Sandman Inferno - Verslag - 2017-02-19

Verslag

 

De Sandman Inferno, erg coole naam voor een nieuwe organisatie, is eigenlijk een kopie van de ter ziele gegane I-Duatlon in Duinbergen. De organisatoren sloegen hun tenten op in Westende en het is wel best een prachtige locatie. Een strandhut, verscholen tussen de oude kanonnen en bunkers van de Atlantic Wall als startplaats voor wat zich aankondigde als zeer lastige strandduatlon.  Join bracht me op de hoogte van deze wedstrijd, waarvoor dank, en bij een eerste bevraging waren er heel wat geïnteresseerde Wacky kandidaten om mee te doen maar uiteindelijk was ik terug alleen met mijn “Hellmate” Space jr. Op de weg naar ginder werd ik door Space op de hoogte gebracht wat een sportlichaam nodig heeft en wat niet, hoe je je cholesterol op peil moet houden en dat je carrosserie moet goed onderhouden tout court. Ik was zaterdagavond uitgenodigd voor een verjaardagsfeest in het biermuseum van Brugge en deed me te goed aan slechts 4 proevertjes maar zat maar om half twee in mijne nest dus mijn carrosserie was redelijk vermoeid.

 

Aan de inschrijving zagen we veel gekende duatleten maar ook strandracers die dan wel een loper meehadden. We haalden de nummers op waarbij de dames aan de balie Space aanspraken met Spiessens tot hilariteit van de omstaanders.  Aan de start een 190 deelnemers en om halfelf werden we op gang geschoten. Er moesten eerst 2 loopronden van 2,5km worden afgewerkt. Eerst starten op het strand met een pittige tegenwind, dan een hoge duin op om vervolgens windachter door de golvende duinenpadjes terug aan de start te komen. Dat kroop serieus in de benen, loop maar eens een paar keer de duin op naar het Keun aan het Zwin… Space en ik liepen na twee ronden broederlijk de wisselzone binnen om dan te beginnen aan de 40km strandrace. Twee ronden van 20 km met eerst naar Middelkerke toe windachter. De benen voelden nog  zeer goed aan en ik had precies niet veel last van de vermoeidheid. Windtegen richting Lombardsijde werden we twee keer het strand afgestuurd beginnen  met een serieuze trap en het was dan dat Space het signaal gaf aan mij om alleen verder te rijden. Ik zat meteen groepje van vier en samen reden we richting singletracks in Lombardsijde. Het is werkelijk de eerste keer dat ik op een wedstrijd zulk een schoonheid aan padjes voor de wielen kreeg geschoven. Het is niet meteen mijn sterkste troef dat draaien en keren maar ik kon er toch van genieten ook al werden we regelmatig opgehouden door de tragere deelnemers van de korte toer. Zeer veel zat sterke Space niet achter want regelmatig kruisten we elkaar maar op het strand liep ik altijd weer wat verder uit.

 

 

De 40km, met twee keer die waanzinnige lus met de singletracks zaten erop en ik zag 2u14min aan de wisselzone. Bij het vertrekken voor vier!ronden duinen zag ik nog net Space de wisselzone binnenrijden, verdekke is da ne sterke beer. De vier ronden zijn zwaar, loop maar eens 10km na een strandrace, maar gelukkig kreeg ik geen last van krampen en kon een redelijk tempo aanhouden, net als Space die ik telkens in de verte zag opduiken. Het was zwaar voor alle twee maar twee supporters, met name Fikken en Roos die helemaal naar daar waren afgezakt, schreeuwden ons naar de meet. Ongelooflijk deugd deed dat, dikke merci aan het machtige Wacky koppel.  Uiteindelijk kam ik toe in 3:13:34 en Space slechts anderhalve minuut later. Zo werden we 9de en 11de bij de masters waarbij de onverslijtbare Danny Dalle de wedstrijd bij de Masters won, waarvoor dikke proficiat. Bij de korte afstand won Knokke-Heistenaar Stefan Callebout wat super voor die gast.

 

 

Deze wedstrijd verdient echt wat meer Wacky’s aan de start alleen al voor die dikke 20km aan singletracks subliem gewoon. Bij deze nog eens super bedankt aan Roos en Fikken voor de support en Space voor de lift en tips voor een gezonder leven en dikke pluim aan de organisatoren voor deze mooie nieuwe wedstrijd op de kalender.

 

 

Baha

 

 

 

Info

 

Winterduatlon over strand en door duinen van Middelkerke/Westende.
Er is de keuze tussen :

 

een XL-duatlon bestaande uit 5km trailloop, 40km mountainbiken en 10km trailloop

een Light-duatlon bestaande uit 2,5km trailloop, 20km mountainbiken en 5km trailloop.

Op de XL afstand kunt ook kiezen om deel te nemen als Duo, 1 atleet neemt het lopen voor zich, 1 atleet het fietsen.

 

 

Gezamelijke start om 10u30

Waar : Surfclub “De Kwinte” Westende,
Koning Ridderdijk 100, 8434 Middelkerke
Wanneer : 19 februari  2017

 

 

Deelnemers

 

Space jr., Bahamontes

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

iVAL schreef op 27-02-2017 :

Eindelijk nog eens een deftig en naar waarheidstrouw geschreven uit de hand van atleten, iets wat Pé maar kan van dromen. Als The Godvader op leeftijd kan ik enkel en alleen maar trots zijn mijn nazaten. Top gasten !!!! jullie waren bij de les.

 

schreef op 24-02-2017 :

@Harryman : 't probleem is da als jij master bent, wij al master-plus zijn..... @Space : zowaar nog eens 'n verslagske van jouwerhand !!!!! Machtig !!!

 

Space jr. schreef op 23-02-2017 :

Heyla , niet lachen met mijn ouderdomskwaaltjes he , dat sportlichaam waar je van spreekt is bijna halve eeuw en moet verzorgt worden , er zitten nog twee ouwe hersencellen in die 4x meer verbruiken of een laptop tegenwoordig maar je kan er maar de helft bij doen of met die laptop en de beeld kwaliteit gaat zienderogen achteruit , enfin dat gezegd zijnde , wat ik wilde weten is welke 4 bieren je geproefd hebt in dat museum en in welke volgorde je die binnen gekieperd hebt. De start werd opgefleurd met aangepast muziek “ Enter the Sandman van Metalica” wat ik me nog goed herinner van op Werchter , live dan , dat kon niet iedereen beamen aan de start , é Baha. De loop ging gelijk op , zware stukken door het mulle zand berg op , amai mijn kl**ten. Op de fiets ging het direct achter wind wat normaal mijn grote specialiteit is was deze keer overgenomen door mijn compagnon , we hoorden hem nog net zeggen “rustig aan doen tot” waar die mens die in mijn wiel reed in een lach mompelde ”rustig aan doen?” , éénmaal terug keren tegen wind wijselijk beslist om niet verder te strijden , het verschil was niet groot , maar het verschil tussen alles geven en opbranden is ook niet groot , ik wilde de wedstrijd mooi uitdoen , tenslotte Baha die wachtend achterom keek teken gegeven door te rijden , die kerel kan je toch nog genoeg tegenkomen in zo’n wedstrijd , op zoek naar zijn fiets , of schoenen misschien , of verkeerd gereden en gelopen , allemaal al meegemaakt , dus geen paniek hé. De helft van de klmtrs speelden zich af in de prachtige singletracks in de duinen , mijn handen werden vermoeid door het vele malen afremmen om de bocht niet uit te vliegen “ slechte freins op mijn strandfiets die je anders toch niet nodig hebt” , hier dacht ik toch van wat bij te benen mijn maat kenende maar niets bleek minder waar , den Baha reed hier ook een foutloos parcours waardoor het verschil bleef bestaand , chapeau man want het ging er hier verdomd snel aan toe wat het ook zo schitterend maakte voor de liefhebbers van singletracks natuurlijk , meer mijn ding of dat strand; uiteindelijk fiets aan de kant en nog 10km ( 4 ronden) duinencross die ditmaal voelbaarder in de benen waren , krampen lagen op de loer dus uitlopen was het hoofddoel wat dan ook gelukt is zonder te verkrampen , dat kon niet iedereen zeggen op het parcours. Zeer mooie organisatie en dito parcours , alhoewel zo’n wedstrijdje redelijk in mijn kleren kruipt zeker voor herhaling vatbaar , dus Pé en co , volgende keer meedoen hé , je weet dat we elkaar altijd met veel respect zullen …..uitlachen. Conclusie , sterke benen hellmate , ik dacht een beetje rook uit zijn kuiten te zien komen aan de finish , zou er daar een motortje inzitten , of een batterij? Worden allebei warm hé.

 

Harryman schreef op 22-02-2017 :

Als ik ooit eens master ben, dan doe ik mee!!😂👍🏻

 

Amar schreef op 22-02-2017 :

Proficiat gasten Sterk Sterk 👏👏👍🍺

 

Black magic schreef op 22-02-2017 :

Machtig gedoan e gasten weer een sterk nummertje afgeleverd se 💪🏻👍🏻

 

schreef op 22-02-2017 :

Dikke proficiat aan de 2 "hell-mates" Zie dat m'n "poulain" nog steeds in vorm is, benieuwd wat ie op de strandrace van Knokke uit z'n mouw zal schudden !!!!Wie weet neem ik volgend jaar ook eens deel, de light versie moeten m'n ouwe knoken nog wel aan kunnen denk ik ...

 

Crisis schreef op 22-02-2017 :

Sterk 👍🏻🚴🏃...

 

Bahamontes schreef op 20-02-2017 :

Verslagje op dinsdag!!!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens