Verslag Mountainbikechallenge - 2017-10-15

Verslag

 

Vorige week met Barry afgesproken om deel te nemen aan de mountainbike challenge te Wielsbeke. Niet evident voor Barry omdat zijn moeder, ooit of waarschijnlijk nog steeds, “het snelste wijf van Sint-Lievens Houtem” (het zijn de woorden van een mede mountainbiker die we ooit zijn tegengekomen op een TT in Oost-Vlaanderen) de ganse familie trakteerde op een lekker etentje bij een Turk ergens in de buitenwijken van Gent. Hierdoor moest Barry met de moto naar Wielsbeke komen waardoor ik zijn MTB mocht meesleuren… Wacky dedication and friendship!

 

Tijdens het opzoeken van het adres op de Wacky-site de zondagmorgen zag ik dat Krulle zich ook nog had ingeschreven. In Wielsbeke toegekomen stond Krulle al volledig opgefokt op de parking rond te springen. Jongens, machtig parcours hoor… En lang… En er zit zelf een drop in… En veel draaien en keren… En,… Al dat nerveus gedoe werd echter vakkundig door Barry opgelost door aan Krulle te vragen of hij ons niet wou gaan inschrijven… Van Barry kunnen we nog veel leren.

 

Veel tijd om op te warmen hadden we echter niet meer. Elk apart, zo snel mogelijk, aan de opwarming begonnen. In het begin liep het parcours op een grasveld, een beetje zoals als in de Blauwe zaal. Gezien ik daar iets te hard stond had ik mijn lesje nu wel geleerd. Hup, van die fiets en asap banden beginnen lossen. De rest van het parcours verliep grotendeels (dacht ik toen nog) gelijkaardig waardoor ik er alle vertrouwen in kreeg… Tot op het moment dat er een bergje aankwam met een bordje “GEVAAR”. Ik had geen flauw idee waarom dit bord er feitelijk stond maar voor de zekerheid toch maar ietske trager beginnen bollen. Op dit eigenste moment vlamt er mij een melkbaard van een jaar of twaalf voorbij neemt nog wat extra snelheid en demonstreert mij de perfecte bunny hop op de top van de berg. Zelf aan de top toegekomen merkte ik dat er een uitsparing van een cm of 50 in de berg was gegraven. Fuck zeg, de dezen vol in de remmen… Wa is me da hier? Je kon beslissen om tijdens de wedstrijd naast de berg te rijden en het bordje “chicken way” te volgen. Hierbij moest je dan wel een ommetje maken… Ja kak, wat nu?

 

Het indrukwekkend parcours verder verkent met de gedachten integraal bij die sprong. Op een bepaald moment kom ik op een volgende, veel hogere, berg waarbij er aan de top enkele mannen van de organisatie staan. Leek me nogal verdacht dus wederom wat ingehouden, merk ik plots dat er daar een drop van een cm of 60 is. Fuuucccckkk, op het punt waarop ik wil spring rij ik nog met moeite 5 km/h. Veel te traag en bijgevolg de drop totaal verkeerd genomen waardoor ik een meter of twee op mijn voorwiel de berg afbol. Hoe het komt dat ik finaal niet op mijn smoel ben gevallen weet ik zelf niet goed maar het was alleszins buiten mijn eigen weten om. Die mannen van de organisatie hoorde ik achter mij gieren van het lachen. Ook hier had je de keuze voor een “chiken way” met wederom wat extra meters als straf… Miljaar zeg, moet ik nu echt tweemaal de chicken way nemen? Tijdens de drop (en eigenlijk ook al tijdens het vele draaien en keren) voelde ik dat ik mijn banden misschien iets te enthousiast had gelost… Enkele tellen later hoorde ik achter mij een plof. Toen ik me omdraaide zag ik dat het Barry was die net de drop had genomen. Ik zag Barry nog net over zijn fiets op zijn smoel vallen…

 

Hierna moesten we nog een bosstrook in die je goed kan vergelijken met de single track die we laatst hebben gereden op training richting Zeebrugge. Met goede moed die single track ingedoken tot er een junior in mijn wiel begon te dringen. Ik reed precies iets te traag voor die kerel maar veel rapper kon ik echt niet rond die bomen draaien en keren. Echt MEGA voor de moraal!

 

Aan de start toegekomen nog vlug wat met Barry gesproken. Ei Lesy, die drop, die neem ik niet zulle. En wat doe je met die sprong Barry? Is die te doen, vroeg ik? Ik zal nog zien… Tja...

 

Bam, de wedstijd werd afgeschoten. Ik voelde onmiddellijk dat ik onvoldoende was opgewarmd. Ik besloot om even ietske rustiger te starten met de hoop later wat plaatsen terug te nemen. Barry had duidelijk minder last van ademtekort en stak mij vlotjes voorbij. Ik besloot om toch het achterwiel van Barry te volgen. Samen op naar die verdomde sprong! Daar toegekomen merkte ik dat Barry geen seconce twijfelde en vol vertrouwen richting de berg reed. Ik zag hem de sprong mooi afwerken en weg was hij… No chicken way Barry (sterk met 1 en 1/2 hand!). Dan maar de knop in mijn klein kopje omgedraaid en beslist om net hetzelfde te doen. Op volle snelheid de berg opgereden, véél te vroeg gesprongen maar uiteindelijk de overkant gehaald. Schoon was het waarschijnlijk niet want ik voelde dat ik met mijn achterwiel op de rand van de kloof zat.. Pjieuuw.. Terug naar het wiel van Barry gereden waarbij ik voelde dat ik precies al wat meer adem had. Op naar die drop… Daar toegekomen merkte ik dat Barry net voor de drop de chiken way afslag nam waardoor ik ietske kon versnellen en deze keer de drop wel op een deftige manier kon nemen. Barry verloor door de extra meters terrein op mij. Ik kon mijn achtervolging op de voorliggers inzetten.

 

Uiteindelijk verliep alles goed en misschien zelfs beter en beter tot op het moment dat ik een voorligger nog snel wou voorbijsteken op enkele heuvels die kort op elkaar volgenden. Dezelfde duikervaring als Iceman gehad maar gelukkig véél minder erg. Tijdens mijn grondkus is mijn voorband even van mijn velg gegaan waardoor er redelijk wat lucht was ontsnapt. Fietsen was geen optie meer, dan maar al lopend naar de start gegaan en daar als een debiel om een pomp geschreeuwd. Toen ik mijn band zat op te blazen zag ik Barry passeren. Na een paar minuten terug kunnen vertrekken en de achtervolging kunnen verderzetten. Ik merkte dat ik telkens ietske dichter kwam op mijn voorliggers. Even later zag ik Barry plots aan de kant stilstaan. Bleek dat zijn plaatje van zijn schoen was losgekomen en aan zijn klikpedaal bleef vasthangen. Helaas betekende dit het einde van de race voor hem. Jammer...

 

Tijdens de rest van de wedstrijd heb ik nog enkele deelnemers kunnen inhalen maar nooit meer een rol van betekenis kunnen spelen...

 

Krulle, die was volgens mijn madam redelijk snel gevallen tijdens de wedstrijd.  Omdat hij blijkbaar op zijn schouder was gevallen wou hij geen risico meer lopen en is hij gestopt. Ook voor hem een korte wedstrijd dus…

 

Kortom, hier kom ik volgend jaar zeker terug! Het parcours is echt MEGA (veel moeilijker dande Blauwe zaal) en eigenlijk niets voor mij :-). Jammer dat de "echte" mountainbikers er wederom niet bij waren. Volgend jaar moeten hier echt meer Wacky's aan deelnemen!

 

In de namiddag heeft Mathis nog deelgenomen aan de mountainbikewedstrijd voor kids! Ik schat een 40-tal 9 tot 12 jarigen aan de start waarbij hij mooi als 11de is geëindigd. Ik weet dat het niet moeilijk is maar de kleinen neemt die bochten beter of zijn vader… ;-) Ook de wedstrijd van 12 tot 18 jarigen was leuk om te zien. Zeker iets voor Louis en Gilles!

 

Lesy

 


 

Had hier e groot verslag geschreven maar de fucking cmpt viel uit. Wil just zeggen dat het een zot parcours was met kombochten, een crazy drop en zowaar een schans. Drie wacky's (Krulle, Chemical en ikzelf) aan de start maar enkel Chemical geraakte aan de aankomst. Krulle viel op een wasbord en ik raakte bij een val mijn klikker kwijt van mijn schoen. Chemical zijn band sprong eraf maar reed achteraf nog sterk door.

 

Samengevat een machtig parcours en een must voor de wacky's die eens hun techniek willen bijschaven in wedstrijdvorm. Eens iets anders dan op technek te oefenen in het bos en zeker een aanrader!

Proficiat aan de organisatoren

Frodo

 

 

Info

 

De mountainbikechallenge te wielsbeke is een uithoudingsproef, toegankelijk voor iedereen.

 

Met verschillende races voor jong en oud, solo-rijders of zelfs team's

 

 

 

Deelnemers

 

Chemical Pete & Mathis, Bahamontes, Krulle

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Fitzy schreef op 17-10-2017 :

Klinkt perfect voor een club 50 plussers lol !!!!!😂.Chapeau Mathis, ook aan Vader,sterke Pete 😉,Chapeau aan Bilbo of was het Louis ?. Ook een schouder klop voor Curly. Niemand van de Wacky's rijd in Bos toch 😎😃

 

schreef op 17-10-2017 :

Schoon verslagske Chemical !! Denk zelf dat ik je in het nieuwsblad zag staan... ( echt waar zunnen, moet eens kijken bij uitslagen mountainbike in gazet van maandag, 5de plaats !!!) Had ook wel zin, maar volgens ons hartslagplan voor de 4Islands was dit jammer genoeg niet toegestaan...:):) dan maar prachtige vtt van Beselare gereden !!! p.s Bilbo zo zwaar gevallen dat ie z'n name vergeten is misschien ?? :):):

 

Schummi schreef op 17-10-2017 :

Machtig verslag lesy. There's No way like the chicken way!! Sterk gedaan en jammer van de pech! Wat een mens al niet moet doen om kampioen te worden!

 

Bahamontes schreef op 16-10-2017 :

enne merci Chemical voor transport van de vélo en Krulle voor ons stuurbordjes te halen ;-). Dikke proficiat aan Mathis, sterk hoor!!!

 

Long Fellow schreef op 14-10-2017 :

Vandaag in Assenede de Wacky’s vertegenwoordigd en morgen in Waardamme, een povere bijdrage in e stressvol weekend maat vrijdag klaargestoomd dior Fitzy👍

 

Bahamontes schreef op 08-10-2017 :

i'm in!!

 

Tony schreef op 04-10-2017 :

Een vlak parcours, 100% off-road , bezaaid met tal van hindernissen. Voorafinschrijving Open Wedstrijden : www.mountainbikechallenge.be t.e.m. don. 12/10 Inschrijving de dag zelf ook nog mogelijk. - Vanaf 8.00 u : Inschrijving + training - 9.00u. Open MTB wedstrijd voor iedereen van 18 j. tot 40 j. - (duur: 1 uur) (inschr.:8,00€ + 5,00€ waarborg stuurnummer.) - 10.15. Huldiging Podium - 10.30. Open MTB wedstrijd voor iedereen vanaf 40 j.(duur: 1 uur) - (duur: 1 uur) (inschr.:8,00€ + 5,00€ waarborg stuurnummer.) - MTB wedstrijd voor Dames en Youth Series ( Nieuwelingen/juniors WBV) - 11.45 u. Huldiging Podium - 12.00u. MTB wedstrijd kids zonder vergunning (geboortejaar 2006 – 2010) - ( 15 min. inschrijving 4,00 € + 5,00 € waarborg stuurnummer) - 12.30 u. MTB wedstrijd kids zonder vergunning (geboortejaar 1999 – 2005) - (30 min inschrijving 4,00€ + 5,00 € waarborg stuurnummer) - 13.15 u. Huldiging wedstrijden. Aandenken voor alle kids. Wedstrijden voor kids met wedstrijdvergunning WBV 13:30 KIDS SERIE U9 14:00 KIDS SERIE U11 14:45 Huldiging U9 & U11 15:30 KIDS SERIE U13 + PK 12 jarigen 16:15 KIDS SERIE U15 + PK 13 + 14 jarigen 17:15 Huldiging U13 & U15 + uitreiking provinciale titels ORGANISATIE: MTB VANOMOBIL VZW CHALLENGES MTB-TEAM CYCLING TEAM WIELSBEKE SINT-BAAFS-VIJVE INFO: info@mtb-vanomobilcycling.eu info@mountainbikechallenge.be Reglement : www.flandersmtbseries.be

 

schreef op 29-08-2017 :

Zit in m'n werkweekend...anders graag !!

 

Crisis schreef op 23-08-2017 :

Ik wil wel nog eens meedoen... nog liefhebbers 😬😬

 

Tony schreef op 10-08-2017 :

Voor de laatste maal op deze locatie. Wie er de laatste 3 jaar niet meer is geweest, zal het parcours niet meer herkennen. Een ware metamorfose, met nog meer fun-hindernissen op het off-road gedeelte. Op het verharde gedeelte geen hindernissen meer , om de recuperatie zone wat groter te maken. Hopelijk zijn jullie er terug nog eens bij . groeten Tony Bossy

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens