Verslag Beachchallenge - 2017-03-05

Verslag

 

De “Hel van Knokke-Heist”

 

Zo een klein 500 strandracers en ook een kleine 20 Wacky’s kuierden met hun strandvélo onder een stralend zonnetje rondom de startzone aan de RBSC. Aan onze tent maakten Eagle Eye en zijn crew de BBQ klaar, warmden de soep op en zagen dat het goed was. Alles peis en vree tot de speaker het nodig vond om onze moraal ne ferme patat te geven en aan te kondigen dat er slecht weer op komst was. Iedereen lachte het een beetje weg en maakte zich op voor de start.

 

 

Aan de startzone veel schoon volk en een paar bekende cyclocrossers die blijkbaar allemaal voor “de leute” een strandreeske meepikten…Hmm ik zie nochtans nooit Nijs en co aan de start staan voor de leute in pakweg Bredene of Middelkerke maar allé. Zo stond ik gezellig te keuvelen in startbox één samen met andere toppers zijnde Vanthourenhout, Sweek en Stubbe tot opeens het startschot weerklonk. Geen valpartijen gelukkig de eerste honderd meter maar ik zag af om Beul te volgen en met in mijn zog, jawel Sven Nijs waarmee ik samen met Beul in een groepje zat tot het keun. Een persoonlijk hoogtepuntje in mijn sobere carrière om met dat fenomeen efkes te kunnen meerijden. Moet gezegd, het verzachte de pijn in mijn benen die ik op dat moment toch voelde.

 

 

Het strand lag er niet zo goed bij als de week ervoor had ik de indruk en bovendien openden de hemelsluizen zich na een half uur wedstrijd. De battle of the beach was nu echt losgebroken!! Ik ga hier niet van begin tot eind mijn persoonlijke strijd uit de doeken doen maar voor iedere deelnemer was het beenhard. Het ijskoude water, de rukwinden, het strand dat nergens bolde, de godgeklaagde bergskes in Duinbergen…menig gevloek vlogen in de zeewind.  Gelukkig weer veel wacky support onderweg, doet echt deug, en voor mij een goed groepje van een man of zes die mekaar erdoor hielpen. Er bestaan wel degelijk coureurs met sportief hart!. Ik kwam verkleumd toe, kon mijn stuur nog amper vasthouden en mijn versnellingen deed ik nog met de handpalm, maar ik was niet alleen. Het aantal grauwe en bleke gezichten waren niet te tellen. Dit was ongetwijfeld één van de zwaarste edities ooit!!!

 

 

Onze toppers Rookie en Harryman deden het beregoed maar eigenlijk verdient iedereen veel respect die deze apocalyptische race uitreed. Ik zag er onderweg veel sneuvelen maar zo een wedstrijd vergeet je niet gauw. Een dikke pluim aan de gemeente opnieuw voor de excellente organisatie (ook buizen op strand perfect opgelost) en een dikke chapeau alweer aan Thierry, Christophe, Fikken, Sven, Nadia, Karen, Tom, Renéé… voor alweer geslaagde strandtent in dit ondankbaar weer. Echt bedankt gasten om dit weer op te kunnen brengen ten voordeel van onze clubkas!!

 

 

Er waren helaas weer wat minder deelnemers aan de start maar hopelijk trekt de gemeente nooit de stekker uit dit machtig evenement. Steeds een topdag voor zandminnende strandbikers en zeker voor ons wacky’s opnieuw een topdag!!

 

De lente lonkt…

 

Baha

 

 

Info

 

Zoals ieder jaar baten de Wacky's een worsten - jeneverkot uit voor de gezelligste après van het strand terwijl andere leden zich het snot uit de neus biken op het machtig maar zeer lastig parcours!!

We spreken af om 10u30 voor een foto aan de RBSC!!!

Algemene info

De vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist organiseert op zondag 5 maart 2017 de 19de editie van de Mountainbike Beach Challenge.

 

De groepsstart wordt gegeven om 11.15 uur.

 

Start op het strand in Duinbergen t.h.v. RBSC Duinbergen. Aankomst op de Zeedijk t.h.v. RBSC Duinbergen.

 

Het wedstrijdsecretariaat, evenals kleedkamers en douches bevinden zich in sporthal Laguna (Krommedijk 32).

 

Parcours

Deelnemers die de uitdaging aangaan, hebben de keuze om het parcours van 16 km 1, 2 of 3 maal af te leggen. De zeer gevarieerde omloop, waarbij dat de bikers de volledige kustlijn van in Duinbergen tot aan het Zwin volgen, is een aaneenschakeling van tonnen hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de natuurlijke glooiingen van het Zwin en de steile macadamhellingen in Duinbergen.

Deelnemers

Deelnemen aan de 16 km kan vanaf 13 jaar. Voor deze 'just for fun' instapformule wordt er een alfabetische lijst gemaakt met de verreden tijden.

Deelnemen aan de wedstrijden over 32 of 48 km kan vanaf 15 jaar. Er worden officiële uitslagen gemaakt voor de dames en de heren op de 32 en 48 km. Bij de heren zijn er 3 categorieën: juniores (geboortejaren 2002 t.e.m. 1998), seniores (geboortejaren 1997 t.e.m 1978) en masters (geboortejaren vanaf 1977).

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Pรฉ schreef op 11-03-2017 :

@ Krulle, nee'k , moar kun wel goed afdallen !!! :):):)

 

Krulle schreef op 10-03-2017 :

@pe, kuje da nie goed mss ๐Ÿ˜‰

 

Pe schreef op 09-03-2017 :

@Moose : een echt slechte mens zou van ja zeggen, ik echter, wil nog niet meer geld uit je zakken jagen !!!! :):)

 

Moose schreef op 08-03-2017 :

Voor de ronde, om termeest als eerste boven op de klimmetjes!!!

 

Pe schreef op 08-03-2017 :

@Mouse : bedankt voor de machtige "Vodka Cristal Skull" wanneer wedden we nog eens ???? :):):):):):)

 

den beul schreef op 03-03-2017 :

10u30 harry staat wel in den box he dan....met ski's aan

 

Bahamontes schreef op 03-03-2017 :

We spreken af om 10u30 aan de RBSC voor een fotootje

 

Amar schreef op 02-03-2017 :

Deze keer vanaf de zijlijn deelnemen Succes aan de zandvreters๐Ÿ‘๐Ÿฟ๐Ÿ‘๐Ÿฟ๐Ÿ‘๐Ÿฟ

 

Lifty schreef op 26-02-2017 :

Nieuw parcours in Duinbergen!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens