Verslag Bomberbike - 2017-05-21

Verslag

 

BOMBERBIKE het verslag van een meer dan geslaagde dag !!!

 

Enkele maanden geleden toonde een werkmakker me een video’tje van een mountainbike evenement genaamd Bomberbike ! Het zag er fantastisch uit en ik zond het dan ook direct door naar Baha. Nooit gedacht dat die er iets mee ging doen, ’t zag er wree technisch uit en we hebben alletwee een nogal dubieus technisch verleden….( in de eerste jaargangen van de Wacky’s namen we deel aan de lcmt en ik weet nog goed hoe Baha en ik bergop ( ja toen kon ik dat nog…) telkens een man of 50 voorbijstaken, waarna we er bergaf een stuk of 60 terug zagen passeren….) Groot was toen ook m’n verbazing dat ie onmiddellijk enthousiast reageerde, da’s iets voor een Wacky bus-trip !!!

 

De dapperen die zondagmorgen op het appel waren aan de molenhoek, waren : Onze vedette Harryman- de toppers Giraldo, Collin en Crisis – onze subtoppers ( sorry mannen, ik moet ergens de lijn trekken…) Chemical, Dtt, Firmin – Cockroach, Lifty en Ottoman, de mannen die tot in de treurnis als ex-safari’s zullen vernoemd worden, wat niet heel eerlijk is, want als er iemand is waarvan het mountainbike-enthousiasme vanaf spat, dan zijn het die gasten wel – Fenne, de sympathieke techneut – Dalton, DE master technieker bij de Wacky’s – Dannyboy, een comback ? – Oscar de dappere – de vader-zoon duo’s Baha- Louis en Fluppe-Maxime – Duracelle, de enigste Wacky angel met ballen – Fluppe Cornet, toekomstige Wacky ? – Christof, maat van Cockroach en volgens Baha te goed om Wacky te worden en mezelf, de ex-para en ex kontvirtuoos…Dit onder begeleiding van Choco, fotograaf en waakhond ( schoothondje…..:) van Duracelle, Karen en mien vrouwe als felle supporters ( en fel waren ze…), ook Cockroach had voor 2 supporters gezorgd, die had z’n 2 zonen meegebracht waarvan ie er één verplicht had een t-shirt van de safari’s aan te doen, dit nijgt volgens mij naar kindermishandeling…en tenslotte onze meer dan sympathieke privé-chauffeur Gino !!!!

 

Ik , die de nacht gedaan had en dus niet in m’n nest gezeten had, dacht van achteraan de bus een tukje te doen, dat was buiten m’n vrouwe en haar soulmate Karen gerekend…die zaten ook vanachter om mij te beschermen tijdens m’n welverdiend tukje, maar daarbij evenveel lawaai produceerden als een dalende 747….Ik besloot dan maar een klapje te doen met mijn goede vriend Chemical en wat uitleg te vragen over zijn verbitterde en scherpe kritiek op mijn vorige onschuldige verslagje !!! Bleek dat 2 van zijn broers militairen waren, waaronder 1 para en Pete daardoor van thuis uit het leger niet in mocht en daarmee zijn grote droom in stukken uit één zag spatten !!!! We keuvelden nog lekker wat verder en ik begon Chemical zowaar een normale gast te vinden, totdat…..plots zijn ogen wijd opensperden, z’n mond scheef trok er een straaltje speeksel aan z’n kin bengelde en hij nog enkel dah,dah, dah kon uitbrengen … Een blik uit het raam bracht duidelijkheid : we passeerden net een grote chemische fabriek , je kent dat wel : veel ijzer, buizen, grote alles verpestende wolken, dode vogels, even dode planten en omringd door huizen waar men kartonnen mensen en dieren in geplaatst heeft, omdat de echte toch dood gaan….de natte droom van elke chemicus !!!!!

 

In een scherpe tijd van net geen 2 uren parkeerde Gino onze bus op de parking van de B-mine site in Beringen ( moet je maar eens googelen, echt een bezoekje waart !!) Net naast onze bus doemde het silhouet van de mijnterril op waar het vandaag zou te doen zijn op !! Tergelijke tijd kwijl uit de mond en kak in de broek….wat een monster !!! Vlug nummers, bonnetjes en t-shirt afhalen was de boodschap ! De nummers en bonnetjes waren er, maar t-shirts….die waren blijkbaar al allemaal de deur uit…Om je t-shirt opgestuurd te krijgen moest je op een papierke je gegevens invullen…een lange rij wachtende, bleek dat achter het tafeltje 2 jongetjes van rond de 12 jaar stonden en die één stylo ter beschikking hadden…echt limburgs, maar ozo mooi en geen mens die erover zaagde !!! Na een vlug blik op de concurrentie geworpen te hebben, haalde ik opgelucht adem, volk van alle slag, enkele afgetrainde atleten, maar ook grijsaards, hollanders, , mensen zonder klikpedalen, 26”…het was onmiddellijk duidelijk dat fun en beleving een trapje hoger stonden dan het competitieve !!!!

 

Om 9u. was het dan eindelijk van datten !! Onder de beats van één of ander techno liedje, waarvan ik gelukkig de titel niet ken, trok de meute zich op gang !!! Door de donkere krochten van het oude mijngebouw ging het al onmiddellijk richting mijnterril, waar ons de eerste beklimming voor de banden werd geworpen….Het werd ook onmiddellijk duidelijk dat die eerste ronden puur als kennismaking gingen dienen, want op de eerste steile stukken gingen hier en daar al een voetje aan de grond, wat natuurlijk onmiddellijk voor opstoppingen zorgde….maar in tegenstelling tot andere evenementen was er hier nergens sprake van gezaag of gevloek !!! Het zicht die we als beloning voor ons gezwoeg kregen was dan ook fenomenaal !!!! Wij hebben het koningsbos, de limburgers hebben dat in het tienvoud !!! Voor een volledige rondleiding van het parcours verwijs ik je graag naar de beschrijving die Baha reeds deed, of beter nog, kijk eens naar het ronduit prachtige filmje die Lifty op de site zette !!!

 

De eerste ronde verliep voorts in complete chaos…onder andere Crisis en ik namen blijkbaar de verkeerde afslag en ik kwam al aan de aankomst aan zonder door het schuim en waterbad gereden te hebben…Toen ik na m’n aankomst stamelde : en nu…antwoorde de speaker : proficiat je bent de eerste die binnen is……slik, ik heb naar het schijnt een tijdje op nr. 1 gestaan met een tijd van 11 min. ( de uiteindelijke eerste deed er 16 min. Over en die kerel was gewoon buiten alle categorie…) Bij m’n 2de poging, weer van’t zelfde, ik kwam daar wel Baha en Louis tegen, waarbij ik vol bewondering getuige was hoe die laatste schijnbaar zonder veel moeite de “canadese” kombochtjes bergop nam, de opvolging lijkt me verzekert !!!! Baha vertelde me ook nog dat ie aan “den eletriek” was blijven hangen, geen idee wat ie bedoelde…. Bij m’n derde poging kreeg ik het gezelschap van Baha en Chemical, dat beloofde….Ik, goed bewust van de tekortkomingen van m’n door m’n rock’n’roll lifestyle getekend lichaam ( en dus niet, zoals een enkeling suggereert, kontvirtuozend in het verleden leef…😊😊) besloot rustig aan de eerste klim te beginnen om dan m’n 2 companen in de afdaling terug te pakken !! Met lede ogen moest ik echter toekijken hoe Chemical op slinkse manier enkele voorgangers voorbij reed, de vogel was gaan vliegen…..Tot m’n grote verbazing kon ik Baha ( al dan niet gehinderd door voorgangers) steeds in het vizier houden en toen ie dan nog zo goedhartig ( of dom ??) was om me na de laatste beklimming ( een knikje van ’n procent of 25 denk ik….) op te wachten, bedankte ik onmiddellijk door hem in de afdaling via een magistraal maneuver voorbij te stuiven, bleef nog efkes hangen aan d’n eletriek ( da bedoelde baha dus…) om uiteindelijk met 1sec. voorsprong te finishen , bleek dat ik 2 sec. voor hem gestart was….boontje zeker ??? Ondertussen liepen her en der trosjes Wacky’s rond, den ene nog een poging wagend, de andere al met ’n bak frieten en sommigen zelfs met een pint in hun handen !!! Het was echter overduidelijk dat iedereen met volle teugen genoot van dit pracht evenement en een blik op het scorebord maakte duidelijk dat we goed bezig waren, niet minder dan 9 Wacky’s (in volgorde van beste tijd : Harryman, Crisis, Kollin,Giraldo, Chemical, DTT, Baha, Pé en Fluppe) waren er zowaar in geslaagd om de finale te halen !!!!

 

De tijd die nog reste voor de finale werd door sommigen opgevuld om nog eens op “het gemak” een rondje te doen en door anderen, waaronder m’n vrouwe die aan het verbroederen was met enkele limburgse familieleden en Karen om duchtig in de pinten te vliegen…😊😊

 

Om 15u. was het dan zover !! Met de hazen onder ons druipend van de adrialine vooraan in het pak en Baha, Fluppe, Harryman ( die lichtjes gekwetst was en geen risico wou nemen), Valerie ( die als vrouw met ballen een wildcart kreeg ) en ik relaxend achteraan de bende !!! Kollin ( en Giraldo ) die volgende week de lcmt rijden wouden geen risico’s nemen en pasten, waardoor Maxim ook de gelegenheid kreeg om te starten !!! Bij het startschot konden we nog juist de eersten als een meute dolle honden achter de hoek zien verdwijnen, waarna wij, de mindere goden, op het gemak in de staart van het peleton aan onze finale ronde begonnen. Harryman had belooft om bij ons te blijven ( wat geen mens geloofde) en ik had belooft om bij Valerie te blijven ( wat Valerie niet geloofde…) De eerste hield zijn woord en ik ging dat ook doen, maar toen ik de bijna ontploffende klimmende Angel toeriep of ik moest wachten, had ik aan de intonatie van haar stem genoeg om te weten dat ik maar beter maakte dat ik weg kwam…😊😊 Doordat er mooi op een lint geklommen werd, kon ik m’n maten nog min of meer bijhouden, maar lepe Baha die het gevaar rook, nam op het laatste klimmetje een paar meter en kon die houden tot de laatste afdaling…wat ik daarna ook nog probeerde, meneer hield de deur mooi dicht…Beneden gekomen was het kalf helemaal verdronken en stoof ook Fluppe me nog voorbij…enkel Harryman, die in z’n poging om het schuimbad te vermijden nog eens tegen de vlakte ging, was zo sympathiek om me voor te laten, voor mij de eerste keer in m’n mountainbike carriere, merci Harry, snik, snik …

 

Aan de meet zag ik nog een languit nahijgende Chemical liggen met naast hem z’n fiets met een achterband waar een vreemde witte substantie lekte…M’n eerste gedachte was dat Pete een spontane ejaculatie gekregen had omdat ie voor me aangekomen was, bleek het melk uit z’n tubeless band te zijn, een platte band 500m voor de finish !!!! Hij had die laatste meters al een zot gelopen in angst dat ik hem nog zou inhalen, dat verdiend een 10 voor doorzetting en wilskracht en ik ben dan ook zo fair om toe te geven dat z’n overwinning mee dan dik verdiend is, chapeau !!! Wat later kwamen ook Maxime en Valerie onder groot applaus over de meet, weeral chapeau !!! Voor de volledige uitslag moet je maar chronorace.be checken, maar Crisis was duidelijk de beste Wacky op een mooie 15de plaats gevolgd door, een volgens Chemical, compleet geschifte Dtt !!!

 

Er restte ons nu nog enkel de podiumceremonie , iets waar we qua prijzen waarschijnlijk toch niets te zoeken hadden, maar het zonnetje scheen, we konden genieten van het spektakel die de bmx-boys brachten, een band op de achtergrond en rijkelijk van bier voorziene tafel !!!! Groot was dan ook onze verbazing toen plots de Wacka-racers op het podium geroepen werden als 2de in het ploegenklassement !!! Harryman, Baha en Chemical namen de honeurs in ontvangst van niemand minder dan Femke Herijgers, wat een duidelijk boven z’n theewater zijnde Cockroach spontaan in een “we want Femke for the striptease on the floor” deed uitbarsten, onmiddellijk bijgestaan door een ook duidelijk boven haar theewater zijnde Nadia, waarna uiteindelijk heel de bende Wacky’s inviel, mooi moment…..Ook Christof ( één van de 2 niet wackys die mee waren met ons ) mocht het podium op om z’n prijs als 2de master in ontvangst te nemen ( die is duidelijk te goed om lid te worden !!!) Als kers op de taart mocht Valerie tot 2 maal het podium bestijgen, als 2de vrouw en als…euh 2de vrouw zeker ( bent toch we vergeten zeker….:)😊😊) waarna het Femke in de gezangen uiteraard vervangen werd door Valerie !!!! Ze zullen het geweten hebben in den limburg dat de Wacky’s aanwezig waren !!!! Gelukkig was daar nog een alerte Baha, die voordat het helemaal uit de hand liep er ons aan herinnerde dat Gino ons aan de bus stond op te wachten of we zaten daar nu waarschijnlijk nog…Waarna het feestje in de bus deftig werd voortgezet…vooral de achterkant van de bus liet zich niet onbetuigd met de vrouwkes in de hoofdrol….

 

Conclusie van de dag….Ik denk dat enkel de Wacky’s die niet mee waren het zich zullen beklagen…Van diegenen die de finale reden, diegenen die zich op de tracks te pletter amuseerden, Oscar die zich kwetste in de eerste ronde en daarna fanatiek de rol van supporter innam, topfotograaf Choco, de kids tot onze enthousiaste, lichtjes benevelde vrouwelijke fans, werkelijk iedereen genoot van deze topdag !!!!

 

Wat de organisatie betreft, misschien een klein steekje laten vallen in de eerste chaotische ronde en eventueel een 2de controle mat leggen, maar voor de rest….wat een verademing…..lang geleden dat ik nog een dergelijk evenement mee maakte waarbij alles er zo relax aan toeging , geen onnozele regelementen, schreeuwende officials, drukdoende parkeerwachters…..zo zie je dat het op die manier ook kan !!!! Wat mij betreft, als er een bomberbike 3 komt zal ik er zeker bij zijn en ik zal niet alleen zijn denk ik, aan alle thuisblijvers zou ik zeggen, wees er rap bij , want volgens mij zal de (eventuele bus) volgend jaar rap vol zitten !!!!!

 

 


 

In afwachting van onze literaire huisspecialist Pé, zal ik intussen al vertellen dat het gewoon waanzinnig was. Al wie zich mountainbiker wil noemen moet eens de bomberbike hebben gedaan. Een parcours op een plaats met een immense geschiedenis nl. op de best bewaarde mijnsite van België. De aanblik van mijngebouwen, de twee grote schachtbokken en terrils deed mijn haar al rechtkomen. De gasten van Bomberbike gebruikten de site optimaal en we mochten dwars door de gebouwen biken waarbij de achtergelaten verroeste overblijfsels (de rails, de steenkoolkarretjes....)extra in de verf werden gebracht door rook met blauwe lampen erop, waardoor het effect van het creepy gebouw werd versterkt, machtig!

 

Dan de terril op. Wat vroeger een afvalberg van opgehoopte stenen was, is nu een fenomenaal singletrackparadijs met verdraaid technische klimmetjes en dito afdalingen en als toemaatjes smeten ze er nog eens een schuimbad bij, wat zotte drops, een waterbad en het meest geschifte en gestoorde hindernis, drie draden op elektrische spanning, midadig goe gevonden. Moesten we dat doen in Ramskapelle steken ze me in den bak maar ik vond da crimineel.  Verschoot me een bult toen ik de eerste keer met mijn korte pootjes bleef hangen en ne snok kreeg tot aan mijn kloten.

 

De sfeer hielden ze erin met een bandje en een stuntteam. Echt, dit was af!! Enige puntje van kritiek was het oversize deelnemersaantal waardoor er in het begin wat te veel files stonden maar anders zijn geld en de busrit van bijna twee uur meer dan waard. Een mooi afsluiter voor onze bende was de tweede plaats in het teamklassement en de drie totten van Femke Herygers voor diegene die de honneurs gingen waarnemen. Valerie, de zotste der Casteleyns, viel twee keer in de prijzen en meer dan terecht als verdienste voor haar lef en doorzetting. Een topwijf!!!

 

Merci aan de kaffeemakers, Chocoman voor de etenswaar, Estaminetje voor den drank en al diegene die mee waren en zeker de girls Nadia, Karen en Valerrrrrie voor de sfeer en d'ambiance!!!! Topdag!!!!!!

 

Bahamontes

 

 

Info

 

Voor de tweede busrit rijden we richting de mijnstreek alwaar ons een zeer speciaal evenement wacht!!!

We vertrekken om 6 uur aan de Molenhoek en voorzien om terug te zijn rond 17u30.

 

Bestemming:

be-Mine te Beringen

Koolmijnlaan 201
3582 Beringen

 

Wat mogen we hinder verwachten?

Uitdagend en afwisselend parcours vol actie en fun. Je rijdt dwars door de oude mijngebouwen en de funderingen. Tijdens dit parcours, inclusief mist en een lightshow, ga je de uitdaging aan met tal van obstakels: schuimbad, waterval, boomstammen, afwisselende ondergronden, slalom, whipwhap mijnterril met pittige klim en spectaculaire afdaling

Elke ronde doe je meer dan 100 positieve hoogtemeters onder leiding van de stevige beats van onze DJ's. Daarnaast kan je ook genieten van de optredens van onder andere een percussieband, koperblazers,

 

Het wordt wacky!!!!!!!!!!!!!!!

Een machtige trail van de organisatie vinden jullie hier: http://www.bomberbike.be/home/

 

B

 

 

Deelnemers

 

Cockroach, Chemical Pete, Fluppe, duracell, otto-mann, Fluppe Junior, Bahamontes, Louis, Lifty, , Fenne, Crisis, dannyboy, IVAL, Harryman, DDT

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

DDT schreef op 26-05-2017 :

Machtig verslagje Pé! Enkel hoogte punten van hoe ik de dag beleefde Van het moment dat we vertrokken tot het moment dat we al op de fiets zaten verliep alles super vlot! De busrit, de inschrijvingen (ook voor zij die het vergeten waren...kan gebeuren) kortom al genoeg reden om volgend jaar teug te keren. Iets moeizamer was de eerste verkennings ronde, het kaf moest van het koren gescheiden worden, waardoor er hier en daar wat opstoppingen ontstonden. Bij de eerste toch wel iets wat technischer afdaling stonden we al halfweg in een lange rij van +- 30 man, ik werpte een blik naar achteren en plots...uit het niets...dook Giraldo als een held naar beneden en in een flits was hij al terug verdwenen! Enkel wat stof bleef over.. de mannen rond mij ; "dien gaot vur ne gouwe plak zeker!" Volgende opstopping stonden we ten midden van een reeks haarspeld bochten, was er eentje rechtdoor gegaan in de draai dus ff geduldig wachten tot ze hem kwamen afvoeren. Harry stond ook ergens achter mij rustig te keuvelen. Ik dacht de hoek afsnijden lijkt mij hier toch wel onmogelijk!! Een sec later zag ik beneden 2 wielen onderstboven....Harry man zijn geduld was op! Terug wat verder ging ik vlot in de afdaling tot plots niks vermoedend mijn stuur bleef steken en ik de afdaling alleen verder zette. Gelukkig niets ergs gebeurt... het was mij ook niet vreemd, om het de volgende ronde nog maar eens over te doen... Ondertussen ging het allemaal al iets vlotter, de helft was plots verdwenen of afgevoerd... Ff aanpikken bij de Casteleyns waarbij ik een les afdalen gekregen heb. Niks is moeilijk voor die mannen, die hebben allemaal ballen meegekregen. Bij de ene zitten ze wel wat hoger dan bij de andere, maar ze zijn er wel! Het zit hem duidelijk in de genen. De finale weet ik weinig van het was al rap zwart voor mijn ogen... En voor de rest prachtig afgesloten op de Wacky-way ! Aan ieder die mee was,sterk gereden en twas leutig !! Merci voor de koffie , beer en koeken !! Aan de buschauffeur(s) en natuurlijk, last but not least, de fantastische Supporters !! En nog veel blablablabla Ps: Pé, die streep, trek je niet aan de start maar wel aan de finish... En aan Lezy, ik heb niks gehoord en niks gemerkt... DDT

 

LIFTY schreef op 24-05-2017 :

Gaan we volgend jaar terug? Please please please :-D

 

Fitzy schreef op 24-05-2017 :

Bedankt Pé, wij zitten in de Ardennen, het is daar ook nee mis om te fietsen 🚴💨🐷🤘, maar have fun !

 

Fikken schreef op 24-05-2017 :

Superdag gehad zo te horen. Proficiat gasten.

 

schreef op 24-05-2017 :

Jammer Pete, we hadden je er ZOOOOOOO graag bij gehad...:):):) Carl een wederoptredende Ival en ik vertrekken vanuit Heist om 07u; !!!!!

 

Chemical Pete schreef op 24-05-2017 :

Dju, ik kan zondag niet. Anders was ik met plezier meegegaan met de Wacky berggeit

 

schreef op 24-05-2017 :

De laatste zin van Chemical volledig negerend, het volgende : nu zondag vindt er in Beringen toch wel een vtt plaats zeker !!!! vertrek op dezelfde plaats als de Bomberbike, waarbij ook de mijnterril ( plus nog 2 andere bergen) wordt aangedaan !!!! Iemand goeste ???? p.s je staat met de auto in een dik anderhalf uur in Beringen !!!

 

Chemical Pete schreef op 24-05-2017 :

‘t Was een schitterende dag! Machtig om de dalers tijdens de afdalingen van hun “klooooten” te horen maken in mijn achterwiel om ze vervolgens bij de volgende klim terug voorbij te steken. De afdaling nadien terug dan dadde… Pure fun. Let wel, dit was wel enkel tijdens de finale rit. Anders erg vriendelijke deelnemers. En inderdaad, DDT was MEGA tijdens de start van de finalerit. Ge moet weten dat de toer begon in de oude gebouwen van de mijnfabriek. Daar lag/stond het vol met sporen, pilaren, obstakels,stoepranden… Laat dit net het ideale parcours van Fré zijn om te midden van het peleton iedereen op een haar na voorbij te schieten. Ik heb er enkele serieus van hun oren horen maken toen ze door hem vol in de remmen moesten gaan. Machtig om te horen en te zien… En wat hebben we onthouden? Dat ik al lopend naast de fiets nog rapper ben dan Pé op de fiets… 

 

Ival schreef op 23-05-2017 :

Brusselmantje in aktie !!! Top verslag van hoogstwaarschijnlijk een topdagje. Heb weer wat gemist geloof ik. Mooie prestatie van allen.

 

Harryman schreef op 23-05-2017 :

Wacka,wacka!!!!😂👊🏻💪🏻... ja je moest erbij zijn. Baha en Pé merci voor verslag!! Mega om Pé naar beneden te zien vlammen en dan te parkeren bergop!😁. Was echt moeilijk om je nog voor te laten. Precies een derde rangs b-film. Remmen dicht, voet uit de klikkers, opgezette valpartij.... toch machtig dat je mee was op de bus na korte nacht👐

 

McG schreef op 23-05-2017 :

Ik wil ook mee volgend jaar !!! Mooi verslag hoor, en aan het filmpje van Lifty te zien, zag het er echt de max uit. Weer wat gemist gdv...

 

Bahamontes schreef op 23-05-2017 :

Zalig verslagske van een zalige dag! Merci Pé, kzalt op FB zetten voor onze jonge volgertjes aldaar !!!

 

Fitzy schreef op 23-05-2017 :

Bij deze wel ik een plaats reserveren op de bus voor volgende jaar, zal waarschijnlijk nooit zo mooi zijn als de eerste keer, maar ' that's life '. Chapeau aan Dalton hij geeft mij thuis afgezet van feestje Eagle om 3.00,( de dag zelf de Herders gereden ook ) sterke beer is da !. @ Pé, prachtig verslag, wel pijnlijk om te lezen als je niet bij waren. Blij dat het een SUPER dag was voor jullie. Maar is het niet zo dat al de dagen met een bende Wacky's SUPER is !!!!!!.

 

Crisis schreef op 23-05-2017 :

Top Pé... was de max en super verslag👍👍🍻🎉

 

Pe schreef op 23-05-2017 :

BOMBERBIKE het verslag van een meer dan geslaagde dag !!! Enkele maanden geleden toonde een werkmakker me een video’tje van een mountainbike evenement genaamd Bomberbike ! Het zag er fantastisch uit en ik zond het dan ook direct door naar Baha. Nooit gedacht dat die er iets mee ging doen, ’t zag er wree technisch uit en we hebben alletwee een nogal dubieus technisch verleden….( in de eerste jaargangen van de Wacky’s namen we deel aan de lcmt en ik weet nog goed hoe Baha en ik bergop ( ja toen kon ik dat nog…) telkens een man of 50 voorbijstaken, waarna we er bergaf een stuk of 60 terug zagen passeren….)Groot was toen ook m’n verbazing dat ie onmiddellijk enthousiast reageerde, da’s iets voor een Wacky bus-trip !!! De dapperen die zondagmorgen op het appel waren aan de molenhoek, waren : Onze vedette Harryman- de toppers Giraldo, Collin en Crisis – onze subtoppers ( sorry mannen, ik moet ergens de lijn trekken…) Chemical, Dtt, Firmin – Cockroach, Lifty en Ottoman, de mannen die tot in de treurnis als ex-safari’s zullen vernoemd worden, wat niet heel eerlijk is, want als er iemand is waarvan het mountainbike-enthousiasme vanaf spat, dan zijn het die gasten wel – Fenne, de sympathieke techneut – Dalton, DE master technieker bij de Wacky’s – Dannyboy, een comback ? – Oscar de dappere – de vader-zoon duo’s Baha- Louis en Fluppe-Maxime – Duracelle, de enigste Wacky angel met ballen – Fluppe Cornet, toekomstige Wacky ? – Christof, maat van Cockroach en volgens Baha te goed om Wacky te worden en mezelf, de ex-para en ex kontvirtuoos…Dit onder begeleiding van Choco, fotograaf en waakhond ( schoothondje…..:) van Duracelle, Karen en mien vrouwe als felle supporters ( en fel waren ze…), ook Cockroach had voor 2 supporters gezorgd, die had z’n 2 zonen meegebracht waarvan ie er één verplicht had een t-shirt van de safari’s aan te doen, dit nijgt volgens mij naar kindermishandeling…en tenslotte onze meer dan sympathieke privé-chauffeur Gino !!!! Ik , die de nacht gedaan had en dus niet in m’n nest gezeten had, dacht van achteraan de bus een tukje te doen, dat was buiten m’n vrouwe en haar soulmate Karen gerekend…die zaten ook vanachter om mij te beschermen tijdens m’n welverdiend tukje, maar daarbij evenveel lawaai produceerden als een dalende 747….Ik besloot dan maar een klapje te doen met mijn goede vriend Chemical en wat uitleg te vragen over zijn verbitterde en scherpe kritiek op mijn vorige onschuldige verslagje !!! Bleek dat 2 van zijn broers militairen waren, waaronder 1 para en Pete daardoor van thuis uit het leger niet in mocht en daarmee zijn grote droom in stukken uit één zag spatten !!!! We keuvelden nog lekker wat verder en ik begon Chemical zowaar een normale gast te vinden, totdat…..plots zijn ogen wijd opensperden, z’n mond scheef trok er een straaltje speeksel aan z’n kin bengelde en hij nog enkel dah,dah, dah kon uitbrengen … Een blik uit het raam bracht duidelijkheid : we passeerden net een grote chemische fabriek , je kent dat wel : veel ijzer, buizen, grote alles verpestende wolken, dode vogels, even dode planten en omringd door huizen waar men kartonnen mensen en dieren in geplaatst heeft, omdat de echte toch dood gaan….de natte droom van elke chemicus !!!!! In een scherpe tijd van net geen 2 uren parkeerde Gino onze bus op de parking van de B-mine site in Beringen ( moet je maar eens googelen, echt een bezoekje waart !!) Net naast onze bus doemde het silhouet van de mijnterril op waar het vandaag zou te doen zijn op !! Tergelijke tijd kwijl uit de mond en kak in de broek….wat een monster !!! Vlug nummers, bonnetjes en t-shirt afhalen was de boodschap ! De nummers en bonnetjes waren er, maar t-shirts….die waren blijkbaar al allemaal de deur uit…Om je t-shirt opgestuurd te krijgen moest je op een papierke je gegevens invullen…een lange rij wachtende, bleek dat achter het tafeltje 2 jongetjes van rond de 12 jaar stonden en die één stylo ter beschikking hadden…echt limburgs, maar ozo mooi en geen mens die erover zaagde !!! Na een vlug blik op de concurrentie geworpen te hebben, haalde ik opgelucht adem, volk van alle slag, enkele afgetrainde atleten, maar ook grijsaards, hollanders, , mensen zonder klikpedalen, 26”…het was onmiddellijk duidelijk dat fun en beleving een trapje hoger stonden dan het competitieve !!!! Om 9u. was het dan eindelijk van datten !! Onder de beats van één of ander techno liedje, waarvan ik gelukkig de titel niet ken, trok de meute zich op gang !!! Door de donkere krochten van het oude mijngebouw ging het al onmiddellijk richting mijnterril, waar ons de eerste beklimming voor de banden werd geworpen….Het werd ook onmiddellijk duidelijk dat die eerste ronden puur als kennismaking gingen dienen, want op de eerste steile stukken gingen hier en daar al een voetje aan de grond, wat natuurlijk onmiddellijk voor opstoppingen zorgde….maar in tegenstelling tot andere evenementen was er hier nergens sprake van gezaag of gevloek !!! Het zicht die we als beloning voor ons gezwoeg kregen was dan ook fenomenaal !!!! Wij hebben het koningsbos, de limburgers hebben dat in het tienvoud !!! Voor een volledige rondleiding van het parcours verwijs ik je graag naar de beschrijving die Baha reeds deed, of beter nog, kijk eens naar het ronduit prachtige filmje die Lifty op de site zette !!! De eerste ronde verliep voorts in complete chaos…onder andere Crisis en ik namen blijkbaar de verkeerde afslag en ik kwam al aan de aankomst aan zonder door het schuim en waterbad gereden te hebben…Toen ik na m’n aankomst stamelde : en nu…antwoorde de speaker : proficiat je bent de eerste die binnen is……slik, ik heb naar het schijnt een tijdje op nr. 1 gestaan met een tijd van 11 min. ( de uiteindelijke eerste deed er 16 min. Over en die kerel was gewoon buiten alle categorie…) Bij m’n 2de poging, weer van’t zelfde, ik kwam daar wel Baha en Louis tegen, waarbij ik vol bewondering getuige was hoe die laatste schijnbaar zonder veel moeite de “canadese” kombochtjes bergop nam, de opvolging lijkt me verzekert !!!! Baha vertelde me ook nog dat ie aan “den eletriek” was blijven hangen, geen idee wat ie bedoelde…. Bij m’n derde poging kreeg ik het gezelschap van Baha en Chemical, dat beloofde….Ik, goed bewust van de tekortkomingen van m’n door m’n rock’n’roll lifestyle getekend lichaam ( en dus niet, zoals een enkeling suggereert, kontvirtuozend in het verleden leef…😊😊)besloot rustig aan de eerste klim te beginnen om dan m’n 2 companen in de afdaling terug te pakken !! Met lede ogen moest ik echter toekijken hoe Chemical op slinkse manier enkele voorgangers voorbij reed, de vogel was gaan vliegen…..Tot m’n grote verbazing kon ik Baha ( al dan niet gehinderd door voorgangers) steeds in het vizier houden en toen ie dan nog zo goedhartig ( of dom ??) was om me na de laatste beklimming ( een knikje van ’n procent of 25 denk ik….) op te wachten, bedankte ik onmiddellijk door hem in de afdaling via een magistraal maneuver voorbij te stuiven, bleef nog efkes hangen aan d’n eletriek ( da bedoelde baha dus…) om uiteindelijk met 1sec. voorsprong te finishen , bleek dat ik 2 sec. voor hem gestart was….boontje zeker ??? Ondertussen liepen her en der trosjes Wacky’s rond, den ene nog een poging wagend, de andere al met ’n bak frieten en sommigen zelfs met een pint in hun handen !!! Het was echter overduidelijk dat iedereen met volle teugen genoot van dit pracht evenement en een blik op het scorebord maakte duidelijk dat we goed bezig waren, niet minder dan 9 Wacky’s (in volgorde van beste tijd : Harryman, Crisis, Kollin,Giraldo, Chemical, DTT, Baha, Pé en Fluppe) waren er zowaar in geslaagd om de finale te halen !!!! De tijd die nog reste voor de finale werd door sommigen opgevuld om nog eens op “het gemak” een rondje te doen en door anderen, waaronder m’n vrouwe die aan het verbroederen was met enkele limburgse familieleden en Karen om duchtig in de pinten te vliegen…😊😊 Om 15u. was het dan zover !! Met de hazen onder ons druipend van de adrialine vooraan in het pak en Baha, Fluppe, Harryman ( die lichtjes gekwetst was en geen risico wou nemen), Valerie ( die als vrouw met ballen een wildcart kreeg ) en ik relaxend achteraan de bende !!! Kollin ( en Giraldo ) die volgende week de lcmt rijden wouden geen risico’s nemen en pasten, waardoor Maxim ook de gelegenheid kreeg om te starten !!! Bij het startschot konden we nog juist de eersten als een meute dolle honden achter de hoek zien verdwijnen, waarna wij, de mindere goden, op het gemak in de staart van het peleton aan onze finale ronde begonnen. Harryman had belooft om bij ons te blijven ( wat geen mens geloofde) en ik had belooft om bij Valerie te blijven ( wat Valerie niet geloofde…) De eerste hield zijn woord en ik ging dat ook doen, maar toen ik de bijna ontploffende klimmende Angel toeriep of ik moest wachten, had ik aan de intonatie van haar stem genoeg om te weten dat ik maar beter maakte dat ik weg kwam…😊😊 Doordat er mooi op een lint geklommen werd, kon ik m’n maten nog min of meer bijhouden, maar lepe Baha die het gevaar rook, nam op het laatste klimmetje een paar meter en kon die houden tot de laatste afdaling…wat ik daarna ook nog probeerde, meneer hield de deur mooi dicht…Beneden gekomen was het kalf helemaal verdronken en stoof ook Fluppe me nog voorbij…enkel Harryman, die in z’n poging om het schuimbad te vermijden nog eens tegen de vlakte ging, was zo sympathiek om me voor te laten, voor mij de eerste keer in m’n mountainbike carriere, merci Harry, snik, snik …Aan de meet zag ik nog een languit nahijgende Chemical liggen met naast hem z’n fiets met een achterband waar een vreemde witte substantie lekte…M’n eerste gedachte was dat Pete een spontane ejaculatie gekregen had omdat ie voor me aangekomen was, bleek het melk uit z’n tubeless band te zijn, een platte band 500m voor de finish !!!! Hij had die laatste meters al een zot gelopen in angst dat ik hem nog zou inhalen, dat verdiend een 10 voor doorzetting en wilskracht en ik ben dan ook zo fair om toe te geven dat z’n overwinning mee dan dik verdiend is, chapeau !!!Wat later kwamen ook Maxime en Valerie onder groot applaus over de meet, weeral chapeau !!! Voor de volledige uitslag moet je maar chronorace.be checken, maar Crisis was duidelijk de beste Wacky op een mooie 15de plaats gevolgd door, een volgens Chemical, compleet geschifte Dtt !!! Er restte ons nu nog enkel de podiumceremonie , iets waar we qua prijzen waarschijnlijk toch niets te zoeken hadden, maar het zonnetje scheen, we konden genieten van het spektakel die de bmx-boys brachten, een band op de achtergrond en rijkelijk van bier voorziene tafel !!!! Groot was dan ook onze verbazing toen plots de Wacka-racers op het podium geroepen werden als 2de in het ploegenklassement !!! Harryman, Baha en Chemical namen de honeurs in ontvangst van niemand minder dan Femke Herijgers, wat een duidelijk boven z’n theewater zijnde Cockroach spontaan in een “we want Femke for the striptease on the floor” deed uitbarsten, onmiddellijk bijgestaan door een ook duidelijk boven haar theewater zijnde Nadia, waarna uiteindelijk heel de bende Wacky’s inviel, mooi moment…..Ook Christof ( één van de 2 niet wackys die mee waren met ons ) mocht het podium op om z’n prijs als 2de master in ontvangst te nemen ( die is duidelijk te goed om lid te worden !!!) Als kers op de taart mocht Valerie tot 2 maal het podium bestijgen, als 2de vrouw en als…euh 2de vrouw zeker ( bent toch we vergeten zeker….:)😊😊) waarna het Femke in de gezangen uiteraard vervangen werd door Valerie !!!! Ze zullen het geweten hebben in den limburg dat de Wacky’s aanwezig waren !!!! Gelukkig was daar nog een alerte Baha, die voordat het helemaal uit de hand liep er ons aan herinnerde dat Gino ons aan de bus stond op te wachten of we zaten daar nu waarschijnlijk nog…Waarna het feestje in de bus deftig werd voortgezet…vooral de achterkant van de bus liet zich niet onbetuigd met de vrouwkes in de hoofdrol…. Conclusie van de dag….Ik denk dat enkel de Wacky’s die niet mee waren het zich zullen beklagen…Van diegenen die de finale reden, diegenen die zich op de tracks te pletter amuseerden, Oscar die zich kwetste in de eerste ronde en daarna fanatiek de rol van supporter innam, topfotograaf Choco, de kids tot onze enthousiaste, lichtjes benevelde vrouwelijke fans, werkelijk iedereen genoot van deze topdag !!!!Wat de organisatie betreft, misschien een klein steekje laten vallen in de eerste chaotische ronde en eventueel een 2de controle mat leggen, maar voor de rest….wat een verademing…..lang geleden dat ik nog een dergelijk evenement mee maakte waarbij alles er zo relax aan toeging , geen onnozele regelementen, schreeuwende officials, drukdoende parkeerwachters…..zo zie je dat het op die manier ook kan !!!! Wat mij betreft, als er een bomberbike 3 komt zal ik er zeker bij zijn en ik zal niet alleen zijn denk ik, aan alle thuisblijvers zou ik zeggen, wees er rap bij , want volgens mij zal de (eventuele bus) volgend jaar rap vol zitten !!!!! Pé

 

schreef op 22-05-2017 :

verslag vn deze machtige dag in de maak

 

Fitzy schreef op 03-02-2017 :

Tof, gratis XTC ?

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens