Verslag 12de TT van MTB Bike Brothers - 2017-05-28

Verslag

 

What the fuck zeg !!! nog maar net zes uur in de morgens of die verdomde wekker liet alweer van zijn beste kant horen.
De eerste zonnestralen piepten reeds door de zijden gordijnen van m’n slaapkamer , lang uitgestrekt bekeek ik mijn seksbom die naast mij lag, ze lag daar zo vredig en ongebruikt te spinnen als een kat volop te genieten van haar nieuwe Box Springs schaars gekleed in een négligé van Victoria Secret, een mens zou voor minder blijven liggen.

 

 

 

Zo naïef dat ik ben had ik de Balgerhoek boys ( Pé en Douglas ) beloofd tijdens de rit van zaterdag laatstleden te Eke dat ik de rit wel zag zitten in Beringen, het is een lange trip maar echt wel de moeite waard en zeker met het goede weer dat voorspeld was althans ….
De plicht roept, geen tijd voor al die zever er moet en zal gefietst worden, ze kan daar nog liggen spinnen tot vanavond maar bibi is weg.
Om dit voorval naast u neer te leggen en prompt te kiezen voor de fiets zegt veel over de vriendschap tussen de drie musketiers waardoor  de consternatie des te erger was toen ik hen voor de eerste keer terug zag na mijn pijnlijke perikelen. Zeg ! , zeg ! , zeg ! , weet jij wat wij hebben bereikt !!!!!!! WIJ ZIJN DE BALGERHOEK BERG OPGEREDEN zonder af te stappen, ja hallo met mij gaat ook alles goed en met jullie ? Bedankt om het te vragen. Ze keken me aan alsof ze het hoorden donderen in Keulen, wadde ist benadrukte  Douglas nog, dat is die berg met halverwege die grote steen.
Ja en dan Pfff, ik was echt onder de indruk zeg, allez balgerhoek berg azo naar boven rijden amai !!!chapeau zeg,  maar kunnen we nu verder met de orde van de dag a.u.b.

 

 

 

De heenweg verliep zeer vlot zoals gewoonlijk met veel larie en apekool niettemin toen we het bord zagen einde beschaving Oost-Vlaanderen zakte onze moed in de schoenen. Hoe verder we reden richting de Limburg hoe donkerder het werd.
Ik die geen internet goeroe ben wist hen te vertellen dat het er niet goed uit zag en dat we regen gingen krijgen en véél regen lachten ze mijn opmerking gewoon van de baan. Ik ken up m’n telefong gekeken en der goat gin spetter valn zie de rapsten van den hoop me ze codde en Douglas knikte ook bevestigend, ik ken vanuchtend gekeken up mien laptop en doar wast van tzelfste, gin regen, en trouwens in Limburg regent het nooit, terug een dwaze opmerking van Pé codde, wie is de man die die kerel heeft gemaakt !!! had hij niet beter op de leuvense stoof geschoten, hij had hem dan nog eens zien dansen. Mijn woorden waren nog niet koud of de eerste regen deed reeds zijn aantreden. Stik mo je ruttewissers an, voe nooit te regen bluft nog redelik plakken an je rutte.

 

 

Daar aangekomen aan de Mijn Teril te Beringen aan de site waar de Bomberbike werd gereden makten we ons vlug klaar voor een onvergetelijke dag in een prachtige omgeving in leuk gezelschap. Nog maar net vertrokken of we konden reeds schuilen onder de eerste boom die we tegen kwamen.
Dat begon daar te gieten te bliksemen en te donderen zonder op te houden, het werd zelfs zo erg dat we moesten schuilen in een tennisclub, eventjes hadden we nog de gedachte om een machts te spelen maar met pé erbij kan je evengoed gaan biljarten zonder keu of de Lesse gaan afvaren zonder kajac. Die twee pipo’s zouden beter hun telefong wegsmieten en luisteren naar de slimsten van den hoop. Ik vond het al bizar, om daar nooit te regenen vond ik dat de natuur er daar mooi groen uitzag ?
Gelukkig klaarde het naar enige tijd wat op en konden we onze rit hervatten , weliswaar doorweekt en een parcour die meer weg had van een zeepkisten race. Gelukkig kwam het zonnetje nu en dan weer eens piepen waardoor de temperaturen begonnen te stijgen tot grote vreugde van ieder.
De rit zelf verliep verder zonder al te veel problemen al was het maar dat je op je kievief moest zijn en steeds alert, een uitschuiver was nooit veraf, Pé kan dit bevestigen na weeral een val, en dan durven ze MIJ Ival noemen ????? gisteren was het ook van dat. De ene technische passage volgde de andere in snel tempo op, veel tijd om te recupereren was er echter niet wat de rit extra zwaar maakte. Een klein minpuntje was echter dat er daar geen enkele Limburger ons verstaat, je kan daar staan lullen uit je nek, ze kijken je daar aan alsof je van Pluto komt wat soms leuke taferelen oplevert.

 

 

We hadden afgesproken als er één heeft moeten lossen dat we na elke bospassage steeds op de baan gingen wachten, maar doordat de ene bosstrook de andere aanvulde was er geen mogelijkheid om te wachten waardoor we Douglas op een gegeven moment kwijt waren. Midden in het bos op risico van eigen leven ( wie weet wat er daar allemaal leeft en rondloopt ) hielden we halt om Douglas te laten bijkomen maar tot onze verbazing kwam hij niet aangereden, er zou toch niks gebeurt zijn of  erger nog , zou hij verkeerd gereden zijn, algauw kregen we het wat benauwd en begonnen we in paniek te roepen en te fluiten, kom kom kom, kom kom kom, kom kom kom, we voelden ons net als gediplomeerde duivenmelkers zonder vergunning in het midden van een groot bos waar het wild life de bovenhand had, hoe onbezonnen kan je zijn om een vriend ter hulp te schieten.
Toen er op mijn schouders reeds 6 duiven zaten en op pé zijn kop een verdwaalde meeuw met één poot kwam Douglas aangereden, miljaar ik ben toch wel verkeerd gereden zeker, zo zie je maar dat je in een bos steeds waakzaam moet zijn.

 

Eens de 75 km op de teller moest de Teril van Beringen nog bedwongen worden langs alle mogelijke kanten en diegene die de Bomberbike hebben gereden weten wat dit betekend. Uitgeputte en pijnlijke spieren gaven nog extra glans aan deze uitdaging. En maar klimmen, en klimmen en klimmen totdat  je bloedrood eruitzag en je longen meer weg hadden dan een vast gelopen ventilator, piepen en piepen.
Eens terug beneden gekomen via alle mogelijke obstakels moest er terug geklommen worden tot mij  grote ergernis, waarom ??? t’is toch maar om terug naar beneden te rijden maar onder het toeziende oog van pé was er geen ontkomen aan. Op de terugweg naar de auto begaf Pé zich als een echte gediplomeerde gids nog een rondleiding in de site waar alles was begonnen in de Bomberbike , tot vervelens toe.
En hier ben ik gestart, en daar heb ik de site binnen gereden, en daar stond er een karretje, en daar heb ik Otto en Lifty van de B ploeg voorbij gestoken , en daar …. en ga zo maar verder, die weet echt van geen ophouden. Ons nog tegoed te hebben gedaan aan een welverdiende verkwikkende douche zonder zeep, handdoek en onderbroek hebben we ons begeven onder de grote menigte die reeds vertrokken waren om ons te goed te doen aan een glaasje vocht en een rijstpapje uit grootmoeders tijd. Like real porno stars zonder onderbroek zijn we voldaan huiswaarts gereden.

 

 

Zij die niet mee waren hadden groot ongelijk. Dit was een van de mooiste doch zwaarste rit van het jaar.
Volgend jaar zeker terug op de kalender. Voor de punten hoef je het niet te doen al nemen we die 75 punten er graag bij.

 

 

IVAL.

 

 

 

Info

 

Startlocatie
Mijnstadion
Theodartusplein
3580 Beringen


Toelichting
Zowel de Klitsberg , Vossenberg en de Mijnterril zullen weer naargelang de afstand in het parcours opgenomen worden

 

 

Deelnemers

 

Go-carl,

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival de rechtvaardige rechter schreef op 30-05-2017 :

Ist gedoan doare of moek elpen !!!

 

schreef op 30-05-2017 :

@Chemical : o.k, ik zal proberen wakker te blijven !!!

 

Chemical Pete schreef op 30-05-2017 :

@ Pé: Ewel, volgend jaar ga ik mee naar Beringen indien er een mooie tussenstop in Tessenderlo wordt ingelast. Tijdens de volgende busreis ga ik de Wacky's bewust maken van de impact van chemie, en van een chemicus gelijk ik, op de samenleving... Of wat denk je van een chemische quiz? :-)

 

Ival schreef op 29-05-2017 :

Georges Clooney zou zegen " What else " offcorse B from Beautiful " wat had je gedacht Otto ? Volgende keer maken dat je erbij bent. @ Chemi, inderdaad het was indrukwekkend om de site van Tessenderlo Chemi te kruisen, al die mooie giftige grijze rook met de bijhorende niet te harden stank moet een chemicus als U toch een erectie teweeg brengen of heb ik het mis ? @ pé, moest da nu weer echt vermeld worden die 2 de klim maar allez je heb gelijk t'was tuffffffff

 

Bahamontes schreef op 29-05-2017 :

Wie is er dan de beauty?... Yval "the great" is back yiehoeeeeeee!

 

go-carl schreef op 29-05-2017 :

Machtige rit, alles gehad, onweer regen en zunne, maar vooral weer 70 km achtervolgen vandaar de laatste 40 km radiostilte kworen tette. kzoen beter meerijden met de beautyfull groep

 

schreef op 29-05-2017 :

Nie aantrekken Otto-man, Ival kraamt zoals gewoonlijk weer veel onzin uit !! Denk dat meneer gewoon jaloers was dat ie er op de bomberbike nie bij was, misschien maar best, je had hem de 2de beklimming moeten zien naar boven strompelen...."k zien overhit was z'n excuus !!!" En Carl, dien reed wel naar boven, maar daar kwam nieks meer uit, eigenlijk de laatste 40km al nie meer;;:):):):) Toch Chapeau voor m'n 2 companen, Ival met z'n 2 lamme vleugeltjes reed vrolijk het de zeer technische tt uit zonder veel problemen en Go-Carl heeft z'n "bosdemonen" definitief in Limburg achtergelaten !!! Wat de rit betreft....bovenop de mijnterril kon je al zien dat de streek rond beringen omgeven was door bossen, we hebben het geweten !!!! Bos, bos en nog eens bos...en niet zomaar lange dreven maar prachtige technische singeltracks, mij zien ze daar volgend jaar zeker terug !!!! p.s Chemical we hebben weer enorm genoten van de mooie chemische fabriek van Tessenderlo wi !!

 

Otto-Mann schreef op 29-05-2017 :

B-ploeg staat natuurlijk voor"beautyfull"😆

 

Chemical Pete schreef op 29-05-2017 :

Nice!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens