carl en ik “ zijn aardsrivalen” heeft moeten laten gaan dacht hoogstwaarschijnlijk dat hij vandaag een revanche kon nemen maar helaas, geen één zonder twee. Ik zal er niet veel over uitwijken om deze brave man zijn pijn niet erger te maken dan het is plus dat we zijn gekomen om te koersen en niks meer. Aangekomen in het mooi landelijke gemeente Maldegem waar tot mijn grote verbazing reeds verharde en geasfalteerde wegen naar toe leiden zijn wij heelhuids aangekomen, ik denk wat te vroeg want er was nauwelijks beweging of volk te bespeuren. Na wat zoekwerk hebben we dan toch de tent gevonden waar we ons wat konden verwarmen, ons inschrijven en ons te goed doen aan wat drank. Gezien er bij mij geen alcohol meer op mijn lijstje staat wegens goede voornemens vroeg ik de blonde dame achter de bar om een fris plat watertje, ging dat kalf buiten niet op de tuinslang staan om vervolgens de kraan open te draaien, wat doe je nu vroeg ik haar ? je had toch plat water gevraagd ! ja hallo wat krijgen we nu en het was nog maar het begin. Aan de inschrijving kregen we dan ons nummer toegewezen maar blijkbaar blijven de nummers in Maldegem zomaar plakken aan je outfit dat je geen veiligheidsspelden nodig heeft. Wat later kwamen onze laagvliegers mondjesmaat de tent binnen waarvan sommige de oogjes nog op 5 voor 12 stonden, ik weet zeker dat Kroele niet eens wist dat hij ook van de partij was, of te wel zit hij aan de wiet of had hij spacecake verorberd. Barry was echter de enige onder ons die geen probleem had met zijn nummer zonder die spelden en z’n volledige voorkant verbouwd van zijn fiets om tot een echt kunstwerk te komen maar die helaas de eerste proefronde echter niet haalde. Het parcours lag er zéér verraderlijk bij, hard, hier en daar wat wortels, veel bochtenwerk, meerdere balken die elkaar snel opvolgden en een zandbak, echt zoals een doorwinterde ancien het graag heeft. Een dikke pluim voor de parcours bouwers en de organisatie, dit mag luidop gezegd worden. Dat er ging vlug gereden worden was een feit iedereen had zo tijdens de opwarming zijn eigen techniek in petto, ik keek, ik zag en ik wist het . Het mes erin van den beginne, niet omkijken en vulle neute en als het enigszins kan de deure toesmieten voe de reste. Nog vlug iets naar binnen kloppen om kloek aan de start te verschijnen en vroeg aan de standhouder, kan ik een hotdog krijgen a.u.b ,met plezier antwoorde hij neen neen met ketchup en mosterd. Eens dit achter de rug konden we onze plaatsen in de bivak innemen en raar maar waar kon ik eens starten voor den Harry, Barry en de reste van de meute, eindelijk eens een organisatie die beauty before age verkoos maar blijkbaar was het de tijd van inschrijving die de plaatsen bepaalde. De adrenaline stroomde door m’n aderen, volledig gefocust niks kon me nog tegenhouden en dan, en dan ……….. pang het startschot of kreet ik weet het niet meer, alles werd zwart voor mijn ogen en we waren vertrokken, niks of niemand ging mij passeren tot ……. de eerste bocht. Harry, beul en Roeki heb ik zelfs niet zien passeren je moet niet vragen maar de enige die voor mij van belang was zat nog achter mij en dat was pé, die moet ik achter mij houden of de titel van m’n verslag klopt niet. In de eerste bocht dacht ik zowaar dat hij in mijn wiel zat klaar om voorbij te steken alla Michel Van Mol maar dat was buiten mijn vakkundig afsnijden van bochten gerekend met één klein misverstandje dat het iemand anders was die ik bijna het decor injoeg, ik hoorde Barry nog roepen “allez Ival gie zot joeng“, ja dit zijn immers de gevaren van het vak sorry !!! Hasselhoff had blijkbaar de dagen voorheen wat komen oefenen om een deja vu over de balken te vermijden, hij vloog over de balkjes alsof ze er niet lagen, de rest deed het ook voortreffelijk buiten Chemical, is me da euh klungelaore zeg, is dat nu door zijn bedoomde brilglazen of is het onkunde ik weet het niet maar het is eerder iets voor Candid Camera, je wordt totaal uit je ritme gehaald als je achter deze brave man rijd, iedereen mag blijkbaar deelnemen van het moment dat je maar een fiets hebt en 15 euro de rest doet er niet toe. Om onnodige laterale valpartijen te vermijden heb ik deze acteur wat speling gegeven en hem enkele meters laten voorrijden. Pe die uit was op een revanche kwan van een bescheten commessie thuis en kon mijn opgelegde snelheid en bochtenwerk niet aan en iedere ronde meters moest prijsgeven, mijn dag …..wat zeg ik mijn weekend kon niet meer stuk, hij werd zelf op een ronde gezet maar we zullen er niet verder op uitwijken. Verdienstelijk zoals gewoonlijk heeft onze Harry de wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten om zo terug op het hoogste schavotje te eindigen en zo West-Vlaanderen terug op de kaart te zetten, de tweede plaats ging naar Onslow die het ook behoorlijk heeft gedaan om in zijn achtertuin te rijden. In de tent waar we nog wat warme drank aan het verorberen waren zat er een man stiekem tussen de prijsuitreiking door op zijn Iphone naar de voetbal te kijken van Standaar tegen club, toen Standaar verloor met 0-3 begon zijn hond ongelooflijk luid het huilen, ik vroeg hem wat zijn hond deed als Standaar wint, ik weet het niet ik heb hem nog maar 5 jaar. Door al deze commotie hadden we nonchalant onze fietsen onbewaakt ergens achtergelaten tegen enkele nadars om de hoek wetende dat er daar een zwembad is. ik was er niet helemaal gerust in het zou maar uw fiets zijn die weg is, het is trouwens door het toedoen van een Marokkaan die zonder fiets naar het zwembad ging en met een fiets thuiskwam na het zwemmen dat de triatlhon is uitgevonden. We hebben dan maar iedereen uitgewuifd en onze weg verder gezet terug naar de bewoonde wereld en beschaving . Ten huize van Barry hebben we nog wat na gekeuveld over deze prachtige editie en de behaalde resultaten, althans toch van sommige. Maldegem mag met trots terugblikken op dit evenement. Als laatst heb ik het gevelde hinde ut Heyst sur Mer maar afgezet en zijn vrouwe de wijze raad mee gegeven om niks meer te vermelden over het gepasseerde weekend. Hopelijk komt hij het teboven…….. of toch niet, laat hem maar wat sudderen in eigen vocht. Toen ik thuiskwam stond er mij nog iets ongewoons te wachten. Monique had 3 vriendinnen uitgenodigd met in het achterhoofd het gedacht dat ik de ganse dag ging afwezig zijn. Blijkbaar hadden ze het naar hun zin want de muziek sloeg werkelijk de pan uit met gegiegel en gelach alom. Ik hoorde nog net de ene zeggen tegen die andere, in mien prume steek kikke een colaflasche, pff zeg die tweede ikke steek een magnum flasche derin zonder problem, die derde zegt niks en ik zien heur stilletjes over de barkrukke zakken toet an de grond. Straff hé. ival

 

Ival schreef op 20-01-2017 :

Ik ga ook mee als relschopper.

 

Crisis schreef op 17-01-2017 :

Normaal ga ik ook mee... na een paar weken rust 🎉🍻🍲... da zal afzien worden. 😎

 

Chemical Pete schreef op 17-01-2017 :

Ik ga mee als stopper...

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens