Verslag - Rit Braekman - 2017-03-25

Verslag

 

Lokale rit Braekman,

 

Ik had reeds menigte dagen geleden afgesproken met Co-Carl om een rit te rijden in Wachtebeke maar deze werd kort erna terug afgeblazen wegens te lang moeten wachten aan de beken waardoor de rit Gent - Wevelgem op de proppen kwam die goed was voor een slordige 95 km, een kwestie om wat km in de benen te hebben voor onze traditionele Wacky rit komende vrijdag maar dit was buiten de Wacky’s gerekend. Pé had het te druk met poen te scheppen aan de dokken waar ze naar verluid tot zo hard niet moeten werken en had forfait gegeven voor vandaag, gelukkig !!!

 

De training van donderdag laatstleden heeft daar helaas anders over beslist. De meesten waren niet te vinden om deze rit te rijden en hadden gekozen om een plaatselijke rit in te lassen van om en bij de honderd km, waarom dan niet eens de Braekman route rijden en algauw stond deze op de site en behoorde Gent – Wevelgem tot vergane glorie, terug naar af. Ik Co-Carl terug opgebeld om hem van gedachte te doen veranderen wat niet gemakkelijk bleek te zijn, zeg vintje wat ist nu ??? eerst wast Wachtebeke dan Gent en nu ist De Braekman, ik heb reeds alles ingepakt voe up de boane, mien banden up drie kg gezet en ik ken doere in Gent een gewillige blond wuf met dikke t*tten ( hopelijk leest Katrien dit niet of je goat het meugen utleggen ). Ik heb dan toch Co-Carl kunnen overtuigen met wat smoesjes dat het allemaal op de baan was, altijd de wind in de rug, mooie verzichten langst onze mooie kustlijn, in goed gezelschap en het belangrijkste zonder Pé. Op site stond de afspraak van vertrek ter hoogte huize Michel Van Mol omstreeks 8.15 Maar liefst Vier man uit Heyst hadden zich aangemeld waaronder onze Richard Gere onder de Wacky’s alias McG. Ik had een berichtje verzonden naar Richard of hij het zag zitten om langs mijn huis te passeren, geen probleem berichte hij maar helaas had hij donderdag reeds afgesproken met onze Wacky kampioen in vorm, ik heb hem wijselijk en hartelijk bedankt doch afgewezen en op mijn eentje naar de afspraak gereden kwestie om op een gemoedelijk tempootje mijn oude botten op gang te krijgen wat niet altijd even evident zou kunnen zijn met een kampioen mee aan uw zijde.

 

Aangekomen bij Molletje stonden Dalton, Fitzy, Crisis en Space reeds ongeduldig te wachten op de rest van de meute. Superman alias Fit-Velo, Casimodo en Richard Gere waren nog niet aangekomen. Verdwaasd keek Space naar zijn achterwiel alsof hij niet wist dat een wiel rond is, bleek iets anders te zijn. Molletje die net zijn boutique-stje aan het openen was zag er klaarblijkelijk nog wat beneveld uit, had hij een wilde nacht achter de rug met Silvia of had hij gedroomd van een andere mooie dame met alles erop en eraan maar dan in mecano vorm waar hij de ganse nacht heeft aan zitten potelen maar in ieder geval het kwielsel hangde nog aan de onderkant van zijn kin en lichtjes opgedroogd aan de kanten. Nog maar net de slapers uit zijn ogen gewreven of hij stond al direct voor zijn eerste dilemma van de dag, dat wiel van Space !!!, dat zag er helaas niet goed uit. Dat wiel is vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, er is daar niks meer mee aan te vangen. Dan maar alles overzetten op een wiel dat Molletje nog liggen had ten kosten van onze tijd natuurlijk. Op een gegeven moment bent ik eens weest gaan kijken of hij Space zijn fiets niet aan het overspuiten was er kwam maar geen einde aan, niet moeilijk. Van innovatie en investeringen had Molletje gedurende zijn loopbaan blijkbaar nooit van gehoord en zittende op zijn knieën zat hij Space zijn band op te blazen, je kon trouwens merken aan de inkepingen op zijn tanden dat het niet de eerste keer was dat hij het ventieltje in de mond nam, rare vogel die Michel. Uitgeput en happende naar wat lucht die nog reste lag Molletje uitgeteld op zijn kartonnen bord die als bescherming ligt om geen plekken te maken op zijn olievloer met in zijn linker hand Space zijn band die op 2,3 Bar zat, ik zou het hem niet kunnen nadoen !!! chapeau. Eindelijk !! we kunnen vertrekken, Silvia zal zich wel over deze brave doch gedienstige man ontfermen en trouwens Fikken was ook nog langs gekomen en hield een oogje in het zijl. Dat is toch geen werk, we zullen hem eens een compressor cadeau geven.

 

Het was goed uitgedokterd van Dalton om de sterke wind te trotseren in het doorgaan tot Terneuzen en wind mee op de terugweg, er was blijkbaar goed over deze rit nagedacht. Ik denk dat Crisis woorden heeft gehad met zijn wederhelft over zijn overvloedig drankgebruik op ons feestje want van in de beginne trok hij wind op kop als een ontketende echtgenoot door aan een tempootje die flirte rond de 32 km/h en dit tot aan de Witte Kokmutse, fuck zeg daar gaat ons rustig ritje. Nog maar net wat bedaard of die overgezwommen Engelsman zonder papieren luisterend naar de naam Speedy Fitzy kon het niet laten om het tempo strak aan te houden tot groot ongenoegen van het peloton. Iedereen zocht zo zijn plaats om toch maar wat uit de wind te zitten die naar harte lust van zijn beste kant liet zien niettemin werd er gewerkt zoals het hoort of toch ……………….. Iedereen had zo zijn werk gedaan, de ene wat meer dan de andere maar dit terzijde, een vogeltje kan maar zingen zoals hij is gebekt en dit is zeker geen schande in tegendeel wees wie je ben. Dat Fit Velo een beest is wisten we al, onze Richard Gere nog steeds een verleidelijke blik had op zijn gezicht eens aangekomen in Terneuzen , Co-Carl op zijn gekend soepele cadans de Km verslond, Fitzy nog de moed had om de weg te wijzen, Amar die des ondanks zijn breuken toch maar lekker meefietste, Dalton niks uitmaakte wat en waar hij moest zitten , in de wind, uit de wind erop of eronder, Space de gelukkigste man van de wereld was met zijn nieuw wiel, Crisis al rijden nog tijd had om een scenario op poten te zetten tegen dat hij thuis kwam, Slurfi nog de tijd vond om al fietsend alle bouten te controleren van zijn fiets en the Champ die mits de tegenwind tijd zat had om ieder achterwiel van binnen en van buiten te leren met zijn ogen toe wijst erop dat we klaar stonden voor de ronde van Vlaanderen.

 

Eens aangekomen op het keerpunt in Terneuzen kon de blijdschap echter niet op, iedereen liet een diepe zucht van opluchting buiten Fitzy, dit was eerder een diepe boer en the champ meerdere scheten Op de terugweg ging het van een leien dakje, de wind in de rug en laat je maar rijden tot ………. Ja tot Slurfi niet goed geteld had en een bout had overgeslagen !!! Een cruciale bout van zijn achterbrug was los gekomen met alle gevolgen van dien, einde rit, over en uit. Eerst had Space op het idee gekomen om het voorlopig te herstellen met wat materiaal dat we meehadden tot we ergens een fietswinkel of iets dergelijks tegenkwamen, die loodgieters toch . Geloof het of niet maar een paar km verderop kwamen we een fietswinkel tegen die daags voordien bezoek had gekregen van een deurwaarder vergezeld door 2 politie agenten, één die kon lezen en één die kon schrijven en die reeds de frigo had geconfisqueerd en de inboedel had geïnventariseerd, doch was de dame die achter de toonbank stond zéér behulpzaam en bood prompt al haar dozen met bouten en moeren aan,” t’is van m’n vent en je mag pakken wa je nodig eet.” Ik zij haar nog voor het lachen, k’goan joen euh ké pakken langs vanachter geliek de keuns en trokken euh oogstje. Die slunse geloofde het nog ook en begon al wat rare te doen en begon zicht te wrikken in alle denkbare posities , ik heb nog nooit zo vlug een achterbrug hersteld met brol uit een oude doos, het zweet liep met hutsen van mijn afgetraind lichaam wat haar nog meer deed zweven. We zijn gehaast en hebben nog geen bier op en lieten haar op haar honger zitten. Dit is de reden waarom ze bier hebben uitgevonden, om lelijke vrouwen ook eens aan hun trekken te laten komen. Eens vertrokken kon het gas er eigenlijk op maar eens onze blik verwijderd van Slurfi en we waren hem al kwijt, een zoektocht op poten gezet door Dalton kon geen soelaas brengen even hadden we nog gedacht om Child Focus op te bellen maar hebben dan wijselijk besloten om het te laten voor wat het is en gewoon doorgereden, hij zal hoogstwaarschijnlijk een short cut genomen hebben, het kon niet anders hij zal wel zijn plan trekken. Aangekomen in Knokke-Heist begon het peloton wat te versnipperen, Crisis moest zijn scenario overbrengen aan zijn wederhelft, Richard Gere moest asap naar zijn keuken prinsesje die stond te wachten met haar poulet rotie de Brest, en de champ…….. die hebben we niet meer gezien. Indien je een mtb’er tegenkomt langs de baan in een rood pakje met rode laké schoentjes en rode handschoentjes gelieve direct de hulpdiensten te bellen en vooral zelf niks ondernemen en dit voor uw eigen belang. We zouden het erg op prijs stellen iedere lid is een volwaardige wacky en zeker de rooie.

 

Onder een stralende zon op het terras in de Nation hebben we ons nog laten trakteren door Fit Velo, Amar, Co- Carl en Fitzy aan enkele lekkere geneugten van het leven vergezeld door sterke verhalen van de rit. Wonder boven wonder kwam onze Slurfi aangetuft op zijn gemak, de verloren zoon is terug. Terug een dagje om in te kaderen en voor herhaling vatbaar . Ik heb mij althans kostelijk geamuseerd, ik keek, ik zag en oordeelde dat het goed zit voor de Ronde.

 

Uw kritikaster van dienst,

 

IVAL.

 

 

Info

 

We skippen Gent-Wevelgem wegens te gemakkelijk en we doen zaterdag een plaatselijk ritje naar de Braekman. Altijd schoon ritje en nu zeker er prachtig weer is voorspeld!!!

 

We vertrekken om 8u15 aan Van Mol!!

 

B

 

 

Deelnemers

 

go-carl, Moose, McG, Fernand, Long Fellow, Ival, Dierckxsens, Crisis, A-dalron, Amar

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Crisis schreef op 28-03-2017 :

Hehe was de max...💨💨🚴👍🏻👍🏻👍🏻#️⃣100km... super Ival

 

McG schreef op 27-03-2017 :

Haha Ival. Richard Gere geloof ik... Machtig verslag van een machtige voormiddag.

 

Fernand schreef op 27-03-2017 :

Ik heb ook moeten lachen zeg, wat een bende maffe kerels zijn jullie. Ik wou dat ik dit ook eens zou kunnen beleven. Trouwens wie is die kerel met ze rode lake schoenjes ???

 

Fitzy schreef op 27-03-2017 :

Machtig verslag, Anne geeft tranen gelaten gisteren namiddag. Het was een leuke rit en een leuke bezoek bij Laura en Lisa. Sterke renners allemaal !!!!!!!. Bring on Friday !

 

Ival schreef op 25-03-2017 :

Lokale rit Braekman , Ik had reeds menigte dagen geleden afgesproken met Co-Carl om een rit te rijden in Wachtebeke maar deze werd kort erna terug afgeblazen wegens te lang moeten wachten aan de beken waardoor de rit Gent - Wevelgem op de proppen kwam die goed was voor een slordige 95 km, een kwestie om wat km in de benen te hebben voor onze traditionele Wacky rit komende vrijdag maar dit was buiten de Wacky’s gerekend. Pé had het te druk met poen te scheppen aan de dokken waar ze naar verluid tot zo hard niet moeten werken en had forfait gegeven voor vandaag, gelukkig !!! De training van donderdag laatstleden heeft daar helaas anders over beslist. De meesten waren niet te vinden om deze rit te rijden en hadden gekozen om een plaatselijke rit in te lassen van om en bij de honderd km, waarom dan niet eens de Braekman route rijden en algauw stond deze op de site en behoorde Gent – Wevelgem tot vergane glorie, terug naar af. Ik Co-Carl terug opgebeld om hem van gedachte te doen veranderen wat niet gemakkelijk bleek te zijn, zeg vintje wat ist nu ??? eerst wast Wachtebeke dan Gent en nu ist De Braekman, ik heb reeds alles ingepakt voe up de boane, mien banden up drie kg gezet en ik ken doere in Gent een gewillige blond wuf met dikke t*tten ( hopelijk leest Katrien dit niet of je goat het meugen utleggen ). Ik heb dan toch Co-Carl kunnen overtuigen met wat smoesjes dat het allemaal op de baan was, altijd de wind in de rug, mooie verzichten langst onze mooie kustlijn, in goed gezelschap en het belangrijkste zonder Pé. Op site stond de afspraak van vertrek ter hoogte huize Michel Van Mol omstreeks 8.15 Maar liefst Vier man uit Heyst hadden zich aangemeld waaronder onze Richard Gere onder de Wacky’s alias McG. Ik had een berichtje verzonden naar Richard of hij het zag zitten om langs mijn huis te passeren, geen probleem berichte hij maar helaas had hij donderdag reeds afgesproken met onze Wacky kampioen in vorm, ik heb hem wijselijk en hartelijk bedankt doch afgewezen en op mijn eentje naar de afspraak gereden kwestie om op een gemoedelijk tempootje mijn oude botten op gang te krijgen wat niet altijd even evident zou kunnen zijn met een kampioen mee aan uw zijde. Aangekomen bij Molletje stonden Dalton, Fitzy, Crisis en Space reeds ongeduldig te wachten op de rest van de meute. Superman alias Fit-Velo, Casimodo en Richard Gere waren nog niet aangekomen. Verdwaasd keek Space naar zijn achterwiel alsof hij niet wist dat een wiel rond is, bleek iets anders te zijn. Molletje die net zijn boutique-stje aan het openen was zag er klaarblijkelijk nog wat beneveld uit, had hij een wilde nacht achter de rug met Silvia of had hij gedroomd van een andere mooie dame met alles erop en eraan maar dan in mecano vorm waar hij de ganse nacht heeft aan zitten potelen maar in ieder geval het kwielsel hangde nog aan de onderkant van zijn kin en lichtjes opgedroogd aan de kanten Nog maar net de slapers uit zijn ogen gewreven of hij stond al direct voor zijn eerste dilemma van de dag, dat wiel van Space !!!, dat zag er helaas niet goed uit. Dat wiel is vertrokken naar de eeuwige jachtvelden, er is daar niks meer mee aan te vangen. Dan maar alles overzetten op een wiel dat Molletje nog liggen had ten kosten van onze tijd natuurlijk. Op een gegeven moment bent ik eens weest gaan kijken of hij Space zijn fiets niet aan het overspuiten was er kwam maar geen einde aan, niet moeilijk. Van innovatie en investeringen had Molletje gedurende zijn loopbaan blijkbaar nooit van gehoord en zittende op zijn knieën zat hij Space zijn band op te blazen, je kon trouwens merken aan de inkepingen op zijn tanden dat het niet de eerste keer was dat hij het ventieltje in de mond nam, rare vogel die Michel. Uitgeput en happende naar wat lucht die nog reste lag Molletje uitgeteld op zijn kartonnen bord die als bescherming ligt om geen plekken te maken op zijn olievloer met in zijn linker hand Space zijn band die op 2,3 Bar zat, ik zou het hem niet kunnen nadoen !!! chapeau. Eindelijk !! we kunnen vertrekken, Silvia zal zich wel over deze brave doch gedienstige man ontfermen en trouwens Fikken was ook nog langs gekomen en hield een oogje in het zijl. Dat is toch geen werk, we zullen hem eens een compressor cadeau geven. Het was goed uitgedokterd van Dalton om de sterke wind te trotseren in het doorgaan tot Terneuzen en wind mee op de terugweg, er was blijkbaar goed over deze rit nagedacht. Ik denk dat Crisis woorden heeft gehad met zijn wederhelft over zijn overvloedig drankgebruik op ons feestje want van in de beginne trok hij wind op kop als een ontketende echtgenoot door aan een tempootje die flirte rond de 32 Km en dit tot aan de Witte Kokmutse, fuck zeg daar gaat ons rustig ritje. Nog maar net wat bedaard of die overgezwommen Engelsman zonder papieren luisterend naar de naam Speedy Fitzy kon het niet laten om het tempo strak aan te houden tot groot ongenoegen van het peloton. Iedereen zocht zo zijn plaats om toch maar wat uit de wind te zitten die naar harte lust van zijn beste kant liet zien niettemin werd er gewerkt zoals het hoort of toch ……………….. Iedereen had zo zijn werk gedaan, de ene wat meer dan de andere maar dit terzijde, een vogeltje kan maar zingen zoals hij is gebekt en dit is zeker geen schande in tegendeel wees wie je ben. Dat Fit Velo een beest is wisten we al, onze Richard Gere nog steeds een verleidelijke blik had op zijn gezicht eens aangekomen in Terneuzen , Co-Carl op zijn gekend soepele cadans de Km verslond, Fitzy nog de moed had om de weg te wijzen, Amar die des ondanks zijn breuken toch maar lekker meefietste, Dalton niks uitmaakte wat en waar hij moest zitten , in de wind, uit de wind erop of eronder, Space de gelukkigste man van de wereld was met zijn nieuw wiel, Crisis al rijden nog tijd had om een scenario op poten te zetten tegen dat hij thuis kwam, Slurfi nog de tijd vond om al fietsend alle bouten te controleren van zijn fiets en the Champ die mits de tegenwind tijd zat had om ieder achterwiel van binnen en van buiten te leren met zijn ogen toe wijst erop dat we klaar stonden voor de ronde van Vlaanderen. Eens aangekomen op het keerpunt in Terneuzen kon de blijdschap echter niet op, iedereen liet een diepe zucht van opluchting buiten Fitzy, dit was eerder een diepe boer en the champ meerdere scheten Op de terugweg ging het van een leien dakje, de wind in de rug en laat je maar rijden tot ………. Ja tot Slurfi niet goed geteld had en een bout had overgeslagen !!! Een cruciale bout van zijn achterbrug was los gekomen met alle gevolgen van dien, einde rit, over en uit. Eerst had Space op het idee gekomen om het voorlopig te herstellen met wat materiaal dat we meehadden tot we ergens een fietswinkel of iets dergelijks tegenkwamen, die loodgieters toch . Geloof het of niet maar een paar km verderop kwamen we een fietswinkel tegen die daags voordien bezoek had gekregen van een deurwaarder vergezeld door 2 politie agenten, één die kon lezen en één die kon schrijven en die reeds de frigo had geconfisqueerd en de inboedel had geïnventariseerd, doch was de dame die achter de toonbank stond zéér behulpzaam en bood prompt al haar dozen met bouten en moeren aan,” t’is van m’n vent en je mag pakken wa je nodig eet.” Ik zij haar nog voor het lachen, k’goan joen euh ké pakken langs vanachter geliek de keuns en trokken euh oogstje. Die slunse geloofde het nog ook en begon al wat rare te doen en begon zicht te wrikken in alle denkbare posities , ik heb nog nooit zo vlug een achterbrug hersteld met brol uit een oude doos, het zweet liep met hutsen van mijn afgetraind lichaam wat haar nog meer deed zweven. We zijn gehaast en hebben nog geen bier op en lieten haar op haar honger zitten. Dit is de reden waarom ze bier hebben uitgevonden, om lelijke vrouwen ook eens aan hun trekken te laten komen. Eens vertrokken kon het gas er eigenlijk op maar eens onze blik verwijderd van Slurfi en we waren hem al kwijt, een zoektocht op poten gezet door Dalton kon geen soelaas brengen even hadden we nog gedacht om Child Focus op te bellen maar hebben dan wijselijk besloten om het te laten voor wat het is en gewoon doorgereden, hij zal hoogstwaarschijnlijk een short cut genomen hebben, het kon niet anders hij zal wel zijn plan trekken. Aangekomen in Knokke-Heist begon het peloton wat te versnipperen, Crisis moest zijn scenario overbrengen aan zijn wederhelft, Richard Gere moest asap naar zijn keuken prinsesje die stond te wachten met haar poulet rotie de Brest, en de champ…….. die hebben we niet meer gezien. Indien je een mtb’er tegenkomt langs de baan in een rood pakje met rode laké schoentjes en rode handschoentjes gelieve direct de hulpdiensten te bellen en vooral zelf niks ondernemen en dit voor uw eigen belang. We zouden het erg op prijs stellen iedere lid is een volwaardige wacky en zeker de rooie. Onder een stralende zon op het terras in de Nation hebben we ons nog laten trakteren door Fit Velo, Amar, Co- Carl en Fitzy aan enkele lekkere geneugten van het leven vergezeld door sterke verhalen van de rit. Wonder boven wonder kwam onze Slurfi aangetuft op zijn gemak, de verloren zoon is terug. Terug een dagje om in te kaderen en voor herhaling vatbaar . Ik heb mij althans kostelijk geamuseerd, ik keek, ik zag en oordeelde dat het goed zit voor de Ronde. Uw kritikaster van dienst, IVAL.

 

piet velo schreef op 25-03-2017 :

ga er ook zijn om 8H15 aan moletje

 

Ival schreef op 24-03-2017 :

Kleine info !!!! Bandendruk NIET op 6 kilo zetten zoals iemand verleden jaar. Dit gezegd zijnde.

 

Fernand schreef op 24-03-2017 :

Ze zaten nog allemaal op de wacky fuif

 

eagle eye schreef op 24-03-2017 :

Fernand , nogmaals bedankt voor de stovers, jammer dat je 21 vrienden er niet bij waren!

 

Ival schreef op 24-03-2017 :

Zal ik het maar op de site plaatsen zeker. Afspraak morgen zaterdag omstreeks 8.15 ter hoogte van Michel Vamol om een plaatselijke rit te rijden naar Braeckman ter training voor de ronde van Vlaanderen. Tot morgen.

 

McG schreef op 24-03-2017 :

Het spijt me zeer, maar ik zou te veel tijd verliezen met naar Gent heen en weer te tjaffelen. Als training op de Ronde zal ik hier rond een plaatselijke rit van een 100km rijden en om 8u00 vertrekken.

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens