Verslag(en) 19e Smokkelaarstocht - 2018-03-10

Verslag

 

Een paar 10 tal eeuwen na de vorige ijstijd hebben we verdomd terug een bar koude periode achter de rug die gelukkig niet meer zolang heeft geduurd maar voor mij wel gepaard gegaan is met een ferme sinusitis , later afgezakt naar een bronchitis om mij uiteindelijk te verlaten als een gewone bruine chitis , dat en een zaterdag ochtend congé gaf me groen lucht zonder die mochels om nog eens de troepen te vervoegen . Jawadde , t’is nog allemolle nie nor de wuppe , er word nog altiet meer gestampt of gefringt en gezeverd of geluld om het op z’n Brighangs te zeggen. De troepen voor de landing op Kroatië staan getraind , den één nog sterker of den anderen , tactieken werden getest met succes , Golfi achteraan bengelend , Golfi opeens op kop , Golfi rijd verkeerd , gevolg Fikken even uitgeschakeld en zijn broek naar de vaantjes , dat zal er daar hard aan toe gaan mijn gedacht , iedereen zegt het daar rustig aan te doen maar den dezen kan hier bijna niet meer mee op een toertochtje met 360hm’ers. Eigenlijk een doorgaans rustig saai parcour met een enkele modderbad strookje in maar het venijn zat in de staart , na 55km zonder een noemenswaardige boom te zien was er een extra lus van 2km door het struikgewas aangeduid als “HARD” , wat was dat zeg ( beuter zochte) ik moest verdomme heel vriendelijk vragen aan mijn voorwiel om wat af te draaien eer hij dat ook deed , tenslotte kreeg mijn voor en achterwiel een echtelijk ruzie waarbij den één den anderen niet meer wilde volgen , zelf niet meer draaien ook , ik zat daar midden in nog te bemiddelen maar hier was sprake van insubordinatie in het heetst van de strijd , het ergste wat je als mtb’er kan tegen komen , we spartelden ons daar allen doorheen met een fiets die stilaan op een sculptuur begon te gelijken en verdubbelde in gewicht maar niet in waarde.

 

Dus die laatste klm’ers werden echte doorbijters , het werd meer Rekthem i.p.v. Rekkem , dien engelsman zorgde dan nog voor de “ final touch “ en trok even door voor enkele klm’ers achter de vaart waar ik in stilte begon te bidden achter de finish , sterk! Om toch een beetje minder katholiek over te komen zeg ik dat er VERDOMD goe gereden is vandaag , technisch sterke ploeg , Golfi zal even moeten investeren in een goeie bergschoen met spd plaatje onder , ik heb die van shimano en zeer content van , stapt en rijd zalig en zeer veilig van zelf op je twee benen kon je daar nog de bio diversiteit van de bodem ontdekken. Toffe rit gehad , bedankt gasten maar ik moest jammer den aprés op mijn buik schrijven wegens tijdsgebrek , mijn buik staat intussen bijna vol maar op naar de volgende , alles dat je niet doet heb je gemist heft ooit een wijs man gezegd met zijn buik vol.

 

Space jr

-----------------------------------------------------------

Trouwe Dalton was stipt op tijd en dan achter Eagle, Fikken en Frodo waren al weg en Ival ging Golfi ophalen, Space ging alleen, allemaal richting Rekkem. Het was nee te koud, een keer wat anders of de freeze dagen de laatste tijd.De mood was goed en naar een deel gratis koffies hebben wij aan gezet. Het was een beetje op en neer en een goede tempo, ietske te snel zegt me maat Dalton, maar hij moet eerst 40 km’s rijden voor dat hij warm kreegt en op tempo komt dus da was geen probleem. Het was goed dat de ‘ Ravito ‘ was wij hebben allemaal honger, en het was dik in order ook !. Er was redelijk wind en de ondergrond was redelijk zwaar, dus een goede test voor de benen. Ik heb wel onder mij voeten gehad van Flik-eken omdat ik door rood rij, sorry maat zal aan denken de volgende keer. Een beetje later mij maat Flik-eken moest in de ramen gaan omdat Frodo geeft de afslag te laat gezien door al de haar in zijn mulle, ja lap, hij leg op de grond gat in zin broek en juiste voor een auto chance zeg !.

 

Iedereen blijft samen en wij hebben een paar keren moeten wachten op Golfi ( de al 10 jaar MTB tegen ze goesting ) maar nee veel. Naar de laatste stop heb ik een recht ende redelijk door getrokken tegen wind, met Space, Ival, Frodo lekker in de wiel, twas lang en was blij met de ‘ legs ‘ begin te geloven dat het goed gaat, altijd gevaarlijk natuurlijk !. Op het laatste was een MEGA strook door bos, the HARD way hebben wij gekozen ‘ What the fuck zeg ‘ het was super sticky, slippery echt zot, Ival geeft een paar zware beklimming gedaan en mag trots op zijn, iedereen sukkelt maar ons Champ deed het wel, mij wiel draad zelfs nee !!!!, beetje verder heb ik ook een zware gedaan, dat ik trots op was. Eagle was heel de rit super in-form en zijn humor was de max, zijn mond sta niet stel…..mschn wel efkes in de stuk. Golfi sneed al de hoeken af om uit te kom zo snel dat kon. Twas derover, maar de Wackys kan derover gaan dus geen probleem. Gans de rit samen gebleven en VEEL leute gemakt top bende. Nadien iets gedronken samen, ik sey tegen sey doe je helm af om iets te drinken, maar twas zijn haar GVD, the Jim Morrison van de Wackys. Iedereen mag content zijn van zijn rit, en al terug was het de moeite waard om de moeite te doen !.

 

TOP !

 

Fitzy

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Info

 

Start: 7.30-14.00

 

Afstanden: 45 - 55 - 65 - 75 km

 

 

Startlocatie
Basisschool Ons Kasteeltje
Kasteeldreef 15
8930 Rekkem

 

 

Deelnemers

 

1

 

 

 

Reacties op dit evenement.

 

Ival schreef op 13-03-2018 :

Na het lezen van deze verslagen begonnen mijn kuiten terug pijn doen. Inderdaad een zéér leuke rit mede door het gezelschap. Leuk tempootje met hier en daar nijdige passages. bedankt gasten. Toffe verslagen en aangenaam om te lezen. Top ploegstje.

 

Schumi schreef op 12-03-2018 :

Idd Ivan Lendl is aan het komen.. zelf de zondag ook gereden!! Komt goe Sven. Probeer toch maar een rit voor Pé te zijn. Remember Australië. Super verslagjes👌🏻

 

Fitzy schreef op 12-03-2018 :

Onderschat ons Golfi niet, kheb hem zien bezig op een meerdaagse en tis een machine, Ival en Golfi de suprise team !!!!!!!

 

Space jr. schreef op 12-03-2018 :

Insubordinatie= zich verzetten of weigeren van bevel van iemand lager in rang t.o.v iemand hoger in rang. Ja sorry maar ik heb nu eenmaal zo'n relatie met mijn fiets , ik ben de hoogste als we samen zijn , versta je. We weten nu ook dat onze voorouders eigenlijk geen boter smokkelden maar vertrokken met room , onderweg werd dat boter , kleine geschiedenis correctie

 

Frodo schreef op 11-03-2018 :

jadde twee machtige verslagen van een schone zaterdagvoormiddag. De mannen geraken in vorm en Fitzy en Ival nu al in topvorm. Golfi zijn tennisstage zit er eindelijk op en kan er in ijltempo worden gewerkt aan zijn mtb-conditie. Er zal een spartaanse training nodig zijn om zich met zijn kompaan Ival te kunnen meten maar Golfie is tot veel dingen in staat dat hebben we gezien in Australië. Er was genoeg animo onder elkaar om van deze rit een topper te maken met een leuke en technische passage op het eind. We hebben nu ook geleerd welke weggetjes onze voorouders namen om de boter de grens over te smokkelen. Ik heb dat altijd een leuk woord gevonden trouwens. op naar Sart Tilman! btw: Space, ge ga me wel moeten uitleggen wat "insubordinatie" betekent???

 

Space jr. schreef op 11-03-2018 :

Een paar 10 tal eeuwen na de vorige ijstijd hebben we verdomd terug een bar koude periode achter de rug die gelukkig niet meer zolang heeft geduurd maar voor mij wel gepaard gegaan is met een ferme sinusitis , later afgezakt naar een bronchitis om mij uiteindelijk te verlaten als een gewone bruine chitis , dat en een zaterdag ochtend congé gaf me groen lucht zonder die mochels om nog eens de troepen te vervoegen . Jawadde , t’is nog allemolle nie nor de wuppe , er word nog altiet meer gestampt of gefringt en gezeverd of geluld om het op z’n Brighangs te zeggen. De troepen voor de landing op Kroatië staan getraind , den één nog sterker of den anderen , tactieken werden getest met succes , Golfi achteraan bengelend , Golfi opeens op kop , Golfi rijd verkeerd , gevolg Fikken even uitgeschakeld en zijn broek naar de vaantjes , dat zal er daar hard aan toe gaan mijn gedacht , iedereen zegt het daar rustig aan te doen maar den dezen kan hier bijna niet meer mee op een toertochtje met 360hm’ers. Eigenlijk een doorgaans rustig saai parcour met een enkele modderbad strookje in maar het venijn zat in de staart , na 55km zonder een noemenswaardige boom te zien was er een extra lus van 2km door het struikgewas aangeduid als “HARD” , wat was dat zeg ( beuter zochte) ik moest verdomme heel vriendelijk vragen aan mijn voorwiel om wat af te draaien eer hij dat ook deed , tenslotte kreeg mijn voor en achterwiel een echtelijk ruzie waarbij den één den anderen niet meer wilde volgen , zelf niet meer draaien ook , ik zat daar midden in nog te bemiddelen maar hier was sprake van insubordinatie in het heetst van de strijd , het ergste wat je als mtb’er kan tegen komen , we spartelden ons daar allen doorheen met een fiets die stilaan op een sculptuur begon te gelijken en verdubbelde in gewicht maar niet in waarde. Dus die laatste klm’ers werden echte doorbijters , het werd meer Rekthem i.p.v. Rekkem , dien engelsman zorgde dan nog voor de “ final touch “ en trok even door voor enkele klm’ers achter de vaart waar ik in stilte begon te bidden achter de finish , sterk! Om toch een beetje minder katholiek over te komen zeg ik dat er VERDOMD goe gereden is vandaag , technisch sterke ploeg , Golfi zal even moeten investeren in een goeie bergschoen met spd plaatje onder , ik heb die van shimano en zeer content van , stapt en rijd zalig en zeer veilig van zelf op je twee benen kon je daar nog de bio diversiteit van de bodem ontdekken. Toffe rit gehad , bedankt gasten maar ik moest jammer den aprés op mijn buik schrijven wegens tijdsgebrek , mijn buik staat intussen bijna vol maar op naar de volgende , alles dat je niet doet heb je gemist heft ooit een wijs man gezegd met zijn buik vol.

 

Fikken schreef op 11-03-2018 :

Zaten wel een paar vettige stroken in, maar hebben toch droog kunnen fietsen tot 2 km van het einde. Tof bendetje om mee te rijden 👍. De 3 bevoorradingen die we hadden op de 65 km waren dik in orde. Op naar de volgende TT 😉

 

Fitzy schreef op 10-03-2018 :

Trouwe Dalton was stipt op tijd en dan achter Eagle, Fikken en Frodo waren al weg en Ival ging Golfi ophalen, Space ging alleen, allemaal richting Rekkem. Het was nee te koud, een keer wat anders of de freeze dagen de laatste tijd.De mood was goed en naar een deel gratis koffies hebben wij aan gezet. Het was een beetje op en neer en een goede tempo, ietske te snel zegt me maat Dalton, maar hij moet eerst 40 km’s rijden voor dat hij warm kreegt en op tempo komt dus da was geen probleem. Het was goed dat de ‘ Ravito ‘ was wij hebben allemaal honger, en het was dik in order ook !. Er was redelijk wind en de ondergrond was redelijk zwaar, dus een goede test voor de benen. Ik heb wel onder mij voeten gehad van Flik-eken omdat ik door rood rij, sorry maat zal aan denken de volgende keer. Een beetje later mij maat Flik-eken moest in de ramen gaan omdat Frodo geeft de afslag te laat gezien door al de haar in zijn mulle, ja lap, hij leg op de grond gat in zin broek en juiste voor een auto chance zeg !.Iedereen blijft samen en wij hebben een paar keren moeten wachten op Golfi ( de al 10 jaar MTB tegen ze goesting ) maar nee veel. Naar de laatste stop heb ik een recht ende redelijk door getrokken tegen wind, met Space, Ival, Frodo lekker in de wiel, twas lang en was blij met de ‘ legs ‘ begin te geloven dat het goed gaat, altijd gevaarlijk natuurlijk !. Op het laatste was een MEGA strook door bos, the HARD way hebben wij gekozen ‘ What the fuck zeg ‘ het was super sticky, slippery echt zot, Ival geeft een paar zware beklimming gedaan en mag trots op zijn, iedereen sukkelt maar ons Champ deed het wel, mij wiel draad zelfs nee !!!!, beetje verder heb ik ook een zware gedaan, dat ik trots op was. Eagle was heel de rit super in-form en zijn humor was de max, zijn mond sta niet stel…..mschn wel efkes in de stuk. Golfi sneed al de hoeken af om uit te kom zo snel dat kon. Twas derover, maar de Wackys kan derover gaan dus geen probleem. Gans de rit samen gebleven en VEEL leute gemakt top bende. Nadien iets gedronken samen, ik sey tegen sey doe je helm af om iets te drinken, maar twas zijn haar GVD, the Jim Morrison van de Wackys. Iedereen mag content zijn van zijn rit, en al terug was het de moeite waard om de moeite te doen !. TOP !

 

Ival schreef op 09-03-2018 :

Okay, ik haal Golfi op in Zeebrugge omstreeks 8 uur om vervolgens naar rekkem te rijden. Pé moet werken.

 

Space jr. schreef op 09-03-2018 :

Er kan nog iemand met mij mee ook indien nodig , geef maar een seintje

 

Fikken schreef op 09-03-2018 :

Ival gaat om Sven.

 

Fikken schreef op 09-03-2018 :

07.45 UUR.🤔

 

Fikken schreef op 09-03-2018 :

Ik ga om Frodo en neem sven mee bij Christophe om 08.45 uur. Zal iets vroeger Frodo ophalen. Tot morgen 😉

 

 

Plaats een reactie

captcha

 

Verjaardagskalender

Klik om de kalender te bekijken
High 5 - Sports NutritionGB EXPRESSPaljas BierCMKSchrijnwerkerij RotsaertHenry Delheye - Schil der- en decoratiewerkenVlamynck Brood-BanketMichel Van Mol  FietsenCreative DesignsThierry Ide SanitairCallant Luc Decoratieteam bvbaDe Zilvertorens