Les Cimes de Waimes - 2017-05-25

Info

 

Mountainbiken op het dak van België: het is iets wat al enkele duizenden marathonliefhebbers deden tijdens de Cimes (letterlijk te vertalen: toppen) in Waimes, de hoogstgelegen gemeente van België vlakbij Malmedy. Met honderden beten ze de tanden stuk op de skipiste van Ovifat, bekend omwille van zijn ultrasteile percentages en zijn grote meute toeschouwers. Het was dan ook een behoorlijke teleurstelling toen bleek dat de organisatie in 2015 ophield te bestaan.

 Maar dat bleek niet meer dan een pauze te zijn, want nu keert de Cimes de Waimes dus terug. Dat melden de nieuwe iniatiefnemers op de Franstalige website Vojo Magazine. Zij willen naar eigen zeggen de geest van de Cimes behouden, maar wel enkele pijnpunten bijwerken: onder meer de fileproblemen na de start, die we zelf ooit aan de lijve ondervonden, en de website. De wedstrijd staat gepland op 25 mei 2017.

 

 

Deelnemers

 

Eagle eye, Fitzy, Dalton, Fluppe, Maxime (Fluppe Junior), Giraldinho, the bandit

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Bahamontes schreef op 26-05-2017 :

Het doet me plezier dit te lezen!!! Goe gedaan mannen!!!

 

Fitzy schreef op 26-05-2017 :

Omdat Stevie D te lui is om te schrijven dat hij ons tegen gekomen is zal ik ook een kleine verslag schrijven. Met ons is dat Eagle en Dalton en ik zelf !. Wij waren al hinder van de dag ervoor op ons luxe camping waar wij hebben een goede gedronken, zelfs Dalton was Tipsy, wel om 1.3O in ons nest dus tijd genoeg om te slapen, moest maar om 7.00 uur op. Naar een prachtig rit door prachtig landschap wij waren daar mooi op tijd en zonder stress. Wij hebben Froome en Spearhead gezien en Froome’s darling ook. Het rit was echt een mini ‘ Canada ride ‘, mega !!!!!, Eagle was goed in vorm en de klim da Stevie D over spreekt mooi opgereden, ik zelf en Dalton hebben moeten afstappen, voor de rest hebben wij weinig ons voeten op de grond gezet, echt bijna alles kunnen rijden zonder stress, vroeger was het anders voor mij hinder. Ik was wel redelijk moe en de menste van ons drie maar ik was wel content ( wel de oudste en dikste ook e ) ;-). Deze rit zit je constant in Bos en enkel op de baan om over te steken, waar dat seingevers genoeg waren !!!!!, super safe dus !. Nadien hebben wij nog vele Wacky’ tegen gekomen dat de max was !!!!, de Polen boys !, ons Club leeft echt en Wacky’s fietsen over al !. Mschn een bus rit waard volgende jaar ?. Froome was super happy en twas leuk om hem te zien, aja en ik ben gevraagd naar de ‘ baby borel ‘ jawadde !!!!. Bart is een ‘ topper ‘ aan het woorden en de Maxime ' Fluppe’s boy, Fluppe was daar ook een Pasta aan het eten ;-) ) ga wij ook van horen !. Giraldino fiets zo goed hij moet alleen rijden. Ook machtig dat Spearhead over al mee is, wat een voorbeeld voor de jeugd zeg !.

 

Stevie D schreef op 26-05-2017 :

Oeps, iets mooi vergeten. Fluppe junior kust graag bomen😍Ja ja en liefst met zicht op een water 3 m lager,die jonge gasten toch. Hij heeft dat goed gedaan, het is ook niet alles rijden op zo een zwaar parcour👍. Lang leve de jeugd.

 

Stevie D schreef op 26-05-2017 :

Verslag schrijven is niet aan mijn besteed. Maar ik wil gewoon zegen dat deze rit bijna zo goed als perfect was. Wat een organisatie, top. Het begin begon slecht😢Onderweg met Giraldo zijn super handige camionette kwamen we in een file terecht. Gelukkige stuurde de gps een alternatieve weg. Terug op de autostrade aangekomen zagen we het ongeluk en we kregen allemaal kippenvel, dit wil niemand meemaken. We waren iets te laat bij de inschrijving, maar de organisatie had er weet van en had alles uitgesteld voor 20min,oef. Froome was enorm zenuwachtig,Bert de kalmte hemzelf. Na de start hebben we Dannyboy en Koertie gezien en hop we waren vertrokken. Het parcour was af, mooi singel tracks, brave technische afdalingen en 100001wortels. De parcourbouwers hebben knap hun werk gedaan. De eerste beklimmingen kon Froome hem niet inhouden en het spelletje kon beginnen,fluiten, elkaar zijn wiel aan tikken😊. Als het naar beneden rijden was waren we net als 3 kleine kinderen, hoe vlugger hoe liever en die kleine snotaap van me lost geen meter👍🏻. Maar hij heeft toch één keer de grond gekust, iets te veel aan die voorrem getrokken in een gravebocht en hopla,beginnersfout.De mooiste beklimming was aan de steengroeve,prachtig. Op het laatste begon Bert wat lastig te hebben van de warmte, maar de bennen waren nog OK. Froome zag na 65km sterretjes( maar aan de aankomst waren zijn hormonen in topvorm,Sarah was mee en meer zeg niet😉). We hebben het mooi uitgereden,ongelofelijk genoten van alles. Het was niet de bedoeling, maar Bert was de eerste junior, toch een beetje fier. Oh ja,Geraldo heeft 25m met ons gereden👍🏼Wacky regels 😊en dan als een speer vertrokken voor een toptijd.knap gedaan.

 

dannyboy schreef op 25-05-2017 :

ik ga ook

 

Fitzy schreef op 24-05-2017 :

Thx mate !

 

Harryman schreef op 23-05-2017 :

Veel plezier😎

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens