Dubbel Verslag Mountainbiketoertocht - 2017-04-22

Verslag

 

OLA LA LA , OLA LA LA C’EST MAGNIFIQUE

 

Pé en Douglas waren hun pijnlijke ervaring in D’ Hez nog niet helemaal te boven gekomen of er stond alweer een klepper van formaat op de kalender. Zoals gewoonlijk hadden we terug afgesproken met iedereen wie wat en hoe zal rijden. Mijn schoonheidsslaapje werd abrupt verstoord door de wekker in mijn telefoon waar er een stemmetje geniepig riep, opstaan, opstaan t’is tijd om op te staan, fuck zeg is dat schrikken , en dat noemen ze dan tegenwoordig een smartphone, waar is de tijd van een klokradiootje. Puur uit frustratie heb ik mij smartphone genegeerd en nog wat blijven liggen met alle gevolgen vandien. Tijd om een douchke te pakken zat er helaas niet meer in laat staan een uitgebreid ontbijt met een spiegeleitje wat spek en worstjes lichtjes bruin gebakken. Een kop koffie en een banaan thats it, en ik mocht vertrekken, daar stonden ze al met een grijns op hun gezicht mijn copains uit Heyst. Die waren iets van plan, zo behulpzaam, zo vriendelijk, er werd mij zelfs spontaan een sneetje bruin brood aangeboden met Nutella, dat voorspeld onheil. Barry en Fitzy werden ten huize opgehaald door Dalton waar wij zonder concreet af te spreken elkaar tegen kwamen op de snelweg ter hoogte van Izegem . Wat verderop zagen we nog een verhakkelde camionette rijden die later Choco bleek te zijn. Zo kwamen we allen samen aan in Desselgem en konden we de rit aanvatten weliswaar wij voor de 65 Km gezien ons tijdsgebrek en Choco voor de “full Monty” de 115 Km.

 

We waren nog maar vertrokken of wie anders dan Pé trok alweer stevig door, ik heb je spelletje wel door en liet hem in de beginne maar doen, maar als hij het tempo wat liet zakken op de singletracks om wat op adem te komen nam ik het voortouw en trok op mijn beurt de hendel volledig open. Ik hoorde het kraken tot in Keulen zijn plannetje was mislukt, hij moet nu wel alles uit de kast halen, er zat rek op , ze zijn te kloppen !!! Op een geheven moment zat ik wat achterop samen met Barry toen ik een oogje trok en kenbaar een teken gaf dat ik nog eens ging aan de boom schudden. Toen ik net vulle neute op kop kwam zag ik een pijltje staan om in te slaan rechts NA een huis, maar helaas in mijn strijdvaardigheid en bevlogenheid sloeg ik de oprit van een huis binnen. Ik had bijna madam haar garagepoort naar de eeuwige jachtvelden gereden en van de copains was er natuurlijk ook geen spoor meer. Door al deze commotie ben ik vervolgens terug te vroeg ingeslagen en een betoncentrale op gereden. Nu had ik het zeker zitten, waar zitten die mannen, iets in mij zegt dat ze zeker niet zullen wachten en of ik gelijk had. De chasse pattate was begonnen, ik kon maar rijden voor wat ik waard was. Op een geheven moment zag ik hen in de verte op een lijn rijden het hoofd over het stuur gebogen, dat zegt genoeg. Ik naderde maar voor geen meter en net toen ik de handdoek in de ring ging gooien hoorde ik achter mij gebabbel ??? Kwamen er daar geen twee renners af die gezellig wat zaten te vertellen tegen een snelheid van om en bij de 38 per uur, mijn naam was haas en ik maakte mij opmerkelijk klein, smal en muisstil en stak me weg in hun sog, een waar Van Molletje. Zo kon ik de aangerichte schade tot een minimum herleiden en kwamen we zowaar terug verengt aan de eerste stop.

 

Of te wel was het rode neuzendag of te wel hebben ze hun te pletter gereden , aan jullie de keuze. In ieder geval hadden Dalton en Fitzy hun voor genomen om alleen verder te rijden op hun gemak en wat te genieten van de rit wat verstaanbaar is. Douglas die de longen uit zijn lijf zat te hijgen en riep NOOIT ME MET JUNDER BENDE ZOTEN gaf mij te kennen te geven dat hij ging proberen meerijden zolang het gaat. Ik weet immers dat Douglas naarmate de km verstrijken hij er telkens beter van wordt, het is van hem dat ik ga moeten oppassen buiten Barry uiteraard. We moeten appels met appels vergelijken. Toen ik een klimmetje bedwong en dacht dat ik goed bezig was stak Barry al fluitend mij voorbij en tot mijn grote ergernis nog zij, GOE BEZIG ZEG AMAAI !!!. Pé die wat verdwaasd rondliep en amper nog zijn naam kon uitspreken moesten we enkel nog een laatste tik uitdelen maar dit houden we voor later. De genadeslag was in de maak.

 

Terug vertrokken was het al meteen duidelijk, Pé haalde alles uit de kast om ons van de baan te rijden of ons tegen een peiler te laten botsen om toch maar weg te geraken maar net hij moest al wat meters prijsgeven en na 10 km was hij uit het toneel verdwenen. Uit sympathie hebben we dan maar van onze fiets gestapt en er een wandeltocht van gemaakt tot hij weer op het toneel verscheen, bende janetten klonkt ik heb moeten stoppen voor iemand die achter mij was gevallen ??? Oe tette kan je zitten. Deze wandeltocht die toch wat km’ers heeft opgeëist kwamen we aan de volgende stop terug samen met Dalton en Fitzy die op hun beurt terug met ons verder de laatste km gingen afhaspelen om alle melkzuur uit de benen te rijden althans …..

 

Fitzy die nog een laatste stuiptrekking kreeg en ons zowaar op sleeptouw nam tot over de brug van Disselgem hield het voor bekeken net voor het bos en haspelde de laatste km nog af samen met Barry. Het bos ingedoken nam Dalton de kop en dan weet je hoe laat het is, zéér laat !!! Zet je maar op de top van je zadel de show kan beginnen, techniek en snelheid gegoten in een kleurenpalletje van stijl en vakmanschap, echt iets waar je zit op te wachten na deze opmerkelijke rit. Zoals gedacht kregen we Douglas er niet af , ere wie ere toekomt , de Pé van de dag kreeg zowaar zijn tweede adem en kon nog vlotjes volgen maar dit maakt echter niks meer uit. Voor de tweede maal OP EEN RIJ heeft hij zijn meerdere moeten herkennen. Met wat hij nu nog voor de dag zal komen weet ik niet maar ik ben curieus.

 

Een dikke pluim voor Choco die mij nog een berichte zond dat hij net was aangekomen en de rit had uitgereden en dit net toen ik mijn grasmachine terug in m’ kot zette na mijn hof te hebben opgekuist en mijn camionette en mijn fiets al had gewassen. Sterk Choco, sterk !!!

 

Ival.


 

Eindelijk beslist om naar deze TT te gaan, omdat wij ging de 65 kms rijden en op tijd thuis zijn, puuurrfect !!!. Dalton gaat mijn kompaan gaan halen gelijk de echte ‘ Gentleman ‘ dat hij is. Dan naar Baha, geen spoor van ons ‘ Bigman ‘, wij bellen en doen maar niks ?, dan in eerst was hij daar met een stutte in zijn bak, ‘ awel, 8 uur, zegt hij ‘, makt nie uit hij was mee, onze maat !, al de buurmensen kon terug naar binnen.

 

Choco rijd met zijn kleine GB wagen, omdat ons man in vorm ging de 114 rijden, kheb dat een keer gereden met hem en tis zeker de moeite waard !. Aan de start was ‘ The Three TT Toppers ‘ , Pé, Go-Carl, en Ival. Choco was vroeger weg dan normaal is voor al de Km’s. De start was machtig, veel keren en draaien op een prachtig single-track, eens er uit was de tempo direct ‘ koers ‘. Ik in mij zelf zeg ‘ fuck kheb het aan mij kloten, geen minuut rust ‘, toch probeer ik mee te gaan met deze getrainde atleten, elke fout werd afgestraft. Ival ‘ in TOP vorm ‘ had een fout gemaakt just voor de eerste bevoorrading, met als gevolg, rijden gelijk een zot om hem te kloten !!!!

 

Het was gelukt en hij was een beetje achter ons aangekomen, maar niet veel !. Ik wist dat ik ging deze tempo niet volhouden en beslist rustig te rijden en mij hartslag terug te krijgen, gelukkig mijn maat Dalton wilde bij me blijven, niet dat hij het tempo niet aan kon en is ook dik in vorm !. Ival was terug op adem, en horen zeggen dat hij heeft schette gegeven !!!!. Dalton en ik waren niet ver achter maar genoeg om op adem te komen !, Wij konden zelfs een babbel doen en genieten van het prachtig landschap !. Na de 2de bevoorrading, hebben wij redelijk samen gereden. Baha reed de laatse om mij courage te geven en heeft het geluk gehad om te genieten van mijn valpartij, gelukkig geen zeer ‘ tot Zondag ochtend ‘.

 

De sterke TT boys waren super sterk, maar toch zijn wij al samen aangekomen, zonder Choco natuurlijk !!!!!. Nadien heeft Ival een Hot-dog getrakteerd, waar voor dank!, wij heb iets gedronken en verhalen van de rit verteld, waar ik hoorde dat Ival was SUPER !, Pé, ietske minder, Go-Carl goed en Baha zo als altijd goed en hulpzaam !. Soms zo je schrik hebben om met de  ‘ 3 Amigo’s ‘ mee te rijden maar ze vallen best mee hoor !, mega rit !!!. Nadien geeft Baha ons getrakteerd op een Duvel in zijn ‘ Jardin armour ‘ met de ‘ Playboy ‘ buurman !

 

Top dag, en dat was maar de begin ;-)

 

Fitzy

 

 

 

Info

 

Afstanden :35 - 50 - 65 - 80 - 100 - 115 km

 

Gratis glas cava voor de dames.
Fiets te verloten onder alle deelnemers

 

 

Deelnemers

 

Choco, Go-carl, , ival, Barry, Baha, Fitzy, A-Dalton

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 03-05-2017 :

Schatjes van petattjes !!! Is dit geen reclame slogan ?

 

Harryman schreef op 29-04-2017 :

Sterk van onze schatjes

 

Ival schreef op 25-04-2017 :

@ Fitzy, je doet dat zeker niet slecht. Je hebt goed opgelet in de klas. Laat je niet zo gemakkelijk afleiden tijdens de les door nefaste invloeden. Doe zo verder, de juf is tevreden.

 

Ival schreef op 25-04-2017 :

@ ice, je moet dat wel héél voorzichtig doen, lettertje per lettertje en niet te vlug. @ pé je heb gelijk, bij deze zou ik Douglas willen bedanken oom ons iedere week telkens weer te komen ophalen en veilig op onze bestemming te brengen en terug, dank U wel. Als Pé en ik u eens een dienst kunnen bewijzen buiten kloterij horen wij het graag. En Pé, laten we nu zwijgen over je nederlagen die zich maar blijven opstapelen, het is voor mij en Douglas ook niet leuk .

 

Baha schreef op 25-04-2017 :

@Ice: volgende keer stuur je verslag per email naar mij door é ;-)

 

schreef op 25-04-2017 :

Nog eens proberen... de 2 redens voor mijn mindere dag : 1. ik zat vooral met een zeker feestje in mijn hoofd ( wat uiteindelijk nog totaal uit de hand liep...) 2. Ik was blijkbaar de enigste die go carl op en bepaald moment hoorde kermen : a tat ier azo voort goat, goan kik nie mi mee wi !!! De compassie sloeg mij direct om het hart ( of was het dat we dreigden onze chauffeur en mede vtt verslinder kwijt te raken...) Ival een dankwoordje daarvoor ter mijner opzicht zou wel passend zijn !!!

 

iceman schreef op 25-04-2017 :

Was ook aanwezig , 2x verslag geprobeerd hier te zetten maar lukte niet .

 

Ival schreef op 24-04-2017 :

OLA LA LA , OLA LA LA C’EST MAGNIFIQUE Pé en Douglas waren hun pijnlijke ervaring in D’ Hez nog niet helemaal te boven gekomen of er stond alweer een klepper van formaat op de kalender. Zoals gewoonlijk hadden we terug afgesproken met iedereen wie wat en hoe zal rijden. Mijn schoonheidsslaapje werd abrupt verstoord door de wekker in mijn telefoon waar er een stemmetje geniepig riep, opstaan, opstaan t’is tijd om op te staan, fuck zeg is dat schrikken , en dat noemen ze dan tegenwoordig een smartphone, waar is de tijd van een klokradiootje. Puur uit frustratie heb ik mij smartphone genegeerd en nog wat blijven liggen met alle gevolgen vandien. Tijd om een douchke te pakken zat er helaas niet meer in laat staan een uitgebreid ontbijt met een spiegeleitje wat spek en worstjes lichtjes bruin gebakken. Een kop koffie en een banaan thats it, en ik mocht vertrekken, daar stonden ze al met een grijns op hun gezicht mijn copains uit Heyst. Die waren iets van plan, zo behulpzaam, zo vriendelijk, er werd mij zelfs spontaan een sneetje bruin brood aangeboden met Nutella, dat voorspeld onheil. Barry en Fitzy werden ten huize opgehaald door Dalton waar wij zonder concreet af te spreken elkaar tegen kwamen op de snelweg ter hoogte van Izegem . Wat verderop zagen we nog een verhakkelde camionette rijden die later Choco bleek te zijn. Zo kwamen we allen samen aan in Desselgem en konden we de rit aanvatten weliswaar wij voor de 65 Km gezien ons tijdsgebrek en Choco voor de “full Monty” de 115 Km. We waren nog maar vertrokken of wie anders dan Pé trok alweer stevig door, ik heb je spelletje wel door en liet hem in de beginne maar doen, maar als hij het tempo wat liet zakken op de singletracks om wat op adem te komen nam ik het voortouw en trok op mijn beurt de hendel volledig open. Ik hoorde het kraken tot in Keulen zijn plannetje was mislukt, hij moet nu wel alles uit de kast halen, er zat rek op , ze zijn te kloppen !!! Op een geheven moment zat ik wat achterop samen met Barry toen ik een oogje trok en kenbaar een teken gaf dat ik nog eens ging aan de boom schudden. Toen ik net vulle neute op kop kwam zag ik een pijltje staan om in te slaan rechts NA een huis, maar helaas in mijn strijdvaardigheid en bevlogenheid sloeg ik de oprit van een huis binnen. Ik had bijna madam haar garagepoort naar de eeuwige jachtvelden gereden en van de copains was er natuurlijk ook geen spoor meer. Door al deze commotie ben ik vervolgens terug te vroeg ingeslagen en een betoncentrale op gereden. Nu had ik het zeker zitten, waar zitten die mannen, iets in mij zegt dat ze zeker niet zullen wachten en of ik gelijk had. De chasse pattate was begonnen, ik kon maar rijden voor wat ik waard was. Op een geheven moment zag ik hen in de verte op een lijn rijden het hoofd over het stuur gebogen, dat zegt genoeg. Ik naderde maar voor geen meter en net toen ik de handdoek in de ring ging gooien hoorde ik achter mij gebabbel ??? Kwamen er daar geen twee renners af die gezellig wat zaten te vertellen tegen een snelheid van om en bij de 38 per uur, mijn naam was haas en ik maakte mij opmerkelijk klein, smal en muisstil en stak me weg in hun sog, een waar Van Molletje. Zo kon ik de aangerichte schade tot een minimum herleiden en kwamen we zowaar terug verengt aan de eerste stop. Of te wel was het rode neuzendag of te wel hebben ze hun te pletter gereden , aan jullie de keuze. In ieder geval hadden Dalton en Fitzy hun voor genomen om alleen verder te rijden op hun gemak en wat te genieten van de rit wat verstaanbaar is. Douglas die de longen uit zijn lijf zat te hijgen en riep NOOIT ME MET JUNDER BENDE ZOTEN gaf mij te kennen te geven dat hij ging proberen meerijden zolang het gaat. Ik weet immers dat Douglas naarmate de km verstrijken hij er telkens beter van wordt, het is van hem dat ik ga moeten oppassen buiten Barry uiteraard. We moeten appels met appels vergelijken. Toen ik een klimmetje bedwong en dacht dat ik goed bezig was stak Barry al fluitend mij voorbij en tot mijn grote ergernis nog zij, GOE BEZIG ZEG AMAAI !!!. Pé die wat verdwaasd rondliep en amper nog zijn naam kon uitspreken moesten we enkel nog een laatste tik uitdelen maar dit houden we voor later. De genadeslag was in de maak. Terug vertrokken was het al meteen duidelijk, Pé haalde alles uit de kast om ons van de baan te rijden of ons tegen een peiler te laten botsen om toch maar weg te geraken maar net hij moest al wat meters prijsgeven en na 10 km was hij uit het toneel verdwenen. Uit sympathie hebben we dan maar van onze fiets gestapt en er een wandeltocht van gemaakt tot hij weer op het toneel verscheen, bende janetten klonkt ik heb moeten stoppen voor iemand die achter mij was gevallen ??? Oe tette kan je zitten. Deze wandeltocht die toch wat km’ers heeft opgeëist kwamen we aan de volgende stop terug samen met Dalton en Fitzy die op hun beurt terug met ons verder de laatste km gingen afhaspelen om alle melkzuur uit de benen te rijden althans ….. Fitzy die nog een laatste stuiptrekking kreeg en ons zowaar op sleeptouw nam tot over de brug van Disselgem hield het voor bekeken net voor het bos en haspelde de laatste km nog af samen met Barry. Het bos ingedoken nam Dalton de kop en dan weet je hoe laat het is, zéér laat !!! Zet je maar op de top van je zadel de show kan beginnen, techniek en snelheid gegoten in een kleurenpalletje van stijl en vakmanschap, echt iets waar je zit op te wachten na deze opmerkelijke rit. Zoals gedacht kregen we Douglas er niet af , ere wie ere toekomt , de Pé van de dag kreeg zowaar zijn tweede adem en kon nog vlotjes volgen maar dit maakt echter niks meer uit. Voor de tweede maal OP EEN RIJ heeft hij zijn meerdere moeten herkennen. Met wat hij nu nog voor de dag zal komen weet ik niet maar ik ben curieus. Een dikke pluim voor Choco die mij nog een berichte zond dat hij net was aangekomen en de rit had uitgereden en dit net toen ik mijn grasmachine terug in m’ kot zette na mijn hof te hebben opgekuist en mijn camionette en mijn fiets al had gewassen. Sterk Choco, sterk !!! Ival.

 

Bahamontes schreef op 24-04-2017 :

Schoon verslagske Fitz. Was een machtige rit en ik heb ervan genoten van begin tot einde. Mooie organisatie en zeker de moeite voor de verplaatsing van ochere een uurke. Ival heb ik nog nooit zo goed zien klimmen!!! Hij haalde de sloophamer boven bij iedere helling of valse plat en zeker op het moment wanneer Pé zichzelf bloot gaf door te zeggen dat we beter zouden wachten op Fitz en Dalton. Pé-kenners waar ik mezelf maar zeker ook Ival zich mag rekenen weten dat Pé vanzelevens nie wacht en dat enkel doet wanneer hij zelf een beetje erdoor begint te zitten. Het zijn zware tijden voor onze langharige vriend maar ik kan nie wachten tot er een volgende duel komt. Aan het front van Ieper? Merci Dalton voor de rit in je luxevan en de rest voor de sublieme compagnie!

 

Fitzy schreef op 24-04-2017 :

Het verslag van de ' Master ' komt waarschijnlijk en dan trakt de mijn op niks maar toch tis goed voe me Nederlands LOL !!!!!

 

Fitzy schreef op 24-04-2017 :

Eindelijk beslist om naar deze TT te gaan, omdat wij ging de 65 kms rijden en op tijd thuis zijn, puuurrfect !!!. Dalton geeft mijn komaan halen gelijk de echte ‘ Gentleman ‘ dat hij is. Dan naar Baha, geen spoor van ons ‘ Bigman ‘, wij bellen en doen maar niks ?, dan in eerst was hij daar met een stutte in zijn bak, ‘ awel, 8 uur, zegt hij ‘, makt nee uit hij was mee, ons maat !, al de buur mensen kon terug naar binnen. Choco rijd met zijn kleine GB wagen, omdat ons man in vorm ging de 114 rijden, kheb dat een keer gereden met hem en tis zeker de moete waard !. Aan de start was ‘ The Three TT Toppers ‘ , Pé, Go-Carl, en Ival. Choco was vroeger weg dat normaal is voor al de Km’s. Het start was machtig veel keren en draaien op een prachtig single-track, eens er uit was de tempo direct ‘ koers ‘. Ik in mij zelf zeg ‘ fuck kheb het aan mij kloten, geen minuut rust ‘, toch probeert ik mee te gaan met deze getrainde atleten, elke fout was gestraft. Ival ‘ in TOP vorm ‘ geeft een gemakt juiste voor de eerste BV, met vervolg, rijden gelijk een zot om hem te kloten !!!!, het was gelukt en hij was een beetje achter ons anngekomen, maar niet veel !. Ik wist dat ik ging deze tempo niet volhouding en beslist rustig te rijden en mij hartslag terug te krijgen, gelukkig mij maat Dalton welde blijven met mij, niet waar dat hij de tempo aan kan en is ook dikke in vorm !. Ival was terug op adem, en horen zeggen geeft schatte gegeven !!!!. Dalton en ik waren niet ver achter maar genoeg om op adem te komen !, wij kon zelfs een babbel doen en genieten van de prachtig landschap !. Naar de 2de BV, hebben wij redelijk samen gereden. Baha rijd de laatsen om mij courage te geven en geeft de geluk gehad om te genieten van mij val partij, gelukkig geen zeer ‘ tot Zondag ochtend ‘. De sterke TT boys waren super sterk, maar toch zijn wij al samen aangekomen, zonder Choco natuurlijk !!!!!. Nadien geeft Ival een Hot-dog getrakteerd, waar voor dank!, wij heb iets gedronken en verhalen van de rit verteld, waar ik hoorde dat Ival was SUPER !, Pé, ietske minder, Go-Carl goed en Baha zo als altijd goed en hulpzaam !. Soms zo je schrik hebben om met de ‘ 3 Amigo’s ‘ mee te rijden maar ze vallen best mee hoor !, mega rit !!!. Nadien geeft Baha ons getrakteerd op een Duvel in zijn ‘ Jardin armour ‘ met de ‘ Playboy ‘ buurman ! Top dag, en dat was maar de begin ;-)

 

Stevie D schreef op 20-04-2017 :

Ik ben autoloos en zou graag tegen 13u zijn. Daarom rij ik met de fiets naar Evergem en daar de VTT doen. Geniet ervan jongens👍

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens