Verslag - Hoek van Holland - Den Helder (laatste editie) - 2017-11-05

Verslag

 

De allerlaatste Hoek van Holland – Den Helder.

 

Zo werd hij aangekondigd, zo werden we zot gemaakt. De aanloop voor mezelf liep niet zoals gepland, het ene kwaaltje na het andere. Constant ziek en nooit een goed gevoel op de velo … Ik moet nog altijd denken aan die toertocht in Eernegem, 150km afzien en hopen op een platte band om even rust te krijgen. Het kan ook zijn dat het gewoon aan Henri lag, die toen al liet blijken dat ze met hem rekening zouden moeten houden in de winter. Twee weken voor de Hoek dan toch eindelijk een iets beter gevoel beginnen krijgen … tot ik weer ziek werd. Of beter gezegd oververmoeid door de dokter aan de kant werd gezet. Wat een kut najaar!

 

Even getwijfeld of ik toch wel zou starten maar een laatste Hoek van Holland laat je zomaar niet passeren natuurlijk. Zeker niet nu ik net een nieuwe velo had gekocht om mee te schitteren op de Belgische en Nederlandse stranden.

 

We hadden afgesproken bij Rookie thuis, allé bij Ilse thuis… ;-) Henri had weer een busje gehuurd zodat we allen samen richting de Hoek konden rijden en trouwe supporter/soigneur/fotograaf/… had het hotel geregeld. Ik had me voorgenomen om op tijd in bed te kruipen want we hadden afgesproken om al om 6h te gaan ontbijten. Natuurlijk was iedereen content dat hij eens weg was van huis en zo werd een uitstapje naar een restaurant in de Hoek van Holland gepland. Ik heb nog geprobeerd om iedereen te overtuigen enkel een hoofdgerecht te eten en snel terug te keren maar als snel werd beslist dat we een menu zouden eten. Lesy is net niet klaargekomen in z’n broek toen hij ons probeerde te overtuigen hoe mooi de chemie-industrie aan de overkant wel was. Uiteindelijk enorm goed gegeten, en dat bij de Hollanders. Wie ooit een uitstapje naar Hoek van Holland maakt moet zeker eens gaan eten bij Unicum Waterweg! Weg goeie voornemens en pas tegen 23h30 in m’n bed geraakt, dju toch, smeerlappen.

 

Zondag om 5h30 ging de wekker, shit zeg da deed zeer. Ik begon even te twijfelen of ik wel wou opstaan en gaan koersen. Na een minuut of 5 dan toch maar uit bed gerold en een kaksje gedaan. Ontbijtje er in geklopt en samen met Henri, Evy en Tuur (mijn pa) naar de start vertrokken, wij moesten een kwartier voor de rest starten dus was er iets meer stress te zien bij ons. Er werd voordien slecht weer uitgegeven, veel regen, wind, koud, … hadden ze ons even bij onze lepels! Bij de start nog snel m’n beenstukken afgedaan en gelukkig niet te veel truitjes aangetrokken, het was verre van koud, wind zat er maar om te starten zou die in de rug blazen. En regen was er al helemaal niet te zien.

 

Om 8h het startsignaal, Henri en ik stonden dus in de eerste box maar wel helemaal vanachter. 250 wedstrijdrijders en vak van 6-7 man breed. Inhalen van bij de start dus. Ik knokte me bij de start tot in het wiel van Henri en kon daar ongeveer tot de zandmotor blijven zitten. Ik voelde dat het iets te snel ging voor mij en besloot om in te houden om in de zandmotor toch maar niet stil te vallen. De voorbije jaren was dat een hel! Godver, nu dus niet, de zandmotor lag er als een biljartlaken bij, voor niets ingehouden en laten terugzakken naar een tragere groep.

 

Na de zandmotor merkte ik dan ook al snel dat de groep waarin ik zat iets te traag reed voor me, zelf maar op kop gaan sleuren dan, met 3 andere Belgen. Na 40km ronddraaien met een man of 4, en soms nog eens een Nederlander die wat compassie toonde, bereikten we IJmuiden waar de tijd gestopt werd. Henri kwam in de 2de groep op enkele minuten van de koplopers in IJmuiden aan maar kon in de neutralisatie het gat dichten. Francis en Tuur stonden daar al terug klaar om ons te bevoorraden. In Wijk aan Zee reden we terug het strand op en begon de tijd weer te lopen. Het strand die al heel de dag niet goed leek te lopen lag hier even iets beter, maar het was nooit echt gemakkelijk. Zeker met de wind die ondertussen nog iets sterker geworden was.

 

Na een goeie 100km bereikten we de lagune, een nieuw stuk strand die de dijk van Petten heeft vervangen. Een pittig stuk, zacht zand, smal strookje om op te rijden. Vanaf hier begon de koers echt. De zwakkere zakten er hier door en de groep werd uitgedund. Na de lagune zat er nog een man of 20 in de groep waar ik nog steeds met 3 andere belgen het commando voerde. We vonden het stilletjes aan genoeg en beslisten samen om er vandoor te gaan. We vormden een groepje van een man of 6 en het draaide goed rond. We reden de rest al gauw op 2-3 minuten. Met de finish in zicht kon ik nog eens versnellen en de anderen achter laten om zo alleen richting Den Helder verder te stomen, of zeg maar kruipen. De wind was moordend, het strand liep voor geen meter in die laatste 20 kilometer en de beentjes begonnen ook al goed vol te lopen.

 

Ik hield stand tot aan de finish en kon rond een 50ste positie binnen lopen in Den Helder. Door het spel met de neutralisatie in IJmuiden zakte ik wel nog enkele plaatsjes en kwam zo uiteindelijk op plaats 68 te staan in de uitslag, gasten die moesten lossen in de laatste kms staan toch nog voor me in de uitslag, raar reglement. Henri kon de kopgroep die hij te pakken kreeg in IJmuiden volgen tot net voor Den Helder waar nog een man of 7 wegreed, uiteindelijk was hij waarschijnlijk sterk genoeg om hier ook nog mee te zijn maar hij twijfelde even te lang en ze waren gaan vliegen en daarmee ook de eerste belg. Henri kwam uiteindelijk als 8ste en 2de belg over de streep. Ook weer door de neutralisatie finishte hij uiteindelijk 22ste. Sterk als je ziet wie hier gestart is!

 

De andere wackys (Kroele, Rookie, Firmin, Lesy, Crisis) reden zo goed als heel de wedstrijd samen en zorgden goed voor Lesy die het iets moeilijker had door een valpartij vorige donderdag op training. Kollin heeft nog wat werk aan de conditie en wou vooral genieten van de uitstap en besloot al van bij de start alleen te fietsen op zijn tempo. Iedereen heeft dus ferm gereden en ik ben content dat iedereen zonder sleutelbeenbreuken of andere zottigheden de finish haalde, dat is uiteindelijk nog het belangrijkste.

 

Nadat we onze portie kroketten, hamburgers en Hollands bier binnen hadden vertrokken we samen terug naar huis. De allerlaatste Hoek van Holland – Den Helder, ondertussen weten we wel beter. Yes tot volgend jaar Hollands strand!

 

Sven

 

 

Info

 

Laatste editie van deze klassieker!!!!

 

 

Deelnemers

 

Chemical Pete, Crisis, Firmin, Donald

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 10-11-2017 :

Knap gereden gasten. Mooi verslag Donald

 

Fikken schreef op 10-11-2017 :

Tof verslagstje. Proficiat allemolle.

 

Fitzy schreef op 09-11-2017 :

De max, bedankt muffa fukka’s

 

Schummi schreef op 09-11-2017 :

Merci Sven!! Sterk van ons allen!! En vooral dank aan tuureluur en Frans kadans om voor ons te zorgen!! Cadeautje volgt!!(als het van mij afhangt he) Zondag moet het maar gebeuren in bercq!! Die beheerde top 10 plaats!!! Knallen met zijn allen!! En vooral niet te vergeten Ilse en Ilse!! 👩‍❤️‍👩 Heb ze wel niet gezien aan de kant maar ook een welgemeende merci!! See ya mother fuckers!!!

 

Chemical Pete schreef op 09-11-2017 :

Bedankt gasten om voor me te zorgen. De conditie was er (denk ik toch) maar het lichaam (de rug) wou niet mee. Lang geleden dat ik zo heb afgezien op de fiets! Nadien gezien dat ik 8ste was bij de 40 plussers (Kurt 7de). En dit terwijl de groep de laatste 30 km met de remmen dicht heeft gereden om bij mij te blijven. Zeker vijfmaal vriendelijk gevraagd om door te rijden maar niet willen hé. Nu vind ik dit super maar op het moment zelf kon ik ze wel doodschieten. Wou liever alleen sterven op het Nederlandse strand... :-) Héél, héél, erg sterk van Henri en Sven die precies nog beter kunnen. Heb de maandag de eerste namen eens zitten googlen. Tot op de 7de plaats zijn het stuk voor stuk beroeps- of ex-beroepsrenners. De 8ste heb ik niet meer opgezocht...

 

Fitzy schreef op 08-11-2017 :

Machtig verslag ?.

 

Ival schreef op 05-11-2017 :

Suk 6 mannen.

 

Fitzy schreef op 04-11-2017 :

Good luck Wacky’s

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens