Verslag - Open VTT Cote D Opale - 2017-11-12

Verslag

 

Berck Sur Mer aan de côte d'opale in la douce France.

 

Klinkt als een mooie bestemming om in zomertenue over het strand te gaan fietsen.
ja man, vergeet het! Na vorige week in de Hoek van Holland hadden we beslist om deze keer iets meer op te warmen om de start goed te kunnen verteren. Via mijn tante had ik een mobilhome kunnen bemachtigen dus zoals echte profs, en ondertussen zitten we
ook met iemand die er bijna voor door kan gaan, vertrokken we zaterdagavond al richting Berck. We kwamen rond 22h aan en op de parking zagen we Guido ook al staan met z'n caravan. Hij was samen met Gilles en nieuwe vriendin afgezakt naar Berck om op zijn verjaardag een beetje in het zand te gaan spelen.  Omdat we in de Hoek ook al te laat in ons bed lagen kozen we nu voor een simpel boterhammeke ipv een volledige
3-gangenmenu en tegen 23h lagen we onder de lakens. Henri bij Kris en ik bij m'n pa.
Tegenwoordig lig ik meer met andere venten in m'n bed dan met Shana. Goed dat er volgende week eens geen strandrace is of ik zit binnekort zonder vriendin!

 

's nachts hoorden we al dat het weer niet aan onze kant zou staan. Veel wind en praktisch heel de nacht door regen. Warm was het ook niet en dan was m'n tante ook nog eens vergeten controleren of er nog genoeg gas in de fles zat om de verwarming te doen draaien. 's Morgens was het dus redelijk afgekoeld en was het ontbijten met de jassen aan. Een uur of 2 voor de start zijn we ons nummerke gaan halen en we zagen al snel
dat de tegenstand weer niet min was. Verre van prutsers.
Terwijl we onze kleren aandeden de motor nog wa laten draaien om het toch een beetje te doen opwarmen in de mobilhome.

 

Een uur voor de start de banden nog even vlug gecontroleerd en op 1 bar gezet en vertrokken voor een verkenningsritje. Het strand lag er niet slecht bij, maar zeker ook nie goed. Beetje zelfde verhaal als vorige week in Nederland. De strand op- en afgangen waren berijdbaar maar dan mocht er wel niemand voor je rijden, anders was het te voet te doen.
Maar het ergste was nog de wind, azo waaien zeg. Ik gok ergens tussen 5 en 6 beaufort en NW, uit zee dus.

 

Kris had pech en mocht in SAS 3 gaan aansluiten. Henri en ik konden dankzij onze uitslagen van vorige jaren in SAS 1 gaan staan. De official begon af te tellen. 5' ... 3' ... 5' ... 3' ... start!
Met achterwind naar het kegeltje, 180° draaien en zo goed al volledig stil staan.
Van links naar rechts kwakken, net niet vallen en weer optrekken. Rond positie 50-60 moet er dan toch een valpartij geweest zijn waardoor Kris de aansluiting met die groep
verloren is. Henri en ikzelf konden mooi in de eerste 20-30 blijven zitten tegen de wind en bij het opdraaienvan de eerste zachte strook zaten we mooi voorin. Henri liet zich niet wegduwen, ik daarentegen wel. Uiteindelijk op de asfalt gekomen als 30-35ste, Henri als 4de! Direct mee dus voor Henri. Op het stuk offroad, een boereweggetje met veel putten gevuld met water en veel losse stenen kon ik de aansluiting terug vinden met de groep van Henri en met een man of 30 reden we richting de duin die ons terug naar het strand moest brengen. Die inspanning moest ik echter direct bekopen en mocht het laatste stukje over die duin lopen. Een man of 20 was gaan vliegen, met daarbij Henri. Op het strand gekomen vond ik al snel iemand die net als ik even op z'n adem had getrapt en we waren vertrokken, nog 4.5 ronden en de koers lag al zo goed als in z'n plooi.

 

Bij de eerste doorkomst aan de aankomst was het gat met de kopgroep een meter of 200 maar met het lange stuk tegenwind in gedachten hadden we al snel door dat we het niet meer zouden dichten. Beneden in het zachte zand zag ik Henri constant in 4de à 5de positie rijden. Het was duidelijk dat hij zichgoed voelde vandaag.

 

Van de volgende ronden kan ik niet veel zeggen. Ik reed samen met mijn kompaan verder, we deden elk ons deel van het werk waardoor niemand meer terug kwam en de achterstand niet te snel opliep. Uit de groep van Henri zou nog een man of 3 weggereden zijn en bij het opdraaien van de laatste zachte strook was hij zo goed als zeker van een 4de plaats tot er nog iemand uit z'n wiel kwam die Henri eigenlijk makkelijk ging afgehouden hebben. Een beetje verrast kwam Henri dus als 5de over de streep. Heel content denk ik maar toch een beetje aan het balen dat hij niet als 4de kon binnenkomen. Een goeie koereur is pas content als hij wint dus dan denk je na een 5deplaats alweer waar je het hebt laten liggen.

 

Ikzelf reed tot op de dijk met mijn kameraad en liet me daar wa insluiten tussen gedubbelde renners waardoor ik dat spurtje niet meer kon winnen. 23ste dus. Niet slecht maar het kan nog beter. Ik voel dat ik nog een paar percentjes te kort kom om een groep op te schuiven. We weten dus waaraan gewerkt de volgende 2 weken.

 

Kris reed ook een beresterke wedstrijd, voorals als je ziet van waar hij komt. SAS 3 en valpartij voor z'n neus. Hij kwam binnen als 49ste. Het niveau van de strandraces gaat er ieder jaar op vooruit dus echt chapeau!

 

Henri mocht door z'n sterke prestatie nog een plasje gaan afleveren bij de controleurs, het duurde heel lang dus ik veronderstel dat hij nie zo goed kan pissen als er 2 man op staat te kijken. Nog enkele lekkere verse koffietjes gedronken en terug naar huis vertrokken.

 

Bedankt voor het weeral geslaagde weekend gasten!

 

Op naar De Panne, de grootste strandrace van België.

 

Hopelijk met wat meer wackys!

 

Sven

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 14-11-2017 :

Alles voor de copains hé Donald

 

McG schreef op 14-11-2017 :

Straffe prestatie jongens. Petje af.

 

Donald schreef op 14-11-2017 :

Bedankt voor de tip Ival!

 

Ival schreef op 13-11-2017 :

Puike prestatie's mannen, echt top. Leuk verslag Donald maar als ik eens een gouden tip mag geven, "slaap eens met je vriendin " :-)

 

Frodo schreef op 13-11-2017 :

Schoon verslag Donald en gewoonweg klasse-prestatie van allemaal!!!Sterk ploegske mijn gedacht!!

 

Amar schreef op 13-11-2017 :

👍👍👍

 

Fitzy schreef op 13-11-2017 :

Jawadde ' that would piss me off ' !!!!. Zeer sterk gasten echt waar, ik doe da niet graag, maar ik lees graag erover. Ook Chapeau voor Gwiedo en zoon, je moet maar doen en Virginie ook natuurlijk ;-). op naar de volgende !!!!

 

Schummi schreef op 13-11-2017 :

Hahah... direct na de finish mannetje op mij geplakt dat ik weet niet wat zou doen??? Fietsen in camionette van de organisatie!! Waarvoor dank de Muttens, een paar schreven erbij!!! Dan met zijn allen in een lokaal om elk zijn beurt af te wachten! We mochten zelf niet eens douchen brrrrr.... plassen ging vlot achter 1 l cecemel, water,cola.... Potje liep zelf over en de rest in de wc!!😂. Machtig van iedereen terug en merci voor leuke companie!! Respect tuureluur!! Merci voor verslag Sven. Conditie van de wacky beachmannen is top!!!

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens