Spannende 6de Ramskapelle Trophy - 2017-07-01

Verslag

 

Zoals verwacht werd het de spannendste Ramskapelle Trophy ooit! Een zeer sterk deelnemersveld zorgde voor een ongezien spektakel met in de laatste ronde nog drie bikers die streden om het hoogste schavot. Nooit zoveel deelnemers ook voor de Trophy met 47 stuks en dus was het oppassen geblazen bij het startschot. Gelukkig bleef het droog waardoor het parcours niet gevaarlijker werd, zeker op de kasseistroken in het dorp. 

 

Ex-winnaar Bjorn Debaets nam een blitzstart maar kreeg vrijwel meteen het gezelschap van Ramskapellenaar Giorgio D’Hoore en Bruggeling Pieter Menue. Op een handvol seconden volgden dan de 17-jarige Louis Decoster en uitredend Trophy-winnaar Henri Delheye. Bjorn moest de rol vooraan lossen en tot op een 20 minuten van het eind zag het er naar uit dat het tussen Giorgio en Pieter zou gaan voor de overwinning tot younghster Louis een ferm versnelling plaatste en zich op 10 min van het einde zich bij het duo voegde.  

 

 

Bij de bel van de laatste ronde bleef het drietal voorop met een mooie voorsprong op Henri die inmiddels Bjorn had geremonteerd. We bereidden ons al voor op de eerste sprint ooit op de Trophy tot Louis een alweer verschroeiende demarrage plaatste en Pieter en Giorgio uit het wiel reed. Zo werd Louis de winnaar, Pieter tweedes en Giorgio derde. Henri werd eerste wacky op de vierde stek net voor Bjorn. 

 

 

Bij de fun, waarbij de Wacky deelnemers verkleed rondreden, was het minder spannend. Lodewijck Scheerlinck reed de ganse wedstrijd alleen op kop en won afgetekend vóór Claude Baert en de verbazend sterke 17-jarige Bjorn Storm. Marc De Langhe won de verkleedwedstrijd met zijn perfecte imitatie van Muttly. Na een paar rondes kwam er zelfs hetzelfde geluid uit als Muttley. Hij won het van de Hawaiiboys (Lifty en Ottoman), Black Zebra (Join), BB de Clown, Moose als zichzelf (mooi gedaan) en een zeer sterke Petra Stubbe in de rol van haar leven.

 

Bij de vrouwen was het al Passe-Viten wat de klok sloeg. Sofie Behaeghe won vóór haar ploegmates Isolde Rosseeuw en Tineke Broucke. Straffe madammen mijn gedacht!! 

 

Alle wedstrijden verliepen uiteindelijk zonder ongelukken al was er wel een Wacky pechvogel. Chris BoerjanKrulle voor de maten, ging bij de opwarming overkop bij de balken en brak zijn sleutelbeen. Hopelijk is hij snel weer terug want de reis naar Mallorca is niet ver meer weg!  

Alle uitslagen staan op www.ramskapelletrophy.be! 

 

Bij deze bedanken we alle deelnemers en toeschouwers voor hun aanwezigheid en Carine Spaers en haar team voor de vlekkeloze tijdsopname, Jacques en Francis voor de foto's en natuurlijk alle Wacky's voor de hulp op vrijdag en zaterdag. Het was weer een plezier om ons team bezig te zien vóór, tijdens en vooral na de race. Dwacky parade met de kar door Ramskapelle was machtig, zo wordt opkuisen wreed leutig moet ik zeggen.  

 

We vergeten natuurlijk ook niet Jean Vandepoel en zijn fantastische ploeg te feliciteren met hun schitterende Ramskapelle Feesten waarbij we fier zijn deel van uit te maken en vaneigenst Groovd, het komend topcovergroepje met Go-Carl op de drum, die voor het beste slotakkoord van zes jaar Ramskapelle Trophy zorgden. 

 

Op naar nummer zeven!! 

 

Bahamontes

 

 

Info

 

De Ramskapelle Trophy 2017 wordt wellicht niet de droogste maar wel de spannenste want enkele plaatselijke toppers zullen zich in het debat mengen om de Trophy op hun naam te schrijven. Onze eigen toppers Sven Demeydts, ex-winnaar Bjorn Debaets en natuurlijk de numéro uno van vorig jaar Harryman zullen te duchten tegenstanders krijgen met oa strandspecialist Giorgio D'Hoore uit Ramskapelle, Belgisch kampioen bij 40+ Frederik Devolder en younghster Louis Decoster, poulain van Filip Meirhaehe en neef van Kurt en Ludo.

 

In de fun-categorie verwachten we een wedstrijd met Wacky's die verkleed rondrijden en beginnende bikers die met elkaar in de clinch gaan. Hier hebben zich een mooi deelnemersveld ingeschreven en wordt het spannend wie de ludiekste deelnemer wordt en de fun-categorie op zijn of haar naam schrijft.

 

Bij de kids schreven zich terug heel wat jonge gastjes en meisjes in wat ons deugd doet want zo wordt de bikende toekomst uit Knokke-heist verzekert!! Daar zullen ook daar enkele toppertjes (lees Belgisch kampioentjes), te zien zijn!!!!

 

Intussen kunnen de Wacky Angels zich een half uur volledig uitleven op het parcours tussen de Fun en Trophy en krijgen e goe glas kriek als bedanking!!!

 

Allen naar de wei van Ramskapelle!!!!

 

B

 

 

Deelnemers

 

Frederik Dobbelaere, Pieter Menue, Kristof vanwynsberghe, devriendt christoph, Eliano, lars, Lifty, Luigi Longleg, Kobe Longleg

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Harryman schreef op 05-07-2017 :

De balkjes waren me niet gunstig gezind! Ja man 2x op mijn smikkel en had er genoeg van mijn gedacht. Zeker na krulle te zien vliegen door de lucht!! Sterkte alvast. Voor de rest ging het toch te vlug vooraan🙃. Merci aan iedereen om te helpen! Echt de max en blij dat we telkens op jullie kunnen rekenen. Respect!!!! Chapeau aan Louis om er een mooie strijd van te maken. Mijn inzet is verdubbeld bij de bookmakers.😄

 

Ival schreef op 30-06-2017 :

@ pé, je zou beter voor één keer ééns een pruik dragen, het zou je afkomen dan telkens rond te lopen met die stresse kemp in je nekke !!

 

schreef op 30-06-2017 :

Ik zal er zijn, verkleed maar zonder pruik ( ben de enigste Wacky die dat niet nodig heeft....) Achteraan het pak, kan ik ook niet beloven, zou iedereen een beetje willen kl*ten !!!! :):):)

 

Lifty schreef op 29-06-2017 :

Ik doe mee aan de FUN race, met de FUN in hoofdletters! Oproep aan alle Wacky FUN racers: We blijven achteraan in het pack en zorgen voor de sfeer ;-) Doe een pruik aan, kom verkleed,.. of durf je niet!?

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens