Verslag Kasseien vreten - Paris Roubaix - 2017-04-08

Verslag

 

Fietsen op hoog niveau,

 

Reeds ruime tijd was al bekend wie de enige echte flandriens onder ons waren die Roubaix gingen rijden.
Niemand minder dan Baha, ik, Lesly Ann-Poppe, Gilain, Ghost en Co-Carl hadden zich aangemeld op de site maar het goede weer en de adrenaline die stelselmatig kruipt waar het niet lopen kan werd deze lijst goed aangedikt in een latere stadia met Dalton, Tiritomba, Fitzy, Chuck, Ice, Appi en Erdogan.
De training van donderdag laatstleden had er echter ook zijn steentje aan toe bijgedragen, leuke anekdotes werden boven gehaald met als hoogtepunt van de avond  toen Baha en Chuch zich waagden aan het vertellen van een mop waar tot op heden nog niemand er iets van verstaan heeft maar soit, niks van aantrekken het is Roubaix die telt.

 

Alle nuttige informatie konden we verkrijgen van Ghost alias Geert die reeds ter plaatse was om ons in te lichten over de staat van de kinderkoppen, hoe je het best Eau de Chavel los uit het wiel kan rijden, hoe je met één bruuske beweging een drone van WTF met een vliegenmepper kan neerknallen.
Deze nuttige informatie wordt u in dank afgenomen en zal geanalyseerd worden naar behoeften.
Afgesproken aan de Molenhoek zijn we vervolgens in konvooi naar Templeuve gereden die ook niet zonder slag of stoot is verlopen, In het doorgaan was er afgesproken om laborant op te halen, maar tot mijn grote verbazing zijn er nog vele onder ons die mijn manier van navigeren niet onder de knie hebben met als gevolg dat we reeds versplinterd bij Lesley aankwamen.

 

Aangekomen in Templeuve konden we ons klaarstomen voor de hel maar al vlug staken de eerste vragen de kop op, wat ga jij aandoen, wat neem je mee, bandendruk ??? je zag de nervositeit stelsel matig oplopen, maar gelukkig was het blok rijden onder leiding van Julien de organisator die tot voor kort een totaal onbekend persoon was, maar dit zal gauw veranderen.
De kaap van 35 à 40 km was het aan een gemoedelijk tempootje die iedereen gemakkelijk aankon tenminste als er geen gaten vielen, vééle malen werd er dan ook geroepen van “pas tomber ent silence “wat niet meer betekende dan niet stilvallen, we moesten ons nog wat aanpassen aan de franse taal, iets wat Le tuyeauteur onder ons alias de vogelspotter Eagle eaye geen probleem mee had.
De eerste stop werd aangedaan waar we ons tegoed konden doen aan suikergoed, wat fruit en sportdrank die verzorgd werd door … ja, ja onze organisator Julien.

 

Helaas had Julien één klein probleempje, lange tijd geleden speelde hij nog de hoofdrol  in een film zijnde als schansspringer avent la lettre in Garmisch- Partenkirchen en sindsdien fungeert zijn pak als mtb outfit die hij bij het slapen gaan gewoon laat staan naast zijn bed en er s’morgens gewoon weer inspringt plus ongelukkig genoeg na zijn crash tijdens een opname waar hij zwaar ten val kwam zit er nog een half gebroken skielat in z’n gat waardoor hij probleemloos de tekst van het reclamespotje van De Lijn nl. het stressmannetje met zijn euro heeft ingesproken.
Toen er klaarblijkelijk aan wildplassen werd gedaan tegen een monument riep hij uit volle borst in paniek met zijn piepstemmetje “hela, hela, een monumentje hé “hij bedoelde natuurlijk niet tegen het monument plassen. Iedereen schoot in een lach en al gauw werd hij de mascotte van de dag onze kleine Julien.

 

Maar dit ter zijde, het echte werk kon beginnen, les têtes d’enfant lagen er voor het grijpen, de stofwolken in de verte  gaven een vermoeden aan dat het er kurkdroog bij lag en dat het niet van le chat ging zijn.
Ice die reeds zijn handschoenen  had opgevreten van ongeduld zette de puntjes op de I en vatte de eerste tête d’enfant aan.
Het tempo was verschroeiend ik riep nog uit volle borst “ attends, attends “ maar het was tevergeefs, wat eens een kathedraal van een lichaam was verdween als een schim  in een stofwolk, Fuck zeg !!! en we zijn nog maar begonnen.
Als kers op de taart werd ik dan ook nog eens al fluitend voorbij gereden door Baha die klaarblijkelijk genoot van de vibratie die zijn fiets teweeg bracht sur les tête d’enfant met in zijn sog Appi en chemical.
Chemical die meer in de weg reed dan wat anders kon ik mooi volgen en zo reden we de ene strook na de andere aan flarden, weliswaar aan een gematigder tempo dan de koplopers.
Naarmate dat km voorbij vlogen kon ik rekenen op een beresterke Fitzy die de benen  van zijn leven had en mij op iedere strook mooi uit de wind zette, thanks mate !!!

 

Telkens werd er gewacht op de tussenstroken op de achterliggers die naarmate de km verslonden de wachttijden korter werden.
Van achterliggers was geen sprake meer in tegendeel, Als dalton eens doortrekt weet je hoe laat het is, gelukkig voor mij had ik geen uurwerk en kon ik in het sog van Tiritomba mooi mee. Co-Carl die op het laatste toe nog wat stuiptrekkingen kreeg en mij voorbij vloog kan ik geen antwoord meer bieden en moest ik terug mijn meerdere erkennen, maar ooit  hé Carl, ooit !!!!!!!!
Chemical die naar eigen zeggen problemen had met zijn versnellingen verloor dan nog eens zijn achterwiel op de laatste strook ook, wat moet een mens toch allemaal meemaken met die geleerde mannen.
Nog nooit gehoord van een steek-as zeker, hij keek me aan alsof hij het zag donderen in Keulen in klaarlichte dag, wadde, wiene, hoewe ???? steek-as wadde is da ???
Ja halo, gaat daarmee naar de oorlog.
Eens dit euvel van de baan konden we de laatste km als een blok afhaspelen.

 

Aangekomen hebben we ons nog tegoed gedaan in het caféetje aan een lokaal lekkernij, zijnde frietjes met groensels en préparé, njam, njam laat maar komen na al die verbrande caloriën.
Ik kan enkel al mijn lof betuigen voor jullie inzet, jullie conditie en samenhorigheid.
We hebben er een strak tempo op na kunnen houden wat wijst op een gezond en fit team.

 

Thanks , the gelletjes keep us toegeter

 

IVAL

 

 

Info

 

Vertrek aan de Molenhoek om 6u30 om ter plaatse om ca 8u30 te starten ter plaatse in Templeuve.

 

We gaan voor de 145km kassei-dokkeren en vertrekken vanuit het oerfransvlaams café in Templeuve. Rond 15u zijn we zonder ongelukken terug op plaats van start.

 

Carrefour de l'arbre en Bos van Wallers, here we come!!!

 

Baha!!!

 

 

Deelnemers

 

Chemical Pete, Long Fellow, Bahamontes, Go-carl, Fitzy, varta, Eagle eye, iceman, A-Dalton, Bonzie, Ival

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

anoniem schreef op 17-04-2017 :

LeUKe VeRslaaGen!8!

 

Long Fellow schreef op 13-04-2017 :

Ja maoten, 4 trainingen na mijn polsbreuk 31 augustus en 3 x rijden op kasseien den dag voordien, was niet genoeg voor ideale benen, maar vooral met 3handschoenen aan de linkerhand, getaped en een skihandschoen erover. allemaal ok tot kasseistrook 3 MAAR DAN ...zeurende pijn,met één hand rijden en tot km 75 gezegd ""aan de mobilhome stop ik" maar.... NEN WACKY stopt niet !!! Dan maar colake gedronken en wonder boven wonder nog zelden ingehaald geworden e zelf in vorm komen. De GARMIN ZIJN BATTERIJEN STAKEN HUN MIDDENVINGER OP en ik ook en zo op den tast naar TEMPLEUVE; Jammer dat we mekaar niet meer zagen, maarzagen kunnen we goed. Toffe dag en den dag nadien ONVERGETELIJK ! Noste jare moeten er Wacky's ook eens komen of blijven, d&t is koersen. voila .. iK PROBEER OP EIGEN TEMPO WERE TE KEREN? NU tt lICHTERVELDE EN DAN EEN WEEKENDJE Luik- Bastenaken-Luik rijden en kijken. Sorry vd hoofdletters... Benne NIET kwaad maar mijn gebroken pols doet zijn eigen goeste, vandaar. tot genoegen maoten ;-)

 

Ival schreef op 11-04-2017 :

Zeg Chimi , wie denk je dat die steekas heeft eruit gehaald !! Wie zat er in je wiel ???? aha eurootje aan t'vallen.

 

Fitzy schreef op 11-04-2017 :

Prachtig verslag Ival, van een prachtig dag. Deze was echt een topper en een dat ik zal lang van genieten. Iedereen was content en gelukkig en meer moet dat nee zijn !. Ik denk dat alles is gezegd geweest dus……..kga verder in de nof ga liggen ;-). En Ival met plezier gedaan, Donderdag op training was mij ketting vermaakt sneller dan de beste velomaker !, dus hij zijn bedankt !. ‘ My chain, kept us together ‘ . Op naar Tangisaart , een ‘ steak in me kloten ‘ lol !!!!!!

 

Chemical Pete schreef op 11-04-2017 :

Paris-Roubaix was alweer een tocht om de vingers van af te likken! Ik weet niet hoe het komt maar de rit op zich vind ik telkens superbe. Zelf mooier dan onze eigen Ronde van Vlaanderen. De sfeer zat er tijdens de rit naar Templeuve al onmiddellijk goed in. Heb goed gelachen met de grappen en grollen van sommige Wacky’s die Fitzy en Barry uit de oude doos haalden. Eenmaal in Templeuve toegekomen werd de sfeer er alleen maar beter op. Schoon weer, machtige mannen, een organisator met een verdraaing aan de teelbal(len). De dag kon niet meer stuk… Enkel een down momentje gehad toen men steekas van mijn achterwiel loskwam. Heel erg veel geluk gehad of mijn seizoen was over. ‘s Avonds dan nog gezien dat er een serieuze hap uit mijn nieuw carbon frame is… . Soit, als het dan toch moet gebeuren dan liever tijdens Paris-Roubaix dan op een onbekende boerenwegel. Op die manier heb ik terug iets te vertellen aan mijn kleinkinderen op m’n oude dag… En inderdaad, vele Wacky’s zijn dit jaar al goed in vorm. Op naar Tangissart waar ik een plaats in mijn achterwiel reserveer voor Ival. De man kan probleemloos volgen… Ik kijk er al naar uit 

 

varta schreef op 11-04-2017 :

twas leuk, twas machtig en verdomd niet kinderachtig ! Ik heb enorm genoten,machtige Wacky's

 

Bahamontes schreef op 10-04-2017 :

Zelden zo genoten van de 150km als zaterdag!! Het had weer alles om het lijf om van een Wacky superdag te spreken. De bende Wacky's waren echt top en we bleven gewoon bij elkaar zonder lang te moeten wachten op elkaar. We worden allemaal beter en beter!!! Maar de pluim van de dag gaat naar de organisator. Jan Delabie, de organisator van "kasseien vreten", lijkt echt op een uit het slijk getrokken ouwe coureur uit de Westhoek. Zijn pakske kan echt nie ouderwetser zijn, zijn stem nog hoger dan Musseeuw zelve en zijn organisatie nog lekker authentiek en "volks". Starten aan een bruine café in Templeuve, zelf kop trekken voor een bende van klein honderd man omdat je van de Gendarmemarie geen pijlkes meer mag hangen, dan van je aftantse vélo stappen en.....beginnen appelsienen snijden, de pissers die in den hof staan te pissen een halt toe roepen, dan weer vertrekken, de longen uit zijn lijf fluiten om de groep bij elkaar te houden, echt machtig om tussen de Golazzo's van de wereld zo een man tegen te komen!! Gaf hem bijna een wildcard voor bij de Wacky's!!!!

 

Chuck schreef op 10-04-2017 :

iVal, driedubbel 'blauw' gestreept kieken ! PS 't moet toch iemand tegengewicht geven nu West-Vlamingen men dierbare geboortestad Gent aan het overrompelen zijn. 'tja, kan ze niet ongelijk geven.... machtige stad: 't glazen stratje, Belforte...

 

Ival schreef op 10-04-2017 :

Blijven trainen Chuck, we geloven in u, je kan het zeker weten, maar neem mijn goede raad ten harte .........vertel aub geen moppen meer over blauwe schoenen en een taxi !!! Dat ga je NOOIT kunnen, je komt verdomme uit Oost-Vlaanderen vergeet dat niet !!!!

 

Chuck schreef op 10-04-2017 :

Paris-Roubaix, de hel van het noorden…. Aangezien de sky no limit heeft, dacht ik deze rit ook eventjes op het gemak mee af te haspelen én dit was buiten mijn medewacky’s om gerekend… Na een uitgebreid ontbijt ten huize van Dalton: kaviaar, oesters, spek met eieren, … kort samengevat een goe taske koffie, Thierry ‘Eddie Eagle’ opgepikt om ons te gaan vervoegen bij de andere wacky’s aan de Molenhoek. Een ontspannen autoritje zonder veel omwegen volgde…. niettegenstaande het de GSP van een Casteleyn was…. En Templeuve: daar toegekomen was er al een zeer aangenaam ontspannen sfeer. We vertrokken met een zeer grote groep en de 1ste 30 km’s konden we eens, zoals al de wackys goe kunnen, lullen tegen mekaar(er zijn wel wacky’s die helaas nooit stoppen met lullen tijdens het rijden… maar dit ter zijde ). Na een tussentijdse bevoorrading en speech v/d organisator met een falsetstem (ik denk dat die man ooit eens met zijn kleurpotloden op zijn buze gevallen is) richting de eerste kasseistrook ‘Bos Van Wallers’. Amai mijn kleuten, den bike daverde op de kasseien (reed met hardtail) en de wacky's hielden het tempo heel hoog. ’t Was afzien aan de polsen, armen, nek… maar heel leutig om een aantal koervélo’s voorbij te seezen. Bon,de eerste strook van de nog vele stroken overleeft. Helaas had ik de pech om met de crème de la crème van de wacky’s mee te rijden…. Kasseistrook na kassiestrook volgde aan hoog tempo en kon wonder waar het tempo aan tot de benen hun dienst begonnen te weigeren. Km-stand was toen 118 kms aan gemiddelde van 26 kms…. Damned ! Baha toonde mij dat ik toen kon afdraaien naar Templeuve maar ik zei hem dat ik hem ga uitrijden. Eventjes dacht ik een zware tactische fout gemaakt te hebben, kon het tempo niet meer aan en kreeg begin van krampen in beide benen. Miljaaaarde, verdomme, milleju… wat nu…. Na eventjes getemporiseerd te hebben (ik had de groep helaaaaaas gelost) zag ik de volgende kasseistrook,… ma vent toch, die deed zere,gelukkig was ik niet de enige die aan het piepen was op de kasseistrook aangezien ik nog grotere zwalpende fietsers voorbij reed en halverwege mijn gezwalp, deus ex machina: de benen begonnen terug te marcheren en heb ik de laatste kasseistrook nog aan een mooi tempootje afgewerkt…. Hallelujah en blij was ik toen ik de wacky’s terug zag zodat we samen nog aan een mooi tempootje konden terugrijden naar Templeuve. Van contentement achteraf nog ééntje gegeven…. Kort: - Wacky’s in de fleur van hun leven gezien- mag gezegd worden: machtige bende gestreepte kiekens ! - Chuck die bijna alle sterretjes van de hemel gezien heeft maar niet gekraakt is maar de dag nadien wel piepend over den dijk liep... - Ik, van Tieretomba geen dutje mocht doen in de wagen…. Had het broodnodig...’t is naast de bike ook nog eens afzien (zucht) - Ik, de dag nadien overal zeer had maar nog volop genoot toen ik de kasseistroken terug zag op den TV - Ik, helaas niet veel kan vertellen van de andere wacky’s, daar ik altijd van achteren in het peloton zat maar tijdens de bevoorrading en achteraf wel veel gelachen heb met hun, waar blijven ze het halen, hun opmerkingen: n'en Euro, Erdogan,... Kortom: het was hell off ride !

 

Bahamontes schreef op 04-04-2017 :

info van de organisatoer: Om 8u30 start in groep : aanmelden verplicht vanaf 8u in Templeuve en Pévèle start Templeuve café A La Bascule Rue Demesmay 2 aankomst: Templeuve en Pévèle 59242 FR. voor alle ritten Met mountainbikes of degelijke fietsen op een deel van het parcours van de wielerwereldbeker wedstrijd Parijs-Roubaix rijden. Er zijn twee mogelijkheden tot deelname: 1 => sportief ( kasseistroken) +- 115 km 2 => sportief ( kasseistroken)+- 145km Het is mogelijk bij alle afstanden te stoppen in Templeuve en dan de laatste lus niet te fietsen, dan heb je 31 km minder. Iedereen kan nog kiezen na de tweede bevoorrading. Je kan het ook op voorhand beslissen volgens je conditie van de dag We rijden op een deel eigen parcours dit gebeurt in groep en dan de pijltjes van de echte Paris-Roubaix volgen eigen tempo.

 

Chemical Pete schreef op 04-04-2017 :

@ Erwin: meer uitleg op: http://temp-lwntpymwsddskcnjwnpk.jouwweb.nl/toertocht Eigenlijk gewoon naar templeuve en pévèle rijden. Het is maar een scheet groot

 

iceman schreef op 02-04-2017 :

templeuve en pévèle , cafe a la bascule , rue demesmay 2 .Is dit het juiste adres im in te geven ...gps

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens