Verslag Mountainbike beachchallenge - 2018-03-04

Verslag

 

“De strandrace is van ons!”. Wie het tegendeel beweert moet maar eens flashbacken naar zondag. Verdekke wat was het zalig afzien tijdens de koers wanneer er op de golfbrekers opeens een Wacky vlag tevoorschijn komt, aan de RBSC op die helse zandstrook een horde Wacky leden en Angels zich schor roepen en aan de aankomst zelfs de speaker verschiet van zoveel enthousiasme wanneer er een blauwhemd aan de aankomst verschijnt. Nadien dan verbroederen en verzusteren aan onze goed draaiende tent waar lispelende Angels onze alle miserie op het strand doen vergeten, zaaalig!

 

 

Iedere wacky deelnemer en alle deelnemers tout court, verdienen respect, ik ga ze niet allemaal aflopen overhun prestaties maar mijn persoonlijke dank gaat naar Donald. Tot tweemaal toe liet hij zich uitzakken om me terug te brengen bij het groepje met Crisis en later ook tot bij een zeer sterke Firmin. Machtig om met vier Wacky’s samen te zitten op het eind van de race, minder machtig als je de minste bent van de vier maar alé was ook den oudsten…  Het schitterendste moment beleefde ik evenwel toen Oscar aan de overkant reed in tegenovergestelde richting van onze groep. We waren just wat aan het twijfelen waar de beste strook was om te rijden. “Daar zeker niet” zei er ene toen hij Marc zag stampen tegen de waterkant op zijn groot verzet. “Ja ligt daar precies nog zwaarder” zei de andere. Dat samen met een zwaar stampende Oscar was gewoon hilarisch. Ik zei uiteindelijk dat hij altijd op die manier reed, "Ahn" klonk het droog.

 

 

Rookie was uiteindelijk zeer knap de eerste Wacky met een fantastische twaalfde stek en Schummie nog mooi 20 ste na een val. De rest deed het ook wree goe natuurlijk en het was ook prachtig om nadien de foto’s te zien van de “oudjes” die de jeugd begeleiden. Mijn zoon Louis werd tweede bij de juniors en mag zichzelf op de borst kloppen maar niet zonder de enorme hulp van “oldies” Pé, Guido, Join, Robby, Ival en natuurlijk Damien waarvoor dikke merci. Mooi was ook de prestatie van Maxime Van Hoof (Fluppes zoon) en fantastisch ook hoe kleine Gilles op de 16km eerste werd waardoor de Wacky toekomst op het strand verzekerd is. Jammer dat hiervoor geen podium werd voorzien voor zijn super prestatie.

 

 

Voor mij was het gans de wedstrijd afzien en ik denk voor iedereen als ik de getekende gezichten zag. Dat afzien is misschien wel de reden dat er zoveel strandracers afhaakten in de loop der jaren maar miljaarde wat is de beloning des te mooier bij aankomst. Jammer genoeg werd het voor één onfortuinlijke deelnemers teveel voor het hart maar door een onder meer attent optreden van Iceman en de ehbo-skills van Fikken werd terug leven geblazen bij de man. Dikke, dikke chapeau jonges.

 

Mountainbiken is geen sport voor doetjes en standracen al zeker niet maar het blijft een mooie discipline en daarom moeten we er mede voor zorgen dat dit evenement blijft bestaan. Hopelijk vindt het gemeentebestuur dit ook en gaan ze ook volgend jaar een beachchallenge organiseren. Aan ons zal het niet hebben gelegen, jullie waren andermaal fantastisch, supporters, Angels, Wacky’s en onze super enthousiaste uitbaters van ons worstekot Eagle, Fikken, Dalton, Bontempi, Fitzy, Nadia, Karen...Bedankt voor alle portrekkentrekkers ook en speciaal voor huisfotograaf Francis!

 

Brothers everywhere
Raise your hands into the air
We’re Wacky’s, wacky’s of the world!!!!!

 


Frodo

 

 

Info

 

Zondag is het strandrace in onze heimat en naast ons worstenkraam, uitgebaat door Thierry & co, doen er natuurlijk een dozijn Wacky's mee.


Zoals jullie weten is Schummie in de vorm van zijn leven en heeft meer dan ooit kans op een ereplaats. Daarom vraag ik jullie om massaal af te zakken en zich te melden op het parcours om Schummie misschien naar de overwinning te schreeuwen, te supporteren voor de andere Wacky deelnemers en natuurlijk om binst en achteraf iets te komen comsumeren aan ons stand aan de RBSC. Achteraf verbroederen we met zijn allen bij Robby met de rest van de deelnemers.


Ik stuur een teamer speciaal voor de supporters en wie komt supporteren krijgt dus daarvoor punten, vergeet jullie dus niet aan te melden! Wie meedoet krijgt punten voor zijn deelname (teamer al verstuurd) maar uiteraard ook om te supporteren.

 

De start is voorzien om 10u!!!!
Bij deze al dikke merci en tonnen respect voor Eagle, Dalton, Fikken en de rest van de worstebakkers voor het uitbaten van onze winkel.

 

 

Forza Wackyyyyy's

 

 


Frodo

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 07-03-2018 :

@ Pé, Wel dat vind ik smerig, iemand zijn helm vol smeren met Sunbloc factor 10. Wie doet nu zoiets ???

 

Schumi schreef op 07-03-2018 :

Ja jong geweld zeg!! Amaai nog niet!! Maandagavond Ilse en Gilles gezien bij de dibo en hij bleef maar kletteren over zijn mega race, ben voor den dien en voor dien anderen, Ale ja eigenlijk voor iedereen want ik was de eersten. Juist Gilles😳... hij was ook bezig over vermageren en buikspieren... beetje minder films kijken en komt in orde kleine Bursens!! Voor de rest is Knokke beetje mijn zwart beest mijn kloten. Altijd maar de race teveel blijkbaar. Na een weekje een froom dieet met puffers en pillen,spray waarbij ik nu als ik mijn neus snuit stukjes van mijn Hersenen meekomen mijn gedacht🤧🤢. Maar mag zeker niet klagen gezien die meneer er bijna niet meer was!! Zo is alles zeer relatief. Klasse van onze mannen. Wat een opkomst na Frodo zijn mail, ongezien in mtb land. Amaai jij hebt veel supporters zeg?? Ja weet ik, ben ook een mooie jongen he🤔. En hij keek nog dwazer die gast die bij me aan het rijden was😂.. Voor de rest wil ik iedereen een dikke proficiat toejuichen want elk zijn race en verhaal. De mijne was er eentje zonder jus in de benen en terug vallen en opstaan maar vooral doorgaan voor al die mega supporters!!!! En zeker ook voor mijn en de wacky familie!! Maten,makkers,Marleen🙊.... Beulke wie heeft er naar huis gereden??? S'avonds met de familie gaan eten en heel de avond de hik zeg! Weer aan het lachen met mij...🤣 Wackys ARE the World!!!!!!

 

Fitzy schreef op 07-03-2018 :

Wat een zware weekend zeg !!!!!. Zaterdag mega rit in de sneeuw met Eagle en Dalton, s’avonds een heel zware 40ste verjaardag en om 5.00 thuis. Zondag ochtend op om 8.30, ontbijt met Anne met afscheids kus ‘ het zal niet laat zijn schat, kga niks drinken ben te moe, rond 13.00 thuis, Love you xxx ‘. Ja mij kloten !!!!!!. Eerst op strand met McG en Tessa, twas de max om de beesten van Wacky’s te zien passeren heen en terug, dan naar de helling ook machtig, kheb zelfs een goedendag gehad van Vinny, leuk !!!!!. Dan naar Eagle’s Bar voor een koffie en naar huis……………….moet het uitleggen neen e !, van een kom twee en zo verder, de vorm was goed en giet maar binnen, wel voor een goed doel wel e !!!!!!, ons Wacky reis !!!! lol. Iedereen in vorm, de max gewoon. Ja een bij Robby en dan naar huis……….je weet wel e !!!!!! hupla !!!!, van zo een machtig bende varkens raak je toch nee weg e, echt de max. Ik was zo droenke dat ik was vergeten dat ik heb geholpen in de tent lol, kheb daar niks gedaan Baha maat, twas al de ander machtig mensen, kheb wel mschn voor een beetje ‘ ambi ‘ gezorgd, thats it !. Me maat Frodo geeft mij naar huis gebracht, met mee fiets in de auto waarschijnlijk ? ‘ How the fuck would i know ‘ ?. I was SO happy, ik kon nee onthouden wat dat gebeurt. Kheb mschn nee gereden maar kheb mij wel ingezet gelijk al de ander 80 Wacky’s en Angel, AMAZING DAY loved it. Goed gedaan inderdaad de jeugd, en zeker mij neef Louis, kheb de plezier gehad van de gast van dicht te zien verbeteren, tis een mooi mens ook, gelijk zijn Pa. Harry, proud of you whatever, Ival een machtig champ !!!!, gereden en gezopen gelijk Pé, sterk. Firmin een beest op de fiets, Join altijd happy, Piet ook nee vergeten e, ook zijn best gedaan. En Robby geeft ook een redelik mulle getrokken tijdens de rit ( en nadien eindelijk ook ). Rookie terug goed bezig !, Francis, ontmisbaar. Angels, always de max, zeker de zotte Mrs Beul. Staf ook bedankt om te komen, je weet wanneer e !, Sante Lepe Luc de rijke voorzitter en azo verder. Van de week Kom ik mij rekening betalen Robby en Pascale, da ga wa anders zijn denk ik pfff. Worth every penny !. Rock on !.

 

schreef op 07-03-2018 :

Prachtige verslagje Baha, al valt het mij wel op dat het satirische ondertoontje van vroeger nu vervangen is door een lichte emo/melo toets …..:)😊😊 Iedere Wacky reed weer voor wat ie waart was, maar voor mij mag de jeugd de grootste pluimen op hun hoed steken !!! Dien kleinen aap van een Gilles ( die ik ’s morgens toen ik doorging nog als een zot rond de blok zag rennen…) haalde maar liefst een gemiddelde van 24 en een sjiek op z’n ronde en zette daarmee alle elite’s, juniors, seniors en masters die ook voor de 16 km kozen een dikke neus, meer dan een petje af !!! Wat te zeggen dan van Baha-junior…hopelijk weet die , als ie binnen een paar jaar in de top tien rijdt, nog wie hem in 2018 uit de wind gezet heeft…😊😊 Denk dat we al blij mogen zijn dat we dit dit jaar nog konden doen, volgend jaar zal het, vrees ik, geen waar meer zijn…..En tenslotte Fluppe-junior, die er als 15jarige toch maar mooi in slaagde om meer de helft van de wedstrijd aan ons groepje te blijven plakken om uiteindelijk enkel door kettingmisèrie te moeten afhaken !!!! De toekomst van de Wacky’s lijkt verzekerd !!!! Den après was er ook weer één om in te kaderen, al zitten er enkele serieuze zwarte gaten in…ik herinner me wel nog veel jenevers, vedettes, zatte Mcgyver en Ival, iedereen mee naar graspop, Rosie die punten eist voor de Wacky-angels, in de regen en de donker op een ongekuiste fiets naar huis, om 20.00u in m’n nest en…… dien smeerlap die mayonaise/shampoo/weet ik nie wa voor smerige witte smurrie in m’n helm dropte….’t Is nie gelukt wi, Nadia had m’n helm in den auto mee naar huis….( heb het wel maar daar ontdekt…😊😊😊) Hopelijk zet de gemeente de traditie van de strandrace voort, anders….bbq en après ????:)😊

 

El Gwiedo schreef op 07-03-2018 :

✋✋✋

 

Chemical Pete schreef op 07-03-2018 :

Top team!

 

Damien schreef op 07-03-2018 :

Prachtig samengevat!

 

Ival schreef op 06-03-2018 :

Ewel Frodo je hebt dit zéér mooi verwoord, we zijn inderdaad een clubje waar menigte enkel maar jaloers kunnen op zijn. één voor één zijn we verschillend doch betekend den ééne niks zonder den anderen en dit maakt het juist zo mooi. Proud to be wacky

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens